Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Ο Θεός δε ζητά τίποτα, και ο Υιός Του, σαν κι Αυτόν, δεν χρειάζεται να ζητήσει τίποτα. 2Επειδή δεν υπάρχει έλλειψη σ’ αυτόν. 3Ένας άδειος χώρος, ένα μικρό χάσμα θα ήταν έλλειψη. 4Και θα μπορούσε να υπάρξει εκεί μόνο για να θέλει κάτι που δεν έχει. 5Ένας χώρος όπου δεν υπάρχει ο Θεός, ένα χάσμα ανάμεσα στον Πατέρα και στον Υιό δεν είναι Θέλημα Κανενός, από Εκείνους που υποσχέθηκαν να είναι ένα. 6Η υπόσχεση του Θεού είναι μια υπόσχεση προς τον Εαυτό Του, και δεν υπάρχει κανείς που θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από αυτό που επιθυμεί Αυτός ως τμήμα του Εαυτού Του. 7Η υπόσχεση ότι δεν υπάρχει χάσμα ανάμεσα σ’ Αυτόν και σ’ αυτό που Αυτός είναι δεν μπορεί να είναι ψεύτικη. 8Ποιά θέληση μπορεί να μπει ανάμεσα σ’ αυτό που πρέπει να είναι ένα, και στου Οποίου την Πληρότητα δεν μπορεί να υπάρξει χάσμα;
2.Η όμορφη σχέση που έχετε με όλους τους αδελφούς σας αποτελεί τμήμα δικό σας διότι αποτελεί τμήμα του Ίδιου του Θεού. 2Δεν είσθε άρρωστοι, όταν αρνείσθε στον εαυτό σας την πληρότητά σας και την υγεία σας, Την Πηγή της βοήθειας, το Κάλεσμα στη θεραπεία και το Κάλεσμα να θεραπεύσετε; 3Ο λυτρωτής σας περιμένει για θεραπεία, κι ο κόσμος περιμένει μαζί του. 4Ούτε και είστε χωριστοί απ΄ αυτόν. 5Διότι η θεραπεία ή θα είναι μια ή δεν θα υπάρχει καθόλου, αφού στην ενότητά της βρίσκεται η θεραπεία. 6Τι θα μπορούσε να επανορθώσει τον διαχωρισμό εκτός από το αντίθετό του; 7Δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση σε καμιά άποψη της λύτρωσης. 8Είτε την αποδέχεστε ολοκληρωτικά ή δεν τη αποδέχεσθε. 9Αυτό που είναι αδιαχώριστο πρέπει να είναι ενωμένο. 10Κι αυτό που είναι ενωμένο δε μπορεί να είναι διαχωρισμένο.
3.Είτε υπάρχει χάσμα ανάμεσα σε σας και τον αδελφό σας, είτε είστε ένα. 2Δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση, ούτε άλλη επιλογή, κι ούτε πίστη για να χωρισθεί ανάμεσα στα δύο. 3Μια διαιρεμένη πίστη είναι απιστία και προς τα δύο, κι απλώς σας κάνει να τριγυρνάτε για ν’ αδράξετε αβέβαια οτιδήποτε φαίνεται να δίνει κάποια υπόσχεση ανακούφισης. 4Εν τούτοις ποιος μπορεί να χτίσει το σπίτι του πάνω σ’ ένα άχυρο, και να υπολογίζει σ’ αυτό ως καταφύγιο από τον άνεμο; 5Το σώμα μπορεί να γίνει ένα τέτοιου είδους σπίτι, επειδή στερείται θεμελίωσης στην αλήθεια. 6Κι εν τούτοις, επειδή είναι τέτοιο, μπορεί να θεωρηθεί όχι σαν το σπίτι σας, αλλά απλώς σαν βοηθητικό μέσο για να σας βοηθήσει να φτάσετε στον οίκο όπου κατοικεί ο Θεός.
