Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Ο θυμός ποτέ δεν είναι αιτιολογημένος. 2Η επίθεση δεν έχει κανένα θεμέλιο. 3Είναι από εδώ που αρχίζει η απόδραση από τον φόβο και θα ολοκληρωθεί. 4Εδώ προσφέρεται ο αληθινός κόσμος ως αντάλλαγμα για τα όνειρα του τρόμου. 5Διότι σε αυτόν εδράζει η συγχώρεση και είναι φυσικό. 6Δεν σας ζητείται να προσφέρετε συγχώρεση εκεί που αρμόζει επίθεση και θα ήταν αιτιολογημένη. 7Διότι αυτό θα σήμαινε ότι συγχωρείτε μια αμαρτία παραβλέποντας εκείνο που υπάρχει πραγματικά. 8Αυτό δεν είναι συγχώρεση. 9Επειδή αυτό θα σήμαινε ότι, ανταποκρινόμενοι με τρόπο που δεν είναι δικαιολογημένος, η συγχώρεση σας θα γίνει η απάντηση σε επίθεση που έχει γίνει. 10Κι έτσι η συγχώρεση είναι ακατάλληλη, χορηγούμενη εκεί όπου δεν οφείλεται.
2. Η συγχώρεση πάντα είναι αιτιολογημένη. 2Έχει σίγουρα θεμέλια. 3Δεν συγχωρείτε τα ασυγχώρητα, ούτε παραβλέπετε μια πραγματική επίθεση που καλεί την τιμωρία. 4Η σωτηρία δεν έγκειται στο να σας ζητηθεί να κάνετε αφύσικες αντιδράσεις που είναι ακατάλληλες σε ό,τι είναι πραγματικό. 5Αντί αυτού απλά σας ζητείται ν᾽ανταποκριθείτε κατάλληλα σε αυτό που δεν είναι πραγματικό με το να μην αντιληφθείτε αυτό που δεν έχει εμφανισθεί. 6Αν η συγχώρεση ήταν αδικαίωτη, θα σας ζητείτο να θυσιάσετε τα δικαιώματα σας όταν επιστρέφετε συγχώρεση αντί της επίθεσης. 7Αλλά απλά σας ζητείται να δείτε την συγχώρεση ως μια φυσική αντίδραση στην απελπισία που στηρίζεται στο λάθος κι έτσι καλεί σε βοήθεια. 8Η συγχώρεση είναι η μόνη συνετή αντίδραση. 9Διαφυλάσσει τα δικαιώματα σας από την θυσία.
3. Αυτή η κατανόηση είναι η μόνη αλλαγή που αφήνει τον πραγματικό κόσμο να εγερθεί για ν αντικαταστήσει τα όνειρα του τρόμου. 2Ο φόβος δεν μπορεί να εκδηλωθεί εκτός κι αν δικαιωθεί η επίθεση κι αν αυτή είχε πραγματικά θεμέλια τότε η συγχώρεση δεν θα είχε κανένα. 3Ο πραγματικός κόσμος επιτυγχάνεται όταν αντιληφθείτε ότι η βάση της συγχώρεσης είναι εντελώς αληθινή και πλήρως δικαιωμένη. 4Όσο την θεωρείτε ως δώρο αδικαιολόγητο, πρέπει να υποστηρίζει την ενοχή που θα “συγχωρούσατε”. 5Η αδικαιολόγητη συγχώρεση είναι επίθεση. 6Κι αυτό είναι όλο που μπορεί ποτέ να προσφέρει ο κόσμος. 7Συγχωρεί τους “αμαρτωλούς” μερικές φορές, αλλά παραμένει στην επίγνωση ότι έχουν αμαρτήσει. 8Κι έτσι δεν αξίζουν την συγχώρεση που δίνει.
