Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Τα βάσανα είναι μια έμφαση σε όλα εκείνα που ο κόσμος έχει κάνει για να σε βλάψει. 2Εδώ φαίνεται καθαρά η παράφρων εκδοχή του κόσμου για την σωτηρία. 3Ομοίως με ένα όνειρο τιμωρίας, στο οποίο ο ονειρευόμενος δεν έχει συνείδηση του τί προκάλεσε την επίθεση εναντίον του, βλέπει τον εαυτόν του να υφίσταται άδικη επίθεση κι από κάτι που δεν είναι ο εαυτός του. 4Αποτελεί το θύμα αυτού του “κάτι άλλου”, ενός πράγματος έξω από τον εαυτό του, για το οποίο δεν έχει κανένα λόγο να θεωρηθεί υπεύθυνος. 5Πρέπει να είναι αθώος επειδή γνωρίζει όχι τί κάνει αλλά τί τού κάνουν. 6Εν τούτοις, η δική του επίθεση εναντίον του εαυτού του είναι όμως εμφανής , διότι είναι αυτός που υφίσταται τα βάσανα. 7Και δεν μπορεί να ξεφύγει επειδή η πηγή τους φαίνεται να είναι έξω από τον εαυτό του..
2.Τώρα σού υποδεικνύεται ότι μπορείς να αποδράσεις. 2Αυτό που χρειάζεται είναι να κοιτάξεις το πρόβλημα όπως είναι και όχι με τον τρόπο που εσύ το έστησες. 3Πώς θα μπορούσε να υπάρχει ένας άλλος τρόπος να επιλυθεί ένα πρόβλημα που είναι πολύ απλό αλλά που έχει συσκοτιστεί από βαριά σύννεφα περιπλοκής, τα οποία φτιάχτηκαν για να διατηρήσουν το πρόβλημα άλυτο; 4Χωρίς τα σύννεφα το πρόβλημα θα αναδυθεί σε όλη του την αρχική απλότητα. 5Η επιλογή δεν θα είναι δύσκολη, επειδή το πρόβλημα είναι παράδοξο όταν ειδωθεί καθαρά. 6Κανείς δεν δυσκολεύεται να αποφασίσει να αφήσει ένα απλό πρόβλημα να λυθεί αν θεωρηθεί σαν κάτι που τον πληγώνει κι επίσης ότι μπορεί εύκολα να εξαλειφθεί.
3.Ο “συλλογισμός” με τον οποίον φτιάχτηκε ο κόσμος, πάνω στον οποίον αναπαύεται, με τον οποίον διατηρείται, είναι απλά ο εξής: “Εσύ είσαι η αιτία του τί κάνω. 2Η παρουσία σου δικαιώνει την οργή μου και υπάρχεις και σκέφτεσαι ξέχωρα από μένα. 3Για όσο επιτίθεσαι εγώ πρέπει να είμαι αθώος. 4Και ό,τι υποφέρω είναι η επίθεσή σου”. 5Κανένας ο οποίος θεωρεί αυτόν τον “συλλογισμό” ακριβώς όπως είναι δεν θα μπορούσε να αποτύχει να δει πως δεν είναι λογικός και δεν έχει νόημα. 6Εν τούτοις φαίνεται λογικός, επειδή φαίνεται σαν ο κόσμος να σε πληγώνει. 7Κι έτσι φαίνεται σαν να μην υπάρχει ανάγκη να πάς πέρα από το προφανές, όσον αφορά την αιτία.
4.Υπάρχει πράγματι μια ανάγκη. 2Η απόδραση του κόσμου από την καταδίκη είναι μια ανάγκη την οποία μοιράζονται από κοινού εκείνοι που είναι εντός του κόσμου. 3Εν τούτοις δεν αναγνωρίζουν την κοινή τους ανάγκη. 4Διότι ο καθένας τους νομίζει πως εάν κάνει το καθήκον του, η καταδίκη του κόσμου θα αφεθεί πάνω του. 5Και είναι αυτό που αντιλαμβάνεται να είναι ο ρόλος του στην λύτρωσή του. 6Η εκδίκηση πρέπει κάπου να εστιάσει. 7Ειδεμή το μαχαίρι του εκδικητή βρίσκεται στο δικό του χέρι και είναι στραμμένο στον ίδιο. 8Και πρέπει να το δει σε ένα άλλο χέρι, για να είναι το θύμα επίθεσης που δεν επέλεξε. 9Κι έτσι υποφέρει από τα τραύματα ενός μαχαιριού, που ο ίδιος,  δεν κρατούσε.
