Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Αυτή είναι μία σειρά μαθημάτων για θαύματα. 2Ως τέτοια, οι νόμοι της θεραπείας πρέπει να κατανοηθούν πριν να μπορέσει να εκπληρωθεί ο σκοπός της. 3Ας επαναλάβουμε τις αρχές που έχουμε καλύψει και ας τις τακτοποιήσουμε με έναν τρόπο που να συνοψίζει όλα όσα πρέπει να συμβούν για να καταστεί δυνατή η θεραπεία.4 Διότι μόλις αυτό γίνει εφικτό πρέπει και να συμβεί.
2. Όλες οι ασθένειες προέρχονται από τον διαχωρισμό. 2Όταν απορρίπτεται ο διαχωρισμός, αυτός χάνεται. 3Εξαφανίζεται, μόλις η ιδέα που τον προκάλεσε έχει θεραπευτεί και έχει αποκατασταθεί η πνευματική υγεία. 4Η ασθένεια και η αμαρτία φαίνονται ως το αποτέλεσμα και η αιτία, σε μία σχέση που μένει κρυφή από την επίγνωση έτσι που να διατηρείται προσεκτικά μακριά από το φώς της λογικής.
3. Η ενοχή απαιτεί τιμωρία και το αίτημά της γίνεται δεκτό. 2 Όχι στην αλήθεια αλλά μέσα στον κόσμο των σκιών και ψευδαισθήσεων που χτίστηκαν πάνω στην αμαρτία. 3Ο Υιός του Θεού έφερε στην αντίληψη του αυτό που θα ήθελε να δει επειδή η αντίληψη είναι μια ευχή που πραγματοποιείται. 4Η αντίληψη είναι μεταβαλλόμενη, διότι σκοπός της είναι να αντικαταστήσει την αμετάβλητη γνώση. 5 Όμως η αλήθεια δεν αλλάζει. 6Δεν μπορεί να την αντιληφθεί κανείς, παρά μόνο να την γνωρίσει. 7 Το αντικείμενο της αντίληψης παίρνει πολλές μορφές αλλά δεν έχει κανένα νόημα. 8 Όταν έρχεται στην αλήθεια, ο παραλογισμός της καθίσταται φανερός. 10Μακριά από την αλήθεια, φαίνεται σαν να έχει κάποιο νόημα και σαν να είναι πραγματική.
4. Οι νόμοι της αντίληψης αντιτίθενται στην αλήθεια και αυτό που είναι αληθινό στην γνώση δεν είναι αληθινό για οτιδήποτε είναι μακριά της. 2 Όμως ο Θεός έχει δώσει απάντηση στον κόσμο τής αρρώστιας, η οποία ισχύει για όλες τις μορφές της. 3 Η απάντηση του Θεού είναι αιώνια αν και λειτουργεί μέσα στον χρόνο όπου και χρειάζεται.4 Όμως επειδή προέρχεται από τον Θεό, οι νόμοι του χρόνου δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα της. 5 Βρίσκεται σε αυτόν τον κόσμο αλλά δεν αποτελεί μέρος του. 6Διότι είναι πραγματική και κατοικεί εκεί που πρέπει να βρίσκεται όλη η πραγματικότητα. 7Οι ιδέες δεν εγκαταλείπουν την πηγή τους, ακόμα κι αν οι επιδράσεις τους φαίνονται να είναι χωριστά από αυτές. 8 Οι ιδέες προέρχονται από το νου. 9Αυτό που προβάλλεται εξωτερικά και φαίνεται να υπάρχει έξω από τον νου, δεν βρίσκεται καθόλου έξω από αυτόν αλλά είναι ένα αποτέλεσμα εκείνου που βρίσκεται μέσα και δεν έχει φύγει από την πηγή του.
5. Η απάντηση του Θεού βρίσκεται εκεί όπου βρίσκεται η πίστη στην αμαρτία, επειδή μονάχα εκεί μπορούν τα αποτελέσματα της αμαρτίας να καταλυθούν και να πάψουν να έχουν αιτία. 2 Οι νόμοι της αντίληψης πρέπει νά αντιστραφούν, διότι είναι αντιστροφή των νόμων της αλήθειας. 3Οι νόμοι της αλήθειας θα είναι πάντοτε αληθινοί και δεν μπορούν να ανατραπούν, όμως μπορεί κάποιος να τους δει αντεστραμμένους. 4Κι αυτό πρέπει να διορθωθεί εκεί όπου βρίσκεται η ψευδαίσθηση τής ανατροπής τους.
