Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Θέλετε ελευθερία του σώματος ή του νου;2 Διότι δεν μπορείτε να έχετε και τα δύο. 3Σε ποιο δίνετε αξία; 4Ποιός είναι ο σκοπός σας; 5Το ένα το βλέπετε ως μέσον και το άλλο ως στόχο. 6Και το ένα πρέπει να υπηρετήσει το άλλο αυξάνοντας την σημασία του άλλου και μειώνοντας την δική του. 7Τα μέσα εξυπηρετούν το σκοπό και καθώς αυτός επιτυγχάνεται, η αξία του μέσου μειώνεται και εκλείπει εντελώς όταν η λειτουργία του έχει επιτελεστεί. 8Δεν υπάρχει κανείς που να μην λαχταρά την ελευθερία και να μην προσπαθεί να την βρει. 9Όμως θα ψάξει να την βρει εκεί που νομίζει ότι βρίσκεται. 10Θα πιστέψει ότι είναι κάτι εφικτό είτε για το σώμα είτε για το νου και έτσι θα θέσει το ένα ως μέσο στην υπηρεσία του άλλου προς εκπλήρωση του σκοπού.
2. Όταν η επιλογή είναι η ελευθερία του σώματος, ο νους χρησιμοποιείται ως μέσο του οποίου η αξία έγκειται στην ικανότητα του να επινοεί τρόπους για να επιτύχει την ελευθερία του σώματος. 2Όμως η ελευθερία του σώματος δεν έχει κανένα νόημα και έτσι ο νους αφιερώνεται στην υπηρεσία των ψευδαισθήσεων. 3Αυτή είναι μία τόσο απίθανη και αντιφατική κατάσταση που όποιος την επιλέγει δεν έχει ιδέα τί είναι πολύτιμο. 4Όμως ακόμα και μέσα σε αυτήν την σύγχυση που είναι τόσο βαθιά ώστε δεν μπορεί καν να περιγραφεί, το Άγιο Πνεύμα περιμένει με γαλήνια υπομονή, τόσο σίγουρο για την έκβαση αυτής της κατάστασης όσο και για την Αγάπη του Δημιουργού Του. 5Γνωρίζει πως αυτή την παρανοϊκή απόφαση την πήρε κάποιος που είναι τόσο αγαπητός στον Δημιουργό Του όσο και η αγάπη για τον εαυτό της.
3. Μην μπαίνετε καθόλου στον κόπο να σκεφθείτε πώς το Άγιο Πνεύμα μπορεί να αλλάξει τον ρόλο του μέσου και του στόχου τόσο εύκολα σε αυτό που ο Θεός αγαπά και που επιθυμεί να είναι ελεύθερο για πάντα. 2Να είστε όμως ευγνώμονες που μπορείτε να γίνετε το μέσον για τον σκοπό Του. 3Αυτή είναι η μόνη υπηρεσία που οδηγεί στην ελευθερία. 4Για να υπηρετήσετε αυτόν τον σκοπό πρέπει να αντιλαμβάνεστε το σώμα ως αναμάρτητο διότι ο στόχος είναι η αναμαρτησία. 5Η έλλειψη της αντίφασης κάνει εύκολη την μετάβαση από το μέσον στο σκοπό όπως και την μετατροπή του μίσους σε ευγνωμοσύνη στα μάτια εκείνου που συγχωρεί. 6Θα καθαγιαστείτε από τον αδελφό σας χρησιμοποιώντας το σώμα σας μονάχα για να υπηρετήσετε την αναμαρτησία. 7Θα σας είναι αδύνατον να μισείτε αυτό που υπηρετεί εκείνον που θα θέλατε να θεραπεύσετε.
