Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Το θέλημα του Θεού είναι η σωτηρία σας. ²Είναι δυνατόν λοιπόν να μην σας έδινε τα μέσα να τη βρείτε; ³Εφόσον θέλει τη σωτηρία σας, πρέπει να έχει δημιουργήσει τη δυνατότητα να μπορείτε εύκολα να σωθείτε. ⁴Οι αδελφοί σας βρίσκονται παντού. ⁵Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά για τη σωτηρία. ⁶Κάθε λεπτό, κάθε στιγμή σας δίνει την ευκαιρία να σωθείτε. ⁷Μην χάνετε αυτές τις ευκαιρίες, όχι επειδή δεν θα ξανάρθουν αλλά επειδή δεν είναι αναγκαίο να καθυστερείτε την χαρά. ⁸Ο Θεός θέλει να είστε ολοκληρωτικά ευτυχισμένοι τώρα. ⁹Είναι δυνατόν να μην είναι αυτή και δική σας επιθυμία αλλά και των αδελφών σας;
2.Σκεφθείτε, λοιπόν, ότι μέσω αυτής της κοινής θέλησης και μόνο είστε όλοι ενωμένοι. ²Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες για οτιδήποτε άλλο αλλά όχι γι’ αυτό. ³Εδώ επομένως στηρίζεται η ειρήνη. ⁴Και εσείς γίνεστε κομμάτι αυτής της ειρήνης αν το αποφασίσετε. ⁵Δεν μπορεί όμως, να συμβεί αυτό,  εαν δεν αποδεχθείτε την Επανόρθωση που είναι ο δρόμος για την ειρήνη. ⁶Ο λόγος είναι πολύ απλός και τόσο φανερός που συχνά παραβλέπεται. ⁷Το εγώ φοβάται το φανερό, επειδή αυτό είναι το ουσιώδες χαρακτηριστικό της πραγματικότητας. ⁸Όμως εσείς δεν μπορείτε να το παραβλέψετε εκτός κι αν δεν κοιτάτε προς αυτή την κατεύθυνση.
3.Είναι ολοφάνερο ότι αν το Άγιο Πνεύμα βλέπει με αγάπη όλα όσα αντιλαμβάνεται, βλέπει κι εσάς επίσης με αγάπη. ²Η αξιολόγησή Του για σας βασίζεται στη γνώση που έχει για το τι είστε πραγματικά και έτσι σας αξιολογεί σωστά. ³Και αυτή η αξιολόγηση πρέπει να βρίσκεται και στον δικό σας νου επειδή βρίσκεται στον δικό Του. ⁴Το εγώ επίσης βρίσκεται στο νου σας, επειδή έχετε αποδεχτεί να βρίσκεται εκεί. ⁵Όμως, η αξιολόγηση του εγώ για εσάς, είναι εντελώς αντίθετη εκείνης του Αγίου Πνεύματος, επειδή το εγώ δεν σας αγαπά. ⁶Δεν έχει επίγνωση τι είσαστε και είναι δύσπιστο σε όλα όσα αντιλαμβάνεται επειδή οι αντιλήψεις του συνεχώς αλλάζουν. ⁷Άρα, λοιπόν, το εγώ στην καλύτερη περίπτωση δυσπιστεί και στη χειρότερη είναι μοχθηρό. ⁸Αυτή είναι η κατεύθυνση προς την οποίαν κινείται. ⁹Και ποτέ δεν μπορεί να το υπερβεί επειδή ποτέ δεν μπορεί να είναι βέβαιο για τίποτα.
