Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Είναι αδύνατον να χρησιμοποιήσετε μια σχέση εις βάρος κάποιας άλλης και να μην υποφέρετε από ενοχές. 2Είναι επίσης εξίσου αδύνατον να καταδικάζετε ένα μέρος μιας σχέσης και να βρείτε ειρήνη μέσα σ΄αυτήν. 3Μέσα από τη διδασκαλία του Αγίου Πνεύματος όλες οι σχέσεις αποτελούν μια ολοκληρωτική δέσμευση αλλά δεν αντιμάχονται η μία την άλλη με κανένα τρόπο. 4Πρέπει να υπάρχει τέλεια αφοσίωση στην καθεμία διότι η πλήρης ικανοποίηση που μπορούν να σας προσφέρουν πηγάζει από την τέλεια πίστη στον εαυτό σας. 5Δεν μπορείτε όμως να την έχετε ενώ παραμένει μέσα σας η ενοχή. 6Και θα υπάρχει ενοχή για όσο διάστημα αποδέχεστε την πιθανότητα να μπορείτε να κάνετε, επειδή το θέλετε, έναν αδελφό να είναι κάτι που στην πραγματικότητα δεν είναι.
2. Έχετε τόσο λίγη πίστη στον εαυτό σας επειδή δεν θέλετε να δεχθείτε ότι η τέλεια αγάπη βρίσκεται μέσα σας. 2Κι έτσι ψάχνετε να βρείτε αυτό που χωρίς αγάπη δεν βρίσκεται. 3Σας προσφέρω την τέλεια πίστη μου σε σας για να αντικαταστήσει όλες τις αμφιβολίες σας. 4Μην ξεχνάτε όμως ότι η πίστη μου πρέπει να είναι εξίσου τέλεια προς όλους τους αδελφούς σας όπως είναι προς εσάς διότι διαφορετικά θα ήταν ένα περιορισμένο δώρο. 5Στην άγια στιγμή μοιραζόμαστε την πίστη μας στον Υιό του Θεού επειδή μαζί αναγνωρίζουμε ότι την αξίζει πλήρως και εκτιμώντας την αξία του δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την αγιότητά Του. 6Και έτσι τον αγαπάμε.
3. Κάθε διαχωρισμός χάνεται καθώς μοιραζόμαστε την αγιότητα. 2Η αγιότητα είναι δύναμη και όταν τη μοιραζόμαστε δυναμώνει περισσότερο. 3Αν επιθυμείτε να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας ανάλογα με το πώς τις αντιλαμβάνεστε αναγκαστικά πρέπει να πιστέψετε πως η δύναμη προέρχεται από κάποιον άλλο και πως αυτό που κερδίζετε το χάνει εκείνος. 4Κάποιος άλλος πρέπει πάντοτε να χάνει αν αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας ως αδύναμο. 5Όμως υπάρχει και μια άλλη ερμηνεία σχετικά με τις σχέσεις που υπερβαίνει την αντίληψη της παντελούς απώλειας δύναμης.
4. Δεν είναι δύσκολο να πιστέψετε πως όταν κάποιος άλλος κάνει έκκληση για αγάπη στον Θεό, η δίκη σας έκκληση εξακολουθεί να είναι το ίδιο έντονη. 2Ούτε νομίζετε πως όταν ο Θεός ανταποκρίνεται σ΄εκείνον η δική σας ελπίδα ανταπόκρισης μικραίνει. 3Αντιθέτως, τείνετε να θεωρήσετε τη δική του επιτυχία ως απόδειξη επιτυχίας που καθιστά και τη δική σας έκκληση ως επίσης πιθανή να εισακουστεί. 4Αυτό συμβαίνει επειδή έστω και αμυδρά αναγνωρίζετε ότι ο Θεός είναι μια ιδέα και επομένως η πίστη σας σ΄Αυτόν δυναμώνει όταν τη μοιράζεστε. 5Αυτό που σας είναι δύσκολο να δεχθείτε είναι ότι όπως ο Πατέρας σας έτσι κι εσείς είστε μια ιδέα. 6Και όπως Εκείνος έτσι κι εσείς μπορείτε να δοθείτε ολοκληρωτικά, χωρίς καμία απώλεια και μονάχα κερδίζοντας από αυτό. 7Σ΄αυτό ακριβώς βρίσκεται η ειρήνη επειδή δεν υπάρχει καμία σύγκρουση.
