Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Εξακολουθείτε να έχετε μεγάλη πίστη στο σώμα ως πηγή δύναμης. 2Ποιά σχέδια κάνε­τε που να μην αφορούν την ανακούφιση, την προστασία ή την ικανοποίηση του με κάποιον τρόπο; 3Αυτό κάνει το σώμα μία κατάληξη και όχι ένα μέσο για την ερμηνεία σας και αυτό σημαίνει πάντα ότι βρίσκετε την αμαρτία ελκυστική. 4Κανείς δεν αποδέχεται τον Συντονι­σμό με το Ένα για τον εαυτό του όταν εξακολουθεί να δέχεται την αμαρτία ως στόχο του. 5Επομένως δεν έχετε ανταποκριθεί στη μοναδική σας υποχρέωση. 6Όσοι προτιμούν τον πόνο και την καταστροφή δεν καλωσορίζουν τον Συντονισμό με τον Ένα.
2.Υπάρχει κάτι που δεν κάνατε ποτέ: δεν ξεχάσατε ολοκληρωτικά το σώμα. 2Μερικές φορές ίσως η ανάμνηση του εξασθένισε στον νου σας, αλλά ακόμα δεν έχει εντελώς εξα­φανιστεί. 3Δεν σας ζητείται να το κάνετε αυτό παρά μόνο για μια στιγμή στην οποία όμως το θαύμα του Συντονισμού με το Ένα συμβαίνει. “Μετά θα ξαναδείτε το σώμα, αλλά ποτέ ξανά με τον ίδιο τρόπο. 5Και κάθε στιγμή που περνάτε χωρίς να έχετε επίγνωση του σώμα­τος σας δίνει μια διαφορετική άποψη γι αυτό όταν επιστρέφετε.
3.Το σώμα δεν υπάρχει σε καμιά τέτοια μοναδική στιγμή. 2Πάντοτε το θυμάστε ή περι­μένετε να το δείτε, αλλά ποτέ δεν το βιώνετε εκείνη την παρούσα στιγμή. 3Μόνο το παρελ­θόν και το μέλλον του το κάνουν να φαίνεται αληθινό. 4Ο χρόνος το ελέγχει ολοκληρωτι­κά διότι η αμαρτία δεν ανήκει ποτέ αποκλειστικά στο παρόν. 5Σε κάθε ξεχωριστή στιγμή η έλξη της ενοχής θα μπορούσε να βιωθεί ως πόνος και μόνο, και θα την αποφεύγατε. 6Δεν ασκεί έλξη πάνω σας τώρα: η έλξη της είναι φανταστική και επομένως πρέπει να σκεφτό­μαστε ότι ανήκει στο παρελθόν ή στο μέλλον.
4.Είναι αδύνατον να δεχθείτε την άγια στιγμή χωρίς περιορισμούς εκτός κι αν, μόνο για μια στιγμή, είστε πρόθυμοι να μη δείτε κανένα παρελθόν ή μέλλον. 2Δεν μπορείτε να προ­ετοιμαστείτε γι αυτή χωρίς να την τοποθετείτε στο μέλλον. 3Ή απελευθέρωση σας δίνεται τη στιγμή που την επιθυμείτε. 4Πολλοί ξόδεψαν μια ζωή προετοιμαζόμενοι και πράγματι πέτυχαν να βιώσουν τις στιγμές όπου τα κατάφεραν. 5Αυτή η σειρά μαθημάτων δεν επιχει­ρεί να διδάξει περισσότερα απ όσα εκείνοι έμαθαν μακροπρόθεσμα, αλλά ο στόχος της πράγματι είναι να γλιτώσετε χρόνο. 61σως επιχειρείτε ν ακολουθήσετε ένα πολύ μακρύ δρόμο προς τον στόχο που έχετε δεχθεί. 7Είναι τρομερά δύσκολο να φτάσετε στον Συντο­νισμό με το Ένα μαχόμενοι ενάντια στην αμαρτία. 8Απαιτείται τρομακτική προσπάθεια για να κάνετε άγιο αυτό που μισείτε και απεχθάνεστε. 9Κι ούτε χρειάζεται να σπαταλήσετε ολόκληρη ζωή με συλλογισμό και μεγάλες περιόδους διαλογισμού που έχουν σκοπό την αποταύτιση από το σώμα. 10Όλες αυτές οι προσπάθειες τελικώς θα επιτύχουν εξαιτίας του σκοπού τους. 11Όμως τα μέσα είναι βαρετά και χρονοβόρα διότι όλα τους στοχεύουν στο μέλλον για την απελευθέρωση από μία κατάσταση τωρινής αναξιότητας και ανεπάρκειας.
