Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Καθίστε ήσυχα και περιεργαστείτε τον κόσμο που βλέπετε, και πείτε στον εαυτό σας: «Ο πραγματικός κόσμος δεν είναι σαν αυτόν. 2Δεν έχει κτίρια και δεν υπάρχουν δρόμοι όπου οι άνθρωποι περπατούν μόνοι κι αποξενωμένοι. 3Δεν υπάρχουν καταστήματα όπου οι άνθρωποι αγοράζουν μια ατέλειωτη λίστα πραγμάτων τα οποία δεν χρειάζονται. 4Δεν είναι φωτισμένος με τεχνητό φως, και η νύχτα δεν φτάνει σ αυτόν. 5Δεν υπάρχει μέρα που ξημε­ρώνει και σκοτεινιάζει. 6Δεν υπάρχει απώλεια. 7Τίποτα δεν υπάρχει εκεί που να μην ακτινοβολεί και ακτινοβολεί παντοτινά”.
2.Ο κόσμος που βλέπετε πρέπει να αποκηρυχθεί, διότι η θέα του σας κοστίζει ένα δια­φορετικό είδος όρασης. 2Δεν μπορείτε να βλέπετε και τους δύο κόσμους, διότι ο καθένας τους περιλαμβάνει ένα διαφορετικό είδος όρασης που εξαρτάται από αυτό που τρέφετε ενδόμυχα. 3Η θέα του ενός είναι δυνατή διότι έχετε αρνηθεί την άλλη. 4Και οι δύο δεν είναι αληθινοί, ωστόσο ο καθένας θα φαίνεται σαν αληθινός σε σας στον βαθμό κατά τον οποίο του αποδίδετε αξία. 5Κι όμως η δύναμη τους δεν είναι η ίδια, διότι η πραγματική έλξη που ασκούν σε σας είναι άνιση.
3.Στην πραγματικότητα δεν θέλετε τον κόσμο που βλέπετε, διότι σας έχει απογοητεύσει από τότε που ξεκίνησε ο χρόνος. 2Τα σπίτια που χτίζετε ποτέ δεν σας πρόσφεραν καταφύ­γιο. 3Οι δρόμοι που φτιάξατε δεν σας οδήγησαν πουθενά, και καμιά πόλη που χτίζετε δεν άντεξε στη συντριπτική επίθεση του χρόνου. 4Δεν υπάρχει τίποτα απ ό,τι φτιάξατε που να μην έχει το σημάδι του θανάτου πάνω του. 5Μην του αποδίδετε αξία, διότι είναι παλιό και κατάκοπο κι έτοιμο να επιστρέψει στο χώμα έτσι όπως το φτιάξατε. 6Αυτός ο πονεμένος κόσμος δεν έχει καθόλου τη δύναμη ν αγγίξει τον ζωντανό κόσμο. 7Δεν θα μπορούσατε να του τη δώσετε, κι έτσι αν και σας λυπεί, δεν μπορείτε να βρείτε σ αυτόν τον κόσμο τον δρόμο που οδηγεί μακριά του προς έναν άλλο κόσμο.
4.Όμως ο πραγματικός κόσμος έχει τη δύναμη να σας αγγίξει ακόμη κι εδώ, διότι τον αγαπάτε. 2Κι ό,τι καλείτε με αγάπη θα έλθει σε σας. 3Η αγάπη πάντα απαντά, εφόσον είναι ανίκανη ν αρνηθεί ένα κάλεσμα για βοήθεια, ή να κωφεύσει στις κραυγές του πόνου που υψώνονται προς αυτήν από κάθε σημείο αυτού του παράξενου κόσμου που φτιάξατε αλλά δεν θέλετε. 4Το μόνο που χρειάζεστε για να εγκαταλείψετε αυτό τον κόσμο, ανταλλάσσο­ντας τον χαρούμενα με κάτι που δεν κατασκευάσατε εσείς, είναι η προθυμία να μάθετε ότι ο κόσμος που φτιάξατε είναι ψεύτικος.
