Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Δεν υπάρχει τίποτα έξω από εσάς. 2Αυτό είναι που πρέπει τελικά να μάθετε, επειδή αυτή είναι η συνειδητοποίηση ότι η Βασιλεία των Ουρανών έχει αποκατασταθεί σε σας. 3Διότι μόνο αυτήν δημιούργησε ο Θεός και δεν την εγκατέλειψε ούτε και την διαχώρισε από τον Εαυτό Του. 4Ή Βασιλεία των Ουρανών είναι η κατοικία του Υιού του Θεού ο οποίος δεν έφυγε από τον Πατέρα του και δεν κατοικεί χωριστά από Αυτόν. 5Ο Ουρανός δεν είναι ένας χώρος, ούτε μία κατάσταση. 6Είναι απλώς μια επίγνωση τέλειας Ενότητας και η γνώση ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο. τίποτα έξω από αυτήν την Ενότητα και τίποτα άλλο εντός.
2.Τι άλλο θα μπορούσε ο Θεός να δώσει παρά την γνώση του Εαυτού Του; 2Τι άλλο υπάρ­χει να δώσει; 3Η πεποίθηση πως θα μπορούσατε να πάρετε ή να δώσετε κάτι άλλο, κάτι έξω από τον εαυτό σας, σας κόστισε την επίγνωση του Ουρανού και της Ταυτότητας σας. 4Έχετε κάνει κάτι πολύ πιο παράξενο απ᾽ ό,τι συνειδητοποιείτε. 5Έχετε βάλει την ενοχή από τον νου σας μέσα στο σώμα. 6´Ομως ένα σώμα δεν μπορεί να είναι ένοχο διότι από μόνο του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. 7Εσείς που νομίζετε ότι μισείτε το σώμα σας εξαπατάστε. 8Μισείτε τον νου σας διότι η ενοχή έχει εισχωρήσει σε αυτόν και θα παρέμενε χωριστά από τον νου του αδελφού σας πράγμα όμως που δεν μπορεί να συμβεί.
3.Οι νόες συνδέονται. τα σώματα όχι. 2Μόνο μεταθέτοντας στον νου αυτά που ανήκουν στο σώμα, ο διαχωρισμός φαίνεται εφικτός. 3Και είναι ο νους που φαίνεται να είναι διασπασμένος, ιδιωτικός και μόνος του. 4Ή ενοχή του, την οποία κρατά για τον εαυτό του, προβάλλεται στο σώμα το οποίο υποφέρει και πεθαίνει επειδή δέχεται επίθεση έτσι ώστε να διατηρηθεί ο διαχωρισμός του νου και να μην του επιτραπεί να γνωρίσει την Ταυτότητα του. 5Ο νους δεν μπορεί να επιτεθεί αλλά μπορεί να κατασκευάσει φαντασιώ­σεις και να κατευθύνει το σώμα να δράσει ανάλογα. 6Ομως ποτέ αυτό που κάνει το σώμα δεν φαίνεται να ικανοποιεί. 7Ο νους δεν πιστεύει ότι το σώμα εκδραματίζει τις φαντασιώ­σεις του γι᾽αυτό και επιτίθεται στο σώμα αυξάνοντας την προβολή της ενοχής πάνω του.
4.Ο νους εξαπατάται πλήρως σχετικά με αυτό. 2Δεν μπορεί να επιτεθεί αλλά συντηρεί την πεποίθηση ότι μπορεί, και χρησιμοποιεί αυτό που κάνει για να βλάψει το σώμα με σκοπό να αποδείξει ότι μπορεί. 3Ό νους δεν μπορεί να επιτεθεί, αλλά μπορεί να κοροϊδέψει τον εαυτό του ότι μπορεί. 4Και αυτό είναι που κάνει όταν πιστεύει πως έχει επιτεθεί στο σώμα. 5Μπορεί να προβάλλει την ενοχή του αλλά δεν θα τη χάσει μέσω της προβολής. 6Και ενώ ξεκάθαρα μπορεί να διαστρεβλώσει την αντίληψη του σχετικά με τη λειτουργία του σώμα­τος δεν μπορεί να μεταβάλλει τη λειτουργία του διαφοροποιώντας την απ αυτήν που το Άγιο Πνεύμα του δίνει. 7Το σώμα δεν φτιάχτηκε από αγάπη. 8Ομως η αγάπη δεν το καταδι­κάζει και μπορεί να το χρησιμοποιήσει με τρυφερότητα από σεβασμό προς αυτό που κατα­σκεύασε ο Υιός του Θεού. 9Έτσι η αγάπη χρησιμοποιεί το σώμα για να λυτρώσει τον Υιό του Θεού από τις ψευδαισθήσεις του.
