Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Ίσως μερικές από τις αντιλήψεις μας γίνουν πιο ξεκάθαρες και κατανοητές για τον καθένα προσωπικά, όσον αφορά το νόημα τους, αν διευκρινιστεί πώς το εγώ χρησιμοποιεί την ενοχή. 2Το εγώ έχει ένα σκοπό, όπως ακριβώς και το Άγιο Πνεύμα. 3Ο σκοπός τού εγώ είναι ο φόβος, επειδή μόνο όσοι φοβούνται μπορούν να είναι εγωιστές. 4Η λογική τού εγώ είναι τόσο αψεγάδιαστη όσο και του Αγίου Πνεύματος, επειδή ο νους έχει στην διάθεση του τα μέσα να ταυτιστεί με τα Ουράνια ή με την γη, ανάλογα με την επιλογή του. 5Αλλά και πάλι, θυμηθείτε ότι και τα δύο βρίσκονται μέσα σας.
2.Στα Ουράνια δεν υπάρχει ενοχή, επειδή η Βασιλεία επιτυγχάνεται μέσω της Εξιλέωσης η οποία σας ελευθερώνει για να δημιουργήσετε. 2Η λέξη “δημιουργώ” είναι η κατάλληλη εδώ, επειδή μόλις το Άγιο Πνεύμα αναιρέσει αυτά που κατασκευ­άσατε, το ευλογημένο υπόλοιπο αποκαθίσταται και έτσι συνεχίζει στη δημιουργία. 3Αυτό που είναι πράγ­ματι ευλογημένο δεν είναι δυνατόν να αυξάνει την ενοχή αλλά τη χαρά. 4Έτσι γίνεται απρόσβλητο από το εγώ, επειδή η ειρήνη του είναι ακαταμάχητη. 5Είναι απροσπέλαστο από την διαφθορά, επειδή είναι όλον. 6Η ενοχή πάντοτε διαφθείρει. 7Οτιδήποτε γεννά φόβο έχει διαιρετική ικανότητα, επειδή υπακούει στον νόμο της διαίρεσης. 8Αν το εγώ είναι το σύμ­βολο του διαχωρισμού, είναι επίσης το σύμβολο της ενοχής. 9Η ενοχή καθόλου δεν προ­έρχεται από τον Θεό. 10Είναι το σύμβολο επίθεσης προς τον Θεό. 11Αυτή η άποψη έχει νόημα μόνο για το εγώ αλλά δεν πρέπει να υποτιμάτε την δύναμη του εγώ στο να την πιστεύει.12Από αυτό το πιστεύω πηγάζει κάθε ενοχή.
3.Το εγώ είναι το κομμάτι του νου που πιστεύει στον διαχωρισμό. 2Πώς όμως ένα κομ­μάτι του Θεού θα αποσυνδεόταν από Αυτόν, χωρίς να πιστεύει ότι Του επιτίθεται; 3Μιλήσαμε πριν για το πρόβλημα της πατρότητας που βασίζεται στην αντίληψη του σφετερισμού της δύναμης του Θεού. 4Το εγώ πιστεύει ότι αυτό κάνατε, διότι πιστεύει ότι εσείς είστε το εγώ. 5Αν ταυτίζεστε με το εγώ, πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας ένοχο. 6Κάθε φορά που απευθύνεστε στο εγώ σας, θα βιώνετε ενοχή και θα φοβάστε την τιμωρία. 7Το εγώ θα μπο­ρούσαμε κυριολεκτικά να πούμε ότι είναι μια σκέψη γεμάτη φόβο. 8Όσο κι αν η ιδέα της επίθεσης εναντίον του Θεού φαίνεται γελοία για τον λογικό νου, μην ξεχνάτε ποτέ ότι το εγώ δεν είναι λογικό. 9Αντιπροσωπεύει ένα σύστημα ψευδαισθήσεων και είναι μάρτυρας και υποστηρικτής τους. 10Το να ακούτε τη φωνή του εγώ σημαίνει ότι πιστεύετε πως είναι δυνατόν να επιτεθείτε στον Θεό και ότι έχετε αποσπάσει ένα κομμάτι Του από Αυτόν. 11Ο φόβος των αντίποινων ακολουθεί, επειδή η ενοχή είναι τόσο έντονη που πρέπει να προ­βληθεί.
