Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Είμαστε η ενωμένη βούληση της Υιότητας, της οποίας η ολότητα είναι για όλους. 2Ξεκινάμε την πορεία μαζί και φέρνουμε κοντά μας τους αδελφούς μας καθώς συμπορευ­όμαστε. 3Καθετί που προστίθεται στη δύναμη μας προσφέρεται για όλους, έτσι ώστε να αφήσουν κατά μέρος την αδυναμία τους και να προσθέσουν τη δύναμη τους στη δική μας. 4Το καλωσόρισμα του Θεού μας περιμένει όλους και Εκείνος θα σας καλωσορίσει όπως εγώ τώρα. 5Ποτέ μην ξεχνάτε τη Βασιλεία, ό,τι κι αν σας προσφέρει ο κόσμος.
2. Ο κόσμος δεν έχει τίποτα να προσθέσει στη δύναμη και στη δόξα του Θεού και των άγιων Υιών Του αλλά μπορεί να τυφλώσει τους Υιούς ώστε να μη βλέπουν τον Πατέρα, αν μένουν κολλημένοι στα επίγεια. 2Δεν μπορείτε να είστε προσκολλημένοι στα εγκόσμια και να γνωρίσετε τον Θεό. 3Μονάχα ένα είναι αληθινό. 4Ήρθα να σας πω ότι η επιλογή αυτού που είναι αληθινό δεν είναι δική σας. 5Αν ήταν, θα καταστρέφατε τον εαυτό σας. 6Όμως ο Θεός δεν επιθυμούσε την καταστροφή όσων δημιούργησε για την αιωνιότητα. 7Το Θέλημα Του σας έχει σώσει, όχι από τον εαυτό σας αλλά από την ψευδαίσθηση σας για αυτόν. 8Σας έχει σώσει διαφυλάσσοντας σας για τους εαυτούς σας.
3. Ας δοξάσουμε Αυτόν που ο κόσμος αρνείται, διότι στη βασιλεία Του ο κόσμος δεν έχει καμιά δύναμη. Όποιος δημιουργήθηκε από τον Θεό δεν μπορεί να βρει χαρά σε τίποτα παρά μόνο στο αιώνιο, όχι επειδή του λείπει κάτι άλλο αλλά διότι τίποτε άλλο δεν είναι αντάξιο του. 30,τι δημιουργεί ο Θεός και οι Υιοί του είναι αιώνιο και μόνο σ αυτό βρίσκεται η χαρά τους.
4. Ακούστε την ιστορία του άσωτου υιού και μάθετε ποιος είναι ο Θησαυρός του Θεού και ο δικός σας. 2Αυτός ο γιος, ενός Πατέρα που τον αγαπούσε πολύ, έφυγε από το σπίτι του και νόμισε ότι είχε σπαταλήσει ο,τιδήποτε είχε κάποια αξία, παρ᾽όλο που δεν είχε καταλά­βει τότε πόσο λίγη αξία είχαν αυτά που σπατάλησε. 3Ντρεπόταν να γυρίσει στον πατέρα του, επειδή πίστευε ότι τον είχε πληγώσει. 4Όμως, όταν επέστρεψε, ο πατέρας του τον καλωσόρισε με χαρά, διότι ο γιος ήταν ο Θησαυρός του πατέρα και δεν ήθελε τίποτε άλλο.