5.Αυτός είναι ο σκοπός του κόσμου που βλέπει. 2Και θεωρημένος με αυτόν τον τρόπο, ο κόσμος παρέχει το μέσον με το οποίο αυτός ο σκοπός φαίνεται να εκπληρώνεται. 3Το μέσον μαρτυρά τον σκοπό αλλά τα ίδια δεν είναι η αιτία. 4Ούτε η αιτία θα αλλάξει θεωρούμενη ξέχωρα από τα αποτελέσματα της. 5Η αιτία παράγει τα αποτελέσματα, τα οποία κατόπιν φέρουν μαρτυρία για την αιτία κι όχι για τα ίδια. 6Κοίτα, λοιπόν, πέρα από τα αποτελέσματα. 7Δεν είναι εδώ που πρέπει να βρίσκεται η αιτία των βασάνων και της αμαρτίας. 8Και μην μένεις στα βάσανα και στην αμαρτία, διότι αυτά δεν είναι παρά αντανακλάσεις της αιτίας τους.
6.Ο ρόλος που εσύ παίζεις στην διάσωση του κόσμου από την καταδίκη αποτελεί την δική σου απόδραση. 2Μην ξεχνάς ότι ο μάρτυρας του κόσμου του κακού δεν μπορεί να μιλήσει παρά μόνο για ό,τι έχει δει ως ανάγκη του κακού στον κόσμο. 3Κι εκεί είναι όπου η ενοχή σου πρωτοφάνηκε. 4Στον διαχωρισμό από τον αδελφό σου ήταν που άρχισε η πρώτη επίθεση εναντίον σου. 5Και είναι αυτό για το οποίο ο κόσμος καταθέτει μαρτυρία. 6Μην αναζητάς άλλη αιτία και μην κοιτάς ανάμεσα στις ισχυρές λεγεώνες των μαρτύρων του για την αναίρεσή του. 7Υποστηρίζουν τον ισχυρισμό του για την υποταγή σου. 8Δεν θα έπρεπε να ψάξεις να βρείς την αλήθεια σε κάτι που κρύβει την αλήθεια.
7.Οι μάρτυρες της αμαρτίας στέκονται όλοι εντός ενός μικρού χώρου. 2Και είναι εδώ που βρίσκεις την αιτία της άποψής σου για τον κόσμο. 3Κάποτε δεν είχες επίγνωση ποιά πραγματικά πρέπει να είναι η αιτία όλων όσων ο κόσμος φαινόταν να σπρώχνει πάνω σου, απρόσκλητα και χωρίς να τα ζητήσεις. 4Για ένα πράγμα ήσουν σίγουρος: από όλες τις πλείστες αιτίες που αντιλαμβανόσουν να σου φέρουν πόνο και βάσανα, η ενοχή σου δεν ήταν ανάμεσα τους. 5Ούτε κι εσύ τα ζήτησες, με κανέναν τρόπο, για τον εαυτό σου. 6Να πώς προήλθαν όλες οι ψευδαισθήσεις. 7Αυτός που τις φτιάχνει δεν βλέπει τον εαυτό του ως κατασκευαστή τους και η πραγματικότητα τους δεν εξαρτάται από αυτόν. 8Όποιο αίτιο κι αν έχουν είναι κάτι εντελώς ξεχωριστό από αυτόν και ό,τι βλέπει είναι ξέχωρο από τον νου του. 9Δεν μπορεί να αμφιβάλλει για την πραγματικότητα των ονείρων του, διότι δεν βλέπει τον ρόλο που παίζει στην κατασκευή τους και στο να τα κάνει να φαίνονται πραγματικά.
8.Κανείς δεν μπορεί να αφυπνισθεί από ένα όνειρο που ο κόσμος ονειρεύεται για αυτόν. 2Γίνεται μέρος τού ονείρου κάποιου άλλου. 3Δεν μπορεί να επιλέξει να ξυπνήσει από ένα όνειρο που δεν κατασκεύασε ο ίδιος. 4Στέκεται αβοήθητος, θύμα ενός ονείρου που συνελήφθη και ετράφη ενδόμυχα από έναν χωριστό νου. 5Αυτός ο νους πρέπει να είναι πράγματι αδιάφορος για αυτόν, τόσο αδιάφορος για την ειρήνη του και την ευτυχία του όσο είναι ο καιρός ή η ώρα της ημέρας. 6Δεν τον αγαπά αλλά τον ρίχνει όπως θέλει σε οποιονδήποτε ρόλο που ικανοποιεί το όνειρό του. 7Τόσο μικρή είναι η αξία του που αυτός δεν είναι παρά μια σκιά που χορεύει, πηδώντας πάνω-κάτω σύμφωνα με μια ανούσια πλοκή που συνελήφθη μέσα στην ανούσια ονειροπόληση του κόσμου.
