Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Έχω πει πως δεν έχετε παρά δύο συναισθήματα, την αγάπη και τον φόβο. 2 Το ένα (η αγάπη) είναι αμετάβλητο αλλά διαρκώς ανταλλασσόμενο, προσφερόμενο από το αιώνιο στο αιώνιο. 3Σ αυτήν την ανταλλαγή επεκτείνεται, διότι αυξάνεται καθώς προσφέρεται.4 Το άλλο (ο φόβος) έχει πολλές μορφές, διότι το περιεχόμενο των ατομικών αυταπατών δια­φέρει πολύ.5 Εντούτοις έχουν ένα πράγμα κοινό: είναι όλες παράλογες.6 Είναι φτιαγμένες από θεάματα που δεν βλέπονται, κι από ήχους που δεν ακούγονται. 7Συνθέτουν έναν ιδιωτικό κόσμο όπου δεν μπορούν να συμμετάσχουν άλλοι. 8Διοτι, οι αυταπάτες έχουν νόημα μόνο για τον κατασκευαστή τους, κι έτσι δεν έχουν καθόλου νόημα. 9Σ αυτόν τον κόσμο ο κατασκευαστής τους κινείται μόνος, διότι μόνον αυτός τις αντιλαμβάνεται.
2.Ο καθένας οικίζει τον κόσμο του με μορφές από το ατομικό του παρελθόν, και γι αυτό οι ιδιωτικοί κόσμοι διαφέρουν. 2 Εντούτοις, οι μορφές που βλέπει δεν ήταν ποτέ πραγματι­κές, διότι έχουν κατασκευαστεί μονάχα από τις δικές του αντιδράσεις προς τους αδελφούς του, και δεν συμπεριλαμβάνουν τις δικές τους αντιδράσεις προς αυτόν. 3Συνεπώς, αυτός δεν βλέπει ότι ο ίδιος τις κατασκεύασε, κι ότι δεν είναι ολοκληρωμένες. 4Διότι αυτές οι μορ­φές δεν έχουν μάρτυρες, εφόσον γίνονται αντιληπτές μονάχα σ ένα μεμονωμένο νου.
3.Είναι δια μέσου αυτών των παράξενων και ανυπόστατων μορφών που οι παράφρονες σχετίζονται με τον παράλογο κόσμο τους. 2Διότι βλέπουν μόνο εκείνους οι οποίοι τους υπενθυμίζουν αυτές τις εικόνες με τις οποίες συσχετίζονται. 3 Έτσι, επικοινωνούν μ εκεί­νους οι οποίοι δεν βρίσκονται εκεί, και είναι οι ίδιοι που ανταποκρίνονται σ αυτές. 4 Και κανείς δεν ακούει την απάντηση τους εκτός από εκείνον που τις προσκάλεσε, και μόνον αυτός πιστεύει ότι του αποκρίθηκαν. 5Η προβολή φτιάχνει την αντίληψη, και δεν μπορείτε να δείτε πέρα απ αυτήν. 6Ξανά και ξανά έχετε επιτεθεί στον αδελφό σας, διότι είδατε σ αυτόν μια σκιώδη μορφή στον ιδιωτικό σας κόσμο. 7 Κι έτσι πρώτα πρέπει να επιτεθείτε στον εαυτό σας, διότι αυτό στο οποίο επιτίθεστε δεν βρίσκεται στους άλλους. 8 Η μοναδική του πραγματικότητα είναι μέσα στον δικό σας νου, κι επιτιθέμενοι στους άλλους κυριολεκτικά επιτίθεστε σε κάτι που δεν υπάρχει.
4.Οι παραπλανημένοι μπορούν να είναι πολύ καταστροφικοί, διότι δεν αναγνωρίζουν ότι έχουν καταδικάσει τον εαυτό τους. 2Δεν επιθυμούν να πεθάνουν, εντούτοις δεν θα εγκα­ταλείψουν την καταδίκη. 3Κι έτσι διαχωρίζονται στους ιδιωτικούς τους κόσμους, όπου τα πάντα είναι διαταραγμένα, κι όπου ό,τι βρίσκεται εντός εμφανίζεται σαν να είναι έξω. 4 Όμως, δεν βλέπουν ό,τι βρίσκεται εντός, διότι δεν μπορούν ν αναγνωρίσουν την πραγμα­τικότητα των αδελφών τους.