4. Οτιδήποτε αποδέχεστε μέσα στον νου σας είναι αληθινό για εσάς. 2Και είναι η αποδο­χή σας που το κάνει αληθινό. 3Αν ενθρονίσετε το εγώ μέσα στον νου σας, το γεγονός ότι του επιτρέψατε να μπει, το καθιστά πραγματικότητά σας. 4Κι αυτό συμβαίνει επειδή ο νους είναι ικανός να δημιουργήσει πραγματικότητα ή να φτιάξει ψευδαισθήσεις. 5Είπα πριν ότι πρέπει να μάθετε να σκέφτεστε με τον Θεό. 6Το να σκέφτεστε με Αυτόν σημαίνει να σκέφτεστε όπως Εκείνος. 7Αυτό γεννά χαρά κι όχι ενοχή, επειδή είναι φυσικό. 8Η ενοχή είναι σίγουρο σημάδι ότι δεν σκέφτεστε φυσικά. 9Η αφύσικη σκέψη πάντοτε θα περιέχει ενοχή, επειδή είναι το πιστεύω στην αμαρτία. 10Το εγώ δεν αντιλαμβάνεται την αμαρτία ως έλλειψη αγάπης αλλά ως μια ρητή πράξη επίθεσης. 12Αυτό είναι απαραίτητο για την επιβίωση του εγώ, επειδή μόλις θεωρήσετε την αμαρτία ως έλλειψη, αυτόματα θα επιχειρήσετε να θεραπεύσετε την κατάσταση. 13Και θα επιτύχετε. 14Το εγώ θεωρεί κάτι τέτοιο ως τελειωτική καταδίκη αλλά εσείς πρέπει να μάθετε να το θεωρείτε ως ελευθερία.
5. Ο νους που δεν έχει ενοχές δεν μπορεί να υποφέρει. 2Όντας υγιής, ο νους θερα­πεύει το σώμα επειδή ο ίδιος έχει θεραπευτεί. 3Ο υγιής νους δεν μπορεί να έχει αντίλη­ψη της ασθένειας, επειδή δεν έχει αντίληψη της επίθεσης εναντίον οποιουδήποτε ή σε οτιδή­ποτε. 4Έχω πει ότι η ασθένεια είναι ένα είδος μαγείας. 5Ίσως θα ήταν καλύτερα να πω ότι είναι ένα είδος μαγικής λύσης. 6Το εγώ πιστεύει ότι τιμωρώντας τον εαυτό του θα κατευ­νάσει τον Θεό. 7Κι όμως ακόμα και σε αυτό δείχνει αλαζονεία. 8Αποδίδει στον θεό πρόθεση τιμωρίας και μετά χρησιμοποιεί αυτή την πρόθεση ως δικό του προνόμιο. 9Προσπαθεί να σφετεριστεί όλες τις λειτουργίες του Θεού, όπως αυτό τις αντιλαμβάνεται, επειδή ανα­γνωρίζει ότι μόνο την ολοκληρωτική πίστη μπορεί να εμπιστεύεται κανείς.
6. Το εγώ δεν μπορεί να αντιταχθεί στους νόμους του Θεού, περισσότερο απ᾽όσο εσείς αλλά μπορεί να τους ερμηνεύσει όπως θέλει ακριβώς όπως κι εσείς. 2Γι᾽αυτό η ερώτηση «τι θέλεις;» πρέπει να απα­ντηθεί. 3Την απαντάτε κάθε λεπτό και κάθε δευτερόλεπτο και κάθε στιγμή απόφασης είναι μια κρίση που κάθε άλλο παρά αναποτελεσματική είναι. 4Τα αποτελέσματα της θ᾽ακολου­θήσουν αυτόματα, ώσπου ν᾽αλλάξει η απόφαση. 5Θυμηθείτε όμως ότι οι ίδιες οι εναλλα­κτικές δεν μπορούν να μετατραπούν. 6Το Άγιο Πνεύμα, όπως και το εγώ, είναι μια απόφαση. 7Αυτά τα δύο αποτελούν όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες που ο νους μπορεί ν᾽αποδεχθεί και να υπακούσει. 8Το Άγιο Πνεύμα και το εγώ είναι οι μόνες επιλογές που έχετε. 9Ο Θεός δημιούργησε την μία επιλογή και δεν μπορείτε να την εξαφανίσετε. 10Εσείς δημιουργήσατε την άλλη και αυτήν μπορείτε να την εξαφανίσετε. 11Μόνο ό,τι δημιουργεί ο Θεός είναι μη αντιστρέψιμο και παραμένει αμετάβλητο. 12Αυτό που εσείς κατασκευάσατε μπορεί πάντοτε ν᾽αλλάξει, επειδή όταν δεν σκέφτεστε όπως ο Θεός στην πραγματικότη­τα δεν σκέφτεστε καθόλου. 13Οι ψευδαισθητικές ιδέες δεν είναι πραγματικές σκέψεις, παρ᾽όλο που μπορείτε να πιστεύετε σε αυτές. 14Αλλά κάνετε λάθος. 15 Η λειτουργία της σκέψης προέρχεται από τον Θεό και βρίσκεται μέσα στον θεό. 16Εσείς, ως κομμάτι της Σκέψης Του, δεν μπορείτε να σκεφτείτε χωριστά από Αυτόν.
