Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Θα άφηνε ο Θεός το νόημα του κόσμου στην δική σας ερμηνεία; 2Εάν είχε κάνει κάτι τέτοιο, τότε ο κόσμος δεν έχει νόημα. 3Διότι δεν μπορεί το νόημα ν αλλάζει διαρκώς, κι εν τούτοις να είναι αληθινό. 4Το Άγιο Πνεύμα θεωρεί τον κόσμο σαν να’χει ένα σκοπό, αμετάβλητα καθιερωμένο. 5Και καμία κατάσταση δεν μπορεί να επηρεάσει τον στόχο του, αλλά πρέπει να’ναι σε συμφωνία μαζί του. 6Διότι μόνο αν ο στόχος του μπορούσε ν αλλάζει με κάθε κατάσταση θα μπορούσε ο καθένας να είναι ανοικτός σε ερμηνεία που διαφέρει κάθε φορά που τον σκέφτεστε. 7Προσθέτετε ένα στοιχείο στο κείμενο που γράφετε για κάθε λεπτό της ημέρας, κι όλα όσα συμβαίνουν τώρα σημαίνουν κάτι διαφορετικό. Αφαιρείτε ένα άλλο στοιχείο, και κάθε έννοια μεταβάλλεται αντιστοίχως.
2. Τι αντικατοπτρίζουν τα κείμενα σας εκτός από τα σχέδια σας για το πώς θα έπρεπε να είναι η ημέρα; 2Κι έτσι κρίνετε την καταστροφή και την επιτυχία, την πρόοδο, την οπισθοχώρηση, το κέρδος και την απώλεια. 3Αυτές οι κρίσεις είναι όλες φτιαγμένες συμφώνως προς τους ρόλους που προσδιορίζει το κείμενο. 4Το γεγονός ότι δεν έχουν νόημα από μόνοι τους επιδεικνύεται από την ευκολία με την οποία αυτές οι ετικέτες αλλάζουν με άλλες κρίσεις, φτιαγμένες πάνω σε διαφορετικές όψεις της εμπειρίας. 5Και τότε, κοιτάζοντας στο παρελθόν, νομίζετε πως βλέπετε άλλη έννοια σε ο,τι συνέβη πριν. 6Τι άλλο κάνατε στην πραγματικότητα, εκτός από το να δείξετε ότι δεν υπήρξε κανένα νόημα εκεί; 7Αλλά καθορίσατε ένα νόημα υπό το φως των στόχων που μεταβάλλονται, με το κάθε νόημα ν αλλάζει καθώς αυτοί μεταβάλλονται.
3. Μόνο ένας σταθερός στόχος μπορεί να προικίσει τα γεγονότα με στέρεο νόημα. 2Αλλά πρέπει να αντιστοιχεί ένα νόημα σ όλα (τα γεγονότα). 3Αν τους δοθούν διαφορετικά νοήματα, πρέπει να σημαίνει πως αντικατοπτρίζουν διαφορετικούς στόχους. 4Κι αυτό είναι όλο κι όλο το νόημα που έχουν. 5Μπορεί να είναι νόημα αυτό; 6Μπορεί η σύγχυση ν αποτελεί την έννοια του νοήματος; 7Η αντίληψη δεν μπορεί να είναι σε διαρκή ρευστότητα, και να προβλέψει την σταθερότητα του νοήματος οπουδήποτε. 8Ο φόβος είναι μια κρίση που ποτέ δεν δικαιώνεται. 9Η παρουσία του δεν έχει άλλο νόημα από το να σας δείξει ότι γράψατε ένα τρομακτικό σενάριο, κι ότι φοβάστε αναλόγως προς αυτό. 10Αλλά όχι επειδή το πράγμα που φοβάστε έχει από μόνο του τρομακτικό νόημα.
4. Ένας κοινός στόχος είναι το μόνο μέσο δια του οποίου η αντίληψη μπορεί να σταθεροποιηθεί, και να δοθεί μια ερμηνεία στον κόσμο και σ όλες τις εδώ εμπειρίες. 2Σ αυτόν τον κοινό στόχο υπάρχει μια κρίση που συμμερίζεται απ όλους κι όλα όσα βλέπετε. 3Δεν πρέπει να κρίνετε, διότι μάθατε πως σ όλα έχει δοθεί ένα νόημα, και χαίρεστε να το βλέπετε παντού. 4Δεν μπορεί ν αλλάξει διότι θα το αντιλαμβανόσασταν παντού, αμετάβλητο από τις συνθήκες. 5Κι έτσι το προσφέρετε σ όλα τα γεγονότα, και τ αφήνετε να σας προσφέρουν σταθερότητα.
