Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η επίθεση πάντοτε αφορά το σώμα. 2Οταν οποιαδήποτε μορφή επίθεσης μπαίνει στον νου σας τότε εξισώνετε τον εαυτό σας με ένα σώμα αφού αυτή είναι η ερμηνεία του εγώ γι᾽αυτό. 3Δεν είναι απαραίτητο να επιτεθείτε μέσω του σώματος για να δεχθείτε αυτή την ερμηνεία. 4Την δεχόσαστε απλά και μόνο με την πεποίθηση ότι η επίθεση μπορεί να σας βοη­θήσει να αποκτήστε κάτι που θέλετε. 5Αν δεν το πιστεύατε, η ιδέα της επίθεσης δεν θα σας ήλκυε καθόλου. 6Οταν εξισώνετε τον εαυτό σας με ένα σώμα πάντοτε θα βιώνετε κατάθλι­ψη. 7Όταν ένα παιδί του Θεού σκέφτεται για τον εαυτό του κατ᾽αυτό τον τρόπο, υποτιμά τον εαυτό του και βλέπει και τους αδελφούς του ανάλογα. 8Αφού μπορεί να βρει τον εαυτό του μονάχα μέσα σε αυτούς, αποκόπτεται από τη σωτηρία.
2. Θυμηθείτε ότι το Άγιο Πνεύμα ερμηνεύει το σώμα μόνο ως μέσο επικοινωνίας. 2Όντας το Ίδιο (το Άγιο Πνεύμα) ο Σύνδεσμος Επικοινωνίας ανάμεσα στον Θεό και τους διαχωρι­σμένους Υιούς Του, ερμηνεύει όλα όσα κατασκευάσατε μέσα στο Φως που το Ιδιο είναι. 3Το εγώ διαχωρίζει μέσω του σώματος. 4Το Άγιο Πνεύμα πλησιάζει τους άλλους μέσω αυτού. 5Δεν αντιλαμβάνεστε τους αδελφούς σας με τον τρόπο που τους αντιλαμβάνεται το Άγιο Πνεύμα, επειδή δεν θεωρείτε τα σώματα ως μέσα που ενώνουν τους νόες, ενοποιώντας τους με τον δικό σας νου και τον δικό μου. 6Αυτή η ερμηνεία του σώματος θα αλλάξει ολο­κληρωτικά τον νου σας σχετικά με την αξία του σώματος το οποίο δεν έχει καμιά αξία από μόνο του.
3. Αν χρησιμοποιήσετε το σώμα για επίθεση θα είναι επιζήμιο για σας. 2Αν απλά το χρη­σιμοποιήσετε για να προσεγγίσετε νόες ανθρώπων που πιστεύουν ότι είναι σώματα και τους διδάξετε μέσω του σώματος ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, τότε θα κατανοήσετε τη δύναμη του νου που βρίσκεται μέσα σας. 3Αν χρησιμοποιήσετε το σώμα γι᾽αυτό και μόνον γι᾽αυτό, δεν μπορείτε πια να επιτίθεστε μέσω αυτού. 4Στην υπηρεσία της ενοποίησης το σώμα γίνεται ένα όμορφο μάθημα κοινωνίας με τους άλλους που έχει αξία ώσπου να επέλ­θει η πραγματική κοινωνία. 5Αυτός είναι ο τρόπος του Θεού να κάνει απεριόριστο αυτό που εσείς φτιάξατε περιορισμένο. 6Το Αγιο Πνεύμα δεν βλέπει το σώμα όπως εσείς, επειδή γνωρίζει ότι η μόνη πραγματικότητα οποιουδήποτε πράγματος είναι η υπηρεσία που παρέ­χει στον Θεό με βάση τη λειτουργία που εκείνος Του δίνει.
4. Η επικοινωνία είναι το τέλος του διαχωρισμού. 2Η επίθεση τον προάγει. 3Το σώμα είναι όμορφο ή άσχημο, ειρηνικό ή άγριο, βοηθά ή βλάπτει ανάλογα με την χρήση που του έχει ανατεθεί. 4Και στο σώμα κάποιου άλλου θα δείτε τη χρήση που έχετε θέσει στο δικό σας. 5Αν το σώμα γίνεται ένα μέσο που δίνετε στο Αγιο Πνεύμα για να το χρησιμοποιήσει στο όνομα της ενότητας της Υιότητας δεν θα δείτε σε αυτό τίποτα σημαντικό πέρα από αυτό που υπάρχει. 6Χρησιμοποιήστε το για την αλήθεια και θα το δείτε μέσα από αυτήν. 7Η κακή χρήση του θα φέρει την ανάλογη παρανόηση η οποία έχει ήδη συμβεί μέσω της ήδη λαν­θασμένης χρήσης του. 8Αν ερμηνεύσετε οτιδήποτε χωριστά από το Άγιο Πνεύμα, τότε θα δυσπιστείτε γι᾽αυτό. 9Αυτό θα σας οδηγήσει σε μίσος και επίθεση και τελικά σε απώλεια της ειρήνης.
