Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Ένα μικρό εμπόδιο μπορεί να φαίνεται πράγματι μεγάλο για εκείνους που δεν καταλαβαίνουν πως τα θαύματα είναι όλα ίδια. 2Όμως ο σκοπός αυτών των μαθημάτων είναι να διδάξει αυτό ακριβώς. 3Αυτός είναι ο μοναδικός τους σκοπός επειδή αυτό είναι το μόνο που υπάρχει για να μαθευτεί. 4Και μπορείτε να το μάθετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. 5Όλη η μάθηση είναι είτε βοήθημα είτε εμπόδιο για την πύλη του Ουρανού. 6Τίποτα άλλο έξω από αυτά δεν είναι δυνατόν. 7Υπάρχουν μόνο δύο δάσκαλοι που δείχνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. 8 Και θα πάρετε το δρόμο στον οποίο οδηγεί ο δάσκαλος που επιλέξατε. 9Υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι που μπορείτε να πάρετε ενόσω ο χρόνος παραμένει και η επιλογή έχει νόημα. 10Διότι ποτέ δεν θα γίνει άλλος δρόμος εκτός από την οδό προς τον Ουρανό. 11Εσύ και μόνον επιλέγεις αν θα πάς προς τον Ουρανό ή μακριά του, στο πουθενά. 12Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να επιλέξεις.
2. Το μόνο που χάνεται είναι ο χρόνος που τελικά δεν έχει νόημα. 2Διότι είναι ένα μικρό εμπόδιο στην αιωνιότητα, άνευ σημασίας για τον πραγματικό Δάσκαλο του κόσμου. 3Όμως επειδή εσύ πιστεύεις σε αυτόν γιατί να τον σπαταλάς πηγαίνοντας στο πουθενά, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φθάσεις ένα στόχο τόσο ψηλό όσο μπορεί να φθάσει η μάθηση; 4Μην σκέφτεσαι καθόλου πως ο δρόμος για την Πύλη του Ουρανού είναι δύσκολος.  5Τίποτα από όσα αναλαμβάνεις με συγκεκριμένο σκοπό, με μεγάλη αποφασιστικότητα και χαρούμενη σιγουριά κρατώντας το χέρι του αδερφού σου και συντονίζοντας το βήμα σου με το τραγούδι του Ουρανού, δεν είναι δύσκολο. 6Αλλά είναι όντως δύσκολο να περιπλανιέσαι μόνος και δυστυχής σε έναν δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά και δεν έχει κανένα σκοπό.
3. Ο Θεός έδωσε τον Δάσκαλο Του για να αντικαταστήσει αυτόν που εσύ έφτιαξες και όχι για να συγκρουστεί μαζί του. 2Κι ό,τι Αυτός θα αντικαθιστούσε έχει αντικατασταθεί. 3Ο χρόνος διήρκησε μόνο μία στιγμή μέσα στο νου σου, χωρίς καμία επίδραση στην αιωνιότητα. 4Και έτσι όλος ο χρόνος είναι παρελθόν και είναι ακριβώς όπως ήταν προτού να φτιαχτεί ο δρόμος προς το τίποτα. 5Η απειροελάχιστη στιγμή του χρόνου στην οποία έγινε το πρώτο λάθος και όλα τα άλλα μέσα σε αυτό, διατήρησε επίσης την Διόρθωση για αυτό και για όλα όσα προήλθαν από αυτό το πρώτο λάθος. 6Και μέσα σε αυτήν την απειροελάχιστη στιγμή ο χρόνος χάθηκε επειδή αυτό μονάχα ήταν. 7Αυτό στο οποίο ο Θεός έδωσε απάντηση έχει απαντηθεί και έχει παρέλθει
4. Για σένα που ακόμα πιστεύεις πως ζεις μέσα στον χρόνο και δεν γνωρίζεις πως έχει χαθεί, το Άγιο Πνεύμα εξακολουθεί να σε καθοδηγεί μέσα από τον απεριόριστα μικρό και παράλογο λαβύρινθο τον οποίο αντιλαμβάνεσαι μέσα στον χρόνο, αν κι αυτός έχει από καιρό χαθεί. 2 Νομίζεις πως ζεις σε αυτό που είναι παρελθόν. 3Κάθε τι που κοιτάζεις το είδες μόνο για μία στιγμή, πολύ καιρό πριν, προτού να δώσει η μη πραγματικότητα του την θέση της στην αλήθεια. 4Ούτε μία ψευδαίσθηση δεν εξακολουθεί να μένει αναπάντητη μέσα στον νου σας. 5Η αβεβαιότητα αποκαταστάθηκε στην βεβαιότητα τόσο καιρό πριν που είναι πράγματι δύσκολο να την κρατήσετε στην καρδιά σας σαν να βρισκόταν ακόμα μπροστά σας.
