Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Κάθε σύστημα σκέψης πρέπει να έχει ένα σημείο έναρξης. 2Αρχίζει είτε με κατασκευή, είτε με δημιουργία, μια διαφορά στην οποία έχουμε ήδη αναφερθεί. 3Η ομοιότητά τους έγκειται στην ισχύ τους ως θεμελίων. 4Η διαφορά τους έγκειται στο τι στηρίζεται πάνω τους. 5Και οι δύο αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους για τα συστήματα πεποίθησης με τα οποία ζει κάποιος. 6Είναι σφάλμα κάποιος να πιστεύει ότι ένα σύστημα σκέψης που βασίζεται σε ψέματα είναι αδύναμο. 7Τίποτε που δημιουργήθηκε από ένα τέκνο του Θεού δεν είναι χωρίς δύναμη. 8Είναι σημαντικό να το συνειδητοποιήσεις αυτό, διότι διαφορετικά θα είσαι ανίκανος να δραπετεύσεις από την φυλακή που κατασκεύασες.

2. Δεν μπορείς να λύσεις το πρόβλημα εξουσίας υποτιμώντας την ισχύ του νου. 2Κάνοντάς το εξαπατάσαι και αυτό θα σε βλάψει επειδή πράγματι κατανοείς την δύναμη του νου. 3Επίσης, συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να τον εξασθενήσεις, όπως και δεν μπορείς να εξασθενήσεις τον Θεό. 4Ο “διάβολος” είναι μια έννοια που προκαλεί φόβο επειδή φαίνεται να είναι εξαιρετικά ισχυρός και εξαιρετικά δραστήριος. 5Γίνεται αντιληπτός ως μια δύναμη σε διαμάχη με τον Θεό, πολεμώντας Τον με σκοπό την κατοχή των δημιουργημάτων Του. 6Ο διάβολος εξαπατά με ψέματα και χτίζει βασίλεια στα οποία τα πάντα βρίσκονται διαμετρικά αντίθετα από τον Θεό. 7Κι όμως, προσελκύει τους ανθρώπους παρά τους απωθεί και αυτοί είναι πρόθυμοι να του “πουλήσουν” τις ψυχές τους με αντάλλαγμα δώρα χωρίς καμιά πραγματική αξία. 8Αυτό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.

3. Έχουμε συζητήσει την πτώση ή διαχωρισμό πρωτύτερα αλλά το νόημά του πρέπει να κατανοηθεί με σαφήνεια. 2Ο διαχωρισμός είναι ένα σύστημα σκέψης αρκετά πραγματικό μέσα στον χρόνο όχι όμως και στην αιωνιότητα. 3Όλες οι πεποιθήσεις είναι πραγματικά για εκείνον που τις πιστεύει. 4Ο καρπός μόνο ενός δέντρου ήταν “απαγορευμένος” στον συμβολικό κήπο. 5Αλλά ο Θεός δεν θα μπορούσε να τον έχει απαγορεύσει διότι τότε δεν θα μπορούσε να έχει φαγωθεί. 6Αν ο Θεός γνωρίζει τα παιδιά Του και σας διαβεβαιώνω πως τα γνωρίζει, θα τα έβαζε σε μια τέτοια θέση που η καταστροφή τους θα ήταν πιθανή; 7 Το “απαγορευμένο δέντρο” ονομάστηκε το “δέντρο της γνώσης”. 8Όμως ο Θεός δημιούργησε την γνώση και την έδωσε ελεύθερα στα δημιουργήματά Του. 9Έχουν δοθεί πολλές ερμηνείες σε αυτόν τον συμβολισμό αλλά μπορείς να είσαι βέβαιος ότι, οποιαδήποτε ερμηνεία που θεωρεί είτε τον Θεό είτε τα δημιουργήματά Του ικανά να καταστρέψουν τον ίδιο Τους τον Σκοπό, είναι λάθος.

