Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Έχω πει ότι οι ικανότητες που έχεις είναι μονάχα σκιές της πραγματικής σου δύναμης και η αντίληψη, που είναι έμφυτα επικριτική, εισήχθη μόνο μετά τον διαχωρισμό. 2Κανείς δεν υπήρξε σίγουρος για τίποτε από τότε. 3Έχω ξεκαθαρίσει επίσης ότι η ανάσταση υπήρξε το μέσο για την επιστροφή στη γνώση η οποία επετεύχθη με την ένωση της θέλησής μου με του Πατέρα. 4Μπορούμε τώρα να εδραιώσουμε μια διάκριση που θα αποσαφηνίσει κάποιες από τις μεταγενέστερες δηλώσεις μας.

2. Από τον διαχωρισμό και μετά οι λέξεις “δημιουργώ” και “κατασκευάζω” έχουν μπερδευτεί. 2Όταν κατασκευάζεις κάτι το κάνεις από μια συγκεκριμένη αίσθηση έλλειψης ή ανάγκης. 3Οτιδήποτε κατασκευασμένο για ένα συγκεκριμένο σκοπό δεν έχει πραγματική δυνατότητα γενίκευσης. 4Όταν κατασκευάζεις κάτι για να καλύψεις μια έλλειψη που αντιλαμβάνεσαι, υποδηλώνεις σιωπηλά ότι πιστεύεις στον διαχωρισμό. 5Το εγώ έχει εφεύρει πολλά ευφυή συστήματα σκέψης γι᾽αυτόν τον σκοπό. 6Κανένα από αυτά δεν είναι δημιουργικό. 7Η εφευρετικότητα είναι χαμένη προσπάθεια ακόμα και στην πιο ευφυή της μορφή. 8Η ιδιαίτερα συγκεκριμένη φύση της εφεύρεσης δεν είναι αντάξια της αφηρημένης δημιουργικότητας των δημιουργημάτων του Θεού.

3. Το να γνωρίζεις, όπως έχουμε ήδη παρατηρήσει, δεν οδηγεί σε δράση. 2Η σύγχυση ανάμεσα στην πραγματική σου δημιουργία και σε αυτό που κατασκεύασες από τον εαυτό σου είναι τόσο βαθιά που κυριολεκτικά έγινε αδύνατο για σένα να γνωρίσεις οτιδήποτε. 3Η γνώση είναι πάντα σταθερή και είναι αρκετά προφανές ότι εσύ δεν είσαι. 4Παρ᾽όλα αυτά είσαι τέλεια σταθερός όπως σε δημιούργησε ο Θεός. 5Κατ᾽αυτή την έννοια, όταν η συμπεριφορά σου είναι ασταθής διαφωνείς με την ιδέα του Θεού για την δημιουργία σου. 6Μπορείς να το κάνεις αυτό αν το επιλέγεις αλλά κάθε άλλο παρά θα ήθελες να το κάνεις, αν ήσουν στον ορθό σου νου.

4. Η θεμελιώδης ερώτηση που συνεχώς κάνεις στον εαυτό σου, δεν μπορεί κανονικά ν᾽απευθυνθεί καθόλου στον εαυτό σου. 2Ρωτάς συνεχώς τι είναι αυτό που είσαι. 3Αυτό υπονοεί ότι η απάντηση όχι μόνο σου είναι γνωστή αλλά και ότι εξαρτάται από σένα να την παράσχεις. 4Εντούτοις, δεν μπορείς να αντιληφθείς σωστά τον εαυτό σου. 5Δεν έχεις καμιά εικόνα που να γίνει αντιληπτεί. 6Η λέξη “εικόνα” πάντα συνδέεται με την αντίληψη και όχι με ένα μέρος της γνώσης. 7Οι εικόνες είναι συμβολικές και υποκαθιστούν κάτι άλλο. 8Η ιδέα “ν᾽αλλάξεις την εικόνα σου” αναγνωρίζει την ισχύ  της αντίληψης αλλά υπαινίσσεται, επίσης, ότι δεν υπάρχει τίποτε σταθερό να μάθεις.

5. Η γνώση δεν υπόκειται σε ερμηνεία. 2Μπορείς να δοκιμάσεις να ερμηνεύσεις το νόημα αλλά κι αυτό υπόκειται πάντα σε λάθος επειδή αναφέρεται στην αντίληψη του νοήματος. 3Τέτοιου είδους ασυνέπειες προκύπτουν από απόπειρες να θεωρήσεις τον εαυτό σου ταυτόγχρονα σαν διαχωρισμένο και μη διαχωρισμένο. 4Είναι αδύνατον να κατασκευαστεί μια σύγχυση τόσο θεμελιώδης χωρίς να αυξήθεί ακόμα περισσότερο η συνολική σου σύγχυση. 5Ο νους σου μπορεί να έχει γίνει πολύ ευρηματικός αλλά όπως πάντοτε συμβαίνει, όταν η μέθοδος και το περιεχόμενο είναι διαχωρισμένα, χρησιμοποιείται σε μια μάταιη προσπάθεια να δραπετεύσει από ένα αναπόφευκτο αδιέξοδο. 6Η ευρηματικότητα είναι τελείως διαχωρισμένη από την γνώση, επειδή η γνώση δεν απαιτεί ευρηματικότητα. 7Ο ευρηματικός τρόπος σκέψης δεν είναι η αλήθεια που θα σε απελευθερώσει αλλά είσαι ελεύθερος από την ανάγκη να εμπλακείς σε αυτήν όταν είσαι πρόθυμος να την εγκαταλείψεις.