5. Η απειροελάχιστη στιγμή που θα κρατούσατε και που θα κάνατε αιώνια πέρασε και χάθηκε μέσα στον Ουρανό τόσο σύντομα που κανείς δεν παρατήρησε πως είχε έρθει. 2Αυτό που εξαφανίστηκε τόσο γρήγορα που δεν θα μπορούσε να επιδράσει στην απλή γνώση του Υιού του Θεού δεν μπορεί να είναι εκεί για να το διαλέξετε ως δάσκαλό σας. 3Μόνο στο παρελθόν, ένα αρχαίο παρελθόν, πολύ σύντομο για να φτιάξει έναν κόσμο ως απάντηση στην δημιουργία, αυτός ο κόσμος φάνηκε ότι εμφανίστηκε. 4Τόσο πολύ μακριά στο παρελθόν, ένα τόσο μικρό διάλειμμα χρόνου, που δεν χάθηκε ούτε μία νότα από το τραγούδι του Ουρανού. 5Όμως μέσα σε κάθε πράξη ή σκέψη απ΄την οποία απουσιάζει η συγχώρεση, σε κάθε κρίση και πεποίθηση στην αμαρτία, αυτή η μία στιγμή ανακαλείται σαν να μπορούσε να ξαναϋπάρξει στο χρόνο. 6Κρατάτε μία αρχαία μνήμη μπροστά στα μάτια σας. 7Κι αυτός που ζει μέσα στις αναμνήσεις μόνος του δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.
6. Η συγχώρεση είναι η μεγάλη απελευθέρωση από τον χρόνο. 2Είναι το κλειδί για να μάθεις ότι το παρελθόν έχει τελειώσει. 3Η παράνοια δεν μιλάει πια. 4Δεν υπάρχει κανένας άλλος δάσκαλος και κανένας άλλος δρόμος. 5Διότι αυτό που έχει λυθεί δεν υφίσταται πλέον. 6Και ποιός μπορεί να σταθεί σε μια μακρινή ακρογιαλιά και να ονειρευτεί τον εαυτό του πέρα από τον ωκεανό, σε έναν χώρο και χρόνο που έχουν προ πολλού παρέλθει; 7Πόσο πραγματικό εμπόδιο μπορεί να γίνει αυτό το όνειρο ως προς το πού βρίσκεται κανείς πραγματικά; 8Διότι αυτό είναι η πραγματικότητα και δεν αλλάζει όποια όνειρα κι αν έχει. 9 Όμως εξακολουθεί να μπορεί να φαντάζεται πως βρίσκεται κάπου αλλού και σε έναν άλλο χρόνο. 10Σε μία ακραία κατάσταση μπορεί ν΄αυταπατάται πως αυτό είναι αληθινό και έτσι να περάσει από απλή φαντασία σε πεποίθηση και σε παράνοια όντας πεπεισμένος πως βρίσκεται εκεί που θα ήθελε να είναι.
