Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Όποτε αρνείστε μια ευλογία σ΄έναν αδελφό σας, θα νιώσετε εσείς στερημένοι, επειδή η άρνηση είναι τόσο καθολική όσο η αγάπη. 2Είναι τόσο αδύνατον να αρνηθείτε ένα μέρος της Υιότητας, όσο είναι να το αγαπάτε εν μέρει. 3 Ούτε είναι δυνατόν να αγαπάτε καθολικά κατά περιόδους. 4Δεν μπορείτε να είστε απόλυτα αφοσιωμένοι μόνο μερικές φορές. 5Η άρνηση δεν έχει καμιά δύναμη αφ΄εαυτού της αλλά μπορείτε να της δώσετε τη δύναμη του νου σας, που είναι δύναμη χωρίς όρια. 6Εάν τη χρησιμοποιήσετε για να αρνηθείτε την πραγματικότητα, η πραγματικότητα θα χαθεί για εσάς.7Δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε την πραγματικότητα εν μέρει. 8Να γιατί με το να αρνηθείτε οποιοδήποτε μέρος της σημαίνει ότι έχετε χάσει ολόκληρη την επίγνωσή της. 9 Όμως η άρνηση είναι άμυνα και γι΄αυτό είναι εξίσου δυνατό να χρησιμοποιηθεί και με θετικό και με αρνητικό τρόπο. 10Εάν χρησιμοποιηθεί αρνητικά, θα είναι καταστροφική διότι θα έχει χρησιμοποιηθεί για επίθεση. 11Αλλά εάν τεθεί στην υπηρεσία του Άγιου Πνεύματος, μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε μέρος της πραγματικότητας και έτσι να την αναγνωρίσετε εξ ολοκλήρου. 12Ο νους είναι τόσο ισχυρός που δεν θα μπορέσετε ποτέ να διαχωρίσετε τον εαυτό σας από τις σκέψεις σας.
2. Όταν ένας αδελφός συμπεριφέρεται παράλογα, σας προσφέρει μια ευκαιρία να τον ευλογήσετε. 2Η ανάγκη του είναι δική σας. 3Χρειάζεστε την ευλογία που του προσφέρετε. 4Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να την έχετε παρά μόνο προσφέροντάς την. 5Αυτός είναι θείος νόμος και δεν έχει εξαιρέσεις. 6Στερείστε ό,τι αρνείστε, όχι επειδή πράγματι το στερείστε, αλλά επειδή το αρνείστε σε κάποιον, και έτσι δεν έχετε την επίγνωση της ύπαρξης του μέσα σας. 7Κάθε αντίδρασή σας προσδιορίζεται από αυτό που νομίζετε ότι είστε κι αυτό που θέλετε να είστε είναι αυτό που νομίζετε ότι είστε. 8Αυτό που θέλετε να είστε, λοιπόν, πρέπει να καθορίζει κάθε αντίδρασή σας.
3. Δεν χρειάζεστε την ευλογία του Θεού, επειδή την έχετε παντοτινά, χρειάζεστε όμως την δική σας ευλογία. 2Η εικόνα που έχει το εγώ για σας είναι ελλιπής, εύθραυστη και στερείται αγάπης. 3Δεν μπορείτε να την αγαπήσετε. 4 Όμως μπορείτε πανεύκολα να διαφύγετε από αυτή την εικόνα με το να την εγκαταλείψετε. 5Δεν βρίσκεστε εκεί και η εικόνα αυτή δεν είστε εσείς. 6Μη βλέπετε αυτή την εικόνα σε κανένα, διαφορετικά θα την έχετε αποδεχθεί ως δική σας. 7 Όλες οι ψευδαισθήσεις σχετικά με την Υιότητα διαλύονται ταυτόχρονα όπως και κατασκευάστηκαν. 8Μη διδάσκετε σε κανέναν ότι είναι αυτό που εσείς δεν θα θέλατε να είστε. 9Ο αδελφός σας είναι ο καθρέφτης στον οποίο βλέπετε την εικόνα του εαυτού σας για όσο καιρό διαρκεί η αντίληψη. 10Και η αντίληψη θα διαρκέσει μέχρι η Υιότητα να αναγνωρίσει τον εαυτό της ως ολότητα. 11Εσείς κατασκευάσατε την αντίληψη και πρέπει να διαρκέσει τόσο, όσο εσείς την θέλετε.
