Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Η αναζήτηση ιδιαίτερων σχέσεων είναι η ένδειξη ότι έχετε εξισώσει τον εαυτό σας με το εγώ και όχι με τον Θεό. ²Διότι μόνο για το εγώ έχουν αξία οι ιδιαίτερες σχέσεις. ³Για το εγώ , που αντιλαμβάνεται την αγάπη ως ιδιοποίηση, μια σχέση αξίζει μόνο αν είναι προσωπική και ιδιαίτερη. ⁴Όμως αυτό δεν μπορεί να είναι κάτι φυσικό, διότι δεν προσομοιάζει με τη σχέση του Θεού και του Υιού Του και όλες οι σχέσεις που δεν προσομοιάζουν σ’ αυτήν πρέπει⁵Διότι ο Θεός δημιούργησε την αγάπη όπως Εκείνος θα την ήθελε και κατά τον ίδιο τρόπο την προσέφερε. ⁶Υπάρχει μόνο ένα νόημα στην αγάπη. ⁷Αυτό που ο Δημιουργός της προσδιόρισε, δια της θελήσεώς Του. ⁸Είναι αδύνατον να οριστεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο η αγάπη και αδύνατον να κατανοηθεί. να είναι αφύσικες.
2.Η αγάπη είναι ελευθερία. ²Εάν την αναζητήσετε δεσμεύοντας τον εαυτό σας τότε τον διαχωρίζετε από την αγάπη. ³Διότι η αγάπη του Θεού δεν αναζητά την ένωση μέσα στον διαχωρισμό ούτε την ελευθερία μέσα στη σκλαβιά. ⁴Ελευθερώνοντας, ελευθερώνεστε. ⁵Μην το ξεχνάτε αυτό, διαφορετικά δεν θα μπορέσει να σας βρει και να σας ανακουφίσει η αγάπη.
3.Υπάρχει κάποιος τρόπος με τον οποίο το Άγιο Πνεύμα ζητά τη βοήθειά σας για να μπορέσει να σας προσφέρει την δική Του. ²Η άγια στιγμή είναι η πιο ουσιαστική Του βοήθεια η οποία σας προστατεύει από την έλξη της ενοχής. ³Διότι η έλξη της ενοχής είναι το πραγματικό δόλωμα για την ιδιαίτερη σχέση. ⁴Δεν αναγνωρίζετε ότι αυτή είναι η πραγματική της γοητεία, διότι το εγώ σας έχει διδάξει ότι αυτή είναι η ελευθερία σας. ⁵Όμως όσο πιο προσεκτικά εξετάσετε την ιδιαίτερη σχέση, τόσο πιο εμφανές θα γίνει ότι μέσα της καλλιεργείται η ενοχή και συνεπώς είναι μια κατάσταση που σας φυλακίζει.
4. Η ιδιαίτερη προσωπική σχέση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα χωρίς ένα σώμα. ²Εάν είναι σημαντική για σας, τότε είναι σημαντικό και το σώμα. ³Και ό,τι θεωρείτε σημαντικό το κρατάτε. ⁴Η ιδιαίτερη σχέση είναι ένα εργαλείο για να περιορίζετε τον εαυτό σας σ’ ένα σώμα και για να περιορίζετε την αντίληψη των άλλων στα δικά τους σώματα. ⁵Εάν μπορούσατε να δείτε τις Μεγάλες Ακτίνες φωτός δεν θα αποδίδατε καμιά αξία στην ιδιαίτερη σχέση. ⁶Διότι βλέποντάς τες, το σώμα θα εξαφανιζόταν χάνοντας την αξία του. ⁷Και έτσι θα αποσυρόταν από κάθε μορφή επένδυσης που έχετε κάνει πάνω του επειδή το βλέπετε.
5.Βλέπετε τον κόσμο στον οποίον αποδίδετε αξία. ²Από αυτήν εδώ την πλευρά της γέφυρας βλέπετε τον κόσμο των χωριστών σωμάτων επιζητώντας να ενωθείτε ο ένας με τον άλλο, δημιουργώντας δική σας ιδιαίτερη ενότητα ώστε να γίνετε ένα, μέσω της απώλειας. ³Όταν δύο άτομα επιζητούν να γίνουν ένα, προσπαθούν να μειώσουν τη σημασία τους. ⁴Το καθένα θα αρνιόταν τη δύναμή του διότι η ιδιαίτερη, ξεχωριστή ένωση αποκλείει το σύμπαν. ⁵Κι όμως πολύ περισσότερα αφήνονται έξω από αυτήν την ένωση παρά εισρέουν μέσα της, διότι έχει παραλειφθεί ο Θεός και τίποτα⁶Εάν μια τέτοια ένωση γινόταν με τέλεια πίστη, ολόκληρο το σύμπαν θα εισχωρούσε μέσα της. ⁷Όμως η ιδιαίτερη σχέση που επιζητεί το εγώ δεν περιλαμβάνει καν ένα ολόκληρο άτομο. ⁸Το εγώ δεν θέλει παρά μόνο ένα μέρος του και δεν βλέπει παρά μόνον αυτό. ⁹Τίποτα άλλο. δεν έχει εισρεύσει.