5. Η απόδραση από την κριτική βρίσκεται απλά σ αυτό: όλα τα πράγματα δεν έχουν παρά ένα σκοπό, τον οποίο μοιράζεστε μ όλον τον κόσμο. 2Και τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να του εναντιωθεί, διότι ανήκει στα πάντα, όπως ανήκει και σε σας. 3Στον μοναδικό σκοπό βρίσκεται το τέλος όλων των ιδεών της θυσίας, η οποία πρέπει να προσλάβει ένα διαφορετικό σκοπό για κείνον που κερδίζει και για κείνον που χάνει. 4Δεν θα μπορούσε να υπάρξει σκέψη θυσίας ξέχωρα απ αυτήν την ιδέα. 5Και είναι αυτή η ιδέα των διαφορετικών σκοπών που κάνει την αντίληψη να μεταβάλλεται και το νόημα ν αλλάζει. 6Σ έναν ενοποιημένο σκοπό αυτό γίνεται αδύνατον, διότι η συμφωνία σας κάνει την ερμηνεία να σταθεροποιηθεί και να διαρκέσει.
6. Πώς μπορεί πράγματι να εδραιωθεί επικοινωνία όταν τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται σημαίνουν διαφορετικά πράγματα; 2Ο στόχος του Αγίου Πνεύματος δίνει μια ερμηνεία, μεστή από νόημα για σας και τον αδελφό σας. 3Έτσι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του κι αυτός με σας. 4Στα σύμβολα που μπορείτε και οι δύο να κατανοήσετε η θυσία του νοήματος ματαιώνεται. 5Όλη η θυσία έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της ικανότητας σας να βλέπετε σχέσεις μεταξύ των γεγονότων. 6Και θεωρημένα ξεχωριστά δεν έχουν νόημα. 7Διότι δεν υπάρχει φως με το οποίο να μπορέσουν να γίνουν ορατά και κατανοητά. 8Δεν έχουν στόχο. 9Και αυτό για το οποίο προορίζονται δεν μπορεί να ιδωθεί. 10Σε καμία σκέψη απώλειας δεν υπάρχει νόημα. 11Κανείς δεν συμφώνησε μαζί σας για το νόημα της. 12Αποτελεί μέρος ενός διαστρεβλωμένου σεναρίου, το οποίο δεν μπορεί να ερμηνευθεί με νόημα. 13Πρέπει να είναι για πάντα ακατανόητο. 14Αυτό δεν είναι επικοινωνία. 15Τα σκοτεινά όνειρα σας δεν είναι παρά ανόητα, απομονωμένα σενάρια που γράφετε ενώ κοιμάστε. 16Μην ψάχνετε στ απομονωμένα όνειρα για νόημα. 17Μόνο τα όνειρα της συγχώρεσης μπορείτε να τα μοιρασθείτε.18 Σημαίνουν το ίδιο και για τους δυο σας.
7. Μην ερμηνεύετε υποκινούμενοι από την μοναξιά, διότι αυτό που βλέπετε δεν σημαίνει τίποτα. 2Θα μεταβληθεί σ εκείνο που αντιπροσωπεύει, και θα πιστέψετε ότι ο κόσμος είναι ένα αβέβαιο μέρος, στο οποίο βαδίζετε μέσα σε κινδύνους και αβεβαιότητα. 3Δεν είναι παρά οι δικές σας ερμηνείες που στερούνται σταθερότητας, διότι δεν βρίσκονται σε αρμονία μ αυτό που είστε πραγματικά. 4Αυτή είναι μια κατάσταση τόσο ανασφαλής φαινομενικά που πρέπει να εμφανισθεί φόβος. 5Μην συνεχίζεις, έτσι αδελφέ μου. 6Έχουμε μόνο έναν Διερμηνέα. 7Και μέσω της δικής Του χρήσης των συμβόλων είμαστε ενωμένοι, έτσι ώστε να σημαίνουν το ίδιο σε όλους μας. 8Η κοινή μας γλώσσα μας αφήνει να μιλάμε σε όλα τ αδέλφια μας, και να κατανοούμε μαζί τους ότι η συγχώρεση δόθηκε σε όλους μας, κι έτσι μπορούμε να ξαναεπικοινωνήσουμε.

Share