5.Δεν έχετε παρά δύο συναισθήματα, αλλά στον ιδιωτικό σας κόσμο αντιδράτε στο καθέ­να απ αυτά σαν να επρόκειτο για το άλλο. 2Διότι η αγάπη δεν μπορεί να διαμένει σ έναν κόσμο διαχωρισμένο, όπου δεν την αναγνωρίζουν όταν έρχεται. 3Αν δείτε το ίδιο σας το μίσος σαν αδελφό σας, τότε δεν τον κατανοείτε. 4 Όλοι προσελκύονται προς ό,τι αγαπούν, κι οπισθοχωρούν από κείνο που φοβούνται. 5Αντιδράτε με φόβο στην αγάπη και τραβιέστε μακριά της. 6 Ο φόβος σας ελκύει και, πιστεύοντας ότι είναι αγάπη, τον καλείτε στον εαυτό σας. 7Ο ιδιωτικός σας κόσμος είναι γεμάτος από μορφές φόβου που τις έχετε προσκαλέσει εντός του, και δεν βλέπετε όλη την αγάπη που οι αδελφοί σας σας προσφέρουν.
6.Καθώς κοιτάζετε μ ανοιχτά μάτια τον κόσμο σας, πρέπει να έλθει στον νου σας ότι έχετε αποσυρθεί στην παραφροσύνη. 2Βλέπετε ό,τι δεν υπάρχει, κι ακούτε ό,τι δεν κάνει κανέναν ήχο. 3Οι εκδηλώσεις των συναισθημάτων σας είναι αντίθετες από αυτό που πράγ­ματι είναι τα συναισθήματα. 4Δεν επικοινωνείτε με κανέναν, κι είστε τόσο απομονωμένοι από την πραγματικότητα σαν να ήσασταν μόνοι σ όλο το σύμπαν. 5Μέσα στην τρέλα σας παραβλέπετε εντελώς την πραγματικότητα και βλέπετε μοναχά τον δικό σας διχασμένο νου οπουδήποτε κοιτάτε. 6Ο Θεός σας καλεί και δεν Τον ακούτε, διότι είστε απορροφημέ­νοι με τη δική σας φωνή. 7Και το όραμα του Χριστού δεν υπάρχει στην όραση σας, διότι βλέπετε μόνο τον εαυτό σας.
7.Μικρό μου παιδί, θα το πρόσφερες αυτό στον Πατέρα σου; 2Διότι αν το προσφέρεις στον εαυτό σου, όντως το προσφέρεις σ Αυτόν. 3Κι Εκείνος δεν θα το επιστρέψει, διότι δεν είναι αντάξιο σου αφού είναι ανάξιο γι Αυτόν. 4 Εντούτοις, θα σε απελευθέρωνε απ αυτό και θα σε αποδέσμευε. 5Η σοφή απάντηση Του σου λέει ότι αυτό που έχεις προσφέ­ρει στον εαυτό σου δεν είναι αληθινό, και ότι η προσφορά Του σε σένα δεν άλλαξε ποτέ.6 Εσύ που δεν γνωρίζεις τι κάνεις μπορείς να μάθεις τι είναι παραφροσύνη, και να κοιτάξεις πέρα απ αυτήν. 7Σου έχει δοθεί να μάθεις πώς να αρνείσαι την παραφροσύνη, και να βγεις από τον ιδιωτικό σου κόσμο στην ειρήνη. 8Θα δεις όλα όσα αρνήθηκες στους αδελφούς σου επειδή τα αρνήθηκες στον εαυτό σου. 9Διότι θα τους αγαπήσεις, και ερχόμενος κοντά τους θα τους έλξεις κοντά σου και θα τους αντιληφθείς ως μάρτυρες της πραγματικότητας που μοιράζεστε με τον Θεό. 10Είμαι μαζί τους όπως είμαι μαζί σου, και θα τους τραβήξουμε από τους ιδιωτικούς τους κόσμους, διότι όπως εμείς είμαστε ενωμένοι έτσι θα ενωθούμε και μ αυτούς. 11Ο Πατέρας μας καλωσορίζει όλους με χαρά, και η χαρά είναι αυτό που θα έπρε­πε να Του προσφέρουμε. 12Διότι κάθε Υιός του Θεού δίνεται σε σένα στον οποίο ο Θεός έδωσε τον Εαυτό Του. 13Και είναι ο Θεός Τον οποία πρέπει να τους προσφέρεις, για να ανα­γνωρίσεις το δώρα Του σ εσένα.