5. Μέσα σ΄έναν κόσμο έλλειψης η αγάπη δεν έχει κανένα νόημα και είναι αδύνατο να βρει κανείς την ειρήνη. 2Οι άνθρωποι δέχονται και το κέρδος και την απώλεια και έτσι κανείς δεν έχει επίγνωση της αγάπης που βρίσκεται μέσα τους. 3Στην άγια στιγμή αναγνωρίζετε την ιδέα της αγάπης μέσα σας και ενώνετε αυτή την ιδέα με τον Νου που τη σκέφτηκε και που ποτέ δεν θα μπορούσε να τη σβήσει. 4Δεν υπάρχει απώλεια επειδή κρατά αυτή την ιδέα μέσα του. 5Έτσι η άγια στιγμή γίνεται ένα μάθημα για το πώς να κρατάτε όλους τους αδελφούς σας μέσα στον νου σας και έτσι να βιώνετε πληρότητα κι όχι απώλεια. 6Απ΄αυτό προκύπτει το γεγονός ότι μπορείτε μόνο να δίνετε. 7Αυτό είναι αγάπη διότι μόνο αυτή είναι φυσική σύμφωνα με τους νόμους του Θεού. 8Οι νόμοι του Θεού υπερισχύουν μέσα στην άγια στιγμή και αυτοί μόνον έχουν νόημα. 9Οι νόμοι αυτού του κόσμου παύουν να έχουν οποιαδήποτε σημασία. 10Όταν ο Υιός του Θεού αποδέχεται με χαρά τους Νόμους του Θεού ως δικό Του Θέλημα είναι αδύνατον να γίνει δέσμιος ή να γνωρίσει οποιουδήποτε είδους περιορισμό. 11Σ΄εκείνη τη στιγμή είναι τόσο ελεύθερος όσο και ο Θεός επιθυμεί να είναι ελεύθερος ο Υιός Του. 12Διότι τη στιγμή που θα αρνηθεί τη σκλαβιά θα πάψει να είναι δέσμιος.
6. Στην άγια στιγμή συμβαίνει αυτό που πάντοτε υπήρχε. 2Σηκώνεται μονάχα το πέπλο που σκεπάζει την πραγματικότητα. 3Τίποτα δεν έχει αλλάξει. 4Όμως η επίγνωση του αμετάβλητου έρχεται αμέσως μόλις αρθεί ο πέπλος του Χρόνου. 5Όποιος δεν έχει ακόμα βιώσει τη στιγμή που το παραπέτασμα σηκώνεται, έτσι που η έλξη προς το φως γίνεται ακατανίκητη, δεν μπορεί να πιστέψει στην αγάπη χωρίς να νιώθει φόβο. 6Το Άγιο Πνεύμα όμως σας δίνει αυτή την πίστη επειδή την έδωσε σε μένα και τη δέχτηκα. 7Μη φοβάστε ότι η άγια στιγμή δεν θα σας δοθεί διότι μου δόθηκε κι εμένα και δεν την αρνήθηκα. 8Μέσα από μένα το Άγιο Πνεύμα τη δίνει σε σας όπως κι εσείς θα τη δώσετε. 9Μην επιτρέπετε σε καμιά άλλη ανάγκη να σκιάσει αυτή την ανάγκη διότι μέσα στην άγια στιγμή θα αναγνωρίσετε τη μόνη ανάγκη που μοιράζονται ισότιμα οι Υιοί του Θεού και μέσω αυτής της αναγνώρισης θα ενωθείτε μαζί μου για να προσφέρουμε αυτά που χρειάζονται.
7. Μέσα από μας θα έρθει η ειρήνη. 2Ενωθείτε μαζί μου στην ιδέα της ειρήνης διότι οι νόες μπορούν να επικοινωνήσουν μέσα από ιδέες. 3Αν προσφέρατε τον εαυτό σας όπως ο Πατέρας πρόσφερε τον Εαυτό Του θα μαθαίνατε πως να κατανοείτε την κατάσταση του Εαυτού. 4Εκεί, η έννοια της αγάπης είναι κατανοητή. 5Θυμηθείτε, όμως, ότι η κατανόηση είναι κάτι που αφορά τον νου και μόνο τον νου. 6Επομένως, η γνώση βρίσκεται στον νου και εκεί επίσης βρίσκονται και οι προϋποθέσεις που η γνώση απαιτεί. 7Αν δεν ήσασταν μια ιδέα δεν θα μπορούσατε να έχετε πλήρη επικοινωνία με όλα όσα υπήρξαν ποτέ. 8Όμως για όσο προτιμάτε να είστε κάτι άλλο δεν θα είστε σε θέση να θυμηθείτε τη γλώσσα της επικοινωνίας την οποία γνωρίζετε τέλεια.
8. Μέσα στην άγια στιγμή θυμάστε τον Θεό και τη γλώσσα επικοινωνίας με όλους τους αδελφούς σας. 2Διότι όταν θυμηθείτε Εκείνον θα θυμηθείτε την επικοινωνία, όπως επίσης και την αλήθεια. 3Κανείς δεν εξαιρείται από την άγια στιγμή επειδή το παρελθόν έχει χαθεί και μαζί του καθετί που στήριζε την εξαίρεση και τον αποκλεισμό. 4Χωρίς την πηγή του παρελθόντος δεν υπάρχει πλέον αποκλεισμός. 5Αυτό επιτρέπει στην Πηγή που είναι δική σας και των αδελφών σας να αντικαταστήσει τον αποκλεισμό στην επίγνωσή σας. 6Ο Θεός και η δύναμή Του θα αποκτήσουν τη θέση που Τους αξίζει μέσα σας και θα βιώσετε την απόλυτη επικοινωνία των ιδεών με τις ιδέες. 7Όταν μπορέσετε να το κάνετε αυτό θα μάθετε για αυτό που είστε διότι θα αρχίσετε να κατανοείτε τι είναι ο Δημιουργός σας και μαζί μ΄Αυτόν τι είναι η δημιουργία Του.

Share