Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Υπάρχει ένας χώρος μέσα σας όπου ολόκληρος αυτός ο κόσμος έχει λησμονηθεί· όπου δεν εξακολουθεί να υφίσταται καμία ανάμνηση αμαρτίας κι αυταπάτης. 2Υπάρχει ένας χώρος μέσα σας τον οποίο έχει εγκαταλείψει ο χρόνος, κι όπου αντηχεί η αιωνιότητα. 3Υπάρχει ένας τόπος ανάπαυσης τόσο γαλήνιος που κανένας άλλος ήχος δεν ακούγεται εκτός από ύμνους προς τους Ουρανούς για να χαροποιήσουν τον θεό Πατέρα και τον Υιό. 4Εκεί όπου διαμένουν Αμφότεροι, μνημονεύονται Αμφότεροι. 5Και εκεί όπου βρίσκονται Αυτοί υπάρχει ο Παράδεισος και η ειρήνη.
2. Μην νομίζετε ότι μπορείτε να αλλάξετε την κατοικία Τους. 2Διότι η ταυτότητα σας διαμένει εντός Τους, κι εκεί που είναι Αυτοί, πρέπει να είστε για πάντα. 3Η αμεταβλητότητα του Παραδείσου βρίσκεται μέσα σας, τόσο βαθιά εντός του τίποτα σ αυτόν τον κόσμο δεν παραμένει αλλά προσπερνά, απαρατήρητο κι αθέατο. 4Η γαλήνια απεραντοσύνη της ατέλειωτης ειρήνης, σας περιβάλλει απαλά στην τρυφερή της αγκαλιά, τόσο ισχυρή και ήσυχη, ήρεμη μέσα στην δύναμη του Δημιουργού της, που τίποτα δεν μπορεί να εισβάλλει και να ενοχλήσει με την παρουσία του τον ιερό Υιό του Θεού εντός.
3. Ιδού ο ρόλος που δίνει το Άγιο Πνεύμα σε σας που υπηρετείτε τον Υιό του Θεού, και που θα χαιρόσασταν να τον δείτε αφυπνισμένο. 2Αποτελεί ένα κομμάτι σας κι εσείς δικό του, επειδή είναι ο Υιός του Πατέρα του, και δεν προορίζεται για οποιονδήποτε σκοπό που εσείς μπορεί να βλέπετε σ αυτόν. 3Τίποτα δεν σας ζητείται παρά μόνο ν αποδεχθείτε το αμετάβλητο κι αιώνιο που κατοικεί μέσα του, διότι η ταυτότητα σας βρίσκεται εκεί. 4Η ειρήνη μέσα σας δεν μπορεί παρά να βρεθεί εντός του. 5Και κάθε σκέψη αγάπης που του προσφέρετε σας φέρνει όλο και πιο κοντά στην αφύπνιση σας εντός της αιώνιας ειρήνης κι ατελεύτητης χαράς.
4. Αυτός ο καθαγιασμένος Υιός του Θεού είναι σαν κι εσάς-ο καθρέφτης της Αγάπης του Πατέρα του για σας, η απαλή υπενθύμιση της Αγάπης του Πατέρα του με την οποία πλάστηκε και η οποία ακόμη κατοικεί εντός του όπως κι εντός σας. 2Μείνετε ακίνητοι για ν ακούσετε την Φωνή του Θεού εντός του, κι αφήστε Την να σας πει ποια είναι η λειτουργία του. 3Αυτός δημιουργήθηκε ώστε να μπορείτε να είστε πλήρεις, διότι μονάχα το ολοκληρωμένο μπορεί ν αποτελεί τμήμα της Θεϊκής ολοκλήρωσης, η οποία σας δημιούργησε.
5. Δεν υπάρχει κανένα δώρο που να σας ζητά ο Πατέρας εκτός από το να δείτε σ ολόκληρη την δημιουργία την ακτινοβόλα δόξα του δικού Του δώρου σε σας. 2Κοιτάξτε τον Υιό Του, το τέλειο δώρο Του, στον οποίο ο Πατέρας του ακτινοβολεί παντοτινά, και στον οποίον όλη η δημιουργία προσφέρθηκε να’ναι δική του. 3Επειδή το έχει σας το προσφέρει, κι εκεί όπου βρίσκεται αυτό μέσα του κοιτάξτε την ειρήνη σας. 4Η ησυχία που σας περιβάλλει κατοικεί εντός του, κι απ αυτήν την ησυχία προέρχονται τα ευτυχισμένα όνειρα στα οποία τα χέρια σας είναι ενωμένα στην αθωότητα. 5Αυτά δεν είναι χέρια που αρπάζουν μέσα σε όνειρα πόνου. 6Δεν κρατούν σπαθί, διότι έχουν αφήσει την κατοχή κάθε μάταιης αυταπάτης του κόσμου. 7Και όντας άδεια, λαμβάνουν, αντί γι αυταπάτες, το χέρι ενός αδελφού στο οποίο έγκειται η ολοκλήρωση.