8.Η όραση εξαρτάται από το φως. 2Δεν μπορείτε να δείτε στο σκοτάδι. 3Ωστόσο στο σκο­τάδι, στον ιδιωτικό κόσμο του ύπνου, μπορείτε και βλέπετε όνειρα, αν και τα μάτια σας είναι κλειστά. 4Και είναι εδώ που βλέπετε ό,τι έχετε φτιάξει. 5Αφήστε το σκοτάδι να φύγει και όλα όσα φτιάξατε δεν θα τα βλέπετε πια, διότι η θέα τους εξαρτάται από την άρνηση της όρασης. 6Η άρνηση της όρασης δεν συνεπάγεται ότι δεν μπορείτε να δείτε. 7Αυτό όμως επιφέρει η άρνηση, διότι αποδέχεστε την παραφροσύνη, πιστεύοντας ότι μπορείτε να φτιά­ξετε έναν ιδιωτικό κόσμο όπου μπορείτε να κυβερνήσετε τη δική σας αντίληψη. 8Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει ν αποκλειστεί το φως. 9Τα όνειρα εξαφανίζονται όταν έρχεται το φως και μπορείτε να δείτε.
9.Μην αναζητάτε την όραση μέσω των οφθαλμών σας, διότι κατασκευάσατε τον δικό σας τρόπο για να βλέπετε τα πράγματα κι έτσι βλέπετε στο σκοτάδι και απατάστε. 2Πέρα απ αυτό το σκοτάδι, αλλά όμως μέσα σας, βρίσκεται η όραση του Χριστού, ο Οποίος βλέπει τα πάντα μέσα στο φως. 3Η δική σας «όραση- προέρχεται από τον φόβο, όπως η δική Του από την αγάπη. 4Κι Αυτός βλέπει για λογαριασμό σας τον πραγματικό κόσμο υπό την ιδιότητα του αυτόπτη μάρτυρα. 5Αυτός αποτελεί την εκδήλωση του Αγίου Πνεύματος, κοιτάζοντας πάντα τον πραγματικό κόσμο, επιστρατεύοντας τους μάρτυρες του κι ελκύοντας τους προς εσάς. 6 Αυτός αγαπά ό,τι βλέπει εντός σας, και το αναπτύσσει. 7Κι Αυτός δεν θα επιστρέψει στον Πατέρα μέχρις ότου επεκτείνει την αντίληψη σας μέχρις Αυτόν. 8Κι εκεί δεν υπάρχει πια αντίληψη, διότι Αυτός σας γύρισε πίσω στον Πατέρα μαζί Του.
10.Δεν έχετε παρά δύο συναισθήματα, το ένα το φτιάξατε εσείς και το άλλο σας δόθηκε. 2Το καθένα είναι ένας τρόπος για να βλέπετε τα πράγματα, και διαφορετικοί κόσμοι εμφανίζονται από τη διαφορετική τους όραση. 3Δείτε μέσω της όρασης που σας έχει δοθεί, διότι μέσω της όρασης του Χριστού Αυτός βλέπει τον Εαυτό Του. 4Και βλέποντας τι είναι Αυτός, γνωρίζει τον Πατέρα Του. 5Πέρα από τα πιο σκοτεινά σας όνειρα Αυτός βλέπει μέσα σας τον άμωμο Υιό του Θεού να λάμπει με μια τέλεια ακτινοβολία που παραμένει αμείωτη από τα όνειρα σας. 6Κι αυτό θα το αντιληφθείτε εσείς καθώς κοιτάζετε μαζί μ Αυτόν, διότι η όραση Του είναι το δώρο της αγάπης Του σε σας, που του δόθηκε από τον Πατέρα για σας.
11.Το Άγιο Πνεύμα είναι το φως στο οποίο στέκεται ο Χριστός αποκαλυμμένος. 2Και όλοι όσοι θα Το έβλεπαν μπορούν να Τον δουν, διότι ζήτησαν φως. 3Δεν θα Τον δουν μονάχο Του, διότι Αυτός δεν είναι πια μονάχος ούτε κι αυτοί είναι.4 Επειδή είδαν τον Υιό, έχουν υψωθεί εντός Του στον Πατέρα. 5Κι όλα αυτά θα τα καταλάβουν, διότι κοίταξαν εντός και είδαν πέρα από το σκοτάδι τον Χριστό μέσα τους και Τον αναγνώρισαν. 6Μέσω της ορθοφροσύνης της όρασης Του αντίκρισαν τον εαυτό τους με αγάπη, βλέποντας τον έτσι όπως τον βλέπει το Άγιο Πνεύμα. 7Και μ αυτή την όραση της αλήθειας εντός τους όλη η ομορ­φιά του κόσμου ήρθε να λάμψει πάνω τους.

Share