4. Οι ψευδαισθήσεις είναι επενδύσεις. 2Θα διαρκούν για όσο διάστημα έχουν αξία για εσάς. 3Οι αξίες είναι σχετικές βέβαια αλλά έχουν δύναμη επειδή στηρίζονται σε κρίσεις του νου. 4Ο μόνος τρόπος να εξαλείψετε τις ψευδαισθήσεις είναι να παραιτηθείτε από τις επενδύσεις που έχετε κάνει σε αυτές. 5Τότε δεν θα έχουν πια ζωή γιατί θα τις έχετε βγάλει από το νου σας. 6 Όσο κρατάτε τις ψευδαισθήσεις στο νου σας, τους δίνετε ζωή. 7Μόνο που δεν υπάρχει τίποτα εκεί που θα μπορούσε να δεχθεί το δώρο σας.
5. Το δώρο της ζωής είναι δικό σας για να το προσφέρετε, επειδή σας δόθηκε. 2Δεν έχετε επίγνωση αυτού του δώρου σας επειδή δεν το προσφέρετε. 3Δεν μπορείτε να δώσετε ζωή σε κάτι εφόσον δεν μπορείτε να το ζωοποιήσετε. 4Γι΄αυτό δεν επεκτείνετε το δώρο που και έχετε και είστεκι έτσι, δεν γνωρίζετε ποιοι είστε. 5 Όλη η σύγχυση δημιουργείται επειδή δεν επεκτείνετε τη ζωή, και αυτό έρχεται σε αντίθεση με το Θέλημα του Δημιουργού σας. 6Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα ξέχωρα από Εκείνον, και πράγματι δεν κάνετε τίποτα ξέχωρα από Εκείνον. 7Ακολουθήστε τον τρόπο Του και διδάξτε Τον. 8Διαφορετικά ξεχνάτε τον εαυτό σας. Μόνο να τιμάτε τους Υιούς του ζώντος Θεού και να συμπεριλάβετε μετά χαράς τον εαυτό σας ανάμεσά τους.
6. Μόνο η τιμή είναι το δώρο που αρμόζει σ’ εκείνους που ο ίδιος ο Θεός δημιούργησε, άξιους αυτής της τιμής και που ο ίδιος τιμά. 2Αναγνωρίστε την αξία τους όπως κάνει πάντα ο Θεός, διότι αυτοί είναι οι αγαπητοί του Υιοί στους οποίους ευαρεστείται. 3Δεν μπορείτε να είστε ξέχωρα από αυτούς διότι δεν μπορείτε να είστε ξέχωρα από Εκείνον. 4Αναπαυθείτε στην αγάπη Του και προστατέψτε αυτή την ανάπαυση αγαπώντας. 5Αγαπήστε όλα όσα Εκείνος δημιούργησε μεταξύ των οποίων και τον εαυτό σας, διαφορετικά δεν μπορείτε να μάθετε για την ειρήνη Του και να δεχθείτε το δώρο Του ως μέρος του εαυτού σας. 6 Δεν μπορείτε να γνωρίζετε την ίδια σας την τελειότητα παρά μόνο εάν τιμήσετε όλους αυτούς που δημιουργήθηκαν όμοιοι μ΄εσάς.
7. Ένα παιδί του Θεού είναι ο μόνος άξιος δάσκαλος για να διδάξει ένα άλλο παιδί. 2Ένας Δάσκαλος βρίσκεται μέσα σε όλους τους νόες και διδάσκει το ίδιο μάθημα σε όλους. 3Σας διδάσκει πάντα την ανεκτίμητη αξία κάθε Υιού του Θεού, διδάσκοντάς την με την άπειρη υπομονή που γεννιέται από την άπειρη Αγάπη για την Οποία μιλάει. 4Κάθε επίθεση γίνεται έκκληση για την υπομονή Του, εφόσον η υπομονή Του μπορεί να μεταφράσει την επίθεση σε ευλογία. 5 Εκείνοι που επιτίθενται δεν γνωρίζουν ότι είναι ευλογημένοι. 6Επιτίθενται επειδή νομίζουν ότι έχουν αποκλειστεί. 7Προσφέρετε, λοιπόν, από τη δική σας αφθονία και διδάξτε τα αδέλφια σας για τη δική τους. 8Μη μοιράζεστε τις ψευδαισθήσεις τους για στέρησης, διαφορετικά θα αντιληφθείτε τον ίδιο σας τον εαυτό ως ελλιπή.
