1. Προετοιμαστείτε τώρα για την εξάλειψη αυτού που ποτέ δεν υπήρξε. 2Αν ήδη καταλαβαίνατε τη διαφορά ανάμεσα στην αλήθεια και την ψευδαίσθηση η Επανόρθωση δεν θα είχε νόημα ύπαρξης. 3Ή άγια στιγμή, η άγια σχέση, η διδασκαλία του Αγίου Πνεύματος και όλα τα μέσα με τα οποία η σωτηρία πραγματοποιείται, δεν θα είχαν κανένα σκοπό. 4Διότι είναι όλα κομμάτια του σχεδίου που έχει σκοπό να αλλάξει τα όνειρα του φόβου σε ευτυχισμένα όνειρα, έτσι που εύκολα να ξυπνήσετε από αυτά στη γνώση. 5Μην παίρνετε πρωτοβουλία να γίνετε εσείς επικεφαλής σε αυτή τη διαδικασία διότι δεν μπορείτε να κάνετε διάκριση ανάμεσα στην πρόοδο και την οπισθοδρόμηση. 6Μερικές οπό τις μεγαλύτερες προόδους σας τις έχετε κρίνει ως αποτυχίες και μερικές από τις πιο μεγάλες οπισθοχωρήσεις τις έχετε κρίνει ως επιτυχίες.
2.Ποτέ μην προσεγγίζετε την άγια στιγμή αν έχετε προηγουμένως προσπαθήσει να παραμερίσετε τον φόβο και το μίσος από τον νου σας. 2 Αυτή είναι η λειτουργία της άγιας στιγμής. 3Ποτέ μην επιχειρήσετε να παραμερίσετε την ενοχή σας προτού να ζητήσετε τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος. 4Αυτή είναι η δική Του λειτουργία. 5Ο δικός σας ρόλος είναι μονάχα να Του προσφέρετε λίγη προθυμία έτσι που να Του επιτρέψει να αφαιρέσει όλο τον φόβο και το μίσος και να συγχωρεθείτε. 6Πάνω στη μικρή σας πίστη που είναι ενωμένη με την κατανόηση Του, θα χτίσει τον δικό σας ρόλο στην Επανόρθωση και θα εξασφαλίσει την εύκολη επιτυχία σας. 7Μαζί Του θα χτίσετε μια σκάλα, χτισμένη πάνω στο στέρεο βράχο της πίστης, έτσι που να υψώνεται ως τον Ουρανό. 8Δεν θα τη χρησιμοποιήσετε όμως για ν᾽ανεβείτε στον Ουρανό από μόνοι σας.
3.Χιλιάδες θα υψωθούν στον Ουρανό μαζί σας μέσα από την άγια σχέση σας, αναγεννημένοι και ευλογημένοι σε κάθε άγια στιγμή που δεν παρεμβήκατε. 2Μπορείτε εσείς να κάνετε σχέδια για αυτό; 3Η θα μπορούσατε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για μια τέτοια λειτουργία; 4Όμως αυτό είναι δυνατόν επειδή είναι Θέλημα του Θεού. 5Και δεν θα αλλάξει την απόφαση Του σχετικά με αυτό. 6Τα μέσα και ο σκοπός Του ανήκουν. 7Έχετε δεχτεί το ένα· το άλλο θα σας δοθεί. 8Είναι αδιανόητος ένας τέτοιος σκοπός χωρίς τα μέσα. 9Θα προσφέρει τα μέσα σε όποιον μοιράζεται τον σκοπό Του.
4.Τα ευτυχισμένα όνειρα βγαίνουν αληθινά όχι επειδή είναι όνειρα αλλά μόνο επειδή είναι ευτυχισμένα. 2Κι έτσι πρέπει να έχουν αγάπη. 3Το μήνυμα τους είναι: «Γενηθήτω το Θέλημα Σου», και όχι «εγώ θέλω κάτι άλλο». 4Ή συνοχή των μέσων και του σκοπού είναι κάτι που εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε. 5Δεν έχετε καν συνειδητοποιήσει ότι έχετε αποδεχτεί ως δικό σας τον σκοπό του Αγίου Πνεύματος και γι᾽ αυτό φέρνετε ανίερα μέσα για την εκπλήρωση του. 6Ή λίγη πίστη που χρειαζόταν για ν᾽αλλάξει τον σκοπό είναι το μόνο που ζητείται για να λάβει τα μέσα και να τα χρησιμοποιήσει.