7. Η παράλογη σκέψη είναι σκέψη σε αταξία. 2Ο Ίδιος ο θεός βάζει τάξη στην σκέψη σας, επειδή η σκέψη σας δημιουργήθηκε από Αυτόν. 3Τα αισθήματα ενοχής είναι πάντοτε ένα σημάδι ότι δεν το γνωρίζετε. 4Δείχνουν επίσης ότι πιστεύετε πως μπορείτε να σκέ­φτεστε χωριστά από τον Θεό και ότι το θέλετε. 5Κάθε μπερδεμένη και παράλογη σκέψη υπονομεύεται διαρκώς από ενοχή. 6Εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούν να ορίσουν τις σκέψεις τους δεν έχουν δυνατότητα διαφυγής από τις ενοχές και άρα πρέπει να υπακούσουν στις επιταγές τους. 7Αυτό τους κάνει να αισθάνονται υπεύθυνοι για τα λάθη τους, χωρίς ν᾽αναγνωρίζουν ότι αποδεχόμενοι την ευθύνη δρουν ανεύθυνα. 8Εαν η μόνη ευθύνη του θαυματοποιού (εργάτη θαυμάτων) είναι να δεχτεί την Εξιλέωση για τον εαυτό του και σας διαβεβαιώ ότι αυτή είναι, τότε η ευθύνη για το τι είναι να εξιλεωθεί δεν μπορεί να είναι δικιά σας. 9 Το δίλημμα δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο με το να δεχτείτε την λύση της αποκατάστασης. 10Όντως θα ήσασταν πλήρως υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα όλων των λανθασμένων σκέψεων σας, αν αυτές δεν μπορούσαν να διορθωθούν. 11Ο σκοπός της Εξιλέωσης είναι να δια­τηρηθεί το παρελθόν μόνο στην εξαγνισμένη του μορφή. 12Πώς μπορούν να παραμείνουν τα συμπτώματα, αν αποδεχθείτε την θεραπεία για την διαταραγμένη σκέψη, μια θεραπεία της οποίας η αποτελεσματικότητα είναι αναμφισβήτη­τη, ;
8. Η συνεχιζόμενη απόφαση να παραμένετε διαχωρισμένοι, είναι ο μόνος πιθανός λόγος για την διαιώνιση των ενοχών. 2Το έχουμε ξαναπεί αλλά δεν έχουμε δώσει έμφαση στην καταστροφικότητα της απόφασης. 3Κάθε απόφαση του νου θα έχει επίδραση και στη συμπεριφορά και στην εμπειρία. 4Αυτό που επιθυμείτε αυτό και προσδοκείτε. 5Αυτό δεν είναι ψευδαίσθηση. 6Ο νους σας πράγματι δημιουργεί το μέλλον σας και θα το στρέψει προς την πλήρη δημιουργία, εφόσον πρώτα αποδεχτεί την Εξιλέωση. 7Θα επι­στρέψει την ίδια στιγμή που θα το κάνει. 8Έχοντας εγκαταλείψει την διαταραγμένη σκέψη, γίνεται φανερή η ευταξία της σκέψης.

Share