Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Είναι αδύνατον να μην πιστεύετε σε αυτό που βλέπετε, αλλά είναι εξίσου αδύνατον να βλέπετε ό,τι δεν πιστεύετε. 2Οι αντιλήψεις στηρίζονται στην εμπειρία και η εμπειρία οδηγεί στην πίστη. 3Οι αντιλήψεις σταθεροποιούνται όταν οι πεποιθήσεις παγιωθούν. 4Το αποτέλεσμα τότε είναι να βλέπετε ό,τι πιστεύετε. 5Αυτό εννοούσα όταν είπα «ευλογημένοι είστε εσείς που δεν είδατε αλλά πιστέψατε», διότι αυτοί που πιστεύουν στην ανάσταση θα την δουν. 6Η ανάσταση είναι η θριαμβευτική νίκη του Χριστού επί του εγώ όχι μέσω επίθεσης αλλά μέσω υπέρβασης. 7Διότι ο Χριστός πράγματι εγείρεται πάνω από το εγώ και τα έργα του και ανυψώνεται προς τον Πατέρα και τη Βασιλεία Του.
2.Εσείς, σε τι θα πάρετε μέρος, στην ανάσταση ή στη σταύρωση; 2Θα καταδικάσετε τ᾽αδέλφια σας ή θα τα απελευθερώσετε; 3Θα υπερβείτε τη φυλακή σας και θα υψωθείτε προς τον Πατέρα; 4Αυτές οι ερωτήσεις είναι όλες ίδιες και απαντώνται από κοινού. 5Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το τι σημαίνει αντίληψη διότι αυτή η λέξη χρησιμοποιείται και για την επίγνωση αλλά και για την ερμηνεία της επίγνωσης. 6Όμως, δεν μπορείτε να έχετε επίγνωση δίχως ερμηνεία επειδή ό,τι αντιλαμβάνεστε αποτελεί την ερμηνεία σας.
3. Αυτά τα μαθήματα είναι απολύτως σαφή. 2Εάν δεν τα βλέπετε με σαφήνεια είναι επει­δή τα ερμηνεύετε λάθος και συνεπώς δεν τα πιστεύετε. 3Και εφόσον η πίστη προσδιορίζει την αντίληψη, δεν αντιλαμβάνεστε τι σημαίνουν και γι᾽ αυτό δεν τα δέχεστε. 4Ωστόσο, δια­φορετικές εμπειρίες οδηγούν σε διαφορετικές πεποιθήσεις και αντίστοιχα σε διαφορετικές αντιλήψεις. 5Διότι οι αντιλήψεις μαθαίνονται μέσω των πιστεύω και η εμπειρία διδάσκει. 6Σας οδηγώ σε μια νέου τύπου εμπειρία την οποία όλο και λιγότερο θα θέλετε να αρνηθεί­τε. 7Να μαθαίνετε για τον Χριστό είναι εύκολο διότι το να αντιλαμβάνεστε μαζί του δεν εμπεριέχει καθόλου ένταση. 8Οι αντιλήψεις Του είναι η φυσική κατάσταση της επίγνωσης σας και είναι μόνο οι διαστρεβλώσεις σας που σας καταπονούν. 9Αφήστε τον Χριστό μέσα σας να δίνει τις ερμηνείες και μην προσπαθείτε να περιορίσετε ό,τι βλέπετε μέσω των στε­νόμυαλων περιορισμένων πεποιθήσεων σας οι οποίες είναι ανάξιες για τον Υιό του Θεού. 10Διότι μέχρι να αποκατασταθεί η Χριστότητα στον νου του, ο Υιός του Θεού θα βλέπει τον εαυτό του ορφανό από Πατέρα.
