Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Τι θέλετε; 2Το φως ή το σκοτάδι, τη γνώση ή την άγνοια, δεν μπορείτε να έχετε και τα δύο ταυτόχρονα. 3Τα αντίθετα πρέπει να έρθουν κοντά κι όχι να μείνουν χωριστά. 4Ο διαχωρισμός τους βρίσκεται μόνο μέσα στον νου σας και μπορούν να συμφιλιωθούν μέσω της ενότητας όπως κι εσείς. 5Μέσα στην ένωση ό,τι είναι ψευδές θα εξαφανιστεί, επειδή η αλήθεια είναι ενότητα. 6Οπως ακριβώς το σκοτάδι εξαφανίζεται μέσα στο φως, έτσι και η άγνοια χάνεται στη χαραυγή της γνώσης. 7Η αντίληψη είναι το μέσο με το οποίον φέρνουμε την άγνοια στη γνώση. 8Ομως δεν πρέπει να υπάρχει δόλος στην αντίληψη, διότι διαφορετικά η αντίληψη γίνεται φορέας της άγνοιας κι όχι ο αρωγός στην έρευνα για την αλήθεια.
2. Η έρευνα για την αλήθεια δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο ειλικρινής έλεγχος όλων όσων παρεισφρύουν στην αλήθεια. 2Η αλήθεια είναι. 3Είναι κάτι που δεν μπορεί ούτε να χαθεί, ούτε να ψάξει κανείς γι΄αυτό, ούτε να το επιδιώξει. 4Είναι εκεί, όπου κι αν είσαστε, μέσα σας. 5Ομως είναι πιθανόν να την αναγνωρίσετε ή να μη την αναγνωρίσετε, όπως είναι πιθανόν να είναι αληθινή ή ψεύτικη για σας. 6Αν την κρύβετε γίνεται μη πραγματική για σας επειδή την κρύψατε και την περιβάλλατε με φόβο. 7Κάτω από κάθε ακρογωνιαίο λίθο φόβου πάνω στον οποίο χτίσατε το παράλογο σύστημα πεποίθησής σας, μένει κρυμμένη η αλήθεια. 8Ομως εσείς δεν μπορείτε να το γνωρίζετε, επειδή κρύβοντας την αλήθεια μέσα στον φόβο δεν βλέπετε για ποιο λόγο να πιστέψετε πως όσο περισσότερο κοιτάζετε τον φόβο τόσο λιγότερο τον βλέπετε και τόσο καθαρότερο γίνεται αυτό που κρύβει.
3. Δεν είναι δυνατόν να πείσει κανείς τους μη γνωρίζοντες ότι γνωρίζουν. 2Αυτό, από την δική τους άποψη δεν γίνεται. 3’Ομως είναι αλήθεια, επειδή ο Θεός το γνωρίζει. 4Αυτές είναι δύο καθαρά αντίθετες οπτικές γωνίες σχετικά με το τι είναι οι «μη γνωρίζοντες». 5Η κατάσταση να μην γνωρίζει κάποιος είναι αδύνατη για τον Θεό. 6Επομένως αυτή η άποψη δεν υφίσταται καθόλου αλλά είναι απλώς μια πεποίθηση για κάτι που δεν υπάρχει. 7Αυτή η αντίληψη που έχουν οι μη γνωρίζοντες είναι το μόνο πράγμα μέσω του οποίου σφάλλουν για τον εαυτό τους. 8Εχουν ορίσει τους εαυτούς τους με ένα τρόπο που δεν συμφωνεί με αυτό που οι ίδιοι είναι πραγματικά. 9Η δημιουργία τους δεν ήταν άποψη, αλλά βεβαιότητα. 10Οταν η αβεβαιότητα μεταφράζεται σε βεβαιότητα αποδεικνύεται ότι δεν είχε καμιά σύνδεση με την πραγματικότητα.
4. Η έμφαση που δίνουμε είναι να κάνουμε το ανεπιθύμητο επιθυμητό: να μετατρέψουμε αυτό που δεν θέλετε σε αυτό που θέλετε. 2Θα συνειδητοποιήσετε ότι η σωτηρία πρέπει να έρθει σε εσάς με αυτό τον τρόπο, αν αναλογιστείτε τι είναι η αποσύνδεση. 3Η αποσύνδεση είναι μια διαστρεβλωμένη διαδικασία σκέψης μέσα στην οποία διατηρούνται δύο συστήματα πεποιθήσεων που δεν μπορούν να συνυπάρξουν. 4Αν τα βάλουμε μαζί, η κοινή τους αποδοχή είναι αδύνατη. 5Αλλά αν κρατάμε το ένα στο σκοτάδι, ο διαχωρισμός τους φαίνεται να τα διατηρεί και τα δύο ζωντανά και ίσα στην πραγματικότητά τους. 6Η ένωσή τους, επομένως, γίνεται η πηγή του φόβου διότι αν συναντηθούν πρέπει να πάψουμε να αποδεχόμαστε το ένα από τα δύο. 7Δεν μπορείτε να τα έχετε και τα δύο επειδή το ένα αρνείται το άλλο. 8Οταν είναι χωριστά αυτή η οπτική χάνεται επειδή όταν βρίσκονται χωριστά μπορούν να αντιμετωπίζονται με σταθερή πεποίθηση. 9Φέρτε τα δίπλα το ένα στο άλλο και το γεγονός ότι είναι εντελώς ασυμβίβαστα γίνεται ολοφάνερο. 10Το ένα θα χαθεί επειδή βλέπουμε το άλλο στο ίδιο μέρος.