5. Όμως κάθε απώλεια προέρχεται από δική σας παρανόηση. 2Η απώλεια οποιασδήποτε μορφής είναι αδύνατη. 3Οταν όμως αντιμετωπίζετε έναν αδελφό ως μια σωματική οντότη­τα, η δύναμη και η δόξα του “χάνονται” για σας όπως και η δική σας. 4Του επιτεθήκατε αυτό όμως προϋποθέτει ότι πρώτα επιτεθήκατε στον εαυτό σας. 5Μην τον βλέπετε έτσι, διότι η δική σας σωτηρία θα επιφέρει τη δική του. 6Μην του επιτρέψετε να μειώσει τον εαυτό του μέσα στον νου σας αλλά ελευθερώστε τον από την πεποίθηση της μικρότητας κι έτσι δρα­πετεύστε και εσείς από την δική σας.7 Ως κομμάτι δικό σας, είναι άγιος. 8Ως κομμάτι δικό μου άγιοι είστε κι εσείς. 9Το να επικοινωνήσετε μ’ ένα κομμάτι του Ίδιου του Θεού, σημαίνει να φτάσετε πέρα από τη Βασιλεία στον Δημιουργό της, μέσω της Φωνής που Εκείνος όρισε ως δικό σας κομμάτι.
6. Αγαλλιάστε λοιπόν, που μόνοι σας τίποτε δεν μπορείτε να κάνετε. 2Δεν υπάρχετε από μόνοι σας. 3Εκείνος από Τον Οποίο προέρχεστε, θέλησε να έχετε δύναμη και δόξα με τις οποίες μπορείτε να εκπληρώσετε τέλεια το Άγιο Θέλημα Του για σας, όταν το αποδεχθεί­τε για τον εαυτό σας. 4Εκείνος δεν απέσυρε τα δώρα του από εσάς αλλά εσείς πιστεύετε ότι τα στερήσατε από Αυτόν. 5Ας μην μείνει κανένας Υιός κρυμμένος για χάρη του Ονόματος Του, επειδή το Όνομα Του είναι δικό σας.
7. Η Βίβλος λέει, «Ο Λόγος (ή η σκέψη) ενσαρκώθηκε». 2Μιλώντας κυριολεκτικά, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αφού φαίνεται να μιλά για την μετατροπή μιας τάξης πραγματικότη­τας σε μια άλλη. 3Απλά φαίνεται να υπάρχουν διαφορετικές τάξεις πραγματικότητας, όπως ακριβώς και διαφορετικές τάξεις θαυμάτων. 4Η σκέψη δεν μπορεί να γίνει σάρκα, παρά μόνο με την πίστη (ότι αυτό είναι δυνατό), αφού, εξάλλου, η σκέψη δεν είναι κάτι το σωμα­τικό. 5Όμως η σκέψη είναι επικοινωνία για την οποία το σώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 6Αυτή είναι η μόνη φυσιολογική του λειτουργία. 7Η μη φυσιολογική του χρήση σημαίνει ότι χάνουμε την αντίληψη του σκοπού του Αγίου Πνεύματος και έτσι συγχέουμε τον στόχο των μαθημάτων Του.
8. Δεν υπάρχει τίποτα που να δημιουργεί περισσότερο άγχος σε ένα μαθητή από το να παρακολουθεί μια σειρά μαθημάτων που δεν μπορεί να μάθει. 2Η αίσθηση της επάρκειας του πάσχει και γι’ αυτό παθαίνει κατάθλιψη. 3Το να αντιμετωπίζει κάποιος μια κατάσταση όπου η μάθηση είναι αδύνατη, είναι το πιο καταθλιπτικό πράγμα στον κόσμο. 4Γι᾽ αυτό τελικά ο κόσμος είναι καταθλιπτικός. 5Τα μαθήματα του Αγίου Πνεύματος δεν φέρνουν ποτέ κατά­θλιψη, επειδή είναι μαθήματα χαράς. 6Κάθε φορά που η αντίδραση σας στη μάθηση είναι η κατάθλιψη, αυτό συμβαίνει επειδή έχετε χάσει την επαφή με τον πραγματικό στόχο των μαθημάτων.
