Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Το εγώ δεν αναγνωρίζει την πραγματική πηγή της απειλής και αν συνδέετε τον εαυτό σας μαζί του δεν κατανοείτε ποια είναι η κατάσταση. 2Μονάχα η αφοσίωση σας σε αυτό του δίνει δύναμη πάνω σας.3 Έχω μιλήσει για το εγώ σαν να ήταν κάτι ξέχωρο, που δρα από μόνο του.4Αυτό ήταν αναγκαίο για να σας πείσω ότι δεν μπορείτε να το παραμερίσετε έτσι εύκολα και πρέπει να συνειδητοποιήσετε πόσο μεγάλο μέρος από τη σκέψη σας κατευθύνεται από το εγώ. 5Εντούτοις δεν μπορούμε να αφήσουμε έτσι κάτι τέτοιο, διότι αναγκαστικά θα βρίσκεστε σε διαμάχη για όσο διάστημα βρίσκεστε ή πιστεύετε ότι βρίσκεστε εδώ. 6Το εγώ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα κομμάτι της πεποίθησης που έχετε για τον εαυτό σας. 7Η υπόλοιπη ζωή σας έχει συνεχίσει χωρίς διακοπή και ήταν, και πάντοτε θα είναι ολοκληρωτικά ανεπηρέαστη από τις απόπειρες σας να αποσπαστείτε απο αυτήν.
2. Ενώ μαθαίνετε να δραπετεύετε από τις ψευδαισθήσεις σας, το χρέος σας στον αδελφό σας είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ. 2Είναι το ίδιο χρέος που έχετε προς εμένα. 3Κάθε φορά που φέρεστε εγωιστικά σε κάποιον, πετάτε μακριά τη χάρη της κατάστασης μέσα στην οποία δεν έχετε κανένα χρέος και την άγια αντίληψη που αυτή θα μπορούσε να προσφέρει. 4Ο όρος «άγια» μπορεί να χρησιμοποιηθεί εδώ, επειδή μόλις μάθετε ότι δεν είστε καθόλου χρεωμένοι στην Υιότητα , στην οποία ανήκω κι εγώ, πλησιάζετε στην ουσιαστική γνώση, όσο είναι δυνατόν για την αντίληψη να πλησιάσει. 5Το χάσμα είναι τότε τόσο μικρό που η γνώση μπορεί εύκολα να ρεύσει προς την αντίληψη και να την εξαλείψει για πάντα.
3. Ως τώρα μου έχετε λίγη εμπιστοσύνη, αλλά αυτή θα αυξηθεί όσο πιο συχνά στρέφεστε σε μένα αντί προς το εγώ σας για καθοδήγηση. 2Τα αποτελέσματα όλο και περισσότερο θα σας πείθουν ότι αυτή είναι η μόνη λογική επιλογή που μπορείτε να κάνετε.3 Όποιος μαθαίνει εκ πείρας ότι μια επιλογή επιφέρει χαρά και ειρήνη, ενώ μια άλλη επιφέρει χάος και καταστροφή, δεν χρειάζεται επιπρόσθετη πειθώ. 4Η μάθηση μέσω επιβραβεύσεων είναι πιο αποτελεσματική απ’ ότι η μάθηση μέσω πόνου, διότι ο πόνος είναι μια αυταπάτη του εγώ και δεν μπορεί ποτέ να προκαλέσει τίποτα περισσότερο από πρόσκαιρα αποτελέσματα. 5Οι επιβραβεύσεις του Θεού όμως, αναγνωρίζονται αμέσως ως αιώνες. 6Εφόσον αυτή η αναγνώριση γίνεται από σας κι όχι από το εγώ, η ίδια η αναγνώριση αποδεικνύει, ότι εσείς και το εγώ σας δεν μπορεί να είστε ταυτόσημοι. 7 Ίσως πιστεύετε πως έχετε ήδη αποδεχθεί αυτή τη διαφορά, αλλά με κανένα τρόπο δεν έχετε πειστεί μέχρι τώρα. 8Το γεγονός ότι πιστεύετε πως πρέπει να δραπετεύσετε από το εγώ, το αποδεικνύει. 9Αλλά δεν μπορείτε να ξεφύγετε από το εγώ ταπεινώνοντάς το ή ελέγχοντας το ή τιμωρώντας το.
4. Το εγώ και το πνεύμα δεν γνωρίζουν το ένα το άλλο. 2Ο διαχωρισμένος νους δεν μπορεί να διατηρήσει τον διαχωρισμό παρά διασπώντας.3 Έχοντας κάνει αυτή τη διάσπαση, αρνείται όλες τις αληθινά φυσικές και έμφυτες τάσεις, όχι επειδή το εγώ είναι ένα ξεχωριστό πράγμα, αλλά επειδή θέλετε να πιστεύετε ότι εσείς είστε ένα ξεχωριστό πράγμα . 4Το εγώ είναι ένα επινόημα για τη διατήρηση αυτής της πεποίθησης, εντούτοις είναι δική σας η απόφαση να χρησιμοποιήσετε το επινόημα που την καθιστά ικανή να διαρκέσει.