5. Ο Θεός θέλει μόνο τον Υιό Του, επειδή ο Υιός Του είναι ο μόνος Του θησαυρός. 2Κι εσείς επιθυμείτε τα δημιουργήματα σας όπως κι Εκείνος τα δικά Του. 3Τα δημιουργήματα σας είναι το δώρο σας προς την Αγία Τριάδα και δημιουργήθηκαν από την ευγνωμοσύνη σας για τη δημιουργία σας. 4Δεν σας εγκαταλείπουν, όπως κι εσείς δεν εγκαταλείπετε τον Δημι­ουργό σας αλλά επεκτείνουν τη δημιουργία σας όπως ο Θεός επέκτεινε τον Εαυτό Του σε εσάς. 5Μπορούν τα δημιουργήματα του Ιδιου του Θεού να βρουν χαρά σε αυτό που δεν είναι αληθινό; 6Και τι είναι αληθινό παρά τα δημιουργήματα του Θεού κι εκείνα που δημιουργή­θηκαν όπως δημιούργησε Εκείνος; 7Τα δημιουργήματα σας σας αγαπούν όπως εσείς αγα­πάτε τον Πατέρα σας για το δώρο της δημιουργίας. 8Δεν υπάρχει κανένα άλλο δώρο που να είναι αιώνιο και επομένως κανένα άλλο δώρο που να είναι αληθινό. 9Πώς λοιπόν μπο­ρείτε να δεχθείτε ή να δώσετε ο.τιδήποτε άλλο και να περιμένετε χαρά για αντάλλαγμα; 10Και τι άλλο θα θέλατε εκτός από χαρά; 11Δεν φτιάξατε ούτε τον εαυτό σας ούτε τη λει­τουργία σας. 12Πήρατε μόνο την απόφαση να καταστήσετε τον εαυτό σας «ανάξιο» και για τα δύο. 13Όμως δεν μπορείτε να είστε πραγματικά ανάξιοι, επειδή είστε ο θησαυρός του Θεού και σε ό,τι εκείνος δίνει αξία αυτό είναι ανεκτίμητο. 14Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η αξία του επειδή αυτή βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Ίδιος ο Θεός μοιράζει τον εαυτό του με αυτό και έτσι το καθιστά άξιο για πάντα.
6. Η λειτουργία σας είναι να προσθέσετε στον θησαυρό του Θεού δημιουργώντας τον δικό σας. 2Το Θέλημα Του προς εσάς είναι το Θέλημα του για εσας. 3Τίποτα δεν θα στερούσε από εσάς την ικανότητα της δημιουργίας, επειδή η χαρά Του βρίσκεται σε αυτήν. 4Δεν μπο­ρείτε να βρείτε χαρά παρά μόνο με τον τρόπο που και Εκείνος βρίσκει. 5Η δημιουργία σας ήταν η χαρά του και επέκτεινε την Πατρότητα Του σε εσάς, έτσι ώστε κι εσείς να μπορείτε να επεκτείνετε τον εαυτό σας όπως Εκείνος. 6Όποιος δεν δέχεται αυτή τη λειτουργία δεν μπορεί να την καταλάβει και κανείς δεν μπορεί να δεχθεί τη λειτουργία που έχει, προτού καταλάβει ποιος είναι. 7Η δημιουργία είναι το Θέλημα του Θεού. 8Το Θέλημα Του σας δημι­ούργησε για να δημιουργείτε. 9Η Βούληση σας δεν δημιουργήθηκε χωριστά από τη δική Του και έτσι πρέπει να βούλεσθε όπως Εκείνος.
7. Μια «βούληση που δεν βούλεται» δεν έχει κανένα νόημα και από μόνη της αποτελεί αντίφαση που δεν σημαίνει τίποτα. Οταν σκέφτεστε ότι δεν θέλετε να βούλεσθε με τον Θεό, τότε δεν σκέφτεστε καν. 3Η Βούληση του Θεού είναι Σκέψη. Ή σκέψη δεν μπορεί να της αντιτίθεται. 50 Θεός δεν αντιτίθεται και δεν αντιφάσκει ως προς τον Ίδιο τον Εαυτό και τους Υιούς Του οι οποίοι είναι όμοιοι με Αυτόν και δεν μπορούν να αντιτίθενται στους εαυ­τούς τους ή σε Αυτόν. 90μως η σκέψη τους είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να φυλακίσει τον νου του Υιού του Θεού, αν το επιλέξουν. 7Αυτή η επιλογή όντως καθιστά τη λειτουργία του Υιού άγνωστη σε αυτόν αλλά ποτέ στον Δημιουργό του. 8Και επειδή αυτή είναι πάντοτε γνωστή στον Δημιουργό του είναι για πάντα γνωστή και σε αυτόν.