7. Είναι αυτό εμπόδιο για τον χώρο στον οποίο στέκεται; 2Υπάρχει κάποια ηχώ από το παρελθόν που να μπορεί να ακούσει ένα γεγονός σχετικά με ό,τι υπάρχει να ακουστεί εκεί που βρίσκεται τώρα; 3Και πόσο μπορούν οι ψευδαισθήσεις του για τον χρόνο και τον χώρο να προκαλέσουν μία αλλαγή εκεί που πραγματικά βρίσκεται;
8. Η απουσία συγχώρεσης είναι μία φωνή που καλεί από ένα παρελθόν που έχει οριστικά και για πάντα χαθεί. 2Και κάθε τι που δείχνει προς αυτό ως αληθινό δεν είναι παρά μία ευχή να ξαναγίνει αληθινό αυτό που έχει χαθεί και να ειδωθεί σαν να είναι στο εδώ και τώρα αντικαθιστώντας αυτό που πραγματικά υπάρχει εδώ και τώρα. 3Είναι αυτό εμπόδιο για την αλήθεια ότι το παρελθόν έχει χαθεί και δεν μπορεί να επιστραφεί σε εσένα; 4Θα θέλατε να διατηρηθεί αυτή η τρομακτική στιγμή όταν ο Ουρανός φαινόταν να έχει εξαφανιστεί και ο Θεός σας προκαλούσε φόβο και είχε γίνει το σύμβολο του μίσους σας;
9. Ξεχάστε την εποχή του τρόμου που έχει διορθωθεί και καταλυθεί εδώ και τόσο καιρό. 2Μπορεί η αμαρτία να αψηφήσει το θέλημα του Θεού; 3Μπορεί να εξαρτάται από σας να δείτε το παρελθόν και να το τοποθετήσετε μέσα στο παρόν; 4Δεν μπορείτε να πάτε πίσω.5 Και όλα όσα δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση του παρελθόντος σας θέτουν σε μία αποστολή της οποίας η επίτευξη μπορεί μονάχα να είναι ψευδής. 6Αυτή είναι η δικαιοσύνη που ο Γεμάτος Αγάπη Πατέρας σας έχει εξασφαλίσει για σας. 7Και σας έχει προστατεύσει από την δική σας αδικία ενάντια στον εαυτό σας. 8Δεν μπορείτε να χάσετε τον δρόμο σας επειδή δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος παρά μόνο ο Δικός Του και δεν μπορείτε να πάτε πουθενά αλλού παρά προς Αυτόν.
10. Θα επέτρεπε ο Θεός να χάσει τον δρόμο του ο Υιός Του σε μία πορεία που έχει χαθεί πολύ πριν την ανάμνηση του χρόνου; 2Αυτά τα μαθήματα θα σας διδάξουν μόνο αυτό που υπάρχει τώρα. 3Μία τρομερή στιγμή σε ένα μακρινό παρελθόν που τώρα έχει διορθωθεί στην εντέλεια δεν αποτελεί αντικείμενο ανησυχίας ή αξίας. 4Αφήστε αυτό που έχει πεθάνει και χαθεί να αποχωρήσει ειρηνικά. 5Η ανάσταση έχει έρθει για να πάρει την θέση του. 6Και τώρα είστε κομμάτι της ανάστασης και όχι του θανάτου. 7Καμμία παρελθοντική ψευδαίσθηση δεν έχει την δύναμη να σας κρατήσει σε ένα χώρο θανάτου, μια κρύπτη στην οποία, ο Υιός του Θεού, μπήκε για μία στιγμή, για να αποκατασταθεί ακαριαία μέσα στην τέλεια Αγάπη του Πατέρα του. 8Και πώς είναι δυνατόν να παραμένει δεμένος με αλυσίδες που έχουν εδώ και τόσο καιρό αφαιρεθεί και χαθεί από το νου του;