5. Πώς μπορείς να διδάξεις σε κάποιον την αξία ενός πράγματος που έχει εκ προθέσεως απορρίψει; 2Ασφαλώς το έχει απορρίψει επειδή δεν το εκτίμησε. 3Μπορείς μόνο να του δείξεις πόσο δυστυχής είναι χωρίς αυτό ,και σταδιακά να το φέρεις πιο κοντά έτσι ώστε να μπορέσει να μάθει ότι η δυστυχία του μειώνεται καθώς το προσεγγίζει. 4Αυτό τον διδάσκει να συσχετίζει τη δυστυχία του με την απουσία του, και το αντίθετο της δυστυχίας με την παρουσία του. 5Έτσι σταδιακά γίνεται επιθυμητό, καθώς αυτός αλλάζει γνώμη σχετικά με την αξία του. 6Σας διδάσκω να συσχετίζετε τη δυστυχία με το εγώ και τη χαρά με το πνεύμα.7 Έχετε διδαχθεί το αντίθετο.8 Είστε εντούτοις ελεύθεροι να επιλέξετε, αλλά μπορεί στ’ αλήθεια να θέλετε τις ανταμοιβές του εγώ ενώ υπάρχουν οι ανταμοιβές του Θεού;
6. Η εμπιστοσύνη μου σε σας είναι μεγαλύτερη από τη δική σας σε μένα προς το παρόν, αλλά δεν θα είναι πάντα το ίδιο. 2Η αποστολή σας είναι πολύ απλή. 3Σας ζητείται να ζείτε με τέτοιο τρόπο ώστε ν’ αποδεικνύετε ότι δεν είστε ένα εγώ, και ότι δεν επιλέγω λανθασμένα τα θεϊκά κανάλια. 4Ο Άγιος Ένας συμμερίζεται την εμπιστοσύνη μου κι αποδέχεται τις Επανορθωτικές μου αποφάσεις, επειδή η θέληση μου είναι πάντα εναρμονισμένη με τη δική Του. 5Είπα προηγουμένως ότι είμαι υπεύθυνος για την Επανόρθωση. 6Αυτό συμβαίνει μόνον επειδή ολοκλήρωσα τον ρόλο μου σε αυτήν ως άνθρωπος και τώρα μπορώ να τον ολοκληρώσω διαμέσου άλλων. 7Τα εκλεκτά μου κανάλια δεν μπορούν να αποτύχουν, επειδή θα τους προσφέρω τη δύναμη μου για όσο η δική τους είναι ελλειπής.
7. Θα πάμε μαζί στον Άγιο Ένα, και μέσω της δικής μου ενόρασης Αυτός μπορεί να γεφυρώσει το μικρό κενό. 2Η ευγνωμοσύνη σας προς τον αδερφό σας είναι το μόνο δώρο που επιθυμώ. 3Θα το φέρω στον θεό για σας, ξέροντας ότι το να γνωρίσετε τον αδελφό σας σημαίνει να γνωρίσετε τον Θεό. 4Αν είστε ευγνώμονες προς τον αδελφό σας, είστε ευγνώμονες προς τον Θεό για ό, τι Αυτός δημιούργησε. 5Διαμέσου της ευγνωμοσύνης σας φτάνετε να γνωρίσετε τον αδελφό σας, και μια στιγμή αληθινής αναγνώρισης καθιστά τον καθένα αδελφό σας, διότι καθένας προέρχεται από τον Πατέρα σας. 6Η αγάπη δεν κατακτά όλα τα πράγματα, αλλά όντως τα διορθώνει όλα. 7Επειδή εσείς είστε το Βασίλειο του Θεού, μπορώ να σας οδηγήσω πίσω στα δικά σας δημιουργήματα. 8Δεν τα αναγνωρίζετε τώρα, αλλά ό, τι έχει διασπαστεί παραμένει ακόμα εκεί.
8. Καθώς έρχεστε πιο κοντά σ’ έναν αδελφό, με πλησιάζετε, και καθώς απομακρύνεστε απ’ αυτόν, σας γίνομαι απόμακρος. 2Η λύτρωση είναι ένα εγχείρημα συνεργασίας. 3Δεν μπορούν να την αναλάβουν επιτυχώς εκείνοι οι οποίοι αποσυνδέονται από την Υιότητα, επειδή αποσυνδέονται από μένα. 4Ο Θεός θα έρθει σε σας μονάχα καθώς εσείς θα Τον προσφέρετε στους αδερφούς σας. 5Μάθετε πρώτα απ’ αυτούς και θα είστε έτοιμοι να ακούσετε τον Θεό. 6Αυτό συμβαίνει επειδή η λειτουργία της αγάπης είναι μία.

Share