8. Ποτέ η επίθεση δεν μπορεί να προωθήσει την επίθεση, εκτός κι αν την αντιλαμβάνεστε ως μέσον που σας προμηθεύει κάτι που χρειάζεστε.2 Όμως δεν μπορείτε να χάσετε τίποτα, εκτός κι αν δεν το εκτιμάτε και γι΄αυτό δεν το θέλετε. 3Αυτό σας κάνει να νιώθετε στερημένοι και προβάλλοντας την ίδια σας την απόρριψη στους άλλους, πιστεύεται ότι σας το αφαιρούν. 4 Πρέπει να είστε γεμάτοι φόβο εάν πιστεύεται ότι ο αδελφός σας, σας επιτίθεται για να σας αρπάξει τη Βασιλεία των Ουρανών. 5Αυτή είναι η έσχατη βάση προβολής του εγώ.
9. Δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε το εγώ, διότι αποτελεί το τμήμα του νου σας που δεν πιστεύει ότι είναι υπεύθυνο για τον εαυτό του και δεν συμμαχεί με το Θεό. 2Το εγώ προβάλλει τη δική του παράλογη πεποίθηση ότι επιβουλευτήκατε τον Θεό. 3Πιστεύει επίσης ότι οι αδελφοί σας – οι οποίοι είναι απολύτως ανίκανοι να Τον επιβουλευτούν, όπως άλλωστε και εσείς – θέλουν να σας αποκλείσουν από Αυτόν. 4 Όποτε ένας αδελφός επιτίθεται σε έναν άλλον αυτό ακριβώς πιστεύει. 5Η προβολή είναι ένας μηχανισμός που σας κάνει να βλέπετε τις δικές σας επιθυμίες ως επιθυμίες των άλλων. 6Εάν επιλέξετε να διαχωρήσετε τον Εαυτό σας από τον Θεό, αυτό ακριβώς θα πιστέψετε ότι σας το κάνουν οι άλλοι.
10. Εσείς είστε το Θέλημα του Θεού. 2Μη δεχθείτε ο,τιδήποτε άλλο ως θέλημά σας, διότι τότε θα έχετε αρνηθεί αυτό που είστε. 3Αρνούμενοι, θα επιτεθείτε πιστεύοντας ότι σας έχουν επιτεθεί. 4 Όμως, δείτε την Αγάπη του Θεού μέσα σας και έτσι θα την δείτε παντού, επειδή υπάρχει παντού. 5Δείτε την αφθονία Του που υπάρχει στον καθένα και θα γνωρίσετε πως είστε όλοι μέσα Του. 6Οι άλλοι είναι τμήμα σας όπως και εσείς είστε τμήμα του Θεού. 7Είστε τόσο μόνοι όταν δεν το κατανοείτε αυτό, όσο μόνος είναι ο ίδιος ο Θεός όταν οι Υιοί Του δεν Τον γνωρίζουν. 8Η Ειρήνη του Θεού είναι ακριβώς η κατανόηση. 9 Υπάρχει μόνο μια έξοδος από τον τρόπο σκέψης αυτού του κόσμου, ακριβώς όπως υπήρχε μόνο μια είσοδος σε αυτόν. 10Κατανοήστε πλήρως μέσω της κατανόησης της πληρότητας.
11. Αντιλαμβανόμενοι οποιοδήποτε μέρος του συστήματος σκέψης του εγώ ως απολύτως παράλογο, απολύτως ψευδαισθητικό και απολύτως ανεπιθύμητο, θα έχετε αξιολογήσει σωστά το σύνολο του εγώ. 2Αυτή η διόρθωση σας προτρέπει να αντιληφθείτε οποιοδήποτε μέρος της δημιουργίας ως απολύτως αληθινό, απολύτως τέλειο και απολύτως επιθυμητό. 3Επιθυμώντας μόνο αυτό θα έχετε μόνο αυτό και δίνοντας μόνο αυτό θα είστε μόνο αυτό. 4Τα δώρα που προσφέρετε στο εγώ τα βλέπετε πάντα ως θυσίες, αλλά τα δώρα που προσφέρετε στη Βασιλεία είναι δώρα προς εσάς. 5Θα είναι πάντα πολύτιμα για τον Θεό επειδή ανήκουν στους αγαπητούς Υιούς Του, οι οποίοι ανήκουν σ΄Εκείνον. 9 Όλη η δύναμη και η δόξα είναι δική σας επειδή η Βασιλεία είναι δική Του.

Share