4.Με αυτόν σαν στόχο θεραπεύεται το σώμα. 2Δεν χρησιμοποιείται για να παρίσταται ως μάρτυρας στο όνειρο του διαχωρισμού και της ασθένειας. 3Ούτε και πρέπει να κατηγορείται επιπόλαια για ό,τι δεν έκανε. 4Χρησιμεύει για να βοηθήσει στη θεραπεία του Υιού του Θεού, και γι’ αυτό το σκοπό δεν μπορεί να είναι άρρωστο. 5Δεν θα συμμετέχει σ’ ένα στόχο που δεν είναι δικός σας, και σεις επιλέξατε ώστε αυτό να μην αρρωσταίνει. 6Όλα τα θαύματα βασίζονται σ’ αυτήν την επιλογή, και σας προσφέρονται τη στιγμή που την παίρνετε. 7Καμμιά μορφή ασθένειας δεν είναι άτρωτη επειδή η επιλογή δεν μπορεί να γίνει με όρους μορφής. 8Η επιλογή της ασθένειας φαίνεται να προέρχεται από τη μορφή, εν τούτοις είναι μία, όπως είναι και το αντίθετό της. 9Κι εσείς αρρωσταίνετε ή είστε καλά, κατά αντιστοιχία.
5.Αλλά ποτέ μόνοι σας. 2Αυτός ο κόσμος δεν είναι παρά το όνειρο ότι μπορείτε να είστε μόνοι, και ότι μπορείτε να σκάφτεστε χωρίς να επηρεάζετε εκείνους που είναι ξέχωροι από σας. 3Το να είστε μόνοι πρέπει να σημαίνει ότι είστε χωριστά, κι αν είστε, δεν μπορεί παρά να είστε άρρωστοι. 4Αυτό φαίνεται ν’ αποδεικνύει ότι πρέπει νάστε χωριστά. 5Εν τούτοις αυτό που εννοεί είναι ότι εσείς προσπαθήσατε να τηρήσετε μια υπόσχεση στην απιστία. 6Εν τούτοις η απιστία είναι ασθένεια. 7Είναι σαν το σπίτι που στήνεται πάνω στο άχυρο. 8Φαίνεται να είναι αρκετά στέρεο και ανθεκτικό από μόνο του. 9Αλλά η σταθερότητά του δεν μπορεί να κριθεί ξέχωρα από τα θεμέλιά του. 10Εάν στηρίζεται στο άχυρο, δεν χρειάζεται να αμπαρώσετε τη πόρτα και να κλειδώσετε τα παράθυρα και να στερεώσετε τους σύρτες. 11Ο αέρας θα το ρίξει κάτω και η βροχή θάρθει να το σύρει στη λήθη.
6.Ποια έννοια υπάρχει στην αναζήτηση ασφάλειας σ’ εκείνο που κατασκευάσθηκε για κίνδυνο και για φόβο; 2Γιατί να το φορτώσετε με επιπλέον κλειδαριές και αλυσίδες και βαριές άγκυρες όταν η αδυναμία του έγκειται, όχι στο ίδιο, αλλά στην αδυναμία του μικρού χάσματος του τίποτα όπου στέκεται; 3Πώς μπορεί να είναι ασφαλές εκείνο που στηρίζεται πάνω σε μια σκιά; 4Θα χτίζατε το σπίτι σας πάνω σε ό,τι θα κατέρρεε κάτω από το βάρος ενός φτερού;
7.Το σπίτι σας είναι χτισμένο πάνω στην υγεία του αδελφού σας, πάνω στην ευτυχία του, στην αθωότητά του, και σε όσα ο Πατέρας του υποσχέθηκε. 2Καμμιά μυστική υπόσχεση που εσείς δώσατε αντ’ αυτής δεν τράνταξε τα Θεμέλια του σπιτιού του. 3Οι άνεμοι θα φυσήσουν πάνω του και η βροχή θα το χτυπήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 4Ο κόσμος θα απαλειφθεί κι εν τούτοις αυτό το σπίτι θα στέκεται για πάντα, διότι η ισχύς του δεν βρίσκεται μόνον μέσα του. 5Είναι μια κιβωτός ασφάλειας, που στηρίζεται στην υπόσχεση του Θεού ότι ο Υιός του είναι για πάντα ασφαλής μέσα σ’ Αυτόν. 6Ποιό χάσμα μπορεί να παρεμβληθεί ανάμεσα στην ασφάλεια αυτού του καταφύγιου και στη Πηγή του; 7Από εδώ το σώμα μπορεί να θεωρηθεί σαν αυτό που είναι, και ούτε λιγότερης ούτε περισσότερης αξίας παρά μόνο κατά το βαθμό που αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελευθερώσει τον Υιό του Θεού προς τον οίκο Του. 8Και μ’ αυτόν τον ιερό σκοπό το σώμα γίνεται ένας οίκος ιερότητας για λίγο., επειδή μοιράζεται την Θέληση του Πατέρα σας μαζί σας.

Share