4. Αυτή είναι η ψευδής συγχώρεση την οποία χρησιμοποιεί ο κόσμος για να κρατά ζωντανή την έννοια της αμαρτίας. 2Κι αναγνωρίζοντας ότι ο θεός είναι δίκαιος, φαίνεται αδύνατον να είναι αληθινή η συγχώρεσή Του. 3Έτσι ο φόβος του Θεού είναι το βέβαιο αποτέλεσμα της αντιμετώπισης της συγχώρεσης ως αδικαιολόγητης, μη επάξια αποκτηθείσας. 4Όποιος βλέπει τον εαυτό του ως ένοχο δεν μπορεί ν αποφύγει τον φόβο του Θεού. 5Αλλά μπορεί να γλιτώσει από αυτό το δίλημμα αν μπορέσει να συγχωρεί. 6Ο νους πρέπει να σκέφτεται τον Δημιουργό του όπως θεωρεί τον εαυτό του. 7Εάν μπορείτε να δείτε ότι ο αδελφός σας αξίζει συγχώρεση, τότε έχετε μάθει ότι η συγχώρεση είναι τόσο δικό σας δικαίωμα όσο και δικό του. 8Ούτε θα σκεφθείτε ότι ο Θεός προορίζει για σας μια τρομακτική θεία δίκη που δεν αξίζει ο αδελφός σας. 9Διότι είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί ν αξίζετε ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο απ αυτόν.
5. Η συγχώρεση που θα εκτιμηθεί όπως της αξίζει θα θεραπεύσει. 2Δίνει στο θαύμα την δύναμη του να παραβλέπει τις αυταπάτες. 3Μ αυτόν τον τρόπο μαθαίνετε ότι πρέπει να συγχωρεθείτε κι εσείς επίσης. 4Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα φαινόμενο που να μην μπορεί να συγχωρεθεί και παραβλεφθεί. 5Διότι αν υπήρχε, θα ήταν απαραίτητο πρώτα να υπάρχει κάποια αμαρτία που να στέκεται πέρα από την συγχώρεση. 6Θα υπήρχε ένα σφάλμα που είναι περισσότερο από ένα λάθος· μια ξεχωριστή μορφή σφάλματος που παραμένει αμετάβλητη, αιώνια, και πέραν της διόρθωσης ή διαφυγής. 7Θα υπήρχε ένα λάθος που θα είχε την δύναμη να καταστρέψει την δημιουργία, και να φτιάξει έναν κόσμο που θα μπορούσε να την αντικαταστήσει και να καταστρέψει την Θέληση του Θεού. 8Μόνο αν αυτό ήταν δυνατόν θα μπορούσαν να υπάρχουν μερικά φαινόμενα που θα μπορούσαν να αντισταθούν στο θαύμα, και να μην θεραπευθούν απ αυτό.
6. Δεν υπάρχει βεβαιότερη απόδειξη ότι η λατρεία των ειδώλων είναι αυτό που επιθυμείτε από την πεποίθηση ότι υπάρχουν μερικές μορφές ασθένειας και θλίψης που δεν μπορεί να τις θεραπεύσει η συγχώρεση. 2Αυτό σημαίνει πως προτιμάτε να διατηρήσετε μερικά είδωλα, και δεν είστε έτοιμοι, ακόμα, να εγκαταλείψετε όλα τα είδωλα. 3Κι έτσι νομίζετε ότι μερικά φαινόμενα είναι πραγματικά και όχο απλά φαινόμενα, μην εξαπατάσθε σχετικά με την έννοια μιας παγιωμένης πεποίθησης ότι μερικά φαινόμενα είναι δυσκολότερο να παραβλεφθούν απ ότι άλλα. 4Πάντα σημαίνει ότι νομίζετε πως η συγχώρεση πρέπει να’ναι περιορισμένη. 5Κι έχετε ορίσει ένα στόχο μερικής συγχώρεσης και μια περιορισμένη απόδραση από την ενοχή για σας. 6Τι άλλο μπορεί να είναι αυτό εκτός από μια ψευδή συγχώρεση του εαυτού σας, και του καθενός που φαίνεται διαχωρισμένος από σας;