9. Σε αυτόν τον κόσμο ούτε καν το σώμα δεν αντιμετωπίζεται ως σύνολο. 2Ο σκοπός του επιμερίζεται σε πολλές λειτουργίες με μικρή ή καθόλου σχέση μεταξύ τους, έτσι που να φαίνεται ότι το σώμα διέπεται από χάος. 3Όταν καθοδηγείται από το εγώ, αυτό πράγματι συμβαίνει αλλά όχι κι όταν καθοδηγείται από το Άγιο Πνεύμα. 4Γίνεται ένα μέσον με το οποίο το μέρος του νου σας, που προσπαθήσατε να διαχωρίσετε από το Πνεύμα, μπορεί να ξεπεράσει τις διαστρεβλώσεις του και να επιστρέψει στο πνεύμα. 5Ό ναός του εγώ γίνεται τότε ο ναός του Αγίου Πνεύματος, όταν η αφοσίωση σε Αυτό αντικαθιστά την αφοσίωση στο εγώ. 6Κατ᾽αυτή την έννοια το σώμα πράγματι γίνεται ναός του Θεού. 7Η Φωνή Του καθο­δηγεί για τη χρήση που πρέπει να έχει.
10. Η θεραπεία είναι το αποτέλεσμα της χρήσης του σώματος αποκλειστικά και μόνο για επικοινωνία. 2 Αφού αυτή είναι η φυσική του λειτουργία, το σώμα θεραπεύεται ενώ γίνεται ένα ενοποιημένο σύνολο, κάτι που είναι επίσης φυσικό. 3Ο νους είναι ένα σύνολο και η πεποίθηση ότι ένα κομμάτι του είναι σημαντικό, ή ότι δεν είναι καν νους, είναι μια απο­σπασματική ή διαστρεβλωμένη ερμηνεία. 4Ο νους δεν μπορεί να γίνει σωματικός αλλά μπορεί να εκδηλωθεί μέσω του σώματος αν χρησιμοποιήσει το σώμα για να πάει πέρα από αυτό. 5Με αυτή τη διαδικασία, ο νους επεκτείνεται. 6Δεν σταματά στο σώμα, διότι σε αυτή την περίπτωση ο σκοπός του παρεμποδίζεται. 7 Ένας νους που έχει παρεμποδιστεί είναι ευάλωτος στην επίθεση επειδή έχει στραφεί εναντίον του εαυτού του.
11. 0 μόνος τρόπος που εγγυάται βοήθεια και θεραπεία είναι η απομάκρυνση των εμπο­δίων. 2Η βοήθεια και η θεραπεία είναι οι φυσιολογικές εκφράσεις του νου που δουλεύει μέσω του σώματος αλλά όχι μέσα σε αυτό. 3Αν ο νους πιστέψει ότι το σώμα είναι ο στόχος του θα στρεβλώσει την αντίληψη που έχει για το σώμα και μπλοκάροντας την επέκταση του πέρα από αυτό, θα επιφέρει αρρώστια υιοθετώντας τον διαχωρισμό. 4Η αντίληψη ότι το σώμα είναι μια ξεχωριστή οντότητα δεν μπορεί παρά να φέρνει αρρώστια, διότι αυτή η αντί­ληψη δεν είναι αληθινή. 5Ένα μέσο επικοινωνίας χάνει έτσι τη χρησιμότητα του αν χρησι­μοποιείται για ο,τιδήποτε άλλο. 6Η χρήση ενός μέσου επικοινωνίας ως μέσον επίθεσης δημι­ουργεί μια φανερή σύγχυση όσον αφορά τον σκοπό.
12. Η επικοινωνία σημαίνει ενότητα και η επίθεση διαχωρισμό. 2Πώς μπορείτε να κάνετε και τα δύο ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας το ίδιο πράγμα και να μην υποφέρετε; 3Η αντίλη­ψη του σώματος μπορεί να καταστεί ενοποιητική μόνο με ένα σκοπό. 4Αυτός απελευθερώ­νει τον νου από τον πειρασμό να δει το σώμα μέσα από πολλά διαφορετικά φώτα και το παραδίδει στο Ένα Φως μέσα στο οποίο μπορεί πλήρως να κατανοηθεί. 5Το να συγχέουμε ένα μέσο μάθησης με τον στόχο του μαθήματος είναι ένα βασικό λάθος που παρεμποδίζει την κατανόηση και των δύο. 6Η μάθηση πρέπει να οδηγεί πέρα από το σώμα, προς την επανα-αποκατάσταση της δύναμης του νου μέσα σε αυτό. 7Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω της διεύρυνσης του νου σε άλλους νόες χωρίς να εγκλωβίζεται ταυτόχρονα. 8Επειδή η διεύ­ρυνση είναι η μόνη λειτουργία του νου, αυτός ο εγκλωβισμός είναι η αιτία κάθε ασθένειας.
