Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Ο μόνος τρόπος να θεραπεύσετε είναι να θεραπευθείτε. Το θαύμα εκτείνεται χωρίς την δική σας βοήθεια, αλλά είσθε απαραίτητοι ώστε να μπορέσει ν αρχίσει. Αποδεχθείτε το θαύμα της θεραπείας, και θα προχωρήσει λόγω της φύσης του. Είναι στην φύση του να επεκτείνεται την στιγμή που γεννιέται. Και γεννιέται την στιγμή που προσφέρεται και λαμβάνεται. Κανείς δεν μπορεί να ζητήσει από κάποιον άλλον να θεραπευτεί. Αλλά μπορεί κανείς ν αφήσει τον εαυτό του να θεραπευθεί, κι έτσι να προσφέρει στον άλλο ό,τι έχει λάβει. Ποιος μπορεί να παραχωρήσει σε κάποιον άλλον κάτι που δεν έχει; Και ποιος μπορεί να μοιρασθεί αυτό που αρνείται στον εαυτό του; Το Άγιο Πνεύμα μιλά σε σας. Δεν μιλά σε κάποιον άλλον. Εν τούτοις με την δική σας ακρόαση η Φωνή Του εκτείνεται, επειδή έχετε αποδεχθεί αυτά που λέει.
2. Η υγεία είναι η μαρτυρία της υγείας. Για όσον καιρό είναι ανεπικύρωτη, παραμένει χωρίς βεβαιότητα. Μόνον όταν έχει επιδειχθεί αποδεικνύεται, και πρέπει να παράσχει μια μαρτυρία που επιβάλλει την πεποίθηση. Κανένας δεν θεραπεύεται μέσω διπλών μηνυμάτων. Αν το μόνο που επιθυμείτε είναι να θεραπευθείτε, τότε θεραπεύετε. Η μοναδικότητα του σκοπού σας το καθιστά εφικτό αυτό. Αλλά αν φοβάσθε την θεραπεία, Τότε αυτή δεν μπορεί να έρθει δια μέσου υμών. Το μόνο πράγμα που απαιτείται για μια θεραπεία είναι έλλειψη φόβου. Οι φοβισμένοι δεν θεραπεύονται, και δεν μπορούν να θεραπεύσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι η διαμάχη πρέπει για πάντα να εξαφανισθεί από το νου σας για να θεραπεύσετε. Διότι αν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχε ανάγκη για θεραπεία τότε. Αλλά αυτό σημαίνει, εάν μόνο για μια στιγμή, αγαπάτε χωρίς επίθεση. Μια στιγμή είναι αρκετή. Τα θαύματα δεν είναι στην υπηρεσία του χρόνου.
3. Η άγια στιγμή είναι η κατοικία του θαύματος. Από κει, το καθένα γεννιέται σ αυτόν τον κόσμο ως μαρτυρία για μια διανοητική κατάσταση που έχει υπερβεί την διαμάχη, κι έχει φθάσει στην ειρήνη. Φέρνει ανακούφιση από τον τόπο της ειρήνης στο πεδίο της μάχης, και δείχνει ότι ο πόλεμος δεν έχει αποτελέσματα. Διότι όλα τα τραύματα που ο πόλεμος αναζήτησε να φέρει, τα διαλυμένα σώματα και τα κατακερματισμένα μέλη, οι ουρλιάζοντες θνήσκοντες και οι σιωπηλοί νεκροί, απαλά ανυψώνονται και παρηγορούνται.
4. Δεν υπάρχει λύπη εκεί όπου ένα θαύμα έχει έρθει να θεραπεύσει. Και τίποτα περισσότερο από ένα μόνο λεπτό της αγάπης σας χωρίς επίθεση δεν είναι απαραίτητο ώστε όλα αυτά να εμφανισθούν. Σ εκείνο το ένα λεπτό θεραπεύεσθε, και σ αυτήν την μοναδική στιγμή γίνεται όλη η θεραπεία. Τί στέκεται ξέχωρα από σας, όταν δέχεσθε την ευλογία που φέρνει η άγια στιγμή; Μην φοβάσθε την ευλογία, διότι Εκείνος ο Οποίος σας ευλογεί αγαπά όλο τον κόσμο, και δεν αφήνει τίποτα στον κόσμο που θα μπορούσε να φοβίσει. Αλλά αν υποχωρήσετε λόγω φόβου από την ευλογία, θα φαίνεται ο κόσμος πράγματι τρομακτικός, διότι έχετε αρνηθεί να του δώσετε ειρήνη και παρηγοριά, αφήνοντας τον να πεθάνει.