4. Αυτή η άγια σχέση, που είναι γεμάτη ομορφιά μέσα στην αθωότητά της, παντοδύναμη και κραταιά και απαστράπτουσα με ένα φως πολύ πιο λαμπρό από τον ήλιο που βλέπετε στον ουρανό, έχει επιλεγεί από τον Πατέρα σας ως ένα μέσον για το Σχέδιό του. 2Να είστε ευγνώμονες που καθόλου δεν εξυπηρετεί το δικό σας. 3Τίποτα που να έχετε εμπιστευθεί σε αυτή την άγια σχέση δεν θα χρησιμοποιηθεί λανθασμένα και όλα όσα της δίνονται θα χρησιμοποιηθούν. 4Αυτή η άγια σχέση έχει την δύναμη να θεραπεύει κάθε πόνο ασχέτως με την μορφή που αυτός παίρνει. 5Ούτε εσείς ούτε ο αδελφός σας μπορείτε να προσφέρετε υπηρεσία μόνοι σας. 6Η θεραπεία βρίσκεται στην ένωσή σας. 7Διότι εδώ είναι η θεραπεία σας και εδώ θα δεχθείτε την Εξιλέωση. 8Μέσα στην θεραπεία σας η ίδια η Υιότητα θεραπεύεται επειδή το θέλημα το δικό σας και του αδελφού σας ενώνονται.
5. Δεν υπάρχει αμαρτία σε μία άγια σχέση. 2Δεν βλέπετε πλέον την μορφή του λάθους και η λογική, ενωμένη με την αγάπη, κοιτάζει ήρεμα την σύγχυση και καθώς παρατηρεί, απλά διαπιστώνει πως “Ήταν ένα λάθος”. 3Και τότε η ίδια η Εξιλέωση που δεχθήκατε μέσα στην σχέση σας διορθώνει το λάθος και βάζει στην θέση του ένα κομμάτι Ουρανού. 4Πόσο ευλογημένοι είστε εσείς που αφήσατε να σας δοθεί αυτό το δώρο!5 Κάθε κομμάτι του Ουρανού που φέρνετε, σας δίνεται. 6Και κάθε άδεια θέση στον Ουρανό που γεμίζετε ξανά με το άγιο φως που φέρνετε, λάμπει τώρα πάνω σας. 7Τα μέσα της αναμαρτησίας δεν γνωρίζουν φόβο επειδή μέσα τους φέρνουν μονάχα αγάπη.
6. Παιδί της ειρήνης, το φως έχει έρθει σε σένα. 2Το φως που φέρνεις δεν το αναγνωρίζεις και όμως θα το θυμηθείς. 3Ποιός μπορεί να αρνηθεί στον εαυτό του την όραση που φέρνει στους άλλους; 4Και ποιός θα παρέλειπε ν’ αναγνωρίσει ένα δώρο που πρόσφερε ο ίδιος στον Ουρανό;
5 Η ευγενική υπηρεσία που προσφέρετε στο Άγιο Πνεύμα είναι υπηρεσία προς τον εαυτό σας. 6Εσείς που τώρα είστε το μέσον Του πρέπει ν’ αγαπάτε όλα όσα αγαπά το Άγιο Πνεύμα. 7Και αυτό που φέρνετε είναι η ενθύμηση όλων όσα είναι αιώνια. 8Ένας νους που υπηρετεί το άχρονο δεν μπορεί για πολύ να διατηρήσει μέσα του κάποιο ίχνος από οτιδήποτε υπάρχει στο χρόνο. 9Καμία ψευδαίσθηση δεν μπορεί να διαταράξει την ειρήνη μίας σχέσης που έχει γίνει το μέσο για την ειρήνη.
