Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Είναι αδύνατον να αποδεσμευτείτε από το παρελθόν δίχως να εξαλείψετε την ιδιαίτερη σχέση.² Διότι η ιδιαίτερη σχέση είναι μια απόπειρα για επανεκδραμάτιση του παρελθόντος με στόχο την μεταβολή του. ³Φαντασιωσικές αδυναμίες, αναμνήσεις πόνου, παρελθούσες απογοητεύσεις, αντιλήψεις αδικίας και αποκλεισμού, όλα έρχονται στην ιδιαίτερη σχέση η οποία γίνεται ένα μέσο με το οποίο προσπαθείτε να αποκαταστήσετε την τρωθείσα αυτοεκτίμησή σας. ⁴Με ποια άλλη βάση, εκτός από αυτή του παρελθόντος, θα επιλέγατε έναν ιδιαίτερο σύντροφο; ⁵Κάθε επιλογή σαν αυτήν γίνεται επειδή έχετε αγκιστρωθεί σε κάτι «κακό» που υπάρχει στο παρελθόν και για το οποίο πρέπει να εξιλεωθεί κάποιος άλλος.
2.Η ιδιαίτερη σχέση παίρνει εκδίκηση για το παρελθόν. ²Επιζητώντας να μετατοπίσει τον πόνο στο παρελθόν, απασχολείται μόνο μ’ αυτό και παραβλέπει το παρόν. ³Οι σκιές από το παρελθόν την καλύπτουν και την μετατρέπουν σ’ αυτό που είναι. ⁴Δεν έχει νόημα στο παρόν, και εφόσον δεν σημαίνει τίποτα τώρα δεν μπορεί να έχει καν κάποιο αληθινό νόημα. ⁵Πώς αλλιώς μπορείτε ν’ αλλάξετε το παρελθόν παρά μόνο στη φαντασία σας; ⁶Και ποιός μπορεί να σας δώσει αυτό που πιστεύετε ότι σας στέρησε το παρελθόν; ⁷Το παρελθόν δεν είναι τίποτα. ⁸Μην επιζητάτε να στηρίξετε σ’ αυτό την κατηγορία της στέρησης, διότι το παρελθόν έχει φύγει. ⁹Δενμπορείτε στ’ αλήθεια να κρατιέστε απ’ αυτό που ήδη έχει φύγει. ¹⁰Συνεπώς θα πρέπει να συντηρείτε την ψευδαίσθηση ότι δεν έχει φύγει επειδή πιστεύετε ότι σας εξυπηρετεί προκειμένου να εκπληρώσετε κάποιο στόχο. ¹¹Θα πρέπει επίσης να σημαίνει ότι αυτός ο στόχος δεν θα μπορούσε να εκπληρωθεί στο παρόν παρά μόνο στο παρελθόν.
3.Μην υποτιμάτε την έντονη τάση του εγώ να παίρνει εκδίκηση για το παρελθόν. ²Είναι εντελώς παράλογη και εντελώς πρωτόγονη. ³Διότι το εγώ θυμάται όλες τις ήττες που του επιφέρατε και θέλει να σας τις ανταποδώσει. ⁴Οι φαντασιώσεις που φέρνει μέσα στις ιδιαίτερες σχέσεις σας, προκειμένου να εκδηλώσει το μίσος του, είναι φαντασιώσεις της δικής σας καταστροφής. ⁵Διότι το εγώ χρησιμοποιεί το παρελθόν εναντίον σας και αν εσείς αποδράσετε από το παρελθόν αισθάνεται ότι του στερείτε την εκδίκηση που σας οφείλει. ⁶Όμως, δίχως τη δική σας συμμαχία για την ίδια την καταστροφή σας, το εγώ δεν θα μπορούσε να σας καθηλώσει στο παρελθόν. ⁷Μέσω της ιδιαίτερης προσωπικής σχέσης επιτρέπετε την καταστροφή σας. ⁸Αυτό είναι εμφανώς παράλογο. ⁹Εκείνο όμως που δεν είναι τόσο εμφανές είναι ότι το παρόν είναι άχρηστο εφόσον συνεχίζετε να υποστηρίζετε τους στόχους του εγώ.
4.Το παρελθόν έχει φύγει. ²Μην αναζητάτε να το συντηρήσετε μέσω των ιδιαίτερων σχέσεων που σας προσδένουν σ’ αυτό και σας διδάσκουν πως η σωτηρία είναι το παρελθόν και γι’ αυτό πρέπει να επιστρέψετε στο παρελθόν για να σωθείτε. ³Δεν υπάρχει φαντασίωση που να μην περιέχει το όνειρο μιας εκδίκησης για το παρελθόν. ⁴Θα συνεχίζετε να παίζετε το θέατρο αυτού του ονείρου ή θα το εγκαταλείψετε;
5.Δεν είναι εμφανές το γεγονός ότι εκδραματίζετε την εκδίκηση που αναζητάτε, μέσα στην ιδιαίτερη σχέση. ²Ακόμα κι όταν εισχωρεί η εχθρότητα και η αγριότητα, δεν κλονίζεται ουσιαστικά η ψευδαίσθηση της αγάπης. ³Όμως, το μοναδικό πράγμα που το εγώ ποτέ δεν θα άφηνε να φτάσει στη συνείδησή σας είναι πως η ιδιαίτερη σχέση αποτελεί την εκδραμάτιση της εκδίκησής σας προς τον εαυτό σας. ⁴Όμως τι άλλο θα μπορούσε να είναι; ⁵Αναζητώντας την ιδιαίτερη σχέση δεν ψάχνετε για τη δόξα του εαυτού σας. ⁶Την έχετε αρνηθεί και έτσι η σχέση γίνεται το υποκατάστατό της, και η εκδίκηση γίνεται το υποκατάστατο του Συντονισμού με το Ένα, ενώ η απόδραση από την εκδίκηση γίνεται απώλεια για σας.
