Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Το ταξίδι που κάνουμε μαζί ανταλλάσσει το σκοτάδι με το φως, την άγνοια με την κατανόηση. 2Τίποτα από όσα καταλαβαίνετε δεν είναι επίφοβο. 3Μόνο μέσα στο σκοτάδι και την άγνοια αντιλαμβάνεστε αυτό που τρομάζει και μαζεύεστε από τον φόβο σας μακριά του σε μεγαλύτερο σκοτάδι. 4Ομως μόνο όσα είναι κρυμμένα μπορούν να τρομάξουν, όχι εξαιτίας αυτού που είναι, αλλά επειδή βρίσκονται εν κρυπτώ. 5Το ασαφές είναι τρομακτικό επειδή δεν καταλαβαίνετε το νόημά του. 6Αν το καταλαβαίνατε θα ήταν ξεκάθαρο και δεν θα βρισκόσαστε πλέον στο σκοτάδι. 7Τίποτα δεν έχει κρυφή αξία διότι αυτό που είναι κρυμμένο δεν μπορεί να μοιραστεί και έτσι η αξία του είναι άγνωστη. 8Αυτό που είναι κρυμμένο βρίσκεται χωριστά, αλλά η αξία πάντοτε βρίσκεται στην ενωμένη εκτίμηση. 9Αυτό που είναι κρυμμένο δεν μπορούμε να το αγαπήσουμε και επομένως το φοβόμαστε.
2. Το γαλήνιο φως εντός του οποίου το ‘Άγιο Πνεύμα κατοικεί μέσα σας είναι μια κατάσταση ευρύτατα ανοιχτή, όπου τίποτα δεν είναι κρυμμένο και επομένως τίποτα δεν προκαλεί φόβο.2Η επίθεση πάντοτε θα υποκύπτει στην αγάπη, αν την φέρετε στην αγάπη και δεν την κρύβετε από αυτήν. 3Δεν υπάρχει σκοτάδι που να μην μπορεί να το διαλύσει το φως της αγάπης, εκτός αν είναι κρυμμένο από την ευεργετική της επίδραση. 4Ο,τι κρατάμε μακριά από την αγάπη δεν μπορεί να μοιραστεί την θεραπευτική της δύναμη επειδή έχει διαχωριστεί και βρίσκεται στο σκοτάδι. 5Οι φρουροί τους σκότους το παρακολουθούν προσεκτικά και εσείς που φτιάξατε αυτούς τους φύλακες των ψευδαισθήσεων από το τίποτα, τώρα τους φοβάστε.
3. Θα συνεχίσετε να δίνετε φαντασιωσική δύναμη σε αυτές τις παράξενες ιδέες ασφάλειας; 2Δεν είναι ούτε ασφαλείς ούτε επισφαλείς. 3Δεν προστατεύουν ούτε επιτίθενται. 4Δεν κάνουν τίποτα απολύτως όπως και δεν είναι τίποτα. 5Σαν σε φύλακες του σκότους και της άγνοιας στρέφεστε σε αυτές μόνο για φόβο, επειδή αυτό που κρατούν κρυμμένο προκαλεί φόβο. 6Αλλά αν τις αφήσετε να χαθούν, αυτά που σας τρομάζουν θα πάψουν να υπάρχουν. 7Χωρίς την προστασία του σκοταδιού μόνο το φως της αγάπης παραμένει επειδή μόνο αυτό έχει νόημα και μπορεί να ζήσει στο φως. 8Όλα τα άλλα πρέπει να εξαφανιστούν.
4. Ο θάνατος υποκύπτει στη ζωή απλά επειδή η καταστροφή δεν είναι αληθινή. 2Το φως της αθωότητας διώχνει με την λάμψη του την ενοχή επειδή όταν μπουν δίπλα-δίπλα, η αλήθεια της αθωότητας κάνει απολύτως φανερό το ψέμα της ενοχής. 3Μην τις κρατάτε χωριστά, διότι η πεποίθηση ότι μπορείτε να διατηρήσετε και τις δύο δεν έχει νόημα. 4Το μόνο που έχετε καταφέρει κρατώντας τες χωριστά είναι να χάσουν το νόημά τους καθώς τις συγχέετε μεταξύ τους. 5Και έτσι δεν συνειδητοποιείτε ότι μόνο η μία από αυτές έχει νόημα. 6Η άλλη είναι καθολικά χωρίς νόημα οποιουδήποτε είδους.