5.Δεν θα θέλατε να επανερμηνευτούν τα εργαλεία του διαχωρισμού έτσι που να γίνουν μέσα σωτηρίας και να χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς της αγάπης; 2Δεν θα καλωσορί­ζατε και δεν θα υποστηρίζατε την μεταστροφή των φαντασιώσεων της εκδίκησης ώστε να απελευθερωθείτε από αυτές; 3Η αντίληψη για το σώμα μπορεί κάλλιστα να είναι νοσηρή αλλά μην την προβάλλετε πάνω του. 4Διότι η επιθυμία σας να καταστήσετε καταστροφικό αυτό που δεν μπορεί να καταστρέφει, δεν μπορεί να έχει κανένα αποτέλεσμα. 5Αυτό που δημιούργησε ο Θεός είναι μόνο αυτό που Εκείνος επιθυμεί να υπάρχει σύμφωνα με το Θέλημα Του. 6Δεν μπορείτε να κάνετε το Θέλημα Του καταστροφικό. 7Μπορείτε να φτιάξε­τε φαντασιώσεις μέσα στις οποίες η βούληση σας συγκρούεται με το Θέλημα Του αλλά αυτό είναι όλο.
6.Είναι παρανοϊκό να χρησιμοποιείτε το σώμα σαν τον αποδιοπομπαίο τράγο για την ενοχή, κατευθύνοντας την επίθεση του και κατηγορώντας το για αυτό που εσείς θελήσατε να κάνει. 2Είναι αδύνατον να ενεργοποιήσετε τις φαντασιώσεις σας. 3Διότι οι φαντασιώσεις είναι αυτό που εξακολουθείτε να θέλετε, όμως δεν έχουν σχέση με αυτό που κάνει το σώμα. 4Δεν είναι το σώμα αλλά ο νους που τις ονειρεύεται, έστω κι αν αυτές του δημιουρ­γούν μια υποχρέωση με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν. 5Οι φαντασιώσεις έχουν κάνει το σώμα σας «εχθρό» σας· αδύναμο, ευάλωτο και δόλιο, αντάξιο του μίσους το οποίο «επεν­δύσατε» πάνω του. 6Με ποιό τρόπο σας ωφέλησε αυτή η κατάσταση; 7Έχετε ταυτιστεί με αυτό που μισείτε, με το όργανο της εκδίκησης και με αυτό που αντιλαμβάνεστε ως πηγή της ενοχής σας. 8Έχετε προκαλέσει αυτή την κατάσταση σε αυτό που δεν έχει κανένα νόημα, ανακηρύσσοντας το σε κατοικία του Υιού του Θεού και στρέφο­ντας το εναντίον του.
7.Αυτό είναι που εσείς φτιάξατε ως οικοδεσπότη του Θεού. 2Και ούτε ο θεός ούτε ο πανάγιος Υιός Του μπορούν να κατοικήσουν έναν τόπο μίσους μέσα στον οποίο σπείρατε τον σπόρο της εκδίκησης, της βίας και του θανάτου. 3Αυτό που κατασκευάσατε έτσι που να εξυπηρετεί την ενοχή σας στέκεται ανάμεσα σε σας και στους άλλους νόες. 4Οι νόες είναι ενωμένοι αλλά εσείς δεν ταυτίζεστε με αυτούς. 5Βλέπετε τον εαυτό σας έγκλειστο σε μια χωριστή φυλακή, απρόσιτο και ανίκανο να επικοινωνήσει. 6Μισείτε την φυλακή που φτιάξα­τε και θα θέλατε να την καταστρέψετε. 7Αλλά δεν θα θέλατε να δραπετεύσετε από αυτήν αφήνοντας την ανέγγιχτη, χωρίς να της ανταποδώσετε τις ενοχές σας.
