Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η σημερινή ιδέα κάνει ένα ακόμη βήμα προς τη γοργή σωτηρία, ένα τεράστιο βήμα πράγματι! 2Τόσο μεγάλη είναι η απόσταση που διασχίζει, που σε φέρνει σχεδόν στον Ουρανό, με το στόχο ορατό και τα εμπόδια πίσω σου. 3Το πόδι σου έχει φτάσει στα γρασίδια που σε καλωσορίζουν στην πύλη του Ουρανού, το ήσυχο μέρος της ειρήνης, όπου περιμένεις με βεβαιότητα το τελικό βήμα του Θεού. 4Πόσο μακριά από τη γη προχωρούμε τώρα! 5Πόσο κοντά ερχόμαστε στο στόχο μας! 6Πόσο μικρό είναι το ταξίδι που πρέπει ακόμη να γίνει!
2. Δέξου τη σημερινή ιδέα και θα έχεις ξεπεράσει όλο το άγχος, όλες τις παγίδες της κόλασης, όλη τη μαυρίλα της κατάθλιψης, τις σκέψεις της αμαρτίας και την ερήμωση που προξενείται από την ενοχή. 2Δέξου τη σημερινή ιδέα και θα έχεις ελευθερώσει τον κόσμο από κάθε περιορισμό με το να λασκάρεις τις βαριές αλυσίδες που αμπάρωναν την πόρτα προς την ελευθερία του. 3Σώζεσαι και η σωτηρία σου γίνεται έτσι το δώρο που δίνεις στον κόσμο, επειδή έχεις λάβει.
3. Καμιά στιγμή δεν αισθάνεσαι κατάθλιψη ή πόνο, ούτε και αντιλαμβάνεσαι κάποια απώλεια. 2Καμιά στιγμή η θλίψη δεν μπορεί να τεθεί σ ένα θρόνο και να λατρεύεται πιστά. 3Καμιά στιγμή δεν μπορεί κάποιος ούτε καν να πεθάνει. 4Και έτσι κάθε στιγμή που δίνεται φευγαλέα στο Θεό, με την επόμενη στιγμή δοσμένη ήδη σε Αυτόν, είναι μια ώρα απελευθέρωσης από τη λύπη, τον πόνο και ακόμη και τον ίδιο το θάνατο.
4. Ο Θεός κρατά το μέλλον σου, όπως κρατά και το παρελθόν και το παρόν σου. 2Είναι ένα για Αυτόν και επομένως πρέπει να είναι ένα και για σένα. 3Σε αυτόν τον κόσμο όμως η χρονική σειρά των γεγονότων φαίνεται ακόμη να είναι πραγματική. 4Και έτσι δεν σου ζητείται να καταλάβεις την απουσία της αλληλουχίας που πραγματικά βρίσκεται στο χρόνο. 5Σου ζητείται μόνο και μόνο να αφήσεις το μέλλον και να το βάλεις στα Χέρια του Θεού. 6Και από την εμπειρία σου θα δεις ότι έχεις επίσης βάλει στα Χέρια Του και το παρελθόν και το παρόν, επειδή το παρελθόν δεν θα σε τιμωρεί πια και οι μελλοντικοί φόβοι δεν θα έχουν νόημα τώρα.
5. Απελευθέρωσε το μέλλον. 2Γιατί το παρελθόν έχει φύγει και ό,τι είναι παρόν, ελεύθερο από την κληρονομιά της θλίψης και της δυστυχίας, του πόνου και της απώλειας, γίνεται η στιγμή στην οποία ο χρόνος δραπετεύει από τη σκλαβιά των ψευδαισθήσεων όπου διατρέχει την άσπλαχνη, αναπόφευκτη πορεία του. 3Τότε κάθε στιγμή που ήταν σκλαβωμένη από το χρόνο μεταμορ­φώνεται σε μια άγια στιγμή, όταν το φως που κρατιόταν κρυμμένο μέσα στον Υιό του Θεού ελευθερώνεται για να ευλογήσει τον κόσμο. 4Τώρα ο Υιός του Θεού είναι ελεύθερος και όλη η δόξα του λάμπει πάνω στον κόσμο που ελευθερώνεται μαζί του για να μοιραστεί την αγιοσύνη του.
