Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Να φοβάσαι μοιάζει να είναι κάτι ακούσιο. κάτι πέρα από τον έλεγχό σου. 2Κι όμως έχω ήδη πει πως μόνο οι εποικοδομητικές πράξεις πρέπει να είναι ακούσιες. 3Ο έλεγχός μου μπορεί να ελέγξει οτιδήποτε δεν έχει σημασία, ενώ η καθοδήγησή μου μπορεί να κατευθύνει οτιδήποτε που έχει, εάν εσύ το επιλέξεις. 4Ο φόβος δεν μπορεί να ελεγχθεί από εμένα αλλά μπορεί να αυτοελεγχθεί. 5Ο φόβος με εμποδίζει να σου δώσω τον έλεγχό μου. 6Η παρουσία του φόβου δείχνει ότι ανύψωσες σωματικές σκέψεις στο επίπεδο του νου. 7Αυτό τις αποσύρει από τον έλεγχό μου και σε κάνει να νοιώθεις προσωπικά υπεύθυνος γι΄αυτές. 8Αυτή είναι μια προφανής σύγχυση επιπέδων.

2.Εγώ δεν ενθαρρύνω την σύγχυση επιπέδων αλλά εσύ πρέπει να επιλέξεις να την διορθώσεις. 2Δεν θα δικαιολογούσες μια παράλογη συμπεριφορά σου, λέγοντας ότι δεν μπορούσες να κάνεις αλλιώς. 3Γιατί θα πρέπει να εγκρίνεις ένα παράλογο σκεπτικό; 4Υπάρχει μια σύγχυση εδώ την οποία καλά θα κάνεις να τη δείς ξεκάθαρα. 5Μπορεί να πιστεύεις πως είσαι υπεύθυνος για ό,τι κάνεις αλλά όχι για ό,τι σκέφτεσαι. 6Η αλήθεια είναι πως είσαι υπεύθυνος για ό,τι σκέφτεσαι, επειδή μόνο σε αυτό το επίπεδο μπορείς να κάνεις επιλογές. 7Αυτό που κάνεις προέρχεται από αυτό που σκέπτεσαι. 8Δεν μπορείς να διαχωρίσεις τον εαυτό σου από την αλήθεια “αποδίδοντας” αυτονομία στην συμπεριφορά. 9Αυτή αυτόματα ελέγχεται από εμένα αμέσως μόλις θέσεις αυτό που σκέφτεσαι υπό την  καθοδήγηση μου. 10Οποτεδήποτε φοβάσαι, είναι ένα βέβαιο σημάδι ότι έχεις επιτρέψει στον νου σου να κάνει διαστρεβλώσεις και δεν έχεις επιτρέψεισ᾽εμένα να τον καθοδηγήσω.

3.Είναι άστοχο να πιστεύεις ότι ελέγχοντας το αποτέλεσμα της διαστρεβλωμένης σκέψης μπορείς να καταλήξεις στην θεραπεία. 2Οταν φοβάσαι έχεις επιλέξει λανθασμένα. 3Να γιατί νιώθεις υπεύθυνος γι΄αυτό. 4Πρέπει να αλλάξεις τον νου σου, όχι τη συμπεριφορά σου και αυτό είναι ζήτημα προθυμίας. 5Δεν χρειάζεσαι καθοδήγηση παρά μόνο στο επίπεδο του νου. 6Η διόρθωση ανήκει μόνο στο επίπεδο όπου η αλλαγή είναι κατορθωτή. 7Η αλλαγή δεν σημαίνει τίποτα στο επίπεδο των συμπτωμάτων όπου δεν μπορεί να επιδράσει.