5.Ο δρόμος σας θα είναι διαφορετικός όχι ως προς τον σκοπό αλλά ως προς τα μέσα. 2Μια άγια σχέση είναι ένα μέσο με το οποίο μπορείτε να κερδίσετε χρόνο. 3Μια στιγμή που θα μοιραστείτε με τον αδελφό σας αποκαθιστά το σύμπαν και στους δυο σας. 4Ειστε προ­ετοιμασμένοι. 5Τώρα χρειάζεται μόνο να θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. 6Τώρα θα ήταν πολύ ωφέλιμο να συγκεντρωθείτε απλά και μόνο σ αυτό παρά να σκεφτεί­τε τι θα έπρεπε να κάνετε. 7Όταν έρχεται επιτέλους η ειρήνη σ αυτούς που παλεύουν με τον πειρασμό ώστε να μην ενδώσουν στην αμαρτία, όταν έρχεται επιτέλους το φως στον νου που είναι παραδομένος στον βαθύ συλλογισμό ή όταν ο στόχος τελικά επιτυγχάνεται, πάντοτε έρχεται με μία μονάχα ευτυχή διαπίστωση: «Δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα».
6.Εδώ βρίσκεται η έσχατη απελευθέρωση την οποία όλοι θα βρουν μια μέρα στον δρόμο τους και στον καιρό τους. 2Δεν χρειάζεστε αυτό τον χρόνο. 3Έχει εξοικονομηθεί χρόνος για σας επειδή εσείς και οι αδελφοί σας είστε ενωμένοι. 4Αυτό είναι το ιδιαίτερο μέσο που χρη­σιμοποιούν αυτά τα μαθήματα για να μην ξοδεύετε πλέον χρόνο. 5Αν επιμένετε να χρησι­μοποιείτε μέσα που λειτούργησαν για άλλους, αμελώντας αυτό που έγινε για σος, τότε δεν χρησιμοποιείτε αυτά εδώ τα μαθήματα. 6Γλιτώστε χρόνο για μένα κάνοντας μονάχα αυτή την προετοιμασία και ασκηθείτε σ αυτή χωρίς να κάνετε τίποτε άλλο. 7«Δεν χρειάζε­ται να κάνω τίποτα» είναι μια δήλωση συμφωνίας και πραγματικά αδιαίρετης αφοσίωσης. 8Πιστέψτε την μονάχα για μια στιγμή και θα καταφέρετε περισσότερα απ όσα σ έναν αιώνα διαλογισμού ή μάχης ενάντια στον πειρασμό.
7.Το να μην κάνετε τίποτα αφορά το σώμα. 2Και αν αναγνωρίσετε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα έχετε αποσύρει την αξία που ο νους αποδίδει στο σώμα. 3Εδώ βρίσκεται η ανοιχτή πόρτα που μπορείτε γρήγορα να διαβείτε για να υπερπηδήσετε αιώνες προσπά­θειας και να δραπετεύσετε από τον χρόνο. 4Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η αμαρτία χάνει κάθε γοητεία αμέσως τώρα. 5Διότι εδώ απαρνιέστε τον χρόνο και έτσι το παρελθόν και το μέλλον χάνονται. 6Το να μην κάνετε τίποτε σημαίνει να μένετε ήρεμοι και να αφή­νετε χώρο μέσα σας όπου η δραστηριότητα του σώματος παύει ν απαιτεί προσοχή. 7Σ αυτό τον χώρο έρχεται το Άγιο Πνεύμα και εκεί κατοικεί. 8θα παραμείνει εκεί ακόμα κι όταν ξεχνάτε και όταν οι δραστηριότητες του σώματος επιστρέψουν για να καταλάβουν τον ενσυνείδητο νου σας.
8.Όμως πάντοτε θα υπάρχει αυτός ο χώρος ανάπαυσης όπου θα μπορείτε να επιστρέ­ψετε. 2Και θα έχετε πολύ μεγαλύτερη επίγνωση γι αυτό το γαλήνιο κέντρο παρά για την καταιγίδα όσο κι αν αυτή μαίνεται. 3Αυτό το γαλήνιο κέντρο, μέσα στο οποίο δεν κάνετε τίποτα, θα παραμείνει μαζί σας δίνοντας σας ξεκούραση μέσα σε κάθε ενασχόληση σας. 4Διότι θα σας κατευθύνει πώς να χρησιμοποιείτε το σώμα χωρίς αμαρτία. 5Είναι αυτό το κέντρο, από όπου το σώμα απουσιάζει, που θα διατηρήσει αυτή την αντίληψη στην επί­γνωση σας.

Share