5.Κάνατε λάθος σχετικά με τον κόσμο διότι υποτιμήσατε τον εαυτό σας. 2 Από ένα τόσο διαστρεβλωμένο σημείο αναφοράς, τι μπορούσατε να δείτε; 3Η διαδικασία της όρασης ξεκι­νά από τον παρατηρητή, ο οποίος κρίνει τι είναι αληθές και τι είναι ψευδές. 4Κι αυτό που κρίνει ως ψευδές δεν το βλέπει.5 Εσείς, οι οποίοι θα κρίνατε την πραγματικότητα, δεν μπο­ρείτε να τη δείτε διότι όποτε υπεισέρχεται η κρίση η πραγματικότητα έχει διαφύγει.6 Ό,τι βρίσκεται εκτός του νου σας είναι κι εκτός της όρασης σας, διότι εκείνο που αποκηρύσσε­ται είναι παρόν αλλά δεν αναγνωρίζεται. 7Ο Χριστός βρίσκεται ακόμα εκεί, αν και δεν Τον γνωρίζετε. 8Η Ύπαρξη Του δεν εξαρτάται από τη δική σας αναγνώριση. 9Ζει μέσα σας στο ήρεμο παρόν, και σας περιμένει ν αφήσετε πίσω το παρελθόν και να εισέλθετε μέσα στον κόσμο που Αυτός σας προσφέρει με αγάπη.
6.Καθένας σ αυτόν τον ταραγμένο κόσμο δεν έχει ρίξει παρά μόνο μερικές ματιές στον άλλο κόσμο.2 Ωστόσο, όσο αποδίδει ακόμη αξία στον δικό του κόσμο, θα αρνηθεί την όραση του άλλου, υποστηρίζοντας ότι αγαπά ό,τι δεν αγαπά. χωρίς να ακολουθεί τον δρόμο που υποδεικνύει η αγάπη. 3Η αγάπη καθοδηγεί τόσο χαρούμενα! 4Καθώς ακολουθείτε τον Χριστό, θα ευφρανθείτε που βρήκατε τη συντροφιά Του και μάθατε από Αυτόν το χαρού­μενο ταξίδι της επιστροφής. 5Δεν περιμένετε παρά τον ίδιο τον εαυτό σας. 6Το να εγκαταλείψετε αυτό τον λυπητερό κόσμο και να ανταλλάξετε τα λάθη σας με την ειρήνη του Θεού δεν είναι παρά η δική σας θέληση. 7Κι ο Χριστός πάντα θα σας προσφέρει τη Θέληση του Θεού, αναγνωρίζοντας ότι τη μοιράζεστε μαζί Του.
7.Είναι Θέλημα του Θεού τίποτα να μην αγγίξει τον Υιό Του εκτός από Τον Ίδιο, και τίποτ άλλο δεν έρχεται κοντά του. 2Είναι τόσο ασφαλής από τον πόνο όσο και ο ίδιος ο Θεός, ο Οποίος τον προστατεύει με κάθε τρόπο. 3Ο κόσμος γύρω του ακτινοβολεί με αγάπη διότι ο Θεός τον τοποθέτησε εντός Του όπου δεν υπάρχει πόνος, κι η αγάπη τον περιβάλλει χωρίς τέλος ή ψεγάδι. 4Διατάραξη της ειρήνης του δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει. 5Μέσα σε τέλεια σωφροσύνη αντικρίζει την αγάπη, διότι αυτή βρίσκεται ολόγυρα του και μέσα του. 6Πρέπει ν απαρνηθεί τον κόσμο του πόνου τη στιγμή που θα αντιληφθεί τα χέρια της αγάπης γύρω του. 7Κι από αυτό το σημείο της ασφάλειας κοιτάζει ήρεμα γύρω του κι αναγνωρίζει ότι ο κόσμος είναι ένα μαζί του.