9.Αυτή είναι η μόνη εικόνα που μπορείς να δείς, η μόνη εναλλακτική λύση που μπορείς να επιλέξεις, η άλλη πιθανή  αιτία, αν δεν είσαι ο ονειρευτής των ονείρων σου. 2Κι αυτό είναι που επιλέγεις, αν αρνηθείς ότι η αιτία των βασάνων βρίσκεται στο νου σου. 3Να είσαι αληθινά χαρούμενος που βρίσκεται εκεί, διότι έτσι είσαι ο μόνος που αποφασίζει για την μοίρα σου στον χρόνο. 4Η επιλογή είναι δική σου, ανάμεσα σε έναν κοιμώμενο θάνατο και όνειρα κακού ή σε μια χαρούμενη αφύπνιση και χαρά της ζωής.
10.Ανάμεσα σε τί θα μπορούσες να επιλέξεις παρά μεταξύ της ζωής και του θανάτου, της αφύπνισης ή του ύπνου, της ειρήνης και του πολέμου, των ονείρων σου και της πραγματικότητας σου; 2Υπάρχει κίνδυνος να νομίσεις πως ο θάνατος είναι ειρήνη, επειδή ο κόσμος εξισώνει το σώμα με τον Εαυτό που δημιούργησε ο Θεός. 3Εν τούτοις ένα πράγμα δεν μπορεί ποτέ να είναι το αντίθετο του. 4Και ο θάνατος είναι το αντίθετο της ειρήνης, επειδή είναι το αντίθετο της ζωής. 5Και η ζωή είναι ειρήνη. 6Ξύπνα και ξέχνα όλες τις σκέψεις του θανάτου και θα βρείς πως έχεις την ειρήνη του Θεού. 7Εν τούτοις αν πραγματικά σου δίνεται επιλογή, τότε πρέπει να δείς τις αιτίες των πραγμάτων μεταξύ αυτών που επιλέγεις, ακριβώς όπως είναι και όπου είναι.
11.Τί επιλογές μπορούν να γίνουν ανάμεσα σε δύο καταστάσεις, παρά αυτή που αναγνωρίζεται καθαρά; 2Ποιος θα μπορούσε να είναι ελεύθερος να επιλέξει μεταξύ αποτελεσμάτων, όταν μόνο ένα φαίνεται να εξαρτάται από αυτόν; 3Μια τίμια επιλογή δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αντιληπτή ως χωρισμένη ανάμεσα στο μικροσκοπικό εγώ σας και στον πελώριο κόσμο, με διαφορετικά όνειρα σχετικά με την αλήθεια εντός σας. 4Το χάσμα ανάμεσα στην πραγματικότητα και στα όνειρα δεν έγκειται μεταξύ του ονειρέματος του κόσμου και αυτού που εσύ ονειρεύεσαι μυστικά. 5Αυτά είναι το ίδιο. 6Το όνειρο του κόσμου δεν είναι παρά ένα κομμάτι του δικού σου ονείρου που χάρισες και είδες σαν να ήταν και τα δύο, η αρχή και το τέλος του. 7Εν τούτοις άρχισε από το μυστικό σου όνειρο, το οποίο δεν αντιλαμβάνεσαι αν και προκάλεσε το μέρος το οποίο βλέπεις εσύ και δεν αμφιβάλλεις πως είναι πραγματικό. 8Πώς θα μπορούσες να το αμφισβητήσεις ενώ κοιμάσαι και ονειρεύεσαι μυστικά ότι η αιτία του είναι πραγματική;
12.Ένας αδελφός χωριστός από τον εαυτό σου, ένας αρχαίος εχθρός, ένας δολοφόνος που σε διώκει μέσα στη νύχτα και σχεδιάζει τον θάνατό σου, εν τούτοις τον σχεδιάζει να είναι αργός και παρατεταμένος· τέτοια πράγματα ονειρεύεσαι. 2Εν τούτοις κάτω από αυτό το όνειρο βρίσκεται ένα άλλο, στο οποίο εσύ γίνεσαι ο δολοφόνος, ο μυστικός εχθρός, ο σπερματοφάγος και ο καταστροφέας του αδελφού σου και του κόσμου ομοίως. 3Εδώ βρίσκεται η αιτία των βασάνων, ο χώρος ανάμεσα στα μικρά σου όνειρα και στην πραγματικότητα σου. 4Το μικρό χάσμα που ούτε καν το βλέπεις, η γενέτειρα της αυταπάτης και του φόβου, η ώρα του τρόμου και του αρχαίου μίσους, η στιγμή της καταστροφής, όλα βρίσκονται εδώ. 5Εδώ βρίσκεται η αιτία τής μη πραγματικότητας. Και είναι εδώ που θα εξουδετερωθεί.