5. Θεωρήσατε ότι ο διαχωρισμός είναι ένα μέσο να διακόψετε την επικοινωνία με τον Πατέρα σας. 2Το Άγιο Πνεύμα τον επανερμηνεύει ως ένα μέσον αναθεμελίωσης αυτού που δεν διεκόπη, αλλά που έχει συσκοτιστεί. 3Όλα όσα έχετε κάνει, είναι χρήσιμο για Αυτό για τον πιο άγιο σκοπό Του. 4Γνωρίζει ότι δεν είστε διαχωρισμένοι από τον Θεό, αλλά αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν πολλά μέσα στον νου σας που σας επιτρέπουν να νομίζετε ότι είστε. 5‘Ολα αυτά και τίποτα άλλο είναι που θα ήθελε να διαχωρίσει από εσάς. 6Θα ήθελε να σας διδάξει πώς να χρησιμοποιείτε προς όφελός σας τnν δύναμη της απόφασης την οποία κατασκευάσατε στην θέση της δύναμης της δημιουργίας. 7Εσείς που την κατασκευάσατε για να σταυρωθείτε πρέπει να μάθετε από το Άγιο Πνεύμα πώς να την εφαρμόζετε για τον ιερό σκοπό της αποκατάστασης.
6. Εσείς που μιλάτε με σκοτεινά και φαύλα σύμβολα δεν κατανοείτε την γλώσσα που φτιάξατε. 2Δεν έχει κανένα νόημα επειδή σκοπός της δεν είναι η επικοινωνία αλλά μάλλον η καταστροφή της επικοινωνίας. 3Αν ο σκοπός της γλώσσας είναι η επικοινωνία, πώς μπορεί αυτή η γλώσσα του στόματος να σημαίνει οτιδήποτε; 4Παρ΄όλ΄αυτά, ακόμα κι αυτή η παράξενη και διαστρεβλωμένη προσπάθεια επικοινωνίας μέσω της μη επικοινωνίας, περιέχει αρκετή αγάπη για να γίνει κατανοητή αν ο Ερμηνευτής της δεν είναι αυτός που την κατασκεύασε. 5Εσείς που την κατασκευάσατε δεν εκφράζετε τίποτε άλλο παρά σύγκρουση από την οποία θα ήθελε το Άγιο Πνεύμα να σας ελευθερώσει. 6Δώστε σε Εκείνο αυτά που θα θέλατε να επικοινωνήσετε. 7Θα σας το ερμηνεύσει με τέλεια καθαρότητα επειδή το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει με Ποιον βρίσκεστε σε τέλεια επικοινωνία.
7. Εσείς δεν γνωρίζετε τι λέτε και επομένως δεν γνωρίζετε τι σας λένε. 2Όμως ο Ερμηνευτής σας αντιλαμβάνεται το νόημα μέσα στην ξένη σας γλώσσα. 3Δεν θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει αυτό που δεν βγάζει νόημα αλλά θα ξεχωρίσει οτιδήποτε έχει νόημα αφαιρώντας τα υπόλοιπα. 4Ετσι, θα σας προσφέρει αληθινή επικοινωνία με εκείνους που θα επικοινωνήσουν με ειλικρίνεια όμοια με τη δική σας. 5Μιλάτε δυο γλώσσες ταυτόχρονα και αυτό δημιουργεί ανικανότητα στην αντίληψη της επικοινωνίας. 6Ομως αν η μία απ΄αυτές δεν σημαίνει τίποτα και η άλλη τα πάντα, μόνο η δεύτερη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς της επικοινωνίας. 7Η πρώτη απλά παρεμβαίνει.
8.Η λειτουργία του Αγίου Πνεύματος είναι ολοκληρωτικά η επικοινωνία. 2Επομένως, πρέπει να απομακρύνει οτιδήποτε παρεμβάλλεται στην επικοινωνία για να την αποκαταστήσει. 3Μην κρύβετε, λοιπόν, από το Άγιο Πνεύμα οποιαδήποτε πηγή παρεμβολής, διότι δεν θα επιτεθεί στους φρουρούς σου. 4Φέρτε τους όμως σε Αυτόν και αφήστε την ευγένειά Του  να σας διδάξει ότι, μέσα στο φως, δεν είναι τρομακτικοί και δεν μπορούν να υπηρετήσουν την φύλαξη των σκοτεινών θυρών πίσω από τις οποίες, είναι προσεχτικά συγκαλυμμένο ότι, δεν κρύβεται απολύτως τίποτε. 5Πρέπει να ανοίξουμε όλες τις πόρτες και να αφήσουμε το φως να πλημμυρίσει τον χώρο. 6Στον ναό του Θεού δεν υπάρχουν κρυφά δωμάτια. 7Οι πόρτες του είναι ορθάνοιχτες για να καλωσορίσουν τον Υιό Του. 8Κανείς δεν πρόκειται να μείνει έξω από εκεί όπου ο Θεός τον κάλεσε, παρά μόνο αν ο ίδιος κλείσει την πόρτα στο καλωσόρισμα του Πατέρα Του.

Share