6.Από την άλλη πλευρά της γέφυρας είναι τόσο διαφορετικά! ²Για ένα διάστημα το σώμα εξακολουθεί να είναι ορατό, αλλά όχι τόσο συγκεκριμένο όσο φαίνεται εδώ. ³Είναι επίσης ορατή η μικρή σπίθα, που διατήρησε μέσα στο σώμα τις Μεγάλες Ακτίνες, κι αυτή τη σπίθα δεν μπόρεσε να την περιορίσει η μικρότητα. ⁴Έχοντας περάσει τη γέφυρα η αξία του σώματος ελαχιστοποιείται τόσο πολύ στα μάτια σας που δεν βρίσκετε πια κανένα λόγο να το μεγιστοποιήσετε. ⁵Διότι συνειδητοποιείτε ότι η μοναδική αξία που έχει το σώμα είναι να σας επιτρέψει να φέρετε τα αδέλφια σας στη γέφυρα μαζί μ’ εσάς και εκεί να απελευθερωθείτε όλοι μαζί.
7.Η ίδια η γέφυρα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα πέρασμα προς την αλήθεια. ²Ό,τι βλέπετε στην αποδώ πλευρά είναι χονδροειδώς διαστρεβλωμένο και δεν έχει καμιά προοπτική. ³Μεγιστοποιείται το μικρό και ασήμαντο και κομματιάζεται το δυνατό και πανίσχυρο. ⁴Κατά τη μετάβαση υπάρχει μια περίοδος σύγχυσης, στη διάρκεια της οποίας μπορεί να εμφανιστεί μια αίσθηση αποπροσανατολισμού. ⁵Αλλά μη τη φοβηθείτε διότι σημαίνει μόνο ότι είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε το διαστρεβλωμένο πλαίσιο αναφοράς που δίνει συνοχή στον κόσμο σας. ⁶Αυτό το πλαίσιο αναφοράς έχει δομηθεί γύρω από την ιδιαίτερη σχέση. ⁷Δίχως αυτή την ψευδαίσθηση δεν θα υπήρχε άλλο νόημα για να αναζητήσετε εδώ.
8.Μη φοβάστε ότι θα ανυψωθείτε βίαια κι απότομα και θα εκσφενδονιστείτε στην πραγματικότητα. ²Ο χρόνος είναι καλόβουλος και εφόσον τον χρησιμοποιήσετε προς χάριν της πραγματικότητας, θα διατηρήσει την ήσυχη γαλήνη κατά τη διάρκεια της μετάβασής σας. ³Επείγουσα είναι μονάχα η απαγκίστρωση του νου σας από την έμμονη προσήλωσή του σ’ αυτόν τον κόσμο. ⁴Αυτό δεν θα σας αφήσει άστεγους και χωρίς πλαίσιο αναφοράς. ⁵Η περίοδος αποπροσανατολισμού, η οποία προηγείται της καθαυτό μετάβασης, είναι πολύ συντομότερη από τον χρόνο που χρειαστήκατε για να προσηλώσετε τόσο σταθερά τον νου σας στις ψευδαισθήσεις. ⁶Η καθυστέρηση τώρα θα σας πληγώσει περισσότερο από πριν διότι συνειδητοποιείτε ότι είναι⁷Δείτε, λοιπόν, ελπίδα και ανακούφιση παρά απόγνωση σ’ αυτό: δεν θα μπορούσατε να βρείτε ούτε καν την ψευδαίσθηση της αγάπης σε οποιαδήποτε ιδιαίτερη σχέση εδώ. ⁸Διότι δεν είστε καθολικά παράφρονες πια και σύντομα θα αναγνωρίσετε τι πραγματικά είναι η ενοχή της προδοσίας του εαυτού. καθυστέρηση και ότι η απόδραση από τον πόνο είναι πράγματι δυνατή.