4.Η διόρθωση του φόβου είναι δική σου ευθύνη. 2Οταν ζητάς απελευθέρωση από τον φόβο, υπονοείς ότι δεν είναι. 3Πρέπει, αντίθετα, να ζητήσεις βοήθεια εντός των συνθηκών που παρήγαγαν τον φόβο. 4Αυτές οι συνθήκες εμπεριέχουν πάντα μια προθυμία να εισαι διαχωρισμένος. 5Σε αυτό το επίπεδο μπορείς να βοηθήσεις. 6Δείχνεις υπερβολική ανοχή στις περιπλανήσεις του νου σου και μ’έναν παθητικό τρόπο εγκρίνεις τις διαστρεβλώσεις του. 7Το συγκεκριμένο αποτέλεσμά δεν έχει σημασία αλλά το θεμελιώδες λάθος έχει. 8Η διόρθωση είναι πάντα ίδια. 9Πριν να επιλέξεις να κάνεις οτιδήποτε, ρωτήσε με αν η επιλογή σου είναι σύμφωνη με την δική μου. 10Εάν είσαι σίγουρος ότι συμφωνούν τότε δεν θα υπάρχει κανένας φόβος.

5.Ο φόβος είναι πάντα ένα σημάδι έντασης που προκύπτει όποτε αυτό που θέλεις συγκρούεται με αυτό που κάνεις. 2Αυτή η κατάσταση δημιουργείται με δύο τρόπους: πρώτον, μπορείς να επιλέγεις να κάνεις αντιμαχόμενα πράγματα, είτε ταυτοχρόνως είτε διαδοχικά. 3Αυτό παράγει μια συγκρουσιακή συμπεριφορά, η οποία σου είναι ανυπόφορη διότι το μέρος του νου σου που θέλει να κάνει κάτι άλλο εξοργίζεται. 4Δεύτερον, μπορείς να συμπεριφέρεσαι με τον τρόπο που νομίζεις ότι πρέπει, χωρίς όμως να το θέλεις ολοκληρωτικά. 5Αυτό παράγει μια συνεπή συμπεριφορά η οποία όμως εμπεριέχει τεράστια ένταση. 6Και στις δύο περιπτώσεις ο νους και η συμπεριφορά σου βρίσκονται σε ασυμφωνία με αποτέλεσμα να κάνεις κάτι το οποίο δεν θέλεις ολοκληρωτικά. 7Αυτό προκαλεί μια αίσθηση καταναγκασμού που συνήθως προκαλεί οργή και πιθανό είναι να ακολουθήσει η προβολή. 8Οποτεδήποπτε υπάρχει φόβος  είναι επειδή δεν έχεις αποφασίσει. 9Ετσι ο νους σου είναι διαιρεμένος και κατά συνέπεια η συμπεριφορά σου γίνεται αλλοπρόσαλλη. 10Η διόρθωση στο επίπεδο της συμπεριφοράς μπορεί να μετατοπίσει το λάθος από τον πρώτο τύπο στον δεύτερο αλλά δεν θα εξαλείψει τον φόβο.

6.Είναι δυνατόν να φτάσεις σε ένα επίπεδο όπου μπορείς χωρίς συνειδητή προσπάθεια να φέρεις τον νου σου υπό την καθοδήγησή μου αλλά αυτό προϋποθέτει μια προθυμία την οποία δεν έχεις ακόμα αναπτύξει. 2Το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί να σου ζητήσει περισσότερα από όσα είσαι πρόθυμος να κάνεις. 3Η δύναμη να τα πράξεις προέρχεται από την αδιαίρετη απόφασή σου. 4Δεν υπάρχει καμιά ένταση όταν κάνεις το Θέλημα του Θεού, μόλις αναγνωρίσεις πως αυτό είναι επίσης και το δικό σου θέλημα. 5Το μάθημα εδώ είναι πολύ απλό αλλά πολύ εύκολο να παραβλεφθεί. 6Γι’αυτό θα το επαναλάβω ενθαρρύνοντάς σε να το ακούσεις. 7Μόνο ο νους σου μπορεί να παράγει φόβο. 8Το κάνει οποτεδήποτε βρίσκεται σε σύγκρουση ως προς το τι θέλει, επιφέροντας αναπόφευκτη ένταση, επειδή αυτό που θέλεις δεν είναι σύμφωνο με αυτό που κάνεις. 9Αυτό μπορεί να διορθωθεί μόνο με την αποδοχή ενός ενοποιημένου στόχου.