7. Όταν κοιτάξετε τον αδελφό σας με πλήρη συγχώρεση από την οποία κανένα λάθος δεν εξαιρείται και τίποτε δεν μένει κρυφό τότε ποιό λάθος θα έχει απομείνει που να μην μπορείτε να παραβλέψετε; 2Ποιά μορφή πόνου θα μπορούσε να σας εμποδίσει να δείτε πέρα από αυτήν; 3Και ποιά ψευδαίσθηση δεν θα αναγνωρίζατε ως λάθος; 4Μία σκιά μέσα από την οποία περνάτε απτόητοι. 5Ο Θεός δεν θα επιτρέψει σε τίποτα να παρέμβει σε εκείνους των όποιων η θέληση είναι δική Του και θα αναγνωρίσουν ότι η θέλησή τους είναι δική Του επειδή υπηρετούν το Θέλημά Του. 6Και Το υπηρετούν με προθυμία. 7Θα μπορούσε λοιπόν να καθυστερήσει για πολύ η ανάμνηση αυτού που εκείνοι είναι;
8. Θα δείτε την αξία σας μέσα από τα μάτια του αδελφού σας και ο καθένας ελευθερώνεται καθώς βλέπει τον σωτήρα του στην θέση εκείνου που νόμιζε πως του επιτίθεται. 2Μέσα από αυτήν την απελευθέρωση ελευθερώνεται ο κόσμος.3 Αυτός είναι ο ρόλος σας στην ειρήνη. 4Διότι ρωτήσατε ποιά είναι η λειτουργία που έχετε εδώ και σας δόθηκε η απάντηση. 5Μην ψάχνετε να την αλλάξετε ούτε να την υποκαταστήσετε με κάποιον άλλο στόχο. 6Αυτός ο στόχος και μόνο σας δόθηκε. 7Αποδεχθείτε τον και υπηρετήστε τον με προθυμία διότι αυτό κάνει το Άγιο Πνεύμα με τα δώρα που δίνετε στους αδελφούς σας, στους οποίους τα προσφέρει. 8Το πού και το πότε εξαρτάται από Αυτό θα τα δώσει εκεί όπου θα τα λάβουν και θα τα καλωσορίσουν. 9Θα χρησιμοποιήσει το κάθε ένα για την ειρήνη.10 Ούτε ένα μικρό χαμόγελο ούτε η ελάχιστη προθυμία να δείτε πέρα κι από το πιο μικρό λάθος δεν θα χαθούν για κανένα.
9. Τί άλλο μπορεί να είναι παρά μία παγκόσμια ευλογία το να κοιτάξετε αυτό που ο Πατέρας αγαπά ευσπλαχνικά; 2Η επέκταση της συγχώρεσης είναι λειτουργία του Αγίου Πνεύματος. 3Αφήστε την σε Αυτό. 4Η μόνη σας έγνοια θα πρέπει να είναι να Του δώσετε αυτό που μπορεί να επεκταθεί. 5Μην κρατάτε κανένα σκοτεινό μυστικό έτσι που να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει αλλά προσφέρετε στο Άγιο Πνεύμα τα μικρά δώρα που μπορεί να επεκτείνει για πάντα. 6Θα πάρει το καθένα από αυτά και θα τα μετατρέψει σε ισχυρή δύναμη για την ειρήνη. 7Δεν θα του στερήσει την ευλογία, ούτε θα το περιορίσει με κανένα τρόπο. 8 Θα το ενώσει με όλη την δύναμη που ο Θεός Του έχει δώσει για να κάνει το κάθε μικρό δώρο αγάπης μία πηγή θεραπείας για όλους. 9Κάθε μικρό δώρο που προσφέρετε στον αδελφό σας φωτίζει τον κόσμο. 10Μην ανησυχείτε για το σκοτάδι κοιτάξτε πέρα από αυτό, προς τον αδελφό σας. 11Αφήστε το Άγιο Πνεύμα να το διαλύσει. 12Το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει το φως και το εναποθέτει μαλακά σε κάθε ευγενικό χαμόγελο πίστης και εμπιστοσύνης με το οποίο ευλογείτε τους αδελφούς σας.
