Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Τα υποκατάστατα που χρησιμοποιείτε για ορισμένες πτυχές της κατάστασης είναι οι μάρτυρες της απιστίας σας. 2Δείχνουν ότι δεν πιστέψατε ότι η κατάσταση και το πρόβλημα βρίσκονται στον ίδιο χώρο. 3Το πρόβλημα ήτανη απιστία σας και αυτό επιδεικνύετε όταν το μεταθέτετε μακριά από την πηγή του. 4Το αποτέλεσμα είναι να μη βλέπετε το πρόβλημα. 5Εάν είχατε πίστη ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί, όντως θα λυνόταν. 6Έτσι η κατάσταση θα είχε νόημα για σας διότι δεν θα είχε μετατεθεί αλλού το παρεμβαλλόμενο εμπόδιο. 7Μεταθέτοντας κάπου αλλού το πρόβλημα το συντηρείτε, διότι αυτομετατιθέμενοι το καταστήσατε άλυτο.
2.Δεν υπάρχει πρόβλημα σε οποιαδήποτε κατάσταση που η πίστη δεν θα έλυνε. 2Δεν υπάρχει μετατόπιση οποιασδήποτε πτυχής του προβλήματος που δεν θα καθιστούσε τη λύση του αδύνατη. 3Διότι μεταθέτοντας ένα μέρος του προβλήματος χάνετε το νόημα ολόκληρου του προβλήματος και η λύση βρίσκεται σ αυτό ακριβώς το νόημα. 4Είναι αδύνατον λοιπόν να έχουν λυθεί όλα σας τα προβλήματα, αλλά εσείς να μεταθέσατε τον εαυτό σας και να μην αναγνωρίζετε την επίλυση τους; 5Ομως χρειάζεται πίστη όπου κάτι έχει ήδη επιτελεστεί και όπου διαπιστώνετε πως όντως επιτελέσθηκε.
3.Η κατάσταση είναι μια σχέση στην οποία ενοποιούνται σκέψεις. 2Έάν γίνονται αντιληπτά οποιαδήποτε προβλήματα είναι επειδή κρίνατε πως οι σκέψεις βρίσκονται σε σύγκρουση.3Εάν όμως ο στόχος είναι η αλήθεια, κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. 4Θα πρέπει να έχει υπεισέλθει κάποια ιδέα που να αφορά τα σώματα διότι οι νόες δεν μπορούν να επιτεθούν. 5Η σκέψη σχετικά με τα σώματα είναι σημάδι απιστίας διόπ τα σώματα δεν μπορούν να επιλύσουν τίποτα. 6Η αυθαίρετη είσοδος τους μέσα στη σχέση είναι ένα λάθος των σκέψεων σας, σχετικά με την κατάσταση, το οποίο δικαιώνει την απιστία σας. 7Θα το κάνετε αυτό το λάθος αλλά μην απασχοληθείτε καθόλου μ αυτό. 8Το λάθος δεν έχει σημασία. 9Η απιστία που έγινε δεν μπορεί να παρεμβληθεί στην αλήθεια. 10Όμως η απιστία που χρησιμοποιείται ενάντιαστην αλήθεια πάντα θα καταστρέφει την πίστη. 11Εάν σας λείπει η πίστη ζητήστε να αποκατασταθεί στο επίπεδο όπου τη χάσατε και μην επιζητάτε να την αποκαταστήσετε σ οποιοδήποτε άλλο.