4.Εσείς, λοιπόν, έχετε μέσα στον νου σας δύο αντιμαχόμενες αξιολογήσεις για τον εαυτό σας και δεν μπορούν να είναι και οι δύο αληθινές. ²Δεν συνειδητοποιείτε όμως πόσο διαφορετικές είναι, επειδή δεν κατανοείτε πόσο υψηλή είναι η αντίληψη που έχει το Άγιο Πνεύμα για σας. ³Ποτέ δεν εξαπατάται από τις πράξεις σας, επειδή ποτέ δεν ξεχνά τι είστε. ⁴Το εγώ εξαπατάται από οτιδήποτε κάνετε, ιδιαίτερα όταν απευθύνεστε στο Άγιο Πνεύμα, διότι τότε η σύγχυσή του αυξάνεται. ⁵Το εγώ άρα είναι πολύ πιθανό να σας επιτεθεί όταν αντιδράτε με αγάπη επειδή κατά την εκτίμησή του δεν είστε σε θέση να αγαπάτε. ⁶Έτσι, όταν εσείς αντιδράτε διαφορετικά εναντιώνεστε στην κρίση του. ⁷Το εγώ θα επιτεθεί στα κίνητρά σας μόλις φανεί ότι αυτά δεν είναι σύμφωνα με την αντίληψή του για σας. ⁸Τότε είναι που αυτόματα θ’ αλλάξει τη στάση του από καχύποπτη σε μοχθηρή, επειδή η αβεβαιότητά του θα αυξάνεται. ⁹Όμως η αντεπίθεσή σας είναι βέβαιο ότι θα είναι μάταιη. ¹⁰Γιατί, τι άλλο θα μπορούσε αυτή να σημαίνει από το ότι συμφωνείτε με τις αξιολογήσεις του εγώ για το τι είσαστε;
5.Αν επιλέξετε να βλέπετε τον εαυτό σας σαν κάποιον που δεν αγαπά δεν θα είστε ευτυχισμένοι. ²Καταδικάζετε τον εαυτό σας και άρα είστε αναγκασμένοι να θεωρείτε ότι είστε ανεπαρκείς. ³Θα στρεφόσαστε στο εγώ για να σας βοηθήσει να δραπετεύσετε από αυτήν την αίσθηση ανεπάρκειας την οποίαν το ίδιο έχει δημιουργήσει και πρέπει να διατηρεί για να στηρίξει την ύπαρξή του; ⁴Μπορείτε να δραπετεύσετε από την αξιολόγησή του για σας, χρησιμοποιώντας τις μεθόδους του;
6.Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε ένα παράλογο σύστημα πεποιθήσεων βρισκόμενοι μέσα σε αυτό. ²Δεν γίνεται, λόγω της κατεύθυνσης που έχουν αυτές οι πεποιθήσεις. ³Μπορείτε μόνο να πάτε πέρα από αυτό, να κοιτάξετε από ένα σημείο όπου υπάρχει λογική και να δείτε την αντίθεση που υπάρχει. ⁴Μόνο με αυτήν την αντίθεση μπορεί η παραφροσύνη να κριθεί ως παράλογη. ⁵Ενώ υπάρχει η μεγαλοσύνη του Θεού μέσα σας, εσείς επιλέξατε να είστε μικροί και να θρηνείτε για τη μικρότητά σας. ⁶Μέσα στο σύστημα που επέβαλε αυτή την επιλογή ο θρήνος είναι αναπόφευκτος. ⁷Εκεί η μικρότητά σας είναι δεδομένη και δεν ρωτάτε: «Ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό;» ⁸Η ερώτηση δεν έχει κανένα νόημα μέσα στο σύστημα σκέψης του εγώ επειδή θα αμφισβητούσε ολόκληρο αυτό το σύστημα.
7.Έχω πει ότι το εγώ δεν γνωρίζει τι είναι αληθινή ερώτηση. ²Η έλλειψη γνώσης οποιουδήποτε είδους είναι συνδεδεμένη με απροθυμία για μάθηση κι αυτή παράγει μια πλήρη έλλειψη γνώσης, απλά επειδή η γνώση είναι κάτι συνολικό. ³Έτσι, λοιπόν, για να μην αμφισβητήσετε τη μικρότητά σας αρνείστε τη γνώση στο σύνολό της και διατηρείτε άθικτο το σύστημα σκέψης του εγώ. ⁴Δεν μπορείτε να διατηρήσετε ένα κομμάτι ενός συστήματος σκέψης διότι μπορεί να αμφισβητηθεί μόνο στη ρίζα του. ⁵Και αυτό πρέπει να γίνει κοιτάζοντας πέρα από αυτό το ίδιο, διότι μέσα του τα θεμέλιά του στέκουν σταθερά. ⁶Το Άγιο Πνεύμα κρίνει αντίθετα από την πραγματικότητα του συστήματος σκέψης του εγώ επειδή γνωρίζει ότι τα θεμέλιά του δεν είναι αληθινά. ⁷Επομένως, τίποτα απ’ όσα πηγάζουν απ’ αυτό δεν έχει νόημα. ⁸Το Άγιο Πνεύμα κρίνει κάθε πιστεύω που έχετε, ανάλογα με την προέλευσή του. ⁹Αν προέρχεται από τον Θεό γνωρίζει ότι είναι αληθινό. ¹⁰Αν όχι, γνωρίζει ότι δεν έχει κανένα νόημα.
8.Κάθε φορά που αμφισβητείτε την αξία σας πείτε:
²Ο ίδιος ο Θεός είναι ατελής χωρίς εμένα.
³Θυμηθείτε αυτή την φράση όταν μιλάει το εγώ και θα πάψετε να το ακούτε πια. ⁴Η αλήθεια σας είναι τόσο υψηλή που τίποτα ανάξιο του Θεού δεν είναι αντάξιό σας. ⁵Διαλέξτε λοιπόν ό,τι θέλετε με αυτά τα δεδομένα και μη δεχθείτε τίποτα που δεν θα μπορούσατε να προσφέρετε στον Θεό και που να Του ταιριάζει απόλυτα. ⁶Δεν θέλετε τίποτα άλλο. ⁷Επιστρέψτε το κομμάτι σας σε Αυτόν και θα σας δώσει ολόκληρο τον εαυτό Του ως αντάλλαγμα για αυτό που Του επιστρέψατε και το οποίο Του ανήκει απόλυτα καθιστώντας Τον πλήρη.

Share