4. Τρώγοντας τον καρπό του δέντρου της γνώσης, είναι μια συμβολική έκφραση για τον σφετερισμό της ικανότητας για αυτοδημιουργία. 2Μόνο κατ’ αυτήν την έννοια ο Θεός και τα δημιουργήματά Του δεν είναι συνδημιουργοί. 3Η πεποίθηση ότι είναι, υπονοείται στην «αυτο-αντίληψη» ή στην τάση του εαυτού να φτιάξει μια εικόνα του εαυτού του. 4Οι εικόνες γίνονται αντιληπτές και όχι γνωστές. 5Η γνώση δεν μπορεί να εξαπατήσει αλλά η αντίληψη μπορεί. 6Μπορείς να αντιληφθείς τον  εαυτό σου ως δημιουργό του εαυτού σου αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω από το να το πιστεύεις. 7Δεν μπορείς να το κάνεις αληθινό. 8Και όπως έχω πει πριν, όταν τελικά αντιληφθείς ορθά  μπορείς μόνο να χαίρεσαι που δεν μπορείς. 9Μέχρι τότε όμως η πεποίθηση ότι μπορείς, είναι ο θεμέλιος λίθος στο σύστημα σκέψης σου και όλες σου οι άμυνες χρησιμοποιούνται για να επιτεθούν στις ιδέες που θα μπορούσαν να φέρουν αυτήν την πεποίθηση στο φως. 10Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι είσαι μια εικόνα που ο ίδιος κατασκεύασες. 11Ο νους σου έχει διαχωριστεί από το Άγιο Πνεύμα σε αυτό το σημείο και δεν υπάρχει λύση ενόσω πιστεύεις στο μοναδικό πράγμα που είναι κυριολεκτικά ασύλληπτο. 12Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείς να δημιουργήσεις και είσαι γεμάτος φόβο για αυτά που κατασκευάζεις.

5. Ο νους μπορεί να κάνει πολύ αληθινή την πεποίθηση του διαχωρισμού και πολύ τρομακτική και αυτή η πεποίθηση είναι ο “διάβολος”. 2Είναι ισχυρή, δραστήρια, καταστροφική και εμφανώς σε αντίθεση προς τον Θεό, επειδή κυριολεκτικά αρνείται την Πατρότητά Του. 3Κοίτα την ζωή σου και δες τι έχει κάνει ο διάβολος. 4Αλλά συνειδητοποίησε πως ό,τι έκανε σίγουρα θα διαλυθεί στο φως της αλήθειας, επειδή τα θεμέλιά του είναι ένα ψέμα. 5Η δημιουργία σου από τον Θεό είναι το μόνο Θεμέλιο που δεν σείεται επειδή μέσα του βρίσκεται το φως. 6Η αφετηρία σου είναι η αλήθεια και πρέπει να επιστρέψεις στην Αρχή σου. 7Πολλά έχουν γίνει από τότε αλλά τίποτε δεν έχει πραγματικά συμβεί. 8Ο Εαυτός σου είναι ακόμα σε ειρήνη παρ΄όλο που ο νους σου βρίσκεται σε σύγκρουση. 9Δεν έχεις διανύσει ακόμα αρκετή απόσταση στο ταξίδι της επιστροφής και γι’ αυτό φοβάσαι τόσο. 10Καθώς πλησιάζεις στην Αρχή αισθάνεσαι τον φόβο της καταστροφής του συστήματος σκέψης σου, σαν να ήταν ο φόβος του θανάτου. 11Δεν υπάρχει θάνατος αλλά υπάρχει μια πεποίθηση για τον θάνατο.

6. Το κλαδί που δεν φέρει καρπό θα κοπεί και θα ξεραθεί. 2Χαρείτε! 3Το φως θα λάμψει από το αληθινό Θεμέλιο της ζωής και το δικό σου σύστημα σκέψης θα στέκει διορθωμένο. 4Δεν μπορεί να σταθεί αλλιώς. 5Εσύ που φοβάσαι την σωτηρία διαλέγεις τον θάνατο. 6Ζωή και θάνατος, φως και σκοτάδι, γνώση και αντίληψη είναι ασυμβίβαστα μεταξύ τους. 7Να πιστεύει κάποιος ότι μπορούν να είναι συμβατά, είναι σαν να πιστεύει ότι ο Θεός και ο Υιός του δεν μπορούν. 8Μόνο η ενότητα της γνώσης είναι ελεύθερη από συγκρούσεις. 9Το Βασίλειό σου δεν είναι από αυτόν τον κόσμο διότι σου δόθηκε πέραν αυτού του κόσμου. 10Μόνο σε αυτόν εδώ τον κόσμο η ιδέα ενός προβλήματος εξουσίας έχει νόημα. 11Ο κόσμος δεν εγκαταλείπεται με τον θάνατο αλλά με την αλήθεια και την αλήθεια μπορούν να την γνωρίζουν όλοι εκείνοι για τους οποίους το Βασίλειο δημιουργήθηκε και τους περιμένει.

Share