13.Εσύ είσαι ο ονειρευόμενος του κόσμου των ονείρων. 2Δεν έχει καμία άλλη αιτία, ούτε και θα έχει ποτέ. 3Τίποτα πιο τρομακτικό από ένα ανούσιο όνειρο δεν τρομοκράτησε τον Υιό του Θεού και τον έκανε να νομίζει πως έχασε την αθωότητα του, αρνήθηκε τον Πατέρα του και κήρυξε πόλεμο στον εαυτό του. 4Τόσο τρομακτικό είναι το όνειρο, τόσο φαινομενικά πραγματικό, που δεν θα μπορούσε να αφυπνισθεί στην πραγματικότητα χωρίς τον ιδρώτα του τρόμου και μια κραυγή θανάσιμου φόβου, εκτός και αν προηγείτο της αφύπνισης του ένα ηπιότερο όνειρο και επέτρεπε στον ηρεμότερο νου του να καλωσορίσει και όχι να φοβάται, την φωνή που καλεί με αγάπη να τον αφυπνίσει ένα ηπιότερο όνειρο, στο οποίο τα βάσανα του θεραπεύθηκαν κι όπου ο αδελφός του ήταν φίλος του. 5Ο Θεός θέλησε ώστε να αφυπνισθεί ήπια και με χαρά και του έδωσε τα μέσα να αφυπνισθεί χωρίς φόβο.
14.Δέξου το όνειρο που Αυτός έδωσε αντί για το δικό σου. 2Δεν είναι δύσκολο να αλλάξεις ένα όνειρο όταν ο ονειρευόμενος έχει αναγνωρισθεί. 3Αναπαύσου στο Άγιο Πνεύμα και επίτρεψε στα ήπια όνειρα του να πάρουν την θέση εκείνων που εσύ ονειρεύτηκες μέσα στον τρόμο και στον φόβο του θανάτου. 4Το Άγιο Πνεύμα φέρνει όνειρα συγχώρεσης, στα οποία η επιλογή δεν είναι ποιος είναι ο δολοφόνος και ποιος θα είναι το θύμα. 5Στα όνειρα που φέρνει το Άγιο Πνεύμα δεν υπάρχει φόνος και δεν υπάρχει θάνατος. 6Το όνειρο της ενοχής ξεθωριάζει από την όραση σου, αν και τα μάτια σου είναι κλειστά. 7Ένα χαμόγελο έχει έρθει να φωτίσει το κοιμώμενο πρόσωπο σου. 8Ο ύπνος είναι ειρηνικός τώρα, διότι αυτά είναι ευχάριστα όνειρα.
15.Ονειρέψου απαλά τον αναμάρτητο αδελφό σου, ο οποίος ενώνεται μαζί σου σε άγια αθωότητα. 2Και από αυτό το όνειρο ο Κύριος των Ουρανών θ αφυπνίσει ο Ίδιος τον αγαπημένο Του Υιό. 3Ονειρέψου την καλοσύνη του αδελφού σου αντί να μένεις στα λάθη του μέσα στα όνειρα σου. 4Επίλεξε να ονειρευτείς την αβρότητα του αντί να μετράς τα τραύματα που σου επέφερε. 5Συγχώρεσε του τις αυταπάτες του και ευχαρίστησε τον για την εξυπηρετικότητά του. 6Και μην αγνοείς τα πολλά δώρα του επειδή δεν είναι τέλειος στα όνειρα σου. 7Αντιπροσωπεύει τον Πατέρα του, Τον Οποίο βλέπεις σαν να σου προσφέρει και την ζωή και τον θάνατο.
16.Αδελφέ, Ο Θεός δεν δίνει παρά μόνο Ζωή. 2Εν τούτοις όσα βλέπεις ως δώρα που προσφέρει ο αδελφός σου αντιπροσωπεύουν τα δώρα που ονειρεύεσαι πως ο Πατέρας σου προσφέρει σε σένα. 3Άσε όλα τα δώρα του αδελφού σου να ειδωθούν ως προσφερόμενα σε εσένα υπό το φως της ευσπλαχνίας και της καλοσύνης. 4Και μην αφήσεις κανέναν πόνο να ταράξει τό όνειρο σου της βαθειάς εκτίμησης για τα δώρα του σε σένα.

Share