8Δεν υπάρχει παρά μια ερώτηση που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, «θέλω να γνωρίσω το Θέλημα του Πατέρα για μένα;» 2Εκείνος δεν θα σας αποκρύψει την απάντηση. 3Την αποκάλυψε σ᾽ εμένα επειδή Του έκανα αυτή την ερώτηση και έμαθα αυτό που Εκείνος είχε ήδη δώσει ως απάντηση. 4Ή λειτουργία μας είναι να δουλεύουμε μαζί επειδή χωριστά είναι αδύνατον να λειτουργήσουμε. 5Όλη η δύναμη του Θεού βρίσκεται σε όλους εμάς αλλά σε κανένα μας όταν είναι χωρισμένος απ τους άλλους. 6Ο Θεός δεν θα μας άφηνε να είμαστε χωριστά ο ένας από τον άλλο, διότι δεν επιθυμεί να είναι μόνος. 7Γι᾽αυτό δημιούρ­γησε τον Υιό Του και Του έδωσε τη δύναμη να δημιουργεί με Αυτόν. 8Τα δημιουργήματα μας είναι άγια όπως κι εμείς είμαστε οι Υιοί του Ίδιου του Θεού, άγιοι όπως και Εκείνος. 9Επεκτείνουμε την αγάπη μας μέσω των δημιουργημάτων μας και έτσι αυξάνουμε τη χαρά της Αγίας Τριάδας. 10Δεν το αντιλαμβάνεστε όμως διότι εσείς, ο θησαυρός του Ιδιου του Θεού, δεν θεωρείτε τον εαυτό σας πολύτιμο. 11Με αυτή την πεποίθηση δεν μπορείτε να καταλάβετε τίποτα.
9. Μοιράζομαι με τον Θεό τη γνώση της αξίας που Εκείνος θέτει σ᾽ εσάς. 2Είναι δική Του η αφοσίωση μου σ’εσάς, η οποία γεννήθηκε από την γνώση για τον εαυτό μου και για τον Θεό. 3Δεν μπορούμε να είμαστε χωριστά. 4«Ους ο Θεός συνέζευξε» δεν μπορούν να διαχωριστούν και ο Θεός ένωσε όλους του Υιούς Του με τον Εαυτό Του. 5Είναι δυνατόν να είστε διαχωρισμένοι από την ζωή και την ύπαρξη σας; 6Η πορεία προς τον Θεό είναι η επαναφύπνιση της γνώσης ή αλλιώς, το πού βρίσκεστε παντοτινά και τι είστε για πάντα. 7Είναι μια πορεία χωρίς απόσταση, που δεν απέχει από τον στόχο που ποτέ δεν άλλαξε. 8Η αλήθεια είναι κάτι που μπορεί μόνο να βιωθεί. 9Δεν μπορεί να περιγραφεί ούτε να εξηγηθεί. 10Μπορώ να σας επιδείξω τις προϋποθέσεις της αλήθειας αλλά η εμπειρία προέρχεται από τον Θεό. 11Μαζί μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προϋποθέσεις αλλά η αλήθεια μόνη της θα ανατείλλει μέσα σας.
10. Αυτό που ο Θεός επιθύμησε για σας είναι δικό σας. 2Εδωσε το Θέλημα Του στον θησαυρό Του που Του ανήκει. 3Η καρδιά σας βρίσκεται όπου και ο θησαυρός σας, όπως κι Εκείνου. 4Εσείς, τα αγαπημένα παιδιά του Θεού, είστε ολοκληρωτικά ευλογημένοι. 5Μάθετε αυτό από εμένα και ελευθερώστε το Αγιο Θέλημα όλων εκείνων που είναι ευλογημένοι όπως εσείς.

Share