Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Μην ψάχνετε έξω από τον εαυτό σας. 2Διότι θ αποτύχει η έρευνα, και θα θρηνείτε κάθε φορά που θα πέφτει ένα είδωλο. 3Ο Παράδεισος δεν μπορεί να βρεθεί εκεί που δεν υπάρχει, και δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη παρά μόνον εκεί. 4Κάθε είδωλο που λατρεύετε ποτέ δεν θ απαντήσει στην θέση του Θεού. 5Δεν υπάρχει καμία άλλη απάντηση που να μπορείτε να υποκαταστήσετε, και να βρείτε την ευτυχία που φέρνει η δική Του απάντηση. 6Μην ψάχνετε έξω από σας. 7Διότι όλος ο πόνος σας προέρχεται απλά από μια ανώφελη έρευνα για κείνο που θέλετε, επιμένοντας στο που θα το βρείτε. 8Και αν δεν βρίσκεται εκεί; 9Προτιμάτε να έχετε δίκιο ή να είστε ευτυχισμένοι; 10Να είστε χαρούμενοι που σας λέγεται πού διαμένει η ευτυχία, και μην ψάχνετε πια αλλού. 11Θ αποτύχετε. 12Αλλά σας έχει δοθεί να γνωρίσετε την αλήθεια, και να μην την ψάξετε έξω από τον εαυτό σας.
2. Όποιος φθάνει εδώ θα πρέπει να έχει ακόμα μια ελπίδα, κάποια χρονίζουσα αυταπάτη, ή κάποιο όνειρο ότι υπάρχει κάτι έξω απ αυτόν που θα του φέρει ευτυχία και ειρήνη. 2Αν τα πάντα βρίσκονται μέσα του αυτό δεν μπορεί να ισχύει. 3Κι ως εκ τούτου, με τον ερχομό του, αρνείται την αλήθεια σχετικά με τον εαυτό του, και ψάχνει για κάτι περισσότερο από τα πάντα, σαν να’ταν ένα κομμάτι απ αυτά διαχωρισμένο από τα υπόλοιπα. 4Αυτός είναι ο στόχος που αυτός εναποθέτει στο σώμα: ν αναζητήσει ο,τι του λείπει, και να του δώσει εκείνο που θα τον ολοκλήρωνε. 5Κι έτσι περιπλανιέται ασκόπως, αναζητώντας κάτι, που δεν μπορεί να βρει, πιστεύοντας ότι αυτός είναι κάτι το οποίο δεν είναι.
3. Η χρονίζουσα αυταπάτη θα τον ωθήσει να αναζητήσει χιλιάδες είδωλα, και να ψάξει και πέρα απ αυτά για χιλιάδες είδωλα ακόμα. 2Και το καθένα απ αυτά θα τον απογοητεύει, όλα εκτός από ένα, επειδή θα πεθάνει, και δεν καταλαβαίνει ότι το είδωλο που αναζητά δεν είναι παρά ο θάνατος του. 3Η μορφή του φαίνεται να υπάρχει έξω από αυτόν. 4Εν τούτοις αυτός αναζητά να σκοτώσει τον Υιό του Θεού εντός, και ν αποδείξει ότι είναι νικητής πάνω του. 5Αυτός είναι ο στόχος που έχει κάθε είδωλο, διότι αυτός είναι ο ρόλος που του έχει ανατεθεί, κι αυτός είναι ο ρόλος που δεν μπορεί να εκπληρωθεί.
4. Πιστεύετε ότι μπορείτε να υποφέρετε από έλλειψη , και η έλλειψη είναι θάνατος. 2Το να θυσιάσετε σημαίνει να εγκαταλείψετε, κι ως εκ τούτου να στερείστε και να έχετε υποφέρει την απώλεια. 3Κι από αυτήν την παραίτηση αποκηρύσσεται η ζωή. 4Μην βλέπετε έξω από τον εαυτό σας. 5Η έρευνα υποδηλώνει ότι δεν είστε ολοκληρωμένοι εσωτερικά και φοβάστε να κοιτάξετε την ερήμωση σας, και προτιμάτε ν αναζητάτε έξω από σας εκείνο που είστε.
5. Τα είδωλα πρέπει να πέσουν επειδή δεν έχουν ζωή, και αυτό που είναι χωρίς ζωή είναι σημάδι θανάτου. 2Ήρθατε για να πεθάνετε, και τι θα προσδοκούσατε εκτός από το να αντιληφθείτε τους οιωνούς του θανάτου που αναζητάτε; 3Η απουσία λύπης και βασάνων δηλώνουν ένα μήνυμα αλλιώτικο από κάποιο είδωλο που αντιπροσωπεύει μια παρωδία ζωής η οποία, μέσα στην άψυχη κατάσταση της, είναι πραγματικός θάνατος, που έχει γίνει αντιληπτός ως πραγματικότητα και του έχει δοθεί ζωντανή μορφή. 4Εν τούτοις το καθένα πρέπει να προδώσει τις προσδοκίες σας και να καταρρεύσει και να φθαρεί, διότι μια μορφή θανάτου δεν μπορεί να’ναι ζωή, κι ο,τι θυσιάζεται δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένο.