13. Το αντίθετο της χαράς είναι η κατάθλιψη. 2Οταν η διαδικασία μάθησης σας προξενεί κατάθλιψη αντί για χαρά, δεν μπορείτε να ακούσετε τον γεμάτο χαρά Δάσκαλο του Θεού και να διδαχθείτε από τα μαθήματα Του. 3Το να δείτε το σώμα ως ο,τιδήποτε άλλο εκτός από μέσον επικοινωνίας θα έχει ως αποτέλεσμα να περιορίσετε τον νου σας και να πλη­γωθείτε. 4Η υγεία άρα δεν είναι τίποτε άλλο παρά ενοποιημένος σκοπός. 5Αν θέσετε το σώμα στην υπηρεσία του σκοπού του νου, αυτό ενοποιείται επειδή ένας είναι και ο σκοπός του νου. 6Μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι η επίθεση είναι ένας σκοπός χρήσης του σώμα­τος, επειδή το σώμα δεν έχει κανένα σκοπό χωρίς τον νου.
14. Δεν είστε περιορισμένοι εξαιτίας του σώματος και η σκέψη δεν μπορεί να γίνει σάρκα. 2Παρ᾽ όλα αυτά ο νους μπορεί να εκδηλωθεί μέσω του σώματος αν πάει πέρα από αυτό και πάψει να το ερμηνεύει ως περιορισμό. 3Κάθε φορά που βλέπετε κάποιον άλλον περιορισμέ­νο λόγω του σώματος ταυτόχρονα επιβάλλετε αυτόν τον περιορισμό και στον εαυτό σας. 4Είστε πρόθυμοι να δεχθείτε κάτι τέτοιο όταν όλος ο σκοπός της μάθησης σας είναι να ξεφύγετε από τους περιορισμούς; 5Αν κάποιος αντιλαμβάνεται το σώμα ως μέσον επίθεσης και εξακολουθεί να προσδοκεί χαρά ως αποτέλεσμα, τότε αυτό είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη για τη χαμηλή πρόοδο του μαθητή. 6Εχει αποδεχθεί έναν στόχο μάθησης που βρίσκεται σε φανερή αντίφαση με τον ενοποιητικό στόχο του μαθήματος, γεγονός που επιδρά άμεσα στην ικανότητα του να υιοθετήσει ως δικό του τον σκοπό του μαθήματος.
15. Η χαρά είναι ένας ενοποιημένος σκοπός και ο ενοποιημένος σκοπός προέρχεται από τον Θεό. 2Οταν ο σκοπός σας ενοποιείται, τότε είναι ίδιος με του Θεού. 3Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να παρέμβετε στον σκοπό Του, τότε έχετε ανάγκη από σωτηρία. 4Εχετε καταδι­κάσει τον εαυτό σας αλλά αυτή είναι μια καταδίκη που δεν προέρχεται από τον Θεό. 5Επομένως δεν είναι αληθινή ούτε αυτή, ούτε και τα φαινομενικά αποτελέσματα της. 6Οταν βλέπετε έναν αδελφό ως σώμα, τον καταδικάζετε επειδή έχετε καταδικάσει τον εαυτό σας. 7Εντούτοις, αν κάθε καταδίκη είναι ψευδής και πρέπει να είναι αφού είναι μορφή επί­θεσης, τότε δεν μπορεί να έχει κανένα αποτέλεσμα.
16. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να υποφέρει από τα φανταστικά αποτελέσματα αυτού που δεν είναι αληθινό. 2Ελευθερώστε τον νου σας από την πεποίθηση ότι αυτό είναι πιθανό. 3Μέσα στην πλήρη του απιθανότητα βρίσκεται η μόνη σας ελπίδα γι᾽ απελευθέρω­ση. 4Αλλά και ποια άλλη ελπίδα θα θέλατε;5Ή ελευθερία από τις ψευδαισθήσεις βρίσκεται στο να μην πιστεύετε σε αυτές. 6Δεν υπάρχει επίθεση αλλά απεριόριστη επικοινωνία και επομένως απεριόριστη δύναμη και ενότητα. 7Η δύναμη της ενότητας είναι η επέκταση. 8Μην εγκλωβίζετε τη σκέψη σας σε αυτόν τον κόσμο και θα ανοίξετε τον νου σας στη δημι­ουργία μέσα στον Θεό.

Share