8.Η ειρήνη του Θεού υπερβαίνει την κατανόηση σας μόνο στο παρελθόν. 2Εντούτοις είναι εδώ, και μπορείτε να την κατανοήσετε τώρα.3 Ο Θεός αγαπά τον Υιό Του για πάντα, κι ο Υιός Του ανταποδίδει την Αγάπη του Πατέρα του για πάντα. 4Ο πραγματικός κόσμος είναι ο δρόμος που σας οδηγεί στην ενθύμηση του ενός πράγματος που είναι ολοκληρωτι­κά αληθινό κι ολοκληρωτικά δικό σας. 5Διότι όλα τ άλλα στα οποία έχετε προσφέρει τον εαυτό σας στον χρόνο, θα σβήσουν. 6Αλλά αυτό το ένα πράγμα είναι παντοτινά δικό σας, όντας το δώρο του Θεού προς τον Υιό Του. 7Η μία σας πραγματικότητα σας δόθηκε, και μ αυτήν ο Θεός σας δημιούργησε ως ένα μ Αυτόν.
9.Πρώτα θα ονειρευτείτε την ειρήνη, κι ύστερα θα αφυπνιστείτε σ αυτήν. 2Η πρώτη σας ανταλλαγή, εκείνων που κατασκευάσατε με εκείνα που επιθυμείτε, είναι η ανταλλαγή των εφιαλτών με τα ευτυχισμένα όνειρα της αγάπης. 3Σε αυτά βρίσκονται οι αληθινές σας αντι­λήψεις, διότι το Άγιο Πνεύμα διορθώνει τον κόσμο των ονείρων, στον οποίο βρίσκεται όλη η αντίληψη. 4Η Γνώση δεν χρειάζεται διόρθωση. 5Όμως τα όνειρα της αγάπης οδηγούν στη γνώση. 6Σ αυτά δεν βλέπετε τίποτα το τρομακτικό, και γι αυτό αποτελούν το καλωσόρισμα που προσφέρετε στη γνώση. 7Η αγάπη περιμένει το καλωσόρισμα, όχι τον χρόνο, κι ο πραγματικός κόσμος δεν είναι παρά το δικό σας καλωσόρισμα προς αυτό που ο πραγματι­κός κόσμος ήταν πάντα. 8Το κάλεσμα της χαράς βρίσκεται μέσα του, και η χαρούμενη αντα­πόκριση σας είναι η αφύπνιση σας σ εκείνο που δεν έχετε χάσει.
10.Υμνείτε, λοιπόν, τον Πατέρα για την κατάσταση της τέλειας υγείας του νου στην οποία βρίσκεται ο ιερότατος Υιός Του. 2Ο Πατέρας σας γνωρίζει ότι δεν έχετε ανάγκη από τίποτα. 3Στα Ουράνια αυτό ισχύει, διότι τι θα μπορούσατε να έχετε ανάγκη στην αιωνιότη­τα; 4Στον κόσμο σας όντως χρειάζεστε πράγματα. 5Είναι ένας κόσμος ανεπάρκειας στον οποίο βρίσκεστε διότι έχετε ελλείψεις. 6Αλλά, μπορείτε να βρεθείτε όντως στον Ουράνιο κόσμο; 7Χωρίς το Άγιο Πνεύμα η απάντηση θα ήταν όχι.8 Εντούτοις λόγω Εκείνου η απά­ντηση είναι ένα χαρούμενο ναι! 9Ως μεσολαβητής ανάμεσα στους δύο κόσμους, Αυτό γνω­ρίζει τι έχετε ανάγκη και τι δεν θα σας βλάψει. 10 Η ιδιοκτησία είναι μια επικίνδυνη έννοια εάν αφεθεί σε σας. 11Το εγώ θέλει να κατέχει πράγματα για σωτηρία, διότι η κατοχή είναι ο νόμος του. 12Η κατοχή για χάρη της ίδιας της κατοχής αποτελεί βασική πεποίθηση του εγώ, είναι ένας βασικός ακρογωνιαίος λίθος των εκκλησιών που χτίζει για τον εαυτό του. 13Και στον βωμό τους απαιτεί από σας να θέσετε όλα το πράγματα που σας διατάζει να απο­κτήσετε μην αφήνοντας σας καμιά χαρά γι αυτά.