8.Όμως αυτός είναι ο μόνος τρόπος διαφυγής. 2Η κατοικία της εκδίκησης δεν είναι το σπίτι σας. 3Ο τόπος που φτιάξατε για να στεγάσει το μίσος σας δεν είναι φυλακή αλλά η ψευδαίσθηση που έχετε για τον εαυτό σας. 4Το σώμα είναι ένας περιορισμός που επιβλή­θηκε στην παγκόσμια επικοινωνία η οποία είναι αιώνια ιδιοκτησία του νου. 5Η επικοινωνία όμως είναι εσωτερική. 6Ό νους απευθύνεται στον εαυτό του.7Δεν είναι φτιαγμένος από διαφορετικά μέρη τα οποία απευθύνονται το ένα στο άλλο. 8Ο νους δεν απευθύνεται προς τα έξω. 9Μέσα στον εαυτό του είναι απεριόριστος και δεν υπάρχει τίποτα έξω από αυτόν. 10Αγκαλιάζει τα πάντα. 11Σας περιβάλλει πλήρως· εσείς βρίσκεστε μέσα του κι αυτός μέσα σας. 12Δεν υπάρχει τίποτε άλλο πουθενά αλλού και ούτε πρόκειται ποτέ να υπάρξει.
9.Το σώμα βρίσκεται εξωτερικά και φαίνεται να σας περιβάλλει, χωρίζοντας σας από τους άλλους και κρατώντας σας μακριά τους όπως κι εκείνους από σας. 2Δεν βρίσκεται εκεί. 3Δεν υπάρχουν φραγμοί ανάμεσα στον Θεό και τον Υιό Του ούτε μπορεί ο Υιός Του να βρίσκεται χωριστά από Εκείνον, παρά μόνο στις ψευδαισθήσεις του. 4Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα του, αν και πιστεύει ότι είναι. 5Αυτό θα συνέβαινε μόνο αν ο θεός έσφα­λε. 6Ο Θεός τότε θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει με διαφορετικό τρόπο και να έχει δια­χωρίσει τον Υιό Του από Τον Εαυτό Του για να συμβεί αυτό. 7Θα έπρεπε να είχε δημιουρ­γήσει διαφορετικά πράγματα και να είχε εγκαθιδρύσει διαφορετικούς βαθμούς πραγματι­κότητας όπου μόνο μερικοί από αυτούς θα ήταν αγάπη. 8Ομως η αγάπη πρέπει να είναι πάντα όπως ο εαυτός της, αιώνια αμετάβλητη και χωρίς καμιά άλλη εκδοχή. 9Και έτσι συμβαίνει. 10Δεν μπορείτε να βάλετε φραγμούς γύρω σας επειδή ο Θεός δεν έβαλε κανέ­να φραγμό ανάμεσα στον εαυτό Του και σ᾽ εσάς.
10.Μπορείτε ν᾽απλώσετε το χέρι σας και να αγγίξετε τον Ουρανό. 2Εσείς, που το χέρισας κρατά το χέρι του αδελφού σας έχετε αρχίσει να εκτείνεστε πέρα από το σώμα αλλά όχι έξω από τον εαυτό σας, για να φτάσετε μαζί στην Ταυτότητα που είναι κοινή για όλους σας. 3Θα μπορούσε αυτή να υπάρχει έξω από σας; 4Εκεί που δεν βρίσκεται ο Θεός; 5Είναι ο Θεός ένα σώμα και σας δημιούργησε αντίθετα με αυτό που είναι ο Ιδιος και σας έθεσε εκεί όπου Εκείνος δεν μπορεί να βρίσκεται; 6Μόνον Εκείνος σας περιβάλλει. 7Ποιοί περιο­ρισμοί μπορούν να υπάρξουν για εσάς που περιβάλλεστε από Αυτόν;
11.Όλοι σας έχετε βιώσει αυτό που θα ονομάζατε μετάβαση έξω από τον εαυτό σας. 2Αυτό το αίσθημα απελευθέρωσης υπερβαίνει κατά πολύ το όνειρο της ελευθερίας το οποίο ελπίζετε να βρείτε μέσα στις ιδιαίτερες σχέσεις. 3Είναι μια αίσθηση πραγματικής απόδρα­σης από τους περιορισμούς. 4Αν αναλογιστείτε τι πραγματικά εμπεριέχει αυτή η «μετάβα­ση» θα συνειδητοποιήσετε ότι πρόκειται για μια ξαφνική αίσθηση απώλειας του σώματος το οποίο φεύγει από την επίγνωση σας και συνάμα μια ένωση του εαυτού σας με κάτι άλλο μέσα στο οποίο ο νους σας μεγεθύνεται για να το αγκαλιάσει. 5Γίνεται κομμάτι σας καθώς ενώνεστε μαζί του. 6Και τα δύο αυτά γίνονται όλον καθώς δεν υπάρχει αντίληψη διαχωρι­σμού. 7Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι έχετε εγκαταλείψει την ψευδαίσθηση της αντίληψης του περιορισμού και δεν φοβάστε πλέον την ενότητα. 8Ή αγάπη που στη στιγμή αντικαθιστά τον περιορισμό εκτείνεται προς αυτό που σας ελευθέρωσε και ενώνεται μαζί του. 9Και καθώς αυτό συμβαίνει δεν αισθάνεστε πλέον αβεβαιότητα σχετικά με την Ταυτότητα σας και δεν Την περιορίζετε.10Έχετε αποδράσει από τον φόβο και έχετε μετα­βεί στην ειρήνη, χωρίς να ρωτάτε για την πραγματικότητα αλλά απλά την αποδέχεστε.11Έχετε δεχτεί αυτήν την πραγματικότητα αντί για το σώμα και έχετε αφήσει τον εαυτό σας να ενωθεί με κάτι πέρα από το σώμα απλά με το να μην αφήσετε τον νου σας να περιορι­στεί από το σώμα.
