Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η σημερινή ιδέα κάνει ένα ακόμη βήμα προς τη γοργή σωτηρία, ένα τεράστιο βήμα πράγματι! 2Τόσο μεγάλη είναι η απόσταση που διασχίζει, που σε φέρνει σχεδόν στον Ουρανό, με τον στόχο ορατό και τα εμπόδια πίσω σου. 3Το πόδι σου έχει φτάσει στα γρασίδια που σε καλωσορίζουν στην πύλη του Ουρανού, το ήσυχο μέρος της ειρήνης, όπου περιμένεις με βεβαιότητα το τελικό βήμα του Θεού. 4Πόσο μακριά από τη Γη προχωρούμε τώρα! 5Πόσο κοντά ερχόμαστε στον στόχο μας! 6Πόσο μικρό είναι το ταξίδι που απομένει!
2. Δέξου τη σημερινή ιδέα και θα έχεις ξεπεράσει όλο το άγχος, όλες τις παγίδες της κόλασης, όλη την μαυρίλα της κατάθλιψης, τις σκέψεις της αμαρτίας και την ερήμωση που προξενείται από την ενοχή. 2Δέξου τη σημερινή ιδέα και θα έχεις ελευθερώσει τον κόσμο από κάθε περιορισμό χαλαρώνοντας τις βαριές αλυσίδες που αμπάρωναν την πόρτα προς την ελευθερία του. 3Σώζεσαι και έτσι η σωτηρία σου γίνεται  το δώρο που δίνεις στον κόσμο, επειδή έχεις λάβει.
3. Καμιά στιγμή δεν αισθάνεσαι κατάθλιψη ή πόνο, ούτε και αντιλαμβάνεσαι κάποια απώλεια. 2Καμιά στιγμή η θλίψη δεν μπορεί να τεθεί σε έναν θρόνο και να λατρεύεται πιστά. 3Καμιά στιγμή δεν μπορεί κάποιος ούτε καν να πεθάνει. 4Και έτσι κάθε στιγμή που δίνεται φευγαλέα στο Θεό, με την επόμενη στιγμή δοσμένη ήδη σε Αυτόν, είναι μια ώρα απελευθέρωσης από την λύπη, τον πόνο και ακόμη και τον ίδιο το θάνατο.
4. Ο Θεός κρατά το μέλλον σου, όπως κρατά και το παρελθόν και το παρόν σου. 2Είναι ένα για Αυτόν και επομένως πρέπει να είναι ένα και για σένα. 3Σε αυτόν τον κόσμο όμως η χρονική σειρά των γεγονότων φαίνεται ακόμη να είναι πραγματική. 4Και έτσι δεν σου ζητείται να καταλάβεις την απουσία της αλληλουχίας που πραγματικά βρίσκεται στο χρόνο. 5Σου ζητείται μόνο να αφήσεις το μέλλον και να το βάλεις στα Χέρια του Θεού. 6Και από την εμπειρία σου θα δεις ότι έχεις επίσης βάλει στα Χέρια Του και το παρελθόν και το παρόν, επειδή το παρελθόν δεν θα σε τιμωρεί πια και οι μελλοντικοί φόβοι δεν θα έχουν νόημα τώρα.
5. Απελευθέρωσε το μέλλον. 2Γιατί το παρελθόν έχει φύγει και ό,τι είναι παρόν, ελεύθερο από την κληρονομιά της θλίψης και της δυστυχίας, του πόνου και της απώλειας, γίνεται η στιγμή στην οποία ο χρόνος δραπετεύει από τη σκλαβιά των ψευδαισθήσεων που διατρέχει την άσπλαχνη, αναπόφευκτη πορεία του. 3Τότε κάθε στιγμή που ήταν σκλαβωμένη από το χρόνο μεταμορ­φώνεται σε μια άγια στιγμή, όταν το φως που έμενε κρυμμένο μέσα στον Υιό του Θεού ελευθερώνεται για να ευλογήσει τον κόσμο. 4Τώρα ο Υιός του Θεού είναι ελεύθερος και όλη η δόξα του λάμπει πάνω στον κόσμο που ελευθερώνεται μαζί του για να μοιραστεί την αγιοσύνη του.