6. Είναι αδύνατον μια ψευδαίσθηση να βρίσκεται πιο κοντά στην αλήθεια από τις άλλες. 2 Είναι δυνατόν όμως να δίδεται μεγαλύτερη αξία σε μερικές και επομένως να υπάρχει μικρότερη προθυμία να τις προσφέρετε στην αλήθεια για θεραπεία και βοήθεια. 3Καμμία ψευδαίσθηση δεν περιέχει ίχνος αλήθειας μέσα της. 4 Όμως κάποιες φαίνονται πιο αληθινές από άλλες, παρόλο που αυτό είναι ξεκάθαρα παράλογο.5 Το μόνο που δείχνει αυτή η ιεράρχηση των ψευδαισθήσεων είναι προτίμηση κι όχι πραγματικότητα. 6 Τι σχέση έχει η προτίμηση με την αλήθεια; 7Οι ψευδαισθήσεις είναι ψευδαισθήσεις και είναι ψεύτικες.8 Η προτίμηση σας δεν τους δίνει καμία πραγματικότητα. 9Ούτε μία από αυτές και κατά κανένα τρόπο δεν είναι αληθινή, και όλες πρέπει να υποχωρήσουν με την ίδια ευκολία σε αυτό που ο Θεός έδωσε ως απάντηση για όλες τους. 10 Το Θέλημα του Θεού είναι Ένα. 11Και οποιαδήποτε επιθυμία που φαίνεται να εναντιώνεται στο Θέλημα Του δεν βασίζεται στην αλήθεια.
7. Η αμαρτία δεν είναι σφάλμα, διότι πηγαίνει πέρα κι από την διόρθωση στο απολύτως αδύνατον. 2 Όμως η πεποίθηση ότι είναι αληθινή έχει κάνει κάποια λάθη να φαίνονται για πάντα πέραν κάθε ελπίδας θεραπείας και αποτελούν έτσι τα διαρκή θεμέλια της κόλασης.3 Αν αυτό συνέβαινε, τότε ο Ουρανός θα είχε το αντίθετό το οποίο θα του εναντιωνόταν και θα ήταν κι εκείνο αληθινό. 4 Έτσι το Θέλημα του Θεού θα χωριζόταν στα δύο και ολόκληρη η δημιουργία θα έπρεπε να υπόκειται σε νόμους δύο αντιθέτων δυνάμεων, έως ότου ο Θεός να έχανε την υπομονή του, να χώριζε τον κόσμο και να επιτίθετο στον Εαυτό Του. 5 Τότε θα είχε παρανοήσει διακηρύσσοντας πως η αμαρτία υφάρπαξε την πραγματικότητά Του σύροντας τελικά την Αγάπη Του στα πόδια της εκδίκησης . 6Για μία τέτοια παρανοϊκή εικόνα θα μπορούσε κανείς να περιμένει μία εξίσου παρανοϊκή άμυνα, όμως δεν θα μπορούσε να θεμελιώσει αυτήν την εικόνα ως αληθινή.
8. Τίποτα δεν μπορεί να δώσει νόημα εκεί όπου δεν υπάρχει νόημα. 2 Και η αλήθεια δεν χρειάζεται καμία υπεράσπιση για να την κάνει αληθινή. 3 Οι ψευδαισθήσεις δεν έχουν μάρτυρες ούτε και αποτελέσματα.4 Αυτός που τα κοιτάζει αυταπατάται.5 Η συγχώρεση είναι η μόνη λειτουργία εδώ και εξυπηρετεί να φέρνει την χαρά που αυτός ο κόσμος αρνείται σε κάθε μέρος του Υιού του Θεού όπου υπήρχε η πεποίθηση πως η αμαρτία κυβερνούσε. 6 Ίσως δεν βλέπετε τον ρόλο που η συγχώρεση παίζει στο να δώσει τέλος στον θάνατο και σε όλες τις πεποιθήσεις που αναδύονται από την ομίχλη της ενοχής. 7 Οι αμαρτίες είναι πεποιθήσεις που επιβάλλετε ανάμεσα στον εαυτό σας και στον αδελφό σας. 8 Σας περιορίζουν στο χώρο και στο χρόνο και δίνουν ένα μικρό χώρο σε εσάς όπως επίσης και σε εκείνον. 9 Αυτός ο διαχωρισμός συμβολίζεται στην αντίληψη σας από ένα σώμα που είναι διακριτά χωριστό και διαφορετικό . 10 Όμως αυτό που συμβολίζει είναι μόνο η επιθυμία σας να είστε διαχωρισμένοι.