5. Δεν θα θεωρείτο ως καταδίκη ένας κόσμος τόσο πικρά στερημένος από κείνον ο οποίος θα μπορούσε να τον είχε σώσει, αλλά οπισθοχώρησε επειδή φοβήθηκε να θεραπευτεί; Τα μάτια όλων των θνησκόντων φέρνουν μομφή, και βασανιστικούς ψιθύρους, “Τί υπάρχει που το φοβάστε;” Σκεφτείτε καλά την ερώτηση του. Ερωτάται από σας για λογαριασμό σας. Ένας θνήσκων κόσμος σας ζητά να απέχετε μόνο για μια στιγμή από την επίθεση κατά του εαυτού σας, ώστε να θεραπευτεί.
6. Ελάτε στην ιερή στιγμή και θεραπευθείτε, διότι τίποτα απ όσα λάβετε εκεί δεν θα αφεθεί πίσω και δεν θα εγκαταλειφθεί κατά την επιστροφή σας στον κόσμο. Κι όντας ευλογημένοι θα φέρετε ευλογία. Η ζωή σας δίνεται για να την δώσετε στον κόσμο που πεθαίνει. Και τα βασανισμένα μάτια δεν θα κατηγορούν πλέον, αλλά θα ακτινοβολούν μ ευγνωμοσύνη σ εσάς που δώσατε ευλογίες. Η ακτινοβολία της άγιας στιγμής θα φωτίσει τα μάτια σας, και θα τους δώσει όραση για να δουν πέρα απ όλα τα βάσανα κι αντί γι αυτά να δουν το πρόσωπο του Χριστού. Η θεραπεία αντικαθιστά τα βάσανα. Όποιος κοιτάζει τα μεν δεν μπορεί ν αντιληφθεί την άλλη, διότι δεν μπορούν και τα δυο να συνυπάρχουν. Κι αυτό που εσείς βλέπετε κι ο κόσμος θα το δει αυτοπροσώπως, και θα δηλώσει την αλήθεια του.
7. Έτσι η θεραπεία σας είναι τα πάντα όσα χρειάζεται ο κόσμος, ώστε να μπορέσει να θεραπευθεί. Χρειάζεται ένα μάθημα που έχει τέλεια εκμαθηθεί. Και κατόπιν, όταν το ξεχάσετε, ο κόσμος θα σας υπενθυμίσει απαλά ό,τι έχετε διδάξει. Καμιά ενίσχυση δεν θ αρνηθεί να δώσει η ευγνωμοσύνη του σ εσάς που αφήσατε τον εαυτό σας να θεραπευθεί ώστε αυτός (ο κόσμος) να μπορέσει να ζήσει. Θα δραστηριοποιήσει τους μάρτυρες του να δείξουν το πρόσωπο του Χριστού σ εσάς που φέρατε την όραση σ αυτούς, με την οποία έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του. Ο κόσμος της κατηγορίας αντικαθίσταται από έναν κόσμο στον οποίο όλα τα μάτια κοιτάζουν με αγάπη τον Φίλο ο οποίο τους έφερε την λύτρωση τους. Και με χαρά ο αδελφός σας θ αντιληφθεί τους πολλούς φίλους που νόμιζε για εχθρούς.