11.Όλα όσα σας λέει το εγώ ότι χρειάζεστε θα σας βλάψουν. 2Διότι αν και το εγώ σας ωθεί πάλι και πάλι ν αποκτήσετε, δεν σας αφήνει τίποτα διότι ό,τι αποκτήσετε θα σας το ζητήσει. 3Κι ακόμη και από τα ίδια χέρια που το έπιασαν, αυτό θα αποσπαστεί βιαίως και θα ριφθεί στο χώμα. 4Διότι όπου το εγώ βλέπει σωτηρία, βλέπει διαχωρισμό, κι έτσι χάνετε ό,τι έχετε αποκτήσει στο όνομα του. 5Ως εκ τούτου μη ζητάτε από τον εαυτό σας ό,τι χρειάζε­στε διότι δεν γνωρίζετε, και η συμβουλή σας στον εαυτό σας θα σας βλάψει.6 Ό,τι νομίζετε πως χρειάζεστε απλά θα χρησιμεύσει για να περισφίξει περισσότερο τον κόσμο σας στον νου σας κι έτσι θα αποτελέσει άμυνα ενάντια στο φως, κάνοντας σας απρόθυμους να αμφισβητήσετε την αξία που αυτός ο κόσμος μπορεί πραγματικά να έχει για σας.
12.Μονάχα το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει τι χρειάζεστε. 2Διότι Αυτό θα σας δώσει όλα τα πράγματα που δεν εμποδίζουν τον δρόμο προς το φως. 3Και τι άλλο θα μπορούσατε να χρειαστείτε; 4Το Άγιο Πνεύμα σας δίνει στην ώρα τους όλα τα πράγματα που χρειάζεται να έχετε, και θα τα ανανεώσει εφόσον εξακολουθείτε να τα χρειάζεστε. 5Δεν θα πάρει τίποτα από σας όσο το έχετε ανάγκη.6 Όμως Αυτό γνωρίζει επίσης πως όλα όσα χρειάζεστε είναι πρόσκαιρα, και δεν θα διαρκέσουν παρά μέχρις ότου παραμερίσετε όλες τις ανάγκες σας και συνειδητοποιήσετε ότι όλες τους έχουν εκπληρωθεί. 7Συνεπώς Αυτό δεν κάνει καμιά επένδυση στα πράγματα που παρέχει, εκτός από το να εξασφαλίσει ότι δεν θα τα χρησι­μοποιήσετε για να χασομεράτε στον χρόνο. 8Γνωρίζει πως δεν βρίσκεστε στο σπίτι σας εκεί, και δεν επιθυμεί καμιά καθυστέρηση καθώς περιμένει τη χαρούμενη επιστροφή σας σπίτι.
13.Αφήστε, λοιπόν, τις ανάγκες σας σ Αυτό. 2Θα τις καλύψει χωρίς να δίνει καθόλου έμφαση.3 Ό,τι σας παρέχει το Άγιο Πνεύμα, σας παρέχεται με ασφάλεια, διότι Αυτό δια­σφαλίζει ότι δεν μπορεί ποτέ να προκύψει μια σκοτεινή κηλίδα που θα κρυφτεί στον νου σας και θα φυλαχτεί για να σας βλάψει. 4Υπό την καθοδήγηση Του θα ταξιδέψετε άνετα και θα πορευτείτε ανεμπόδιστα, διότι κοιτά πάντα προς το τέλος του ταξιδιού, το οποίο είναι ο στόχος Του. 5Ο Υιός του Θεού δεν είναι ένας ταξιδιώτης εξωτερικών κόσμων. 6Όσο ιερή κι αν γίνει η αντίληψη του, κανένας κόσμος έξω από τον εαυτό του δεν κατέχει την κλη­ρονομιά του. 7Μέσα στον εαυτό του αυτός δεν έχει ανάγκες, διότι το φως δεν χρειάζεται τίποτα παρά να λάμπει εν ειρήνη και ν αφήνει τις ακτίνες του να εκτείνονται εν σιγή προς το άπειρο.