7.Το πρώτο βήμα για την εξάλειψη του λάθους είναι να μάθεις ότι η σύγκρουση είναι μια εκδήλωση φόβου. 2Πες στον εαυτό σου πως με κάποιον τρόπο πρέπει να έχεις επιλέξεις να μην αγαπάς, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να έχει προκύψει ο φόβος. 3Τότε η όλη διαδικασία της διόρθωσης δεν θα είναι παρά μια σειρά από πραγματικά βήματα μέσα στην ευρύτερη διαδικασία της αποδοχής της Επανόρθωσης (Εξιλέωσης) ως φάρμακο. 4Αυτά τα βήματα μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:
5Γνώρισε πρώτα ότι αυτός είναι ένας φόβος.
6 Ο φόβος προκύπτει από την έλλειψη αγάπης.
7Το μόνο γιατρικό για την έλλειψη αγάπης είναι η τέλεια αγάπη.
8 Τέλεια αγάπη είναι η Επανόρθωση (Εξιλέωση).

8.Έχω τονίσει με έμφαση, ότι το θαύμα ή η εκδήλωση της Επανόρθωσης (Εξιλέωσης), είναι πάντα ένα σημάδι σεβασμού από αυτό που αξίζει προς αυτό που αξίζει. 2Η αναγνώριση αυτής της αξίας επανεγκαθιδρύεται μέσω της Επανόρθωσης (Εξιλέωσης). 3Είναι προφανές, λοιπόν, ότι όποτε φοβάσαι έχεις φέρει τον εαυτό σου σε μια κατάσταση όπου χρειάζεσαι Επανόρθωση (Εξιλέωση). 4Έχεις κάνει κάτι χωρίς αγάπη,  έχοντας επιλέξει χωρίς αγάπη. 5Γι’αυτήν ακριβώς την κατάσταση είναι που προσφέρθηκε η Επανόρθωση (Εξιλέωση). 6Η ανάγκη για το γιατρικό ενέπνευσε την εγκαθίδρυσή της. 7Για όσο καιρό αναγνωρίζεις μόνο την ανάγκη για γιατρικό θα παραμένεις φοβισμένος. 8Ωστόσο, αμέσως μόλις αποδεχτείς το γιατρικό, έχεις εξαλείψει τον φόβο. 9Έτσι προκύπτει η αληθινή θεραπεία.

9.Ο καθένας νιώθει φόβο. 2Κι όμως απαιτείται μόνο ελάχιστη ορθή σκέψη για να συνειδητοποιηθεί γιατί προκύπτει φόβος. 3Πολύ λίγοι εκτιμούν πραγματικά την αληθινή δύναμη του νου και κανείς δεν έχει συνεχώς πλήρη επίγνωση της. 4Ωστόσο, αν ελπίζεις να γλιτώσεις τον εαυτό σου από τον φόβο θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ορισμένα πράγματα και να τα συνειδητοποιήσεις πλήρως. 5Ο νους είναι πανίσχυρος και δεν χάνει ποτέ την δημιουργική του δύναμη. 6Δεν κοιμάται ποτέ. 7Κάθε στιγμή δημιουργεί. 8Είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις ότι η σκέψη και η πίστη συνδυάζονται σ᾽ ένα πανίσχυρο κύμα που μπορεί κυριολεκτικά να μετακινήσει βουνά. 9Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως το να πιστέψεις στην τόσο μεγάλη δύναμη του εαυτού σου, είναι αλαζονικό αλλά αυτός δεν είναι ο πραγματικός λόγος που δεν το πιστεύεις. 10Προτιμάς να πιστεύεις πως οι σκέψεις σου δεν μπορούν να ασκήσουν πραγματική επιρροή, επειδή ουσιαστικά τις φοβάσαι. 11Αυτό ίσως να καταπραΰνει την συνείδηση των ενοχών αλλά με κόστος ν᾽αντιλαμβάνεσαι τον νου ως ανίσχυρο. 12Εάν πιστεύεις πως ό,τι σκέφτεσαι δεν έχει καμιά αποτελεσματική ισχύ μπορεί να πάψεις να το φοβάσαι αλλά είναι πιθανόν δύσκολα να το σεβαστείς. 13Δεν υπάρχουν αδρανείς σκέψεις. 14Ολες οι σκέψεις παράγουν μορφή σε κάποιο επίπεδο.

Share