4.Μόνον ό,τι εσείςδεν δώσατε μπορεί να απουσιάζει από οποιαδήποτε κατάσταση. 2Ομως θυμηθείτε αυτό: ο στόχος της αγιότητας καθορίστηκε για τις σχέσεις σας από άλλη πηγή κι όχι από σας. 3Δεν τον καθορίσατε εσείς διότι η αγιότητα δεν είναι ορατή παρά μόνον μέσω της πίστης και η σχέση σας δεν ήταν άγια διότι η πίστη σας στον αδελφό σας ήταν περιορισμένη και ελάχιστη. 4Η πίστη σας πρέπει να αναπτυχθεί για να εκπληρωθεί ο καθορισμένος στόχος. 5Ο στόχος της πραγματικότητας σας καλεί διότι θα δείτε όπ η ειρήνη και η πίστη δεν έρχονται χώρια. 6Σε ποια κατάσταση μπορείτε να είστε δίχως πίστη και συνάμα να παραμένετε πιστοί στον αδελφό σας;
5.Όποια κι αν είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεστε δεν είναι παρά ένα μέσον να εκπληρώσετε τον στόχο που καθορίσατε για τη σχέση σας. 2Εάν τη δείτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο θα βρεθείτε σε κατάσταση απιστίας. 3Μη χρησιμοποιείτε την απιστία σας. 4Αφήστε την να εισχωρήσει και αντικριστέ τη γαλήνια αλλά μη τη χρησιμοποιείται. 5Η απιστία είναι υπηρέτης της ψευδαίσθησης και είναι απόλυτα αφοσιωμένη στον κύριο της. 6Εάν τη χρησιμοποιήσετε θα σας οδηγήσει κατευθείαν στις ψευδαισθήσεις. 7Μην μπαίνετε σε πειρασμό από αυτά που σας προσφέρει. 8Παρεμβάλλεται όχι προς τον στόχο αλλά προς την αξία που έχει αυτός ο στόχος για σας. 9Μη δέχεστε την ψευδαίσθηση ειρήνης που προσφέρει, αλλά κοιτάξτε την προσφορά της και αναγνωρίστε ότι είναιψευδαίσθηση.
6.Ο στόχος της ψευδαίσθησης είναι τόσο σφιχτοδεμένος με την απιστία όσο η πίστη με την αλήθεια. 2Εάν παρουσιάζετε έλλειψη πίστης προς οποιονδήποτε, μη πιστεύοντας ότι όντως μπορεί να εκπληρώσει τέλεια τον ρόλο του σ οποιαδήποτε κατάσταση αφιερωμένη στην προώθηση της αλήθειας, τότε κι η δική σας αφοσίωση είναι διαιρεμένη. 3Έτσι θα έχετε απιτήσει προς τον αδελφό σας χρησιμοποιώντας την απιστία σας εναντίον του. 4Καμιά σχέση δεν είναι άγια εκτός κι αν η αγιότητα της τη συνοδεύει παντού. 5Καθώς η αγιότητα και η πίστη πάνε χέρι χέρι, έτσι και η πίστη πρέπει επίσης να συνοδεύει τη σχέση παντού. 6Η αλήθεια του στόχου θα κάνει το θαύμα που απαιτείται για την εκπλήρωση του στόχου. 7Τίποτα ελάχιστο ή τεράστιο, ασθενέστερο ή εντυπωσιακό δεν θα μπορέσει να μην προσαρμοστεί και να μην υπηρετήσει τον σκοπό του στόχου. 8Το ίδιο το σύμπαν θα τον υπηρετήσει μετά χαράς καθώς κι ο ίδιος υπηρετεί το σύμπαν. 9Όμως εσείς μην ανακατευτείτε.
7.Η δύναμη που υπάρχει μέσα σας και πάνω στην οποία θεμελιώθηκε ο σκοπός του Αγίου Πνεύματος είναι τόσο πέραν της περιορισμένης σας αντίληψης περί του απείρου ώστε δεν έχετε ιδέα πόσο μεγάλη είναι η ισχύς που σας συνοδεύει. 2Και μπορείτε να τηχρησιμοποιήσετε με ασφάλεια. 3Κι όμως, αυτό το μεγαλείο της που είναι τέτοιο ώστε φτάνει και ξεπερνά τα άστρα και το σύμπαν που απλώνεται πέρα απ αυτά, η ελάχιστη απιστία σας το καθιστά άχρηστο εάν χρησιμοποιήσετε την απιστία αντί για τη δύναμη και την ισχύ σας.
