Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Πώς αλλιώς μπορείτε να έχετε όλο και μεγαλύτερη επίγνωση του Αγίου Πνεύματος μέσα σας παρά από τα αποτελέσματά Του; ²Δεν μπορείτε να Το δείτε με τα μάτια σας ούτε να Το ακούσετε με τα αυτιά σας. ³Πώς λοιπόν μπορείτε να έχετε οποιαδήποτε αντίληψη γι’ Αυτό; ⁴Αν εμπνέετε τη χαρά στους άλλους ώστε να αντιδρούν με χαρά προς εσάς ακόμα κι αν εσείς οι ίδιοι δεν βιώνετε τη χαρά, θα πρέπει να υπάρχει κάτι μέσα σας που την παράγει. ⁵Αν αυτό το κάτι βρίσκεται μέσα σας και μπορεί να παράγει χαρά και βλέπετε ότι πράγματι δημιουργεί χαρά σε άλλους τότε πιθανότατα το διαχωρίζετε από τον εαυτό σας.
2.Σας φαίνεται ότι το Άγιο Πνεύμα δεν παράγει διαρκώς χαρά μέσα σας μόνο και μόνο επειδή εσείς δεν προκαλείτε συνεχώς χαρά στους άλλους. ²Οι αντιδράσεις τους προς εσάς γίνονται κριτήριο της συνέπειας του Αγίου Πνεύματος. ³Αν εσείς δεν είστε συνεπείς προς το Άγιο Πνεύμα δεν θα αυξάνετε πάντοτε τη χαρά και έτσι δεν θα αναγνωρίζετε πάντοτε και τη δική Του συνέπεια. ⁴Ό,τι προσφέρετε στον αδελφό σας το προσφέρετε και στο Άγιο Πνεύμα επειδή δεν μπορεί να υπερκεράσει την προσφορά σας με την δική Του. ⁵Αυτό δεν συμβαίνει επειδή αυτοπεριορίζεται, αλλά επειδή εσείς έχετε περιορίσει όσα λαμβάνετε. ⁶Η απόφαση να λάβει κανείς είναι η απόφαση να αποδεχθεί.
3.Αν οι αδελφοί σας είναι κομμάτι σας θα τους αποδεχθείτε; ²Μόνο αυτοί μπορούν να σας διδάξουν τι είστε διότι η μάθησή σας είναι το αποτέλεσμα αυτών που τους διδάξατε εσείς. ³Ό,τι καταλογίζετε σ’ αυτούς το καταλογίζετε και στον εαυτό σας. ⁴Και ό,τι επίσης αναγνωρίζετε σ’ αυτούς γίνεται αληθινό για σας. ⁵Ο Θεός δεν έχει παρά μόνο έναν Υιό και όλους τους αναγνωρίζει ως έναν. ⁶Μόνο Εκείνος είναι περισσότερα απ’ ότι αυτοί, αλλά κι αυτοί δεν είναι λιγότερα απ΄ όσα Εκείνος. ⁷Θα θέλατε να ξέρατε τι σημαίνει αυτό; ⁸Αν ό,τι κάνετε στον αδελφό μου το κάνετε σε μένα και αν κάνετε τα πάντα για τον εαυτό σας επειδή ακριβώς εμείς (εγώ και ο αδελφός σας) είμαστε ένα κομμάτι από σας, τότε ό,τι κάνουμε ανήκει και σ᾽εσάς. ⁹Όλα όσα δημιούργησε ο Θεός είναι και δικό σας κομμάτι. ¹⁰Εκείνος, μοιράζεται τη δόξα Του μαζί σας. ¹¹Η δόξα Του Τού ανήκει αλλά είναι εξίσου και δική σας. ¹²Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να είστε λιγότερο δοξασμένοι από Αυτόν.
4.Ο Θεός είναι περισσότερα απ’ όσα εσείς είστε, μόνο και μόνο επειδή σας δημιούργησε. ²Αλλά κι αυτήν ακόμα την ικανότητα για δημιουργία δεν σας την στέρησε. ³Επομένως μπορείτε να δημιουργήσετε όπως Εκείνος και ο διαχωρισμός σας δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το γεγονός. ⁴Ούτε το φως του Θεού ούτε το δικό σας σκιάζεται επειδή εσείς δεν βλέπετε. ⁵Επειδή η Υιότητα πρέπει να δημιουργεί ως Ένα, θυμάστε την δημιουργία κάθε φορά που αναγνωρίζετε ένα τμήμα της. ⁶Κάθε κομμάτι που θυμάστε προσθέτει στην Ολότητά σας, επειδή κάθε κομμάτι είναι όλον και πλήρες. ⁷Η Ολότητα είναι αδιαίρετη αλλά δεν μπορείτε να μάθετε απ’ αυτή μέχρι να τη δείτε παντού. ⁸Μπορείτε να γνωρίσετε τον εαυτό σας μόνο όπως ο Θεός γνωρίζει τον Υιό Του επειδή τη γνώση την μοιράζεστε με τον Θεό. ⁹Όταν αφυπνιστείτε εν Θεώ θα γνωρίσετε το εύρος της ύπαρξής σας αποδεχόμενοι ότι και εσείς είστε απεριόριστοι όπως και Εκείνος. ¹⁰Αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, το εύρος της δικής σας ύπαρξης θα κρίνεται από το εύρος της ύπαρξης που αποδίδετε στον αδελφό σας.