4. Είμαι η ανάσταση σας και η ζωή σας. 2Ζείτε μέσα μου επειδή ζείτε μέσα στον Θεό. 3Και όλοι ζουν μέσα σας, όπως κι εσείς ζείτε μέσα σε όλους. 4Μπορείτε λοιπόν να αντιληφθεί­τε έναν αδελφό σας ως ανάξιο και τιποτένιο και να μην έχετε την ίδια αντίληψη για τον εαυτό σας; 5Και μπορείτε να έχετε αυτή την αντίληψη για τον εαυτό σας και να μην την έχετε για τον Θεό; 6Πιστέψτε στην ανάσταση επειδή όντως επιτεύχθηκε και επιτεύχθηκε μέσα σας. 7Αυτό είναι τόσο αληθινό τώρα όσο θα είναι πάντα διότι η ανάσταση είναι το Θέλημα του Θεού που δεν γνωρίζει ούτε τον χρόνο ούτε την εξαίρεση. 8Μην εξαιρείτε τον εαυτό σας διότι δεν θα μπορέσετε να αντιληφθείτε αυτό που επιτεύχθηκε για σας. 9 Ανυψωνόμαστε μαζί προς τον Πατέρα, όπως ήμασταν στην αρχή, είμαστε τώρα και θα είμαστε παντοτινά, διότι αυτή είναι η φύση του Υιού του Θεού και έτσι δημιουργήθηκε από τον Πατέρα του.
5. Μην υποτιμάτε τη δύναμη αφοσίωσης που έχει ο Υιός του Θεού, ούτε τη δύναμη που έχει επάνω του ο θεός που λατρεύει. 2Διότι τοποθετεί τον ίδιο τον εαυτό του στον βωμό του θεού που λατρεύει είτε αυτός είναι ο θεός που εκείνος κατασκεύασε είτε ο Θεός που τον δημιούργησε. 3Να γιατί η σκλαβιά του είναι τόσο απόλυτη όσο και η ελευθερία του, διότι υπακούει μόνο στον θεό που έχει αποδεχτεί. 4Ο θεός της σταύρωσης απαιτεί σταύ­ρωση και οι πιστοί του τον υπακούνε. 5Σταυρώνουν τον εαυτό τους στο όνομα του πιστεύ­οντας ότι η δύναμη του Υιού του Θεού γεννιέται μέσω του πόνου και της θυσίας. 6 Ο Θεός της ανάστασης δεν ζητά τίποτα, διότι δεν θέλει τίποτα για τον εαυτό του. 7Δεν απαιτεί υπα­κοή διότι η υπακοή προϋποθέτει υποταγή. 8Μπορεί να σας διδάξει ποια είναι η θέληση σας και να σας ενθαρρύνει να την ακολουθήσετε, όχι μέσα σ᾽ένα πνεύμα θυσίας και υποταγής αλλά μέσα στη χαρά της ελευθερίας.
6. Η ανάσταση εμπνέει την προθυμία της πίστης, επειδή είναι το σύμβολο της χαράς. 2Η δύναμη της στηρίζεται στο γεγονός ότι αντιπροσωπεύει αυτό που θέλετε να γίνετε. 3 Η ελευθερία να εγκαταλείψετε ό,τι σας πονάει και σας ταπεινώνει και σας φοβίζει δεν επα­φίεται σ᾽εσάς αλλά μπορεί να σας προσφερθεί μέσω του ελέους του Θεού. 4Και μπορείτε να την δεχθείτε μέσω της χάρης Του διότι ο Θεός είναι γεμάτος καλοσύνη προς τον Υιό Του, τον οποίο αποδέχεται αναντίρρητα ως τμήμα Του, ως Δικό Του. 5Ποιος, λοιπόν, είναι ο δικός σας; 6Ο Πατέρας σας έδωσε όλα όσα είναι ο Ίδιος και μαζί με αυτά είναι κι Εκείνος δικός σας. 7Αναστήστε τα διότι δεν μπορείτε διαφορετικά να αφυπνιστείτε εν Θεώ, ασφαλείς και περιβαλλόμενοι από αυτά που είναι παντοτινά δικά σας.