8.Όμως σκεφτείτε αυτό και μάθετε την αιτία της απιστίας σας: νομίζετε ότι καταλογίζετε στον αδελφό σας αυτό που σας έχει κάνει. 2Αλλά αυτό για τον οποίο πραγματικά τον κατηγορείτε είναι για ό,τι εσείςκάνατε σ αυτόν. 3Δεν είναι για το δικό του παρελθόν αλλά για το δικό σας που του κρατάτε κακία. 4Και δεν του έχετε εμπιστοσύνη εξαιτίας αυτού που εσείς υπήρξατε. 5Όμως είστε τόσο αθώοι ως προς το τι υπήρξατε όσο και ο αδελφός σας. 6Ό,τι δεν υπήρξε ποτέ δεν έχει συνέπειες και δεν είναι καν παρόν για να παρεμβληθεί στην αλήθεια. 7Η απιστία δεν έχει αιτία, αλλά υπάρχειΑιτία για την Πίστη. 8Αυτή η Αιτία έχει εισχωρήσει σε όλες τις καταστάσεις που μοιράζονται τον σκοπό Της. 9Το φως της αλήθειας ακτινοβολεί από το κέντρο της εκάστοτε κατάστασης και αγγίζει όποιον ακούει το κάλεσμα του σκοπού αυτής της κατάστασης. 10Το κάλεσμα είναι για όλους. 11Δεν υπάρχει κατάσταση που δεν εμπλέκει ολόκληρη τη σχέση σας, απ όλες τις πλευρές. 12Δεν μπορείτε να αφήσετε έξω απ αυτήν ένα μέρος του εαυτού σας και να διατηρείτε την αγιότητα της κατάστασης. 13Διότι μοιράζεται τον σκοπό ολόκληρης της σχέσης σας και αντλεί το νόημα της από αυτήν.
9.Εισέλθετε σε κάθε κατάσταση πιστεύοντας στον αδελφό σας, διαφορετικά θα απιστείτε στην ίδια σας τη σχέση. 2Η πίστη σας θα καλέσει τους άλλους να μοιραστούν τον σκοπό σας, όπως ο σκοπός κάλεσε και κινητοποίησε την πίστη μέσα σας. 3Και θα δείτε, έτσι, τα μέσα που κάποτε χρησιμοποιούσατε για πς ψευδαισθήσεις να μεταμορφώνονται σε μέσα για την αλήθεια. 4Η αλήθεια είναι ένα κάλεσμα για πίστη και η πίστη κάνει χώρο στην αλήθεια. 5Όταν το Άγιο Πνεύμα μετέβαλε τον σκοπό της σχέσης σας ανταλλάσσοντας τον με τον δικό Του, ο στόχος που έθεσε γι αυτήν επεκτάθηκε και σε όλες τις καταστάσεις στις οποίες εισέρχεστε, ή πρόκειται να εισέλθετε οποτεδήποτε. 6Και έτσι κάθε κατάσταση αποδεσμεύτηκε από το παρελθόν το οποίο θα την έκανε να μην έχει σκοπό.
10. Κι εσείς, κάνετε έκκληση για πίστη εξαιτίας Εκείνου που περπατά μαζί σας και σας συνοδεύει σε κάθε κατάσταση. 2Δεν είστε πλέον καθολικά παράφρονες ούτε είστε μόνοι πια. 3Διότι η μοναξιά μέσα στον θεό πρέπει να είναι μόνο ένα όνειρο. 4Εσείς που η σχέση σας μοιράζεται τον στόχο του Αγίου Πνεύματος είστε πια μακριά από τη μοναξιά διότι έχει έλθει η αλήθεια. 5Η έκκληση της για πίστη είναι ισχυρή. 6Μη χρησιμοποιείτε την απιστία σας εναντίον της διόπ σας καλεί στη σωτηρία και στην ειρήνη.

Share