Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Βλέπετε την σάρκα ή αναγνωρίζετε το πνεύμα. Δεν υπάρχει συμβιβασμός ανάμεσα στα δύο. Αν το ένα είναι πραγματικό το άλλο πρέπει να είναι ψευδές, διότι εκείνο που είναι πραγματικό αρνείται το αντίθετο του. Δεν υπάρχει επιλογή στην όραση εκτός απ αυτήν. Αυτό που αποφασίζετε καθορίζει όλα όσα βλέπετε και νομίζετε ότι είναι αληθινά και τα φυλάσσετε ως αλήθεια. Σ αυτήν την επιλογή εξαρτάται όλος ο κόσμος σας, διότι εδώ έχετε εγκαθιδρύσει αυτό που είστε, ως σάρκα ή πνεύμα στην δική σας πεποίθηση. Αν διαλέξετε την σάρκα, ποτέ δεν θα ξεφύγετε από το σώμα ως πραγματικότητα σας, διότι έχετε επιλέξει πως έτσι την θέλετε. Αλλά επιλέξτε το πνεύμα, και όλοι οι Ουρανοί σκύβουν ν αγγίξουν τα μάτια σας και να ευλογήσουν την ιερή σας όραση, ώστε να μην μπορέσετε να δείτε τον κόσμο της σάρκας πια παρά μόνο για να θεραπεύσετε και να παρηγορήσετε και να ευλογήσετε.
2.Η λύτρωση είναι εξουδετέρωση. Αν επιλέξετε να βλέπετε το σώμα, βλέπετε έναν κόσμο διαχωρισμού, ασύνδετα πράγματα, και συμβάντα που δεν έχουν νόημα. Αυτό εμφανίζεται και εξαφανίζεται στο θάνατο· είναι καταδικασμένο στα βάσανα και στην απώλεια. Και κανένας δεν είναι ακριβώς όπως ήταν μια στιγμή προηγουμένως, ούτε και θάναι το ίδιο όπως είναι τώρα ή μια στιγμή μετά. Ποιος θα μπορούσε νάχει εμπιστοσύνη εκεί όπου φαίνεται τόση πολλή αλλαγή, διότι ποιος είναι άξιος αν δεν είναι παρά μόνο σκόνη; Η λύτρωση είναι εξουδετέρωση όλων αυτών. Διότι η σταθερότητα εγείρεται στην όραση εκείνων των οποίων τα μάτια έχει απελευθερώσει η λύτρωση από το να κοιτάζουν την ενοχή, επειδή επέλεξαν να την αφήσουν να φύγει αντί να την κρατήσουν.
3.Η λύτρωση δεν ζητά να κοιτάζετε το πνεύμα και να μην αντιλαμβάνεσθε το σώμα. Απλά ζητά αυτό να είναι η επιλογή σας. Διότι μπορείτε να δείτε το σώμα χωρίς βοήθεια, αλλά δεν καταλαβαίνετε πως να κοιτάτε έναν κόσμο ξέχωρα απαυτό. Είναι τον κόσμο σας που θα εξουδετερώσει η λύτρωση, και θα σας αφήσει να δείτε έναν άλλο κόσμο που τα μάτια σας δεν θα μπορούσαν να έβρισκαν ποτέ. Μην νοιάζεστε πως αυτό θα μπορούσε ποτέ να γίνει. Δεν κατανοείτε πως αυτό που βρέθηκε εγέρθηκε για να συναντήσει την όραση σας. Διότι αν το κατανοούσατε, θα εξαφανιζόταν. Το πέπλο της άγνοιας είναι τραβηγμένο ανάμεσα στο κακό και στο καλό, και πρέπει να εξαφανισθεί ώστε και τα δύο να εξαφανισθούν, ούτως ώστε η αντίληψη να μην βρίσκει κρυψώνα. Πώς γίνεται αυτό; Δεν γίνεται καθόλου. Τί θα μπορούσε να υπάρχει μέσα στο σύμπαν που δημιούργησε ο Θεός που να χρειάζεται ακόμα να γίνει;
4.Μόνο από αλαζονεία θα μπορούσατε να συλλάβετε πως εσείς πρέπει να καθορίσετε τον δρόμο προς τους Ουρανούς. Σας έχoυν δοθεί τα μέσα με τα οποία να δείτε τον κόσμο που θα αντικαταστήσει εκείνον που φτιάξατε. Ας γίνει το θέλημα σας! Στους Ουρανούς όπως και στη γη αυτό είναι παντοτινά αληθινό. Δεν έχει σημασία πού νομίζετε ότι είστε, ούτε τί νομίζετε πως πρέπει νάναι στ αλήθεια η αλήθεια για τον εαυτό σας. Δεν έχει σημασία τί κοιτάζετε, ούτε τί επιλέγετε να νοιώσετε ή να νομίσετε ή να επιθυμήσετε. Διότι ο Ίδιος ο Θεός έχει πει, “Ας γίνει το θέλημα σας”. Και γίνεται σε σας αναλόγως.
5.Εσείς που πιστεύετε ότι μπορείτε να επιλέξετε να δείτε τον Υιό του Θεού όπως θα τον θέλατε να είναι, μην ξεχνάτε ότι καμιά ιδέα για τον εαυτό σας δεν θα εμποδίσει την αλήθεια του τί είστε. Η εξουδετέρωση της αλήθειας θα ήταν αδύνατη. Αλλά οι έννοιες δεν είναι δύσκολο ν αλλάξουν. Ένα όραμα, καθαρά ειδωμένο, που δεν ταιριάζει στην εικόνα όπως είχε γίνει αντιληπτή πριν, θ αλλάξει τον κόσμο για μάτια που μαθαίνουν να βλέπουν, επειδή η ιδέα του εαυτού έχει αλλάξει.
6.Είστε άτρωτοι; Τότε ο κόσμος είναι αβλαβής στην όραση σας. Συγχωρείτε; Τότε ο κόσμος είναι επιεικής, επειδή του έχετε συγχωρέσει τα παραπτώματα του, κι έτσι σας κοιτάζει με μάτια που βλέπουν όπως και τα δικά σας. Είστε ένα σώμα; Έτσι γίνεται όλος ο κόσμος αντιληπτός ως δόλιος, και φονικός. Είστε ένα πνεύμα, αθάνατο, και χωρίς την υπόσχεση της διαφθοράς και τον λεκέ της αμαρτίας πάνω σας; Έτσι ο κόσμος φαίνεται σταθερός, πλήρως άξιος της εμπιστοσύνης σας· ένα χαρούμενο μέρος ν αναπαυθείτε για λίγο, όπου τίποτα δεν χρειάζεται να σας φοβίζει, αλλά να το αγαπάτε. Ποιος δεν καλωσορίζει τους ευγενείς στην καρδιά; Και τί θα μπορούσε να πληγώσει τους αληθινά αθώους;
7.Γενηθήτω το θέλημα σου, ιερό τέκνο του Θεού. Δεν πειράζει αν νομίζεις ότι είσαι στη γη ή στους Ουρανούς. Αυτό που θέλει ο Πατέρας σου για σένα δεν μπορεί ποτέ ν αλλάξει. Η αλήθεια μέσα σου παραμένει τόσο ακτινοβόλα σαν ένα άστρο, τόσο αγνή σαν το φως, τόσο αθώα όσο η ίδια η αγάπη. Και εσύ είσαι άξιος να γίνει το θέλημα σου!

Share