5.Δεν έχετε ακόμα αφυπνιστεί, μπορείτε όμως να μάθετε, καθώς το Άγιο Πνεύμα σας μαθαίνει να αφυπνίζετε τους άλλους. ²Βλέποντάς τους αφυπνισμένους, θα μάθετε τι σημαίνει αφύπνιση και επειδή έχετε επιλέξει να τους αφυπνίσετε η ευγνωμοσύνη και η εκτίμησή τους γι᾽ αυτό που τους έχετε δώσει θα σας διδάξει και την αξία του. ³Θα γίνουν έτσι αυτοί οι μάρτυρες* της δικής σας πραγματικότητας, όπως ακριβώς και εσείς δημιουργηθήκατε ως μάρτυρες του Θεού. ⁴Όμως όταν η Υιότητα ενώνεται, η ενότητά της γίνεται γνωστή από τα δημιουργήματά της που μαρτυρούν την πραγματικότητά της όπως ο Υιός δίνει μαρτυρία για τον Πατέρα Του.
6.Τα θαύματα δεν έχουν θέση στην αιωνιότητα επειδή σκοπός τους είναι η αποκατάσταση. ²Εντούτοις, ενώ εξακολουθείτε να έχετε ανάγκη από θεραπεία τα θαύματα που κάνετε είναι τα μόνα που μαρτυρούν για την πραγματικότητα που μπορείτε να αναγνωρίσετε. ³Δεν μπορείτε να κάνετε ένα θαύμα για σας, επειδή τα θαύματα είναι ένας τρόπος να δώσετε και να λάβετε αποδοχή. ⁴Μέσα στον χρόνο η προσφορά έρχεται πρώτη, αν και στην αιωνιότητα η προσφορά και η απολαβή συμβαίνουν ταυτόχρονα και δεν είναι δυνατόν να διαχωριστούν. ⁵Όταν μάθετε ότι προσφορά και απολαβή είναι το ίδιο, η ανάγκη ύπαρξης του χρόνου παύει να υπάρχει.
7. Η αιωνιότητα είναι ένα είδος χρόνου που έχει μόνο μια διάσταση: το «πάντα». ²Αυτό δεν μπορεί να έχει κανένα νόημα για σας, ώσπου να θυμηθείτε τις Ανοιχτές Αγκάλες του Θεού και να γνωρίσετε τελικά τον ανοιχτό Νου Του. ³Όπως Εκείνος έτσι κι εσείς υπάρχετε πάντα μέσα στον Νου Του και μ’ έναν νου όπως ο δικός Του. ⁴Μέσα στον ανοιχτό νου σας βρίσκονται σε τέλεια επικοινωνία τα δημιουργήματά σας, γεννημένα από τέλεια κατανόηση. ⁵Αν μπορούσατε να αποδεχτείτε έστω κι ένα από αυτά δεν θα θέλατε τίποτα από όσα αυτός ο κόσμος έχει να προσφέρει.  ⁶Οτιδήποτε άλλο θα ήταν εντελώς μάταιο. ⁷Το νόημα του Θεού είναι ατελές χωρίς εσάς όπως και εσείς είστε ατελείς χωρίς τα δημιουργήματά σας. ⁸Δεχθείτε τον αδελφό σας σε αυτόν τον κόσμο και μην αποδέχεστε τίποτα άλλο διότι μέσα του θα βρείτε τα δημιουργήματά σας επειδή τα δημιούργησε μαζί με εσάς. ⁹Ποτέ δεν θα μάθετε ότι είστε συνδημιουργοί με τον Θεό, ώσπου να μάθετε ότι είστε συνδημιουργοί με τους αδελφούς σας.

(* Όχι με την έννοια του μαρτυρίου αλλά με την έννοια της μαρτυρίας.)

Share