6. Εάν γνωρίζατε τον ένδοξο σκοπό που βρίσκεται πέραν από την συγχώρεση, δεν θα κρατούσατε καμιά σκέψη, όσο κι αν φαίνεται ελαφρύ το άγγιγμα του κακού πάνω της. 2Διότι θα κατανοούσατε πόσο μεγάλο είναι το κόστος του να κρατάτε οτιδήποτε που ο Θεός δεν έδωσε στους νόες ώστε να μπορούν να κατευθύνουν το χέρι να ευλογεί, και να οδηγούν τον Υιό του Θεού στο σπίτι του Πατέρα του. 3Δεν θα θέλατε να είστε φίλοι του, του Υιού του Θεού και αδελφού σας δημιουργημένου από τον Πατέρα του ως κατοικία του; 4Αν ο Θεός τον εκτιμά άξιο για τον Εαυτό Του, εσείς θα του κάνατε επίθεση με τα χέρια του μίσους; 5Ποιος θα έθετε χέρια ματωμένα πάνω στον ίδιο τον Παράδεισο, και μετά θα ήλπιζε να βρει ειρήνη; 6Ο αδελφός σας νομίζει πως κρατά το χέρι του θανάτου. 7Μην τον πιστεύετε. 8Αλλά μάθετε, αντί γι αυτό, πόσο ευλογημένοι είστε που μπορείτε να τον απελευθερώσετε, απλά με το να του προσφέρετε το δικό σας χέρι.
7. Σας δίνεται ένα όνειρο στο οποίο αυτός είναι ο λυτρωτής σας, όχι ο μισητός εχθρός σας. 2Σας δίνεται ένα όνειρο στο οποίο τον έχετε συγχωρέσει για όλα του τα όνειρα του θανάτου- ένα όνειρο ελπίδας που μοιράζεστε μαζί του, αντί να ονειρεύεστε κακά ξεχωριστά όνειρα μίσους. 3Γιατί φαίνεται τόσο δύσκολο να μοιρασθείτε αυτό το όνειρο; 4Διότι εκτός κι αν δώσει το Άγιο Πνεύμα στο όνειρο την λειτουργία του, αυτό (το όνειρο) κατασκευάσθηκε για το μίσος, και έτσι θα συνεχίσει να υπηρετεί τον θάνατο. 5Κάθε μορφή που λαμβάνει καλεί κατά κάποιον τρόπο τον θάνατο. 6Κι εκείνοι που υπηρετούν τον κύριο του θανάτου έχουν έρθει να λατρεύσουν σ έναν διαχωρισμένο κόσμο, ο κάθε ένας τους με το μικροσκοπικό του ακόντιο και το σκουριασμένο σπαθί του, για να φυλάξουν τις προαιώνιες υποσχέσεις τους, να πεθάνουν.
8. Τέτοιος είναι ο πυρήνας του φόβου σε κάθε όνειρο που έχει κρατηθεί εκτός χρήσεως από Αυτόν ο Οποίος βλέπει μια αλλιώτικη για κάποιο όνειρο. 2Όταν τα όνειρα μοιράζονται χάνουν την λειτουργία της επίθεσης και του διαχωρισμού, ακόμα κι αν κάθε όνειρο φτιάχτηκε ακριβώς γι αυτό. 3Εν τούτοις τίποτα στον κόσμο των ονείρων δεν μένει χωρίς ελπίδα αλλαγής και βελτίωσης, διότι εδώ δεν υπάρχει αμεταβλητότητα. 4Ας είμαστε χαρούμενοι πράγματι που έτσι συμβαίνουν τα πράγματα, κι ας μην ψάχνουμε το αιώνιο σ αυτόν τον κόσμο. 5Τα όνειρα συγχώρεσης είναι τα μέσα για να αποσυρθείτε από το να ονειρεύεστε έναν κόσμο έξω από σας. 6Και να κατευθυνθείτε τελικά πέρα απ όλα τα όνειρα, προς την ειρήνη της παντοτινής ζωής.

Share