9. Η συγχώρεση αφαιρεί ό,τι στέκει ανάμεσα σε σας και στον αδελφό σας. 2 Είναι η επιθυμία να ενωθείτε μαζί του κι όχι να είστε διαχωρισμένοι. 3 Την ονομάζουμε επιθυμία επειδή εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται άλλες επιλογές και ακόμα δεν έχει φθάσει πλήρως πέρα από τον κόσμο της επιλογής.4 Όμως αυτή η ευχή βρίσκεται σε συμφωνία με τον Ουρανό και δεν αντιτίθεται στο Θέλημα του Θεού. 5Παρόλο που δεν καταφέρνει να σας δώσει ολόκληρη την κληρονομιά σας, αφαιρεί τα εμπόδια που θέσατε ανάμεσα στον Ουρανό όπου βρίσκεστε και στην αναγνώριση του πού και ποιοί είστε. 6 Τα πραγματικά γεγονότα δεν αλλάζουν.7 Όμως μπορεί κάποιος να τ’ αρνηθεί και έτσι να μένουν άγνωστα γι’ αυτόν παρόλο που τα γνώριζε πριν τ’αρνηθεί.
10. Η σωτηρία, τέλεια και πλήρης, ζητά μόνο μία μικρή επιθυμία ώστε αυτό που είναι αληθινό να γίνει αληθινό· μία μικρή προθυμία να κοιτάξετε πέρα από αυτό που δεν υπάρχει, ένα μικρό αναστεναγμό που μιλά για τον Ουρανό ως προτίμηση αντί αυτού του κόσμου που φαίνεται να τον κυβερνά ο θάνατος και η απόγνωση. 2Απαντώντας με χαρά η δημιουργία θα αναδυθεί μέσα σας, για ν’ αντικαταστήσει τον κόσμο που βλέπετε με τον Ουρανό, εντελώς τέλειο και πλήρη. 3 Τι άλλο είναι η συγχώρεση παρά η προθυμία να γίνει η αλήθεια αληθινή; 4 Τι μπορεί να παραμείνει αθεράπευτο και διασπασμένο από την ενότητα που συγκρατεί τα πάντα μέσα της; 5Δεν υπάρχει αμαρτία. 6 Και κάθε θαύμα είναι δυνατό την στιγμή που ο Υιός του Θεού αντιλαμβάνεται πως αυτό που επιθυμεί και το Θέλημα του Θεού είναι ένα.
11. Ποιο είναι το Θέλημα του Θεού; 2Ο Θεός θέλει να έχει ο Υιός Του τα πάντα. 3Και αυτό το εγγυήθηκε όταν τον δημιούργησε ως τα πάντα.4 Είναι αδύνατον να χαθεί το ο,τιδήποτε αν αυτό που έχετε είναι αυτό που είστε. 5Αυτό είναι το θαύμα μέσω του οποίου η δημιουργία έγινε η λειτουργία σας, την οποία την μοιράζεστε με τον Θεό. 6Δεν μπορεί να κατανοηθεί ξέχωρα από Αυτόν και επομένως δεν έχει κανένα νόημα σέ αυτόν τον κόσμο.7 Εδώ ο Υιός του Θεού δεν ζητά πολλά αλλά λίγα. 8Θα ήταν έτοιμος να θυσιάσει την ίδια του την ταυτότητα με τα πάντα, προκειμένου να βρει ένα μικρό θησαυρό που να είναι μόνο δικός του.9 Κι αυτό δεν μπορεί να το κάνει χωρίς μία αίσθηση απομόνωσης, απώλειας και μοναξιάς. 10 Αυτός είναι ο θησαυρός που ψάχνει να βρει.11Ένας θησαυρός που θα τον φοβάται. 12Είναι ο φόβος θησαυρός; 13 Μπορεί να είναι η αβεβαιότητα αυτό που θέλετε; 14 Ή είναι ένα λάθος σχετικά με αυτό που θέλετε κι αυτό που πραγματικά είστε;
12. Ας σκεφθούμε ποιό είναι το λάθος, έτσι που να μπορεί να διορθωθεί κι όχι να προστατευθεί. 2Η αμαρτία είναι η πεποίθηση πως η επίθεση μπορεί να προβληθεί έξω από το νου από τον οποίο η πεποίθηση αναδύθηκε.3 Εδώ υπάρχει η βεβαιότητα πως οι ιδέες μπορούν να αφήσουν την πηγή τους και να γίνουν πραγματικές και με νόημα. 4Κι από αυτό το λάθος εμφανίζεται ο κόσμος της αμαρτίας και της θυσίας. 5Αυτός ο κόσμος είναι μία απόπειρα να αποδείξετε την αθωότητα σας, ενώ ευνοείτε την επίθεση. 6Η αποτυχία του έγκειται στο ότι εξακολουθείτε να αισθάνεστε ένοχοι, παρόλο που δεν καταλαβαίνετε γιατί. 7Τα αποτελέσματα τα βλέπετε ξέχωρα από την πηγή τους και φαίνονται να είναι πέρα από τον δικό σας έλεγχο ή και αναπόφευκτα. 8Επομένως ό,τι κρατιέται χωριστά δεν μπορεί ποτέ να ενωθεί.