9.Τίποτα απ’ όσα ζητάτε να ενισχύσετε μέσω μιας ιδιαίτερης σχέσης δεν είναι αληθινό τμήμα σας. ²Δεν μπορείτε να διατηρείτε ένα μέρος του συστήματος σκέψης που σας δίδαξε ό,τι είναι – δήθεν – αληθινό και ταυτόχρονα να κατανοήσετε τη Σκέψη που γνωρίζει³Επιτρέψατε στη Σκέψη της πραγματικότητάς σας να εισχωρήσει στον νου σας και επειδή την προσκαλέσατε θα διαμείνει μαζί σας. ⁴Η αγάπη σας γι’ αυτή δεν θα σας επιτρέψει να προδώσετε τον εαυτό σας και δεν θα μπορείτε να κάνετε μια σχέση στην οποία δεν θα εισερχόταν κι αυτή μαζί με σας διότι δεν θα θέλατε να είστε χωρίς αυτήν. τι είστε.
10. Χαρείτε που διαφύγατε από την κοροϊδία της σωτηρίας που σας προσέφερε το εγώ και μην κοιτάτε πίσω λαχταρώντας την παρωδία σχέσεων που σας πρόσφερε. ²Δεν χρειάζεται να υποφέρει κανείς τώρα, διότι έχετε προχωρήσει πολύ πια ώστε να μη μπορείτε να υποκύψετε στην ψευδαίσθηση ομορφιάς και αγιότητας της ενοχής. ³Μόνο οι απολύτως παράφρονες θα μπορούσαν να κοιτάζουν τον θάνατο, τα βάσανα, την ασθένεια και την απόγνωση και να τα δουν έτσι. ⁴Ό,τι υποστηρίζει το εγώ είναι άσχημο, τρομακτικό και πολύ επικίνδυνο. ⁵Μη βλέπετε σ’ αυτό την ψευδαίσθηση της αλήθειας ή την ομορφιά. ⁶Νιώστε ευγνωμοσύνη διότι υπάρχει⁷Προχωρήστε με χαρά για να τις συναντήσετε και γνωρίστε πόσο πολλά σας περιμένουν μόνο επειδή δείξατε την απλή προθυμία να εγκαταλείψετε το τίποτα επειδή είναι το τίποτα.ένας τόπος όπου η ομορφιά και η αλήθεια σας περιμένουν.
11. Η νέα προοπτική που θα αποκτήσετε από το πέρασμά σας αντίκρυ είναι η κατανόηση για το πού βρίσκεται²Από αυτή την πλευρά φαίνεται να είναι έξω και πέρα, προς την άλλη πλευρά της γέφυρας. ³Όμως καθώς την διασχίζετε για να ενωθείτε μαζί του, ο Παράδεισος θα σας συναντήσει και θα ενωθεί μαζί σας. ⁴Θα γίνετε ένα. ⁵Και θα σκεφτείτε με χαρούμενη έκπληξη ότι για όλα αυτά το μόνο που εγκαταλείψατε ήταν το τίποτα⁶Η χαρά των Ουρανών, που δεν έχουν σύνορα, αυξάνεται με κάθε φως που επιστρέφει παίρνοντας τη θέση που του ανήκει. ⁷Μην περιμένετε άλλο πια για την Αγάπη του Θεού και για εσάς⁸Είθε η άγια στιγμή να σας επιταχύνει σ’ αυτό τον δρόμο, κάτι που σίγουρα θα συμβεί εάν της το επιτρέψετε… ο Παράδεισος.
12. Το Άγιο Πνεύμα σας ζητά μονάχα αυτή την ελάχιστη βοήθεια: όποτε περιπλανώνται οι σκέψεις σας γύρω από μια ιδιαίτερη σχέση που ακόμα σας ελκύει, εισχωρήστε μαζί Του στην άγια στιγμή και εκεί αφήστε Το να σας απελευθερώσει. ²Το μόνο που χρειάζεται είναι η προθυμία σας να μοιραστείτε την δική Του προοπτική και θα σας την προσφέρει ολοκληρωτικά. ³Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια η προθυμία σας διότι είναι τέλειο το Άγιο Πνεύμα. ⁴Στόχος Του είναι ο εξαγνισμός της απροθυμίας σας μέσω της δικής Του τέλειας πίστης. ⁵Την πίστη Του αυτή τη μοιράζεστε στην άγια στιγμή. ⁶Σας προσφέρει τη δική Του προθυμία ανταλλάσσοντάς την με την αναγνώριση της απροθυμίας σας για απελευθέρωση. ⁷Καλέστε Το διότι ο ίδιος ο Ουρανός ενυπάρχει στο δικό Του κάλεσμα. ⁸Και αφήστε Το να καλέσει τα Ουράνια για σας.

Share