14.Όποτε μπαίνετε στον πειρασμό να επιχειρήσετε ένα άχρηστο ταξίδι που θα οδηγού­σε μακριά από το φως θυμηθείτε τι θέλετε πραγματικά, και πείτε:
2Το Άγιο Πνεύμα με οδηγεί στον Χριστό και πού αλλού θα πήγαινα;
3Ποια άλλη ανάγκη έχω παρά ν αφυπνιστώ μέσα Του;
15.Ύστερα ακολουθήστε Το με χαρά και με πίστη ότι θα σας οδηγήσει με ασφάλεια δια­μέσου όλων των κινδύνων της ειρήνης του νου σας που αυτός ο κόσμος ίσως θέσει μπροστά σας. 2Μη γονατίζετε μπροστά στους βωμούς για να θυσιάσετε, και μην αναζητάτε ό,τι με σιγουριά θα χάσετε. 3Ικανοποιηθείτε με ό,τι θα διαφυλάξετε σίγουρα, και μην είστε ανή­συχοι, διότι επιχειρείτε ένα ήρεμο ταξίδι προς την ειρήνη του Θεού, όπου Αυτός επιθυμεί να είστε εν ηρεμία.
16.Μέσω εμού έχετε ήδη υπερνικήσει κάθε πειρασμό που θα σας εμπόδιζε. 2Βαδίζουμε μαζί στον δρόμο προς τη γαλήνη που είναι το δώρο του Θεού. 3Αγαπήστε με πολύ, διότι τι άλλο εκτός από τους αδελφούς σας μπορεί να χρειαστείτε; 4Θα αποκαταστήσουμε την ειρήνη του νου που πρέπει να βρούμε μαζί. 5Το Άγιο Πνεύμα θα σας διδάξει να αφυπνι­στείτε μέσα μας και στον εαυτό σας. 6Αυτή είναι η μόνη αληθινή ανάγκη για εκπλήρωση μέσα στον χρόνο. 7Η λύτρωση από τον κόσμο βρίσκεται μόνο σ αυτό. 8Σας δίνω την ειρή­νη μου. 9Πάρτε την από μένα σε μια χαρούμενη ανταλλαγή για όλα όσα σας πρόσφερε ο κόσμος μόνο και μόνο για να τα πάρει μακριά. 10Και θα την απλώσουμε σαν ένα πέπλο φωτός πάνω στο λυπημένο πρόσωπο του κόσμου, μέσα στο οποίο κρύβουμε τους αδελ­φούς μας από τον κόσμο, και τον κόσμο από αυτούς.
17.Δεν μπορούμε μόνοι να τραγουδήσουμε τον ύμνο της λύτρωσης.2 Το καθήκον μου δεν θα ολοκληρωθεί μέχρις ότου να ανυψώσω κάθε φωνή μαζί με τη δική μου. 3Κι όμως η λύτρωση δεν είναι δική μου, διότι όπως είναι το δώρο μου προς εσάς, έτσι ήταν το δώρο του Πατέρα σε μένα, που μου δόθηκε μέσω του Πνεύματος Του. 4Ο ήχος του ύμνου της λύτρωσης θα εκτοπίσει τη λύπη από τον νου του πιο ιερού Υιού του Θεού, όπου δεν μπο­ρεί να διαμένει. 5Χρειάζεται θεραπεία μέσα στον χρόνο, διότι η χαρά δεν μπορεί να εγκα­θιδρύσει την αιώνια ηγεμονία της εκεί όπου κατοικεί η θλίψη. 6Δεν κατοικείτε εδώ, αλλά στην αιωνιότητα. 7Δεν ταξιδεύετε παρά μόνο στα όνειρα σας, ενώ κάθεστε ασφαλείς στο σπίτι. 8Δώστε ευχαριστίες σε κάθε κομμάτι σας που του έχετε διδάξει πώς να θυμηθεί τον εαυτό σας. 9Έτσι δίνει ευχαριστίες στον Πατέρα του ο Υιός του Θεού για την αγνότητα του.

Share