13. Η αιτία και το αποτέλεσμα είναι ένα, όχι χωριστά. 2 Ο Θεός θέλει να μάθετε αυτό που ανέκαθεν ήταν η αλήθεια: πώς δηλαδή σας δημιούργησε ως κομμάτι από τον Ίδιο και αυτό πρέπει ακόμη να είναι αλήθεια επειδή οι ιδέες δεν εγκαταλείπουν την πηγή τους. 3Αυτός είναι ο νόμος της δημιουργίας· κάθε ιδέα που ο νους συλλαμβάνει προσθέτει στην αφθονία του και ποτέ δεν αφαιρεί. 4 Αυτό είναι τόσο αληθινό για αυτό που μάταια έχετε ευχηθεί όσο και γι’ αυτό που πραγματικά βούλεστε, επειδή ο νους μπορεί να επιθυμήσει να εξαπατηθεί αλλά δεν μπορεί να φτιάξει αυτό που δεν υπάρχει.5 Και το να πιστεύετε πως οι ιδέες μπορούν να φύγουν από την πηγή τους σημαίνει να προσκαλείτε τις ψευδαισθήσεις να γίνουν αληθινές, χωρίς όμως να το καταφέρνετε. 6Διότι δεν μπορεί ποτέ κανείς να επιτύχει στην προσπάθεια του να εξαπατήσει τον Υιό του Θεού.
14. Το θαύμα είναι δυνατό όταν η αιτία και η συνέπεια της ενώνονται, και δεν κρατιούνται χώρια. 2Η θεραπεία του αποτελέσματος χωρίς την αιτία μπορεί απλά ν’ αλλάξει την μορφή του αποτελέσματος. 3Κι αυτό δεν είναι απελευθέρωση. 4Ο Υιός του Θεού δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ευχαριστημένος με κάτι λιγότερο από την ολοκληρωτική σωτηρία και την διαφυγή από την ενοχή. 5Διότι διαφορετικά εξακολουθεί να θεωρεί πως πρέπει να κάνει κάποια θυσία, και επομένως αρνείται πως του ανήκουν τα πάντα και πως δεν μπορεί να υποστεί απώλεια οποιουδήποτε είδους. 6Μία μικρή θυσία είναι το ίδιο ως προς τα αποτελέσματα της όπως και ολόκληρη η ιδέα της θυσίας. 7Αν είναι δυνατή η απώλεια οποιασδήποτε μορφής, τότε ο Υιός του Θεού καθίσταται ατελής και όχι ο εαυτός του. 8Και ούτε θα γνωρίσει τον εαυτό του και ούτε θα αναγνωρίσει την βούληση του. 9Έχει ορκιστεί ενάντια στον Πατέρα του και στον εαυτό του και έχει κάνει και τους Δύο μισητούς εχθρούς του.
15. Οι ψευδαισθήσεις εξυπηρετούν τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκαν. 2Και από το σκοπό τους εκμαιεύουν οποιοδήποτε μήνυμα φαίνεται να έχουν. 3Ο Θεός έδωσε σε όλες τις ψευδαισθήσεις που φτιάχτηκαν όποια μορφή κι αν έχουν, έναν άλλο σκοπό που θα δικαιολογούσε ένα θαύμα. 3 Σε κάθε θαύμα βρίσκεται όλη η θεραπεία επειδή ο Θεός έδωσε απάντηση σε όλες (τις ψευδαισθήσεις) σαν ένα. 4Και αυτό που είναι ένα γι’ Αυτόν πρέπει να είναι το ίδιο. 5Αν πιστεύετε πως αυτό που είναι το ίδιο είναι διαφορετικό απλά εξαπατάσθε. 6Αυτό που ο Θεός ονομάζει ένα θα είναι πάντα ένα κι όχι διαχωρισμένο. 7Το βασίλειο Του είναι ενωμένο· έτσι δημιουργήθηκε κι έτσι θα είναι πάντοτε.
