Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Οι διαστρεβλωμένες αντιλήψεις σου ρίχνουν ένα βαρύ, συμπαγές παραπέτασμα πάνω στις παρορμήσεις για θαύματα, έτσι που το κάνουν δύσκολο γι᾽αυτές να φτάσουν στην συνείδηση σου. 2Η σύγχυση των παρορμήσεων για θαύματα και των σωματικών παρορμήσεων είναι μια μέγιστη διαστρέβλωση της αντίληψης. 3Οι σωματικές παρορμήσεις  είναι  παρορμήσεις για θαύματα που έχουν λανθασμένη κατεύθυνση. 4Η πραγματική ευχαρίστηση επέρχεται όταν εκτελείται το Θέλημα του Θεού. 5Αυτό ισχύει επειδή μη κάνοντάς το είναι  άρνηση του Εαυτού. 6Η άρνηση του Εαυτού καταλήγει σε ψευδαισθήσεις, ενώ η διόρθωση του λάθους φέρνει απελευθέρωση από αυτές. 7Μην ξεγελάς τον εαυτό σου πιστεύοντας ότι μπορείς να συσχετίσεις την ειρήνη του Θεού ή των αδελφών σου με οποιοδήποτε εξωτερικό στοιχείο.

2. Παιδί του Θεού, δημιουργήθηκες για να δημιουργείς το καλό, το αγαθό και το άγιο. 2Μην το ξεχνάς αυτό. 3Για λίγο ακόμα η Αγάπη του Θεού πρέπει να εξακολουθήσει να εκδηλώνεται δια μέσου ενός σώματος προς άλλο, διότι η όραση είναι ακόμα πολύ αχνή. 4Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σώμα σου με τον καλύτερο τρόπο εφόσον το χρησιμοποιήσεις για να διευρύνεις την αντίληψή σου ώστε να καταφέρεις να φτάσεις την αληθινή όραση, για την οποία τα σωματικά μάτια είναι ανίκανα. 5Μαθαίνοντας να το κάνεις αυτό είναι η μόνη πραγματική χρησιμότητα του σώματος.

3. Η φαντασία είναι μια διαστρεβλωμένη μορφή της όρασης. 2Οποιοδήποτε είδος φαντασιώσεων είναι διαστρεβλώσεις, διότι πάντα προϋποθέτουν την στρέβλωση της αντίληψης προς το μη πραγματικό. 3Οι πράξεις που απορρέουν από τις διαστρεβλώσεις είναι κυριολεκτικά οι αντιδράσεις εκείνων που δεν ξέρουν τι κάνουν. 4Η φαντασία είναι μια προσπάθεια ελέγχου της πραγματικότητας, σύμφωνα με ψευδείς ανάγκες. 5Διαστρέφοντας την πραγματικότητα με οποιονδήποτε τρόπο, αντιλαμβάνεσαι τα πάντα με καταστροφικό τρόπο. 6Οι φαντασιώσεις είναι τα μέσα για να κάνεις λανθασμένους συσχετισμούς προσπαθώντας να αντλήσεις ευχαρίστηση απ’ αυτούς . 7Αλλά, μολονότι μπορείς να αντιληφθείς τους λανθασμένους συσχετισμούς σου δεν μπορείς ποτέ να τους κάνεις πραγματικούς παρά μόνο στον εαυτό σου. 8Πιστεύεις σε αυτό που κατασκευάζεις. 9Εάν προσφέρεις θαύματα, θα είσαι εξ ίσου ισχυρός στην πίστη σου σε αυτά. 10Έτσι η δύναμη της πεποίθησής σου θα υποστηρίξει την πίστη του αποδέκτη του θαύματος. 11Οι φαντασιώσεις αποδεικνύονται απολύτως περιττές καθώς γίνεται εμφανής και για τον δότη και για τον αποδέκτη η ολοκληρωτικά ικανοποιητική φύση της πραγματικότητας. 12Η πραγματικότητα «χάνεται» μέσω σφετερισμού ο οποίος παράγει τυραννία. 13Για όσο και ένας μόνο «σκλάβος» παραμένει να βαδίζει πάνω στην γη, η απελευθέρωσή σου δεν είναι πλήρης. 14Η πλήρης αποκατάσταση της Υιότητας είναι ο μόνος στόχος του νου που σκέφτεται με τα θαύματα.

4. Αυτό είναι ένα μάθημα εκπαίδευσης του νου. 2Κάθε μάθηση απαιτεί προσοχή και μελέτη σε κάποιο επίπεδο. 3Μερικά από τα μεταγενέστερα τμήματα του μαθήματος στηρίζονται κατ’ εξοχήν σε αυτά τα πρώτα τμήματα, για να μην πούμε ότι απαιτείται η προσεκτική μελέτη τους. 4Επίσης, θα τα χρειαστείς ως προετοιμασία. 5Χωρίς αυτά, μπορεί να φοβηθείς πολύ για ό,τι επακολουθήσει ώστε να το χρησιμοποιήσεις εποικοδομητικά. 6Παρ’ όλο αυτά, καθώς θα μελετάς αυτά τα αρχικά τμήματα, θα αρχίσεις να βλέπεις μερικές εφαρμογές τους οι οποίες θα ενισχυθούν αργότερα.

5. Μία σταθερή θεμελίωση είναι αναγκαία εξαιτίας της σύγχυσης μεταξύ φόβου και δέους στο οποίο ήδη αναφέρθηκα και το οποίο συχνά εμφανίζεται. 2Είπα ότι το δέος δεν αρμόζει σε σχέση με τους Υιούς του Θεού, διότι δεν πρέπει να νιώθεις δέος μπροστά στους ίσους σου. 3Ωστόσο, τονίστηκε πως το δέος αρμόζει στην Παρουσία του Δημιουργού σου. 4Ήμουν προσεκτικός ξεκαθαρίζοντας τον ρόλο μου στην Επανόρθωση, χωρίς να τον υπερτονίζω ούτε να τον υποβαθμίζω. 5Το ίδιο προσπαθώ, επίσης, να κάνω με τον δικό σου ρόλο. 6Τόνισα ότι το να νιώθεις δέος δεν είναι αρμόζουσα αντίδραση προς εμένα επειδή είμαστε εγγενώς ίσοι. 7Ωστόσο, μερικά από τα μεταγενέστερα βήματα σε αυτό το μάθημα, απαιτούν μια πιο απευθείας προσέγγιση του Ίδιου του Θεού. 8Θα ήταν άσοφο να κάνεις αυτά τα βήματα χωρίς προσεκτική προετοιμασία, αλλιώς το δέος θα συγχιστεί με τον φόβο και έτσι η εμπειρία θα είναι περισσότερο τραυματική παρά ευεργετική. 9Στο τέλος η θεραπεία έρχεται από τον Θεό. 10Τα μέσα σου εξηγούνται προσεκτικά. 11Η αποκάλυψη ίσως σου φανερώσει, περιστασιακά, το τέλος αλλά για να φτάσεις σε αυτό είναι αναγκαία τα μέσα.

Share