10. Η ευημερία του κόσμου εξαρτάται από την μάθησή σας. 2Και μόνο η αλαζονεία θα μπορούσε να αρνηθεί την δύναμη της βούλησής σας. 3Νομίζετε ότι εσείς, το Θέλημα του Θεού, είναι ανίσχυρο; 4Αυτό είναι ταπεινότητα; 5Δεν βλέπετε τί έχει προκαλέσει αυτή η πεποίθηση. 6Βλέπετε τον εαυτό σας ευάλωτο, αδύναμο, που μπορεί εύκολα να καταστραφεί, στο έλεος των αμέτρητων επιτιθέμενων που είναι πιο ισχυροί από σας. 7Ας δούμε πώς προέκυψε αυτό το λάθος, διότι εδώ βρίσκεται κρυμμένη η βαριά άγκυρα που φαίνεται να στηρίζει τον φόβο προς τον Θεό, έναν φόβο αμετακίνητο και σταθερό σαν βράχο. 8Όσο αυτός ο φόβος παραμένει, τα πράγματα θα φαίνονται να είναι έτσι.
11. Ποιός μπορεί να επιτίθεται στον Υιό του Θεού και να μην επιτίθεται στον Πατέρα Του; 2Πώς μπορεί ο Υιός του Θεού να είναι αδύναμος και ασταθής και τόσο ευάλωτος αν δεν είναι αντίστοιχα και ο Πατέρας Του; 3Δεν βλέπετε πως κάθε αμαρτία και κάθε κατάκριση που αντιλαμβάνεστε και δικαιολογείτε είναι μία επίθεση ενάντια στον Πατέρα σας. 4Και γι’ αυτό δεν έχει συμβεί κι ούτε θα μπορούσε να είναι πραγματική. 5Δεν βλέπετε τί σημαίνει αυτή η απόπειρα επειδή νομίζετε πως ο Πατέρας και ο Υιός είναι κάτι το ξεχωριστό ο ένας από τον άλλον. 6Και πιθανότατα σκέφτεστε ότι δεν είναι διαχωρισμένοι εξαιτίας του φόβου. 7Διότι φαίνεται ασφαλέστερο να επιτεθείτε σε κάποιον άλλον ή στον εαυτό σας από το να επιτεθείτε στον μέγα Δημιουργό του σύμπαντος του Οποίου την δύναμη γνωρίζετε.
12. Αν ήσασταν ένα με τον Θεό και αναγνωρίζατε αυτήν την ενότητα θα γνωρίζατε ότι η δύναμή Του είναι δική σας. 2Όμως δεν θα το θυμηθείτε για όσο πιστεύετε πως οποιαδήποτε επίθεση έχει κάποιο νόημα. 3Δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο επειδή δεν έχει κανένα νόημα. 4Ο μόνος τρόπος που θα δικαιολογούσε την επίθεση είναι αν εσείς κι ο αδελφός σας ήσασταν διαχωρισμένοι ο ένας από τον άλλο και όλοι μαζί διαχωρισμένοι από τον Δημιουργό σας. 5Μόνο τότε θα ήταν δυνατόν να επιτεθείτε σε ένα μέρος της δημιουργίας χωρίς να επιτίθεστε στο σύνολο, στον Υιό χωρίς τον Πατέρα και χωρίς να επιτεθείτε σε κάποιον άλλο χωρίς να πληγώνεστε και οι ίδιοι ή να πληγώνετε τον εαυτό σας χωρίς ο άλλος να νιώθει πόνο. 6Και θέλετε να διατηρείτε αυτή την πεποίθηση. 7Όμως πού βρίσκεται η αξία της παρά στην επιθυμία επίθεσης εκ του ασφαλούς; 8Η επίθεση δεν είναι ούτε ασφαλής ούτε επικίνδυνη. 9Είναι αδύνατη. 10Κι αυτό συμβαίνει επειδή το σύμπαν είναι ενωμένο. 11Δεν θα επιλέγατε να επιτεθείτε στην πραγματικότητά του αν δεν ήταν βασικό για την επίθεση να το δείτε διαχωρισμένο από τον δημιουργό του. 12Και έτσι φαίνεται σαν να ήταν δυνατό η αγάπη να επιτεθεί και να προκαλέσει φόβο.