16. Το θαύμα καλεί το αρχαίο σας Όνομα το οποίο θ’ αναγνωρίσετε επειδή η αλήθεια βρίσκεται στην μνήμη σας. 2Και σε αυτό το Όνομα ο αδελφός σας κάνει έκκληση για την απελευθέρωσή του και για την δική σας. 3Ο Ουρανός λάμπει στον Υιό του Θεού. 4Μην τον αρνείστε, για να απελευθερωθείτε.5 Κάθε στιγμή αναγεννάται ο Υιός του Θεού ώσπου να επιλέξει να μην πεθάνει ξανά. 6 Σε κάθε επιθυμία του να πληγώσει επιλέγει το θάνατο αντί αυτού που ο Πατέρας του θέλει γι’ αυτόν. 7 Όμως κάθε στιγμή του προσφέρει ζωή επειδή ο Πατέρας του θέλει να ζήσει.
17. Στη σταύρωση ακουμπά η εξιλέωση, επειδή η θεραπεία δεν χρειάζεται εκεί που δεν υπάρχει πόνος ή οδύνη. 2Η συγχώρεση είναι η απάντηση σε οποιοδήποτε είδος επίθεσης.3 Έτσι μηδενίζονται οι συνέπειες της επίθεσης και το μίσος βρίσκει απάντηση στο όνομα της αγάπης. 4Σ’ εσάς που σας έχει ανατεθεί να σώσετε τον Υιό του Θεού από την σταύρωση και από την κόλαση και τον θάνατο, ας είστε για πάντοτε δοξασμένοι. 5Διότι έχετε την δύναμη να σώσετε τον Υιό του Θεού επειδή αυτό είναι το θέλημα του Πατέρα του. 6Η σωτηρία του είναι στα χέρια σας, για να την προσφέρετε και ταυτόχρονα να την λάβετε.
18. Είναι φυσικό να χρησιμοποιήσετε την δύναμη που ο Θεός σάς έδωσε, σύμφωνα με το θέλημα Του. 2Δεν είναι αλαζονεία να είστε όπως σας δημιούργησε κι ούτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που Εκείνος έδωσε ως απάντηση για όλα τα λάθη του Υιού Του ελευθερώνοντάς τον. 3Αλλά είναι αλαζονεία να παραμερίσετε την δύναμη που Εκείνος έδωσε και να διαλέξετε μία παράλογη επιθυμία αντί αυτού που Εκείνος επιθυμεί. 4Το δώρο του Θεού σε σας είναι απεριόριστο. 5Δεν υπάρχει περίσταση στην οποία να μην ανταποκρίνεται και κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί μέσα στο φώς του, που είναι γεμάτο χάρη.
19. Μείνετε εν ειρήνη, εκεί όπου ο Θεός επιθυμεί να βρίσκεστε. 2Και γίνετε τα μέσα με τα οποία ο αδελφός σας θα βρει την ειρήνη στην οποία οι δικές σας επιθυμίες πραγματοποιούνται. 3Ας ενωθούμε για να φέρουμε ευλογίες στον κόσμο της αμαρτίας και του θανάτου. 4Αυτό που μπορεί να σώσει έναν από μας μπορεί να μας σώσει όλους.5 Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους Υιούς του Θεού. 6Η ενότητα που αρνείται η ιδιαιτερότητα θα τους σώσει όλους, επειδή αυτό που είναι ένα δεν μπορεί να περιέχει ιδιαιτερότητα. 7Και τα πάντα ανήκουν στον καθένα. 8Δεν υπάρχει καμία επιθυμία ανάμεσα σ’ έναν αδελφό και τους δικούς του. 9Να πάρει κάποιος κάτι από έναν σημαίνει το να το στερήσει από όλους. 10Και η ευλογία προς έναν δίνει ευλογία σε όλους ως ένα.
20. Το αρχαίο σας Όνομα ανήκει σε όλους, όπως και το δικό τους σε σας. 2Καλέστε το όνομα του αδελφού σας και ο Θεός θα απαντήσει, επειδή Αυτόν καλείτε. 3Θα μπορούσε ν’ αρνηθεί ν’ απαντήσει όταν έχει ήδη απαντήσει σέ όλους όσους Τον καλούν; 4Ένα θαύμα δεν αλλάζει τίποτα. 5Αλλά μπορεί να προκαλέσει την αναγνώριση από εκείνους που δεν το γνωρίζουν· και μέσα από αυτό το μικρό δώρο αλήθειας ο Υιός του Θεού μπορεί να είναι ο εαυτός του και έτσι ολόκληρη η δημιουργία ελευθερώνεται για να καλέσει ενωμένη το Όνομα του Θεού.

Share