8. Τα προβλήματα δεν είναι εξειδικευμένα αλλά παίρνουν συγκεκριμένες μορφές, κι αυτές οι συγκεκριμένες μορφές συνθέτουν τον κόσμο. Και κανείς δεν καταλαβαίνει την φύση του προβλήματος του. Εάν την καταλάβαινε, δεν θα υπήρχε πια εκεί για κείνον να το βλέπει. Η ίδια του η φύση είναι ότι δεν είναι. Κι έτσι, ενώ αυτός το αντιλαμβάνεται δεν μπορεί να το αντιληφθεί όπως είναι. Αλλά η θεραπεία είναι εμφανής σε συγκεκριμένες στιγμές, και γενικεύει για να τα συμπεριλάβει όλα. Αυτό συμβαίνει επειδή πραγματικά είναι το ίδιο, παρά τις διαφορετικές τους μορφές. Όλη η μάθηση στοχεύει στην μεταβίβαση, η οποία ολοκληρώνεται εντός δυο καταστάσεων που θεωρούνται σαν μία, επειδή μόνο κοινά σημεία υπάρχουν. Εν τούτοις αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον από Έναν Ο Οποίος δεν βλέπει τις διαφορές που βλέπετε εσείς. Η ολική μεταβίβαση της μάθησης σας δεν γίνεται από σας. Αλλά το ότι έχει γίνει παρά όλες τις διαφορές που βλέπετε, σας πείθει ότι δεν θα μπορούσαν να είναι αληθινές.
9. Η θεραπεία σας θα επεκταθεί, και θα φερθεί σε προβλήματα που νομίζατε πως δεν ήσαν δικά σας. Και επίσης θα είναι εμφανές ότι τα πολλά διαφορετικά σας προβλήματα θα επιλυθούν όπως το κάθε ένα από αυτά έχει ξεπερασθεί. Δεν μπορεί να είναι οι διαφορές τους που το καθιστούν αυτό δυνατόν, διότι η μάθηση δεν πηδά από καταστάσεις στις αντίθετες τους για να φέρει τα ίδια αποτελέσματα. Όλη η θεραπεία πρέπει να προχωρήσει κατά νόμιμο τρόπο, σε συμφωνία με νόμους που έχουν γίνει κατάλληλα αντιληπτοί και ποτέ δεν παραβιάσθηκαν. Μην φοβάσθε τον τρόπο που τους αντιλαμβάνεσθε. Κάνετε λάθος, αλλά υπάρχει Ένας εντός σας Ο Οποίος δεν κάνει λάθος.
10. Αφήστε, λοιπόν, την μεταφορά της μάθησης σας στον Έναν ο Οποίος πραγματικά καταλαβαίνει τους νόμους του, κι Ο Οποίος θα εγγυηθεί ότι θα παραμείνουν απαραβίαστοι κι απεριόριστοι. Ο ρόλος σας είναι απλά να εφαρμόσετε ό,τι Αυτός σας δίδαξε στον εαυτό σας, κι Αυτός θα κάνει τα υπόλοιπα. Και είναι μ αυτόν τον τρόπο που η δύναμη της μάθησης σας θ αποδειχθεί σε σας απ όλους τους πλείστους διαφορετικούς μάρτυρες που βρίσκει. Ο αδελφός σας πρώτος ανάμεσα τους θα ειδωθεί, αλλά χιλιάδες στέκονται πίσω του, και πίσω από τον καθένα τους υπάρχουν χίλιοι ακόμα. Ο καθένας μπορεί να φαίνεται πως έχει ένα πρόβλημα που είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Εν τούτοις όλα λύνονται μαζί. Και η κοινή τους απάντηση δείχνει ότι οι ερωτήσεις δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές.
11. Η ειρήνη ας είναι μαζί με σας στους οποίους προσεφέρθη η θεραπεία. Και θα μάθετε ότι η ειρήνη σας δίνεται όταν αποδέχεσθε την θεραπεία για τον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται να αξιολογήσετε την καθολική αξία της για να αναγνωρίσετε ότι έχετε ωφεληθεί. Αυτό που προέκυψε την στιγμή που η αγάπη εισήλθε δίχως επίθεση θα μείνει μαζί σας για πάντα. Η θεραπεία σας θα είναι ένα με τα αποτελέσματά της , όπως και για τον αδελφό σας. Όπου και να πηγαίνετε θα βλέπετε τα πολλαπλά αποτελέσματά της. Κι όμως όλοι οι μάρτυρες που θα βλέπετε θα είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που αληθινά υπάρχουν. Το άπειρο δεν μπορεί να κατανοηθεί αν απλώς μετράτε τα διαχωρισμένα μέρη του. Ο Θεός σας ευχαριστεί για τη θεραπεία σας γνωρίζοντας ότι είναι ένα δώρο αγάπης προς τον Υιό Του, και γι αυτό προσφερθέν σε Εκείνον.

Share