Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Εσύ που θέλεις ειρήνη μπορείς να την βρείς μόνο με πλήρη συγχώρεση. 2Καμιά μάθηση δεν αποκτάται από κανένα εκτός κι αν θέλει να την μάθει και πιστεύει, με κάποιο τρόπο, ότι την χρειάζεται. 3Ενώ δεν υπάρχει έλλειψη στην δημιουργία του Θεού, είναι πολύ προφανής σε ό,τι έχεις φτιάξει εσύ. 4Είναι, πράγματι, η ουσιώδης διαφορά ανάμεσα τους. 5Η έλλειψη υποδηλώνει ότι θα ήσουν καλύτερα σε μια κατάσταση κάπως διαφορετική από αυτήν στην οποία βρίσκεσαι. 6Μέχρι τον «διαχωρισμό», που είναι το νόημα της «πτώσης», τίποτα δεν έλειπε. 7Δεν υπήρχαν καθόλου ανάγκες. 8Οι ανάγκες εμφανίζονται μόνο όταν εσύ στερείς τον εαυτό σου. 9Δράς σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ιεράρχιση αναγκών που εδραιώνεις. 10Κι αυτή με την σειρά της, εξαρτάται από την αντίληψη που έχεις για το ποιός είσαι.

2. Η αίσθηση του αποχωρισμού από τον Θεό είναι η μόνη έλλειψη που πραγματικά χρειάζεται να διορθώσεις. 2Αυτή η αίσθηση αποχωρισμού δεν θα είχε ποτέ προκύψει εάν δεν είχες διαστρεβλώσει την αντίληψή σου για την αλήθεια κι έτσι δεν είχες αντιληφθεί τον εαυτό σου ως ελλιπή. 3Η ιδέα της ιεράρχησης αναγκών προέκυψε επειδή, έχοντας κάνει αυτό το βασικό λάθος, είχες ήδη τεμαχίσει τον εαυτό σου σε επίπεδα με διαφορετικές ανάγκες. 4Καθώς συμπεριλαμβάνεις γίνεσαι ένα, και όλες οι ανάγκες σου γίνονται ένα αντίστοιχα. 5Ενοποιημένες ανάγκες οδηγούν σε ενοποιημένη δράση, επειδή αυτή παράγει μια έλλειψη σύγκρουσης.

3. Η ιδέα των τάξεων ανάγκης, η οποία προκύπτει από το αρχικό λάθος ότι κάποιος μπορεί να αποχωριστεί τον Θεό, απαιτεί διόρθωση στο δικό της επίπεδο πριν καν διορθωθεί το λάθος της αντίληψης επιπέδων. 2Δεν μπορείς να συμπεριφερθείς αποτελεσματικά, ενόσω λειτουργείς σε διαφορετικά επίπεδα. 3Ωστόσο, καθώς το κάνεις, η διόρθωση πρέπει να εισαχθεί κάθετα από κάτω προς τα πάνω. 4Αυτό ισχύει επειδή σκέφτεσαι ότι ζείς στον χώρο όπου, αντιλήψεις όπως «πάνω» και «κάτω» έχουν νόημα. 5Τελικά, ο χώρος είναι τόσο χωρίς νόημα όσο και ο χρόνος. 6Και τα δυο είναι απλώς πεποιθήσεις.

4. Ο αληθινός σκοπός αυτού του κόσμου είναι να χρησιμοποιηθεί για να διορθώσεις την απιστία σου. 2Δεν μπορείς ποτέ να ελέγξεις μόνος σου τα αποτελέσματα του φόβου, επειδή εσύ έφτιαξες τον φόβο και πιστεύεις σε ό,τι έφτιαξες. 3Κατά τη στάση σου, τότε, κι όχι κατά το περιεχόμενο  μοιάζεις με τον Δημιουργό σου, ο Οποίος έχει τέλεια πίστη στις δημιουργίες Του επειδή Εκείνος τις δημιούργησε. 4Η πεποίθηση παράγει την αποδοχή της ύπαρξης. 5Να γιατί μπορείς και πιστεύεις σε ό,τι κανείς άλλος δεν πιστεύει ως αληθινό. 6Είναι αληθινό για σένα επειδή έχει κατασκευαστεί από εσένα.

5. Όλες οι εκφράσεις του φόβου είναι αναληθείς διότι δεν υπάρχουν στο επίπεδο της δημιουργικότητας  και έτσι δεν είναι καν υπαρκτές. 2Στον οποιοδήποτε βαθμό είσαι πρόθυμος να υποβάλεις τις πεποιθήσεις σου σε εξέταση, σε αυτό τον βαθμό οι αντιλήψεις σου διορθώνονται. 3Ξεχωρίζοντας το ψεύτικο από το αληθινό, το θαύμα ενεργεί μέσα από τις ακόλουθες γραμμές:

4Η τέλεια αγάπη αποβάλλει τον φόβο.
5Εάν υπάρχει φόβος,
Τότε δεν υπάρχει τέλεια αγάπη.
6Αλλά:
7Μόνο η τέλεια αγάπη υπάρχει.
8Εάν υπάρχει φόβος,
Παράγει μια ανύπαρκτη κατάσταση.

9Πιστέψέ το και θα ελευθερωθείς. 10Μόνο ο Θεός μπορεί να στηρίξει αυτή την λύση και αυτή η πίστη είναι το δώρο Του.

Share