6.Αν μπορέσεις να δεις το σημερινό μάθημα σαν την απελευθέρωση που πραγματικά είναι, δεν θα διστάσεις να κάνεις μια συνεπή προσπάθεια όσο
περισσότερο μπορείς, ώστε να το κάνεις μέρος του εαυτού σου. 2Καθώς γίνεται μια σκέψη που κυβερνά το νου σου, μια συνήθεια μεταξύ των μεθόδων με τις οποίες λύνεις προβλήματα, ένας τρόπος γοργής αντίδρασης στον πειρασμό, προεκτείνεις τη μάθηση σου στον κόσμο. 3Και όπως μαθαίνεις να βλέπεις τη σωτηρία σε όλα τα πράγματα, έτσι και ο κόσμος θα αντιληφτεί ότι έχει σωθεί.
7. Τι ανησυχία μπορεί να βασανίσει αυτόν που δίνει το μέλλον του στα
γεμάτα αγάπη Χέρια του Θεού; 2Τι μπορεί να πάθει; 3Τι μπορεί να του
προξενήσει πόνο ή να του φέρει εμπειρίες απώλειας; 4Τι μπορεί να φοβηθεί; 5Και τι μπορεί να δει χωρίς αγάπη; 6Γιατί αυτός που έχει δραπετεύσει από κάθε φόβο μελλοντικού πόνου έχει βρει το δρόμο του προς την τωρινή ειρήνη και μια βεβαιότητα προφύλαξης και φροντίδας που ο κόσμος δεν μπορεί να απειλήσει. Είναι σίγουρος ότι η αντίληψη του μπορεί να είναι λανθασμένη, αλλά ποτέ δεν θα στερηθεί την επανόρθωση. 8Είναι ελεύθερος να διαλέξει και πάλι όταν έχει εξαπατηθεί, να αλλάξει τη γνώμη του όταν έχει κάνει λάθη.
8. Βάλε λοιπόν το μέλλον σου στα Χέρια του Θεού. 2Γιατί έτσι προσκαλείς τη μνήμη Του να επιστρέψει, αντικαθιστώντας όλες τις σκέψεις σου της αμαρτίας και του κακού με την αλήθεια της αγάπης. 3Νομίζεις ότι ο κόσμος δεν θα ωφελείτο κατ αυτό τον τρόπο και ότι το κάθε ον δεν θα αποκρινόταν με τη θεραπεία της αντίληψης του; 4Αυτός που εμπιστεύεται τον εαυτό του στο Θεό έχει βάλει και τον κόσμο μέσα στα Χέρια που ο ίδιος έχει επικαλεστεί για ανακούφιση και ασφάλεια. Εγκαταλείπει τις αρρωστημένες ψευδαισθήσεις του κόσμου μαζί με τις δικές του ψευδαισθήσεις και προσφέρει την ειρήνη και στον κόσμο και στον εαυτό του.
9. Τώρα έχουμε πράγματι σωθεί. 2Γιατί αναπαυόμαστε γαλήνια στα Χέρια του Θεού, σίγουροι ότι μόνο το καλό μπορεί να έλθει σε μας. 3Αν ξεχάσουμε, Αυτός απαλά θα μας καθησυχάσει. 4Αν δεχτούμε μια άσπλαχνη σκέψη, θα αντικατασταθεί γρήγορα από την αντανάκλαση της αγάπης. 5Και αν μπούμε στον πειρασμό να επιτεθούμε, θα επικαλεστούμε Αυτόν που φυλάει την ανάπαυση μας να κάνει για μας την επιλογή που αφήνει τον πειρασμό μακριά πίσω μας. 6Ο κόσμος δεν είναι πια ο εχθρός μας, γιατί έχουμε διαλέξει να είμαστε ο Φίλος του.

Share