11. Ο Υιός τον οποίο ο Θεός δημιούργησε είναι τόσο ελεύθερος όσο τον δημιούργησε ο Θεός. 2Αναγεννήθηκε την στιγμή που επέλεξε να πεθάνει αντί να ζήσει. 3Και δεν είστε πρόθυμοι να τον συγχωρήσετε τώρα επειδή έκανε ένα λάθος στο παρελθόν, ένα λάθος που ο Θεός δεν θυμάται και δεν υπάρχει; 4Τώρα ταλαντεύεστε ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν. 5Μερικές φορές το παρελθόν φαίνεται αληθινό σαν να ήταν το παρόν. 6Φωνές από το παρελθόν ακούγονται και κατόπιν αντιμετωπίζονται με αμφιβολία. 7Είστε όπως κάποιος που έχει παραισθήσεις αλλά δεν έχει εμπιστοσύνη σε αυτό που αντιλαμβάνεται. 8Αυτό είναι το σύνορο ανάμεσα στους κόσμους, η γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν. 9Εδώ η σκιά του παρελθόντος παραμένει αλλά αχνά επίσης αναγνωρίζεται ένα φως του παρόντος. 10Μόλις το δείς, δεν μπορείς ποτέ πια να ξεχάσεις αυτό το φως. 11Πρέπει να σε τραβήξει από το παρελθόν στο παρόν, εκεί που πραγματικά βρίσκεσαι.
12. Οι φωνές που είναι σκιές δεν αλλάζουν τους νόμους του χρόνου όπως ούτε και της αιωνιότητας. 2Προέρχονται από αυτό που έχει παρέλθει και χαθεί και δεν παρεμποδίζουν την αληθινή ύπαρξη του εδώ και τώρα. 3Ο πραγματικός κόσμος είναι το δεύτερο κομμάτι της ψευδαίσθησης πως ο χρόνος και ο θάνατος είναι αληθινά και έχουν ύπαρξη που μπορείτε να αντιληφθείτε. 4Η τρομερή παραίσθηση έχει παρέλθει όταν ο Θεός έδωσε την Απάντηση Του στην ψευδαίσθηση σε όλο τον χρόνο και για κάθε περίσταση. 5Και δεν υπήρχε τίποτα πλέον να βιωθεί.
13. Κάθε μέρα και κάθε λεπτό της μέρας και κάθε στιγμή σε κάθε λεπτό ξαναζείτε αυτή την μοναδική στιγμή όπου ο χρόνος του τρόμου αντικατέστησε την αγάπη. 2Και έτσι πεθαίνετε κάθε μέρα για να ξαναζήσετε έως ότου διασχίσετε το κενό ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν που κάθε άλλο παρά κενό υπάρχει μεταξύ τους. 3Τέτοια είναι κάθε ζωή· ένα φαινομενικό διάλειμμα από την γέννηση στο θάνατο και τανάπαλιν, μία επανάληψη μίας στιγμής που έχει από καιρό χαθεί και δεν μπορεί κανείς να την ξαναζήσει. 4Και όλος ο χρόνος δεν είναι παρά μία παρανοϊκή πεποίθηση πως αυτό που έχει τελειώσει βρίσκεται ακόμα εδώ και τώρα.
14. Συγχωρείστε το παρελθόν κι αφήστε το να παρέλθει διότι έχει παρέλθει. 2Δεν στέκεστε πλέον ανάμεσα στους δύο κόσμους. 3Έχετε συνεχίσει και φθάσει στον κόσμο που εκτείνεται στην πύλη του Ουρανού. 4Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στο Θέλημα του Θεού, ούτε καμία ανάγκη να επαναλάβετε ένα ταξίδι που έχει από καιρό τελειώσει . 5Κοιτάξτε τον αδερφό σας τρυφερά και ατενίστε τον κόσμο στον οποίο η αντίληψη του μίσους σας έχει μετασχηματιστεί σε έναν κόσμο αγάπης.

Share