12.Αυτό μπορεί να συμβεί άσχετα από την υλική απόσταση που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα σε σας και σε αυτό με το οποίο ενώνεστε, άσχετα από τις θέσεις που καταλαμβάνετε στον χώρο και από τις διαφορές σας κατά το μέγεθος και τη φαινομενική ποιότητα. 2Ό χρόνος δεν έχει καμιά σχέση· μπορεί να συμβεί με κάτι από το παρελθόν, το παρόν ή κάτι που προσδοκείτε. 3Αυτό το «κάτι» μπορεί να είναι οτιδήποτε: ένας ήχος, μια εικόνα, μια σκέψη, μια ανάμνηση ακόμα και μια γενική ιδέα χωρίς συγκεκριμένη αναφορά. 4Όμως σε κάθε περίπτωση ενώνεστε μαζί του χωρίς δισταγμό επειδή το αγαπάτε και θέλε­τε να βρίσκεστε μ αυτό. 5Και έτσι πηγαίνετε να το συναντήσετε, αφήνοντας τα όριά σας να χαθούν, υπερβαίνοντας όλους τους «νόμους» που το σώμα υπακούει, παραμερίζοντας τους μαλακά.
13.Δεν υπάρχει βία σε αυτήν την απόδραση. 2Το σώμα δεν δέχεται επίθεση απλά γίνεται αντιληπτό στην σωστή του διάσταση. 3Δεν σας περιορίζει απλά και μόνο επειδή δεν το θέλε­τε. 4Στην πραγματικότητα δεν «σηκώνεστε» πάνω από το σώμα. 5Το σώμα δεν μπορεί να περιέχει εσάς. 6Πηγαίνετε όπου θα θέλατε να είστε, κερδίζοντας κι όχι χάνοντας μια αίσθη­ση του Εαυτού. 7Σε αυτές τις στιγμές της απελευθέρωσης από σωματικούς περιορισμούς, βιώνετε αρκετά από αυτά που συμβαίνουν στην άγια στιγμή: την άρση των φραγμών του χρόνου και του χώρου, την ξαφνική εμπειρία της ειρήνης και της χαράς και πάνω απ᾽όλα την έλλειψη της επίγνωσης του σώματος και την απουσία της αμφισβήτησης για το αν όλα αυτά είναι όντως δυνατόν να συμβαίνουν.
14.Είναι δυνατόν επειδή το θέλετε. 2Η ξαφνική διεύρυνση της επίγνωσης σας που συμ­βαίνει όπως την επιθυμήσατε είναι η γοητεία της άγιας στιγμής που δεν μπορείτε να της αντισταθείτε. 3Σας καλεί να είστε ο εαυτός σας μέσα στο αγκάλιασμα της που σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλείς. 4Όι νόμοι του περιορισμού αίρονται για σας, και καλωσορίζετε την κατάσταση του διευρυμένου νου και της ελευθερίας. 5Ελάτε σε αυτό το καταφύγιο όπου μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας με ειρήνη. 6Όχι μέσα από την καταστροφή, ούτε μέσα από διαφυγή αλλά απλά καθώς συγχωνεύεστε μ αυτή. 7Διότι η ειρήνη θα σας συναντήσει εκεί, απλά επειδή δείξατε προθυμία να εγκαταλείψετε τα όρια που βάλατε στην αγάπη και θελήσατε να ενωθείτε μαζί της. 8Αυτή είναι η απάντηση στο ευγενικό κάλεσμα της αγάπης για την ειρήνη.

Share