7. Δεν θα βρείτε την ειρήνη μέχρι που να βγάλετε τα καρφιά από τα χέρια του Υιού του Θεού και να αφαιρέσετε και το τελευταίο αγκάθι από το μέτωπο του. 2Η Αγάπη του Θεού περιβάλλει τον Υιό Του τον οποίο ο θεός της σταύρωσης καταδικάζει. 3Μη διδάσκετε ότι πέθανα μάταια. 4Διδάξτε καλύτερα ότι δεν πέθανα, δείχνοντας ότι ζω μέσα σας. 5Διότι η εξάλειψη της σταύρωσης του Υιού του Θεού είναι η επανόρθωση ενός αδικήματος στην οποία όλοι έχουν ένα ρόλο ίσης αξίας. 6Ο Θεός δεν κρίνει τον αναμάρτητο Υιό Του. 7Πώς θα μπορούσε άλλωστε να κάνει κάτι τέτοιο εφόσον έδωσε στον Υιό Του τον Ίδιο τον Εαυτό Του;
8. Έχετε καρφώσει τον εαυτό σας σ᾽ένα σταυρό και έχετε στεφανωθεί μ᾽ένα ακάνθινο στεφάνι. 2Όμως, δεν μπορείτε να σταυρώσετε τον Υιό του θεού διότι το Θέλημα του Θεού δεν μπορεί να πεθάνει. 3Ο Υιός Του έχει λυτρωθεί από την ίδια τη σταύρωση του και δεν μπορείτε να καταδικάσετε σε θάνατο εκείνον στον οποίο ο Θεός έδωσε ζωή αιώνια. 4Το όνειρο της σταύρωσης εξακολουθεί να ζει και να βαραίνει τα μάτια σας αλλά ό,τι βλέπετε στα όνειρα σας δεν είναι αληθινό. 5 Εάν αντιλαμβάνεστε τον Υιό του Θεού σταυρωμένο, τότε κοιμάστε. 6Και για όσο διάστημα θα πιστεύετε ότι μπορείτε να τον σταυρώσετε, δεν θα έχετε παρά εφιάλτες. 7Εσείς που αρχίζετε να αφυπνίζεστε, εξακολουθείτε να έχετε επί­γνωση των ονείρων καθώς δεν τα έχετε ξεχάσει εντελώς. 8Η λησμονιά των ονείρων και η επίγνωση του Χριστού έρχονται όταν αφυπνίζετε τους άλλους για να μοιραστούν μαζί σας τη λύτρωση σας.
9. Θα αφυπνιστείτε από το ίδιο το δικό σας κάλεσμα διότι το Κάλεσμα για αφύπνιση βρί­σκεται μέσα σας. 2Εάν ζω μέσα σας τότε είστε αφυπνισμένοι. 30μως πρέπει να δείτε τα έργα που κάνω μέσω υμών διαφορετικά δεν θα αντιληφθείτε ότι τα έχω κάνει για σας. 4Μην περιορίζετε την πίστη σας σχετικά με αυτά που μπορώ να κάνω μέσω υμών, διαφορετικά δεν θα μπορέσετε να δεχτείτε ό,τι κάνω για σας. 5Όμως αυτό έχει ήδη γίνει αλλά θα πρέ­πει να δώσετε όλα όσα λάβατε για να γνωρίσετε ότι ο λυτρωτής σας ζει κι ότι έχετε αφυ­πνιστεί μαζί του. Μπορείτε να αναγνωρίστε τη λύτρωση μόνον εφόσον τη μοιραστείτε.
10. Ο Υιός του Θεού έχει σωθεί. 2Φέρτε μοναχά αυτή την επίγνωση στην Υιότητα, και τότε θα έχετε ένα ρόλο λυτρωτού τόσο σημαντικό όσο ο δικός μου. 3Διότι ο ρόλος σας πρέπει να είναι όπως ο δικός μου, εάν τον διδαχθήκατε από μένα. 4Εάν πιστεύετε ότι ο δικός σας ρόλος είναι πιο περιορισμένος τότε περιορίζετε τον δικό μου. 5Δεν υπάρχει καμιά διαβάθμιση δυσκολίας στα θαύματα, διότι όλοι οι Υιοί του Θεού είναι ισάξιοι και η ισότητα τους είναι η ενότητα τους. 6 Όλη δύναμη του Θεού βρίσκεται μέσα σε κάθε τμήμα Του και δεν υπάρχει τίποτα μικρό ή μεγάλο που να εναντιώνεται στη Θέληση Του. 7 Ό,τι δεν υπάρχει δεν έχει μέγεθος ούτε είναι μετρήσιμο. 8Για τον Θεό όλα είναι δυνατά. 9Και ο Χριστός είναι όπως ο Πατέρας.

Share