5. Το φως δεν μπορεί να εισχωρήσει στο σκοτάδι όταν ο νους πιστεύει στο σκοτάδι κι επομένως δεν θα το εγκαταλείψει. 2Η αλήθεια δεν μάχεται την άγνοια και η αγάπη δεν επιτίθεται στον φόβο. 3Ο,τι δεν έχει ανάγκη από προστασία δεν υπερασπίζει τον εαυτό του. 4Εσείς φτιάξατε την άμυνα. 5Ο Θεός δεν την γνωρίζει. 6Το Άγιο Πνεύμα χρησιμοποιεί άμυνες για χάρη της αλήθειας, μόνο και μόνο επειδή εσείς τις φτιάξατε εναντίον της. 7 Η αντίληψή Του για αυτές τις αλλάζει σύμφωνα με τον σκοπό Του, κάνοντάς τες μια έκκληση για αυτό προς το οποίο επιτεθήκατε με αυτές. 8Οι άμυνες, όπως όλα όσα φτιάξατε, πρέπει να μετατραπούν ήπια για να εξυπηρετούν το δικό σας καλό, μεταφρασμένες από το Άγιο Πνεύμα από μέσα αυτοκαταστροφής σε μέσα συντήρησης και απελευθέρωσης. 9Το καθήκον Του είναι μεγάλο, αλλά η δύναμη του Θεού είναι με το μέρος Του. 10 Επομένως για το Άγιο Πνεύμα αυτό είναι τόσο εύκολο που πραγματοποιήθηκε την στιγμή που Του δόθηκε για σας. 11Μην καθυστερείτε να επιστρέψετε στην ειρήνη με το να αναρωτιέστε πώς το Άγιο Πνεύμα μπορεί να εκπληρώσει αυτό που ο Θεός Του ανέθεσε να κάνει. 12Αφήστε το σε Εκείνο που γνωρίζει. 13Δεν σας ζητείται να αναλάβετε μόνοι σας βαριά καθήκοντα. 14Απλά σας ζητείται να κάνετε αυτά τα λίγα που σας προτείνει το Άγιο Πνεύμα, δείχνοντάς Του εμπιστοσύνη στον μικρό βαθμό του να πιστεύετε ότι αν σας ζητήσει κάτι μπορείτε να το κάνετε. 15Θα δείτε πόσο εύκολα μπορούν να επιτευχθούν όλα όσα ζητά.
6. Το Άγιο Πνεύμα δεν σας ζητά παρά μόνο αυτό. 2Φέρτε Του κάθε μυστικό που έχετε κλειδωμένο μακριά Του. 3Ανοίξτε Του κάθε πόρτα και αφήστε Το να μπει στο σκοτάδι και να το εξαλείψει με το φως. 4Το Άγιο Πνεύμα θα μπει με χαρά όταν του Το ζητήσετε. 5Φέρνει το φως στο σκοτάδι αν Του το φανερώσετε, αλλά δεν μπορεί να «κοιτάξει» αυτό που Του κρύβετε. 6Βλέπει για σας και αν δεν κοιτάξετε μαζί Του δεν μπορεί να δει. 7Η όραση του Χριστού δεν είναι μόνο για το Άγιο Πνεύμα, αλλά και για σας. 8Φέρτε λοιπόν όλες τις σκοτεινές και κρυφές σας σκέψεις στο Άγιο Πνεύμα και κοιτάξτε τες μαζί Του. 9Εκείνο κρατά το φως και εσείς το σκοτάδι. 10Αυτά τα δύο δεν μπορούν να συνυπάρξουν όταν οι Δυο σας μαζί τα κοιτάτε. 11Η κρίση Του πρέπει να επικρατήσει και θα σας τη δώσει καθώς ενώνετε την αντίληψή σας με τη δική Του.
7. Να ενωθείτε μαζί Του στην όραση είναι ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνετε να μοιράζεστε μαζί Του την ερμηνεία της αντίληψης που οδηγεί στη γνώση. 2Μόνοι σας δεν μπορείτε να δείτε. 3Οταν μοιράζεστε την αντίληψή σας με το Άγιο Πνεύμα το οποίο ο Θεός σας έδωσε, σας διδάσκει πώς να αναγνωρίζετε αυτό που βλέπετε. 4Να βλέπετε μαζί Του θα σας δείξει ότι κάθε νόημα, μαζί και το δικό σας, δεν προέρχεται από διπλή όραση αλλά από την ευγενική συγχώνευση όλων σε ένα νόημα, ένα συναίσθημα και έναν σκοπό. 5Ο Θεός έχει ένα σκοπό τον οποίο μοιράζεται μαζί σας. 6Η μία όραση την οποία το Άγιο Πνεύμα σας προσφέρει θα επιφέρει την ενότητα στον νου σας με τέτοια ευκρίνεια και τόσο έντονη φωτεινότητα που δεν θα επιθυμούσατε, για τίποτα στον κόσμο, να αρνηθείτε αυτά που ο Θεός θα ήθελε να έχετε. 7Διατηρήστε την βούλησή σας και αποδεχθείτε την ως δική Του με όλη Του την Αγάπη δική σας. 8’Ολη η τιμή είναι μέσω του Αγίου Πνεύματος δική σας και μέσω Αυτού είναι του Θεού.

Share