6. Η προσευχή είναι ένας τρόπος να ζητάς κάτι. 2Είναι το μέσο των θαυμάτων. 2Αλλά η μόνη προσευχή που έχει νόημα είναι για συγχώρεση, διότι αυτοί που έχουν συγχωρεθεί έχουν τα πάντα. 3Όταν η συγχώρεση έχει γίνει αποδεκτή, η προσευχή όπως κοινώς την εννοούμε είναι εντελώς χωρίς νόημα. 4Η προσευχή για συγχώρεση δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά ένα αίτημα για να μπορέσεις να αναγνωρίσεις κάτι που ήδη έχεις. 5Επιλέγοντας την αντίληψη αντί για την γνώση έθεσες τον εαυτό σου σε μια θέση όπου θα μπορούσες να μοιάζεις στον Πατέρα σου μόνο αντιλαμβανόμενος μέσα από τα θαύματα. 6Έχεις χάσει την γνώση ότι εσύ ο ίδιος είσαι ένα θαύμα του Θεού. 7Η Δημιουργία είναι η Πηγή σου και η μόνη αληθινή σου λειτουργία.

7. Η δήλωση “Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο κατ᾽εικόνα και ομοίωσιν” χρειάζεται επανερμηνεία. 2Η λέξη “εικόνα” θα μπορούσε να κατανοηθεί ως «σκέψη» και η “ομοίωσις” ως “όμοια ποιότητα”. 3Ο Θεός πράγματι δημιούργησε πνεύμα μέσα στην Δική Του Σκέψη και με ποιότητα όμοια με την Δική Του. 4Δεν υπάρχει τίποτε άλλο. 5Η αντίληψη, από την άλλη πλευρά, είναι αδύνατη χωρίς μια πεποίθηση σε “περισσότερο” ή “λιγότερο”. 6Σε κάθε επίπεδο η αντίληψη προϋποθέτει επιλεκτικότητα. 7Η αντίληψη είναι μια διαρκής διαδικασία αποδοχής ή απόρριψης, οργάνωσης και αναδιοργάνωσης, μετατροπής και αλλαγής. 8Η υπολογισμός της αξίας είναι ένα ουσιώδες κομμάτι της αντίληψης, επειδή οι κρίσεις είναι αναγκαίες για να γίνει επιλογή.

8. Τι συμβαίνει στις αντιλήψεις αν δεν υπάρχουν κρίσεις και τίποτε άλλο παρά τέλεια ισότητα; 2Η αντίληψη καθίσταται αδύνατη. 3Η αλήθεια μπορεί να γίνει μόνο γνωστή. 4Κάθε κομμάτι της είναι εξίσου αληθινό και γνωρίζοντας οποιοδήποτε κομμάτι της γνωρίζεις το σύνολό της. 5Μόνο η αντίληψη περιέχει μερική επίγνωση. 6Η γνώση υπερβαίνει τους νόμους που κυβερνούν την αντίληψη, επειδή η μερική γνώση είναι αδύνατη. 7Είναι όλη ένα, δεν έχει χωριστά μέρη. 8Εσύ που είσαι πράγματι ένα με αυτήν δεν χρειάζεται παρά να γνωρίζεις τον εαυτό σου και τότε η γνώση σου είναι πλήρης. 9Το να γνωρίζεις το θαύμα του Θεού σημαίνει να Τον γνωρίζεις.

9. Η Συγχώρεση είναι η θεραπεία της αντίληψης του διαχωρισμού. 2Η σωστή αντίληψη για τον αδελφό σου είναι απαραίτητη, επειδή οι νόες έχουν επιλέξει να βλέπουν τους εαυτούς τους σαν διαχωρισμένους. 3Το πνεύμα γνωρίζει τον Θεό πλήρως. 4Αυτή είναι η θαυματουργή του δύναμη. 5Το γεγονός ότι ο καθένας έχει πλήρως αυτήν την δύναμη είναι μια κατάσταση ολότελα ξένη με το σκεπτικό του κόσμου. 6Ο κόσμος πιστεύει ότι αν κάποιος έχει τα πάντα δεν απομένει τίποτε άλλο. 7Αλλά τα θαύματα του Θεού είναι τόσο ολικά όσο και οι Σκέψεις Του επειδή είναι οι Σκέψεις του.

10. Όσο διαρκεί η αντίληψη η προσευχή έχει θέση. 2Εφόσον η αντίληψη βασίζεται στην έλλειψη, εκείνοι που αντιλαμβάνονται δεν έχουν πλήρως αποδεχθεί την Επανόρθωση (Εξιλέωση) και δεν έχουν παραδώσει τους εαυτούς τους στην αλήθεια. 3Η αντίληψη στηρίζεται σε μια κατάσταση διαχωρισμού έτσι που όποιος αντιλαμβάνεται οτιδήποτε χρειάζεται θεραπεία. 4Η επικοινωνία, όχι η προσευχή, είναι η φυσική κατάσταση εκείνων που γνωρίζουν. 5Ο Θεός και το Θαύμα Του είναι αδιαχώριστα. 6Πόσο όμορφες είναι αλήθεια οι Σκέψεις Του Θεού που ζουν μέσα στο Φως Του! 7Η αξία σου είναι πέρα από κάθε αντίληψη επειδή είναι πέραν αμφιβολίας. 8Μην αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου κάτω από διαφορετικά φώτα. 9Γνώρισε τον εαυτό σου μέσα στο Ένα Φως όπου το Θαύμα, το οποίο είναι εσύ, είναι τελείως ξεκάθαρο.

Share