5.Το να αγαπάτε τον αδελφό σας όπως τον εαυτό σας δεν είναι όνειρο. 2Όπως δεν είναι όνειρο και η άγια σχέση σας. 3Το μόνο που παραμένει μέσα της από τα όνειρα είναι το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι μια ιδιαίτερη σχέση. 4Όμως είναι πολύ χρήσιμη στο Άγιο Πνεύμα που έχει μια ιδιαίτερη λειτουργία εδώ. 5Θα γίνει το ευτυχισμένο όνειρο μέσα από το οποίο το Άγιο Πνεύμα έδωσε χαρά σε χιλιάδες που πιστεύουν ότι η αγάπη είναι φόβος κι όχι ευτυχία. 6Αφήστε Το να εκπληρώσει τη λειτουργία που έδωσε στη σχέση σας με το να τη δεχτεί για εσάς και δεν θα υπάρξει καμιά επιθυμία για να γίνει αυτή η σχέση ο,τιδήποτε άλλο.
6.Όταν αισθάνεστε ότι η αγιότητα της σχέσης σας απειλείται από οτιδήποτε, σταματήστε αμέσως και δώστε στο Άγιο Πνεύμα την προθυμία σας αντί για τον φόβο, έτσι ώστε να Του επιτρέψετε ν ανταλλάξει αυτή τη στιγμή με την άγια που θα θέλατε να έχετε. 2Ποτέ δεν θα αποτύχει σ αυτό. 3Μην ξεχνάτε όμως πως η σχέση σας είναι μία και έτσι οτιδήποτε απειλεί την ειρήνη ενός αποτελεί εξίσου απειλή για τον άλλο. 4Ή δύναμη που έχει η ενοποιημένη ευλογία της έγκειται στο γεγονός ότι τώρα πια είναι αδύνατο για σας ή τους αδελφούς σας να νιώσετε μόνοι σας φόβο ή να προσπαθήσετε να τον αντιμετωπίσετε μόνοι σας. 5Ποτέ μην πιστέψετε ότι αυτό είναι αναγκαίο ή ότι μπορεί να συμβεί. 6Όμως όπως ακριβώς αυτό είναι αδύνατο έτσι είναι εξίσου αδύνατο για την άγια στιγμή να έρθει σ έναν από σας ξεχωριστά χωρίς να έρθει και στον άλλον. 7Και θα έρθει και στους δύο είτε τη ζητήσει ο ένας είτε ο άλλος.
7.Όποιος είναι πιο σώφρων κατά τη στιγμή που κάποια απειλή γίνεται αντιληπτή, θα πρέπει να θυμηθεί πόσο βαθειά είναι η υποχρέωσή του στον άλλον και πόσο μεγάλη ευγνωμοσύνη του οφείλει, και να είναι χαρούμενος που μπορεί να πληρώσει το χρέος του φέρνοντας την ευτυχία και στους δύο. 2Άφησέ τον να θυμηθεί και να πεί:
3Επιθυμώ αυτή την άγια στιγμή για τον εαυτό μου, ώστε να την μοιραστώ με τον αδελφό μου που αγαπώ.
4Δεν είναι δυνατόν να την έχω χωρίς αυτόν κι ούτε εκείνος χωρίς εμένα.
5Όμως είναι απόλυτα δυνατό για εμάς να τη μοιραστούμε τώρα.
6Έτσι επιλέγω αυτή τη στιγμή να την προσφέρω στο Άγιο Πνεύμα, ώστε να λάβουμε την ευλογία Του και να έχουμε και οι δύο ειρήνη.