Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Πόσοι πρόθυμοι είστε να συγχωρήσετε τον αδελφό σας; 2Πόσο πολύ επιθυμείτε την ειρήνη αντί για ατελείωτη διαμάχη και μιζέρια και πόνο; 3Αυτές οι ερωτήσεις είναι το ίδιο πράγμα με διαφορετική μορφή. 4Η συγχώρεση είναι η ειρήνη σας, διότι μέσα της βρίσκεται το τέλος του διαχωρισμού και του ονείρου του κινδύνου και της καταστροφής, της αμαρτίας και του θανάτου- της τρέλας και του φόνου, της θλίψης και της απώλειας. 5Αυτή είναι η “θυσία” που ζητά η λύτρωση, και με χαρά προσφέρει ειρήνη αντ αυτής.
2. Ορκίσου να μην πεθάνεις, εσύ ιερέ Υιέ του Θεού! 2Κάνεις μια συμφωνία που δεν μπορείς να κρατήσεις. 3Ο Υιός της Ζωής δεν μπορεί να σκοτωθεί. 4Είναι αθάνατος σαν τον Πατέρα του. 5Αυτό που είναι αυτός δεν μπορεί να αλλάξει. 6Είναι το μόνο πράγμα σ ολόκληρο το σύμπαν που πρέπει να είναι ένα. 7Εκείνα που φαίνονται αιώνια όλα θα έχουν ένα τέλος. 8Τ αστέρια θα εξαφανισθούν, και δεν θα υπάρχει πια μέρα και νύχτα. 9Όλα τα πράγματα που πάνε κι έρχονται, οι παλίρροιες, οι εποχές και οι ζωές των ανθρώπων όλα τα πράγματα που αλλάζουν με τον καιρό κι ακμάζουν και ξεθωριάζουν δεν θα ξαναγυρίσουν. 10Εκεί που ο χρόνος βάζει τέλος δεν είναι εκεί που υπάρχει το αιώνιο. 11Ο Υιός του Θεού δεν μπορεί ποτέ ν αλλάξει μέσω κείνο που οι άνθρωποι τον έκαναν να γίνει. 12Αυτός θα είναι όπως ήταν κι όπως είναι, διότι ο χρόνος δεν προσδιόρισε την μοίρα του, ούτε έθεσε την ώρα της γέννησης του και του θανάτου του. 13Η συγχώρεση δεν θα τον αλλάξει. 14Εν τούτοις ο χρόνος υπηρετεί την συγχώρεση έτσι ώστε τα πράγματα του χρόνου να μπορούν να εξαφανισθούν επειδή δεν χρησιμεύουν σε τίποτα.
3. Τίποτα δεν επιζεί περισσότερο από τον σκοπό του. 2Εάν σκεφθεί να πεθάνει, τότε πρέπει να πεθάνει εκτός κι αν δεν λάβει αυτόν τον στόχο σαν δικό του. 3Η αλλαγή είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να γίνει μια ευλογία εδώ, όπου ο στόχος δεν είναι καθορισμένος, όσο κι αν φαίνεται αμετάβλητος. 4Μην νομίζετε ότι μπορείτε να θέσετε έναν στόχο διαφορετικό από τον στόχο του Θεού για σας, και να τον εγκαθιδρύσετε ως αμετάβλητο και αιώνιο. 5Μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας έναν στόχο που δεν έχετε. 6Αλλά δεν μπορείτε να καταργήσετε την δύναμη ν αλλάξετε γνώμη (μετανόηση), και να δείτε έναν άλλο στόχο εκεί.
4. Η αλλαγή είναι το μεγαλύτερο δώρο που έδωσε ο Θεός σε όλα όσα θα επιχειρούσατε να κάνετε αιώνια, για να διασφαλίσει ότι μονάχα ο Παράδεισος δεν θα πέθαινε. 2Δεν γεννηθήκατε για να πεθάνετε. 3Δεν μπορείτε ν αλλάξετε, επειδή η λειτουργία σας έχει ορισθεί από τον Θεό. 4Όλοι οι άλλοι στόχοι έχουν τεθεί μέσα στον χρόνο και αλλάζουν ώστε ο χρόνος να μπορέσει να διατηρηθεί, εξαιρουμένου ενός. 5Η συγχώρεση δεν στοχεύει στην διατήρηση του χρόνου, αλλά στην λήξη του, όταν πια δεν χρησιμεύει σε τίποτα. Όταν τελειώσει ο σκοπός του, παρέρχεται. 6Κι εκεί όπου κάποτε ασκούσε φαινομενική εξουσία τώρα αποκαθίσταται η λειτουργία που ο Θεός εγκαθίδρυσε για τον Υιό Του εν πλήρη επίγνωση. 7Ο χρόνος δεν μπορεί να θέσει τέλος στην εκπλήρωση του ή στην αμεταβλητότητά του. 8Δεν υπάρχει θάνατος επειδή οι ζωντανοί μοιράζονται την λειτουργία που τους έδωσε ο Δημιουργός τους. 9Η λειτουργία της ζωής δεν μπορεί να είναι ο θάνατος. 10Πρέπει να είναι η επέκταση της ζωής, ώστε να είναι ένα για πάντα, αιώνια, χωρίς τέλος. 11Αυτός ο κόσμος θα δέσει τα πόδια σας και θα δεσμεύσει τα χέρια σας και θα σκοτώσει το σώμα σας μονάχα εάν νομίζετε ότι πλάστηκε για να σταυρώσει τον Υιό του Θεού. 12Διότι αν και ήταν ένα όνειρο θανάτου, δεν χρειάζεται να το αφήσετε ν αντιπροσωπεύει αυτό για σας. 13Αφήστε αυτό ν αλλάξει, και τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί παρά να πρέπει ν αλλάξει επίσης. 14Διότι το κάθε τι εδώ εξαρτάται από τον τρόπο που το βλέπετε.
5. Πόσο όμορφος είναι ο κόσμος του οποίου ο σκοπός είναι η συγχώρεση του Υιού του Θεού! 2Πόσο ελεύθερος από φόβο, πόσο γεμάτος με ευλογία και ευτυχία! 3Και τι χαρούμενο πράγμα είναι να κατοικεί κανείς για λίγο σ ένα τέτοιο ευτυχισμένο μέρος! 4Ούτε μπορεί να λησμονηθεί, σ έναν τέλειο κόσμο, ότι είναι για λίγο μέχρι που να έρθει ήσυχα η αιωνιότητα ν αντικαταστήσει τον χρόνο.

Share