6.Αν μπορέσεις να δεις το σημερινό μάθημα ως την απελευθέρωση που πραγματικά είναι, δεν θα διστάσεις να κάνεις μια συνεπή προσπάθεια όσο περισσότερο μπορείς, ώστε να το κάνεις μέρος του εαυτού σου. 2Καθώς γίνεται μια σκέψη που κυβερνά το νου σου, μια συνήθεια μεταξύ των μεθόδων με τις οποίες λύνεις προβλήματα, ένας τρόπος γοργής αντίδρασης στον πειρασμό, προεκτείνεις τη μάθηση σου στον κόσμο. 3Και όπως μαθαίνεις να βλέπεις τη σωτηρία σε όλα τα πράγματα, έτσι και ο κόσμος θα αντιληφτεί ότι έχει σωθεί.
7. Ποια ανησυχία μπορεί να βασανίσει αυτόν που θέτει το μέλλον του στα γεμάτα αγάπη Χέρια του Θεού; 2Τι μπορεί να πάθει; 3Τι μπορεί να του προξενήσει πόνο ή να του φέρει εμπειρίες απώλειας; 4Τι μπορεί να φοβηθεί; 5Και τι μπορεί να δει παρά μόνο με αγάπη; 6Γιατί αυτός που έχει δραπετεύσει από κάθε φόβο μελλοντικού πόνου έχει βρει το δρόμο του προς την τωρινή ειρήνη και μια βεβαιότητα προφύλαξης και φροντίδας που ο κόσμος δεν μπορεί να απειλήσει. 7Είναι σίγουρος ότι η αντίληψη του μπορεί να είναι λανθασμένη, αλλά ποτέ δεν θα στερηθεί την επανόρθωση. 8Είναι ελεύθερος να διαλέξει και πάλι όταν έχει εξαπατηθεί, να αλλάξει τη γνώμη του όταν έχει κάνει λάθη.
8. Βάλε λοιπόν το μέλλον σου στα Χέρια του Θεού. 2Γιατί έτσι προσκαλείς τη μνήμη Του να επιστρέψει, αντικαθιστώντας όλες τις σκέψεις σου της αμαρτίας και του κακού με την αλήθεια της αγάπης. 3Νομίζεις ότι ο κόσμος δεν θα ωφελείτο κατ᾽ αυτό τον τρόπο και ότι το κάθε ον δεν θα αποκρινόταν με τη θεραπεία της αντίληψης του; 4Αυτός που εμπιστεύεται τον εαυτό του στον Θεό έχει βάλει και τον κόσμο μέσα στα Χέρια που ο ίδιος έχει επικαλεστεί για ανακούφιση και ασφάλεια. 5Εγκαταλείπει τις αρρωστημένες ψευδαισθήσεις του κόσμου μαζί με τις δικές του ψευδαισθήσεις και προσφέρει την ειρήνη και στον κόσμο και στον εαυτό του.
9. Τώρα έχουμε πράγματι σωθεί. 2Επειδή αναπαυόμαστε γαλήνια στα Χέρια του Θεού, σίγουροι ότι μόνο το καλό μπορεί να έλθει σε μας. 3Αν ξεχάσουμε, Αυτός απαλά θα μας καθησυχάσει. 4Αν δεχτούμε μια καταδικαστική σκέψη, θα αντικατασταθεί γρήγορα από την αντανάκλαση της αγάπης. 5Και αν μπούμε στον πειρασμό να επιτεθούμε, θα επικαλεστούμε Αυτόν που φυλάει την ανάπαυση μας να κάνει για μας την επιλογή η οποία αφήνει τον πειρασμό μακριά πίσω μας. 6Ο κόσμος δεν είναι πια ο εχθρός μας, γιατί έχουμε διαλέξει να είμαστε ο φίλος του.

Share