7. Πρέπει να αληθεύει ότι το θαύμα είτε μπορεί να θεραπεύσει όλες τις μορφές της ασθένειας, ή ότι δεν μπορεί να θεραπεύσει. 2Ο σκοπός του δεν μπορεί να είναι να κρίνει ποιες μορφές είναι αληθινές, και ποια φαινόμενα είναι αληθινά. 3Εάν ένα φαινόμενο πρέπει να παραμείνει μακριά από την θεραπεία, κάποια αυταπάτη πρέπει να’ναι μέρος της αλήθειας. 4Και δεν θα μπορούσατε να ξεφύγετε απ όλη την ενοχή, αλλά μόνο από μερική. 5Πρέπει να συγχωρέσετε τον Υιό του Θεού εντελώς. 6Ειδεμή θα διατηρήσετε μια εικόνα του εαυτού σας που δεν είναι πλήρης, και θα εξακολουθήσετε να φοβάστε να κοιτάξετε εντός και να βρείτε διαφυγή από κάθε είδωλο που υπάρχει εκεί. 7Η λύτρωση βρίσκεται στην πίστη ότι δεν μπορεί να υπάρχουν μερικές μορφές ενοχής που δεν μπορείτε να συγχωρήσετε. 8Κι έτσι μπορεί να υπάρχουν φαινόμενα που έχουν αντικαταστήσει την αλήθεια σχετικά με τον Υιό του Θεού.
8. Κοιτάξτε τον αδελφό σας με την προθυμία να τον δείτε όπως είναι. 2Και μην κρατάτε ένα μέρος του έξω από την προθυμία σας να θεραπευθεί. 3Το να θεραπεύεις σημαίνει να ολοκληρώνεις. 4Κι αυτό που είναι πλήρες δεν μπορεί να έχει τμήματα που λείπουν που έχουν κρατηθεί εκτός. 5Η συγχώρεση βασίζεται στην αναγνώριση αυτού του πράγματος, και στην ευχαρίστηση ότι δεν μπορούν να υπάρχουν μορφές ασθένειας που το θαύμα να στερείται την δύναμη να τις θεραπεύσει.
9. Ο Υιός του Θεού είναι τέλειος, ειδεμή δεν μπορεί να είναι Υιός του Θεού. 2Ούτε και θα τον γνωρίσετε, αν νομίζετε ότι δεν του αξίζει να ξεφύγει από την ενοχή, και όλες τις συνέπειες της και τις μορφές της. 3Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να τον σκεφθείτε εκτός απ αυτόν, εάν θέλετε να μάθετε την αλήθεια για τον εαυτό σας. 4Σ ευχαριστώ, Πατέρα για τον Τέλειο Υιό Σου, και στην δόξα του θα δω την δική μου.
5Εδώ βρίσκεται η χαρούμενη δήλωση ότι δεν υπάρχουν μορφές κακού που να μπορούν να ξεπεράσουν την Θέληση του Θεού η χαρούμενη αναγνώριση ότι η ενοχή δεν πέτυχε να κάνει τις αυταπάτες πραγματικές με την δική σας ευχή. 6Και τι άλλο είναι αυτό εκτός από μια απλή δήλωση της αλήθειας;
10. Κοιτάξτε τον αδελφό σας μ αυτήν την ελπίδα μέσα σας,και θα καταλάβετε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει ένα σφάλμα που θα μπορούσε ν αλλάξει την αλήθεια εντός του. 2Δεν είναι δύσκολο να παραβλέψετε λάθη που δεν τους έχουν δοθεί αποτελέσματα. 3Αλλά ο,τι βλέπετε να έχει δύναμη να κάνει είδωλο τον Υιό του Θεού δεν θα το συγχωρέσετε. 4Διότι έχει γίνει για σας μια λαξευτή εικόνα και σημάδι θανάτου. 5Αυτό είναι ο λυτρωτής σας; 6Έκανε λάθος ο Πατέρας σχετικά με τον Υιό Του; 7Ή εξαπατηθήκατε από κείνον που σας δόθηκε για θεραπεία, για την λύτρωση σας και την απελευθέρωση σας;

Share