6. Όλα τα είδωλα αυτού του κόσμου φτιάχτηκαν για να εμποδίσουν την εσωτερική αλήθεια να γίνει γνωστή σε σας, και για να διατηρήσουν την υποταγή στο όνειρο που υπαγορεύει πως πρέπει να βρείτε ο,τι βρίσκεται έξω από σας για να είστε ολοκληρωμένοι και χαρούμενοι. 2Είναι μάταιο να λατρεύετε είδωλα με την ελπίδα της ειρήνης. 3Ο Θεός κατοικεί εντός, και η ολοκλήρωση σας έγκειται σ Αυτόν. 4Κανένα είδωλο δεν παίρνει την θέση Του. 5Μην στηρίζεστε σε είδωλα. 6Μην ψάχνετε έξω από τον εαυτό σας.
7. Ας ξεχάσουμε τον σκοπό του κόσμου που του έδωσε το παρελθόν. 2Ειδεμή, το μέλλον θα είναι ίδιο με το παρελθόν, και τίποτ άλλο από μια σειρά καταθλιπτικών ονείρων, στα οποία όλα τα είδωλα σας προδίδουν τις προσδοκίες σας, ένα προς ένα, και βλέπετε τον θάνατο και την απογοήτευση παντού.
8. Για να τ αλλάξετε όλ αυτά, και για να ανοίξετε ένα δρόμο ελπίδας κι απελευθέρωσης σ ο,τι φαινόταν να είναι ένας ατέλειωτος κύκλος απελπισίας, δεν χρειάζεται παρά ν αποφασίσετε ότι δεν γνωρίζετε τον σκοπό του κόσμου. Του προσδίδετε στόχους που δεν έχει, κι έτσι αποφασίζετε για το που προορίζεται. 2Προσπαθείτε να δείτε σ αυτόν ένα μέρος ειδώλων που βρίσκονται έξω από σας, και που τάχα έχουν δύναμη να ολοκληρώσουν αυτό που βρίσκεται εντός, διαχωρίζοντας αυτό που είστε. 3Επιλέγετε τα όνειρα σας, επειδή είναι εκείνο που εύχεστε, και το αντιλαμβάνεστε σαν να σας είχε δοθεί. 2Τα είδωλα σας κάνουν ο,τι θα θέλατε απ αυτά να κάνουν, κι έχουν την δύναμη που τους αποδίδετε. 3Και τα κυνηγάτε μάταια στο όνειρο, επειδή θέλετε την δύναμη τους δική σας.
9. Εν τούτοις πού βρίσκονται τα όνειρα αν όχι σ ένα νου που κοιμάται; 2Και μπορεί ένα όνειρο να επιτύχει στο να κάνει πραγματική την εικόνα που προβάλλει έξω από τον εαυτό του; 3Κάνε οικονομία στον χρόνο, αδελφέ μου· μάθε για που προορίζεται ο χρόνος. 4Κι επιτάχυνε το τέλος των ειδώλων σ έναν κόσμο που έχει κατασκευασθεί λυπηρός κι άρρωστος με το να βλέπεις είδωλα εκεί. 5Ο ιερός νους σου είναι βωμός για τον Θεό, κι εκεί που βρίσκεται Αυτός δεν μπορεί να κατοικούν είδωλα. 6Ο φόβος του Θεού δεν είναι παρά ο φόβος της απώλειας των ειδώλων. 7Δεν είναι ο φόβος της απώλειας της πραγματικότητας σου. 8Αλλά έκανες την πραγματικότητα σου να είναι ένα είδωλο, το οποίο πρέπει να προστατεύσεις ενάντια στο φως της αλήθειας. 9Κι όλος ο κόσμος γίνεται το μέσον με το οποίο μπορεί να διατηρηθεί αυτό το είδωλο. 10Η λύτρωση φαίνεται ως εκ τούτου ν απειλεί την ζωή και να προσφέρει θάνατο.
10. Δεν είναι όμως έτσι. 2Η λύτρωση ζητά να αποδείξει ότι δεν υπάρχει θάνατος, κι ότι υπάρχει μόνο η ζωή. 3Η θυσία του θανάτου δεν αποτελεί καμία απώλεια. 4Ένα είδωλο δεν μπορεί να πάρει την θέση του Θεού.
11. Αφήστε Τον να σας υπενθυμίσει την Αγάπη Του για σας, και μην ζητάτε να πνίξετε την Φωνή Του μέσα σε ύμνους βαθιάς απελπισίας για είδωλα του εαυτού σας. 2Μην ψάχνετε έξω από τον Πατέρα σας για την ελπίδα σας. 3Διότι η ελπίδα για ευτυχία δεν είναι απελπισία.

Share