13. Μόνο οι διαφορετικοί μπορούν να επιτίθενται. 2Έτσι συμπεραίνετε πως επειδή μπορείτε να επιτίθεστε εσείς και ο αδελφός σας πρέπει να είστε διαφορετικοί. 3Όμως το Άγιο Πνεύμα το εξηγεί διαφορετκά. 4Επειδή εσείς και ο αδελφός σας δεν είστε διαφορετικοί, δεν μπορείτε να επιτίθεστε. 5Και οι δύο θέσεις αποτελούν λογικά συμπεράσματα. 6Μπορεί κάποιος να διατηρήσει είτε την μία άποψη είτε την άλλη, ποτέ όμως και τις δύο μαζί. 7Η μόνη ερώτηση που ζητά απάντηση για να αποφασίσετε ποιά από τις δύο είναι αληθινές είναι, αν εσείς κι ο αδελφός σας είστε διαφορετικοί. 8Από την θέση αυτού που κατανοείτε ότι φαίνεστε να είστε, μπορείτε να επιτίθεστε. 9Από όλες τις εναλλακτικές απόψεις αυτή φαίνεται πιο φυσική και στηρίζεται από την εμπειρία σας. 10Επομένως είναι απαραίτητο να έχετε άλλες εμπειρίες που σχετίζονται περισσότερο με την αλήθεια για να σας διδάξουν τί είναι φυσικό και αληθινό.
14. Αυτή είναι η λειτουργία της άγιας σχέσης σας. 2Διότι αυτό που ο ένας σκέπτεται ο άλλος θα το βιώσει μαζί του. 3Τί άλλο θα μπορούσε αυτό να σημαίνει από ότι, ο νους σας και ο νους του αδελφού σας είναι ένα; 4Μην σκέφτεστε αυτό το ευτυχές γεγονός με φόβο σαν να ήταν για σας ένα μεγάλο βάρος. 5Διότι όταν θα το έχετε δεχτεί με χαρά θα συνειδητοποιήσετε πως η σχέση σας είναι μία αντανάκλαση της ενότητας του Δημιουργού και του Υιού Του. 6Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός στους νόες που είναι γεμάτοι αγάπη. 7Κάθε σκέψη που κάνει ο ένας φέρνει χαρά στον άλλο επειδή οι νόες αυτοί είναι το ίδιο. 8Η χαρά είναι απεριόριστη, επειδή κάθε σκέψη αγάπης που ακτινοβολεί, επεκτείνει την ύπαρξή της και δημιουργεί κι άλλη από τον εαυτό της. 9Δεν υπάρχει διαφορά πουθενά μέσα της επειδή κάθε σκέψη είναι όπως ο εαυτός της.
15. Το φως που συνδέει εσάς και τον αδελφό σας λάμπει σε όλο το σύμπαν και επειδή σας ενώνει μεταξύ σας, σας ενώνει και με τον Δημιουργό σας. 2Και μέσα Του όλη η δημιουργία ενώνεται. 3Θα μετανιώνατε για το γεγονός ότι δεν μπορείτε να φοβάστε μόνοι σας όταν η σχέση σας μπορεί επίσης να διδάξει πως η δύναμη της αγάπης βρίσκεται εκεί, γεγονός που κάνει το φόβο αδύνατο; 4Μην προσπαθήσετε να διατηρήσετε ένα μικρό κομμάτι του εγώ με αυτό το δώρο. 5Διότι σας δόθηκε να το χρησιμοποιήσετε κι όχι να το κρύψετε. 6Αυτό που σας διδάσκει πως δεν μπορείτε να είστε διαχωρισμένοι, αρνείται το εγώ. 7Αφήστε να αποφασίσει η αλήθεια αν εσείς και ο αδελφός σας είσαστε διαφορετικοί ή ίδιοι και να σας διδάξει ποιό από τα δύο είναι αληθινό.

Share