6.Το Άγιο Πνεύμα παραθέτει γαλήνια την άγια στιγμή αντί της παράλογης αντίληψης σωτηρίας που υποστηρίζει το εγώ. ²Είπαμε πριν ότι το Άγιο Πνεύμα πρέπει να διδάξει μέσω συγκρίσεων και γι’ αυτό χρησιμοποιεί τα αντίθετα για να καταδείξει την αλήθεια. ³Η άγια στιγμή είναι το αντίθετο της έμμονης ιδέας του εγώ ότι η σωτηρία επιτυγχάνεται μέσω της εκδίκησης για το παρελθόν. ⁴Στην άγια στιγμή γίνεται κατανοητό ότι το παρελθόν έχει περάσει και μαζί του έχει ξεριζωθεί και εξαφανιστεί και η τάση εκδίκησης. ⁵Η γαλήνη και η ειρήνη του παρόντος⁶Τα πάντα έχουν χαθεί εκτός από την αλήθεια. σας αγκαλιάζουν με τέλεια ηρεμία.
7.Για λίγο, ίσως μπείτε στον πειρασμό να φέρετε και τις ψευδαισθήσεις μέσα στην άγια στιγμή για να εμποδίσετε την πλήρη επίγνωσή σας σχετικά με την τέλεια αντίθεση, απ’ όλες τις πλευρές, μεταξύ της ψευδαίσθησης και του βιώματος της αλήθειας. ²Όμως δεν θα συνεχίστε αυτή την προσπάθεια για πολύ. ³Θα υπερισχύσει η δύναμη του Αγίου Πνεύματος διότι ενωθήκατε μαζί Του στην άγια στιγμή. ⁴Οι ψευδαισθήσεις που φέρνετε μαζί σας θα εξασθενίσουν για λίγο το βίωμά σας από την επαφή με το Άγιο Πνεύμα και θα σας εμποδίσουν να το διατηρήσετε στον νου σας. ⁵Όμως, η άγια στιγμή είναι αιώνια και οι ψευδαισθήσεις που έχετε σχετικά με τον χρόνο δεν μπορούν να εμποδίσουν το άχρονο ούτε κι εσάς από την εμπειρία του.
8.Ό,τι σας έχει δοθεί από τον Θεό, σας έχει δοθεί πραγματικά και πραγματικά θα ληφθεί. ²Διότι τα δώρα του Θεού δεν πραγματώνονται παρά μόνο μέσα από τη δική σας αποδοχή. ³Η δική σας αποδοχή ολοκληρώνει τη δική Του προσφορά. ⁴Θα λάβετε επειδή⁵Σας προσέφερε την άγια στιγμή και είναι αδύνατον να μη τη λάβετε επειδή⁶Όταν θέλησε ο Υιός Του να είναι ελεύθερος, ο Υιός Του πράγματι ήταν ελεύθερος. ⁷Στην άγια στιγμή ενυπάρχει η υπενθύμισή Του ότι ο Υιός Του θα είναι παντοτινά έτσι όπως δημιουργήθηκε. ⁸Όλα όσα σας διδάσκει το Άγιο Πνεύμα δεν είναι παρά η υπενθύμιση πως έχετε πράγματι λάβει ό,τι σας έδωσε ο Θεός. σας την έδωσε Εκείνος. το Θέλημά Του είναι να προσφέρει.
9.Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να αντιπαρατάξετε στην πραγματικότητα. ²Εκείνο που πρέπει να συγχωρεθεί είναι οι ψευδαισθήσεις σας εναντίον των αδελφών σας. ³Μόνο οι ψευδαισθήσεις μπορούν να συγχωρεθούν. ⁴Ο Θεός δεν κατηγορεί κανένα για τίποτα, διότι είναι ανίκανος να έχει οποιουδήποτε είδους ψευδαισθήσεις. ⁵Απελευθερώστε τους αδελφούς σας από τη σκλαβιά των ψευδαισθήσεών τους συγχωρώντας τους για τις ψευδαισθήσεις που αντιλαμβάνεστε σ’ αυτούς. ⁶Έτσι θα μάθετε ότι έχετε συγχωρεθεί, διότι εσείς τους προσφέρατε τις ψευδαισθήσεις. ⁷Αυτή η κατάσταση απελευθέρωσης εκδηλώνεται μέσω της άγιας στιγμής και μέσα στον χρόνο, ώστε να σας επιφέρει την πραγματική κατάσταση των ουρανών.
10. Να θυμάστε πως πάντα επιλέγετε μεταξύ αλήθειας και ψευδαισθήσεων. ²Μεταξύ του πραγματικού Συντονισμού με το Ένα, ο οποίος θεραπεύει, και της «εξιλέωσης» που προσφέρει το εγώ, η οποία καταστρέφει. ³Καθώς αναζητάτε μοναχά τη θέση σας στο σχέδιο του Συντονισμού, το οποίο έχει προέλθει από την Αγάπη του Θεού, θα έχετε απεριόριστη υποστήριξη από όλη τη δύναμη και την Αγάπη Του. ⁴Μη συμμαχείτε με το εγώ. ⁵Συμμαχήστε με τον Θεό στην αναζήτηση του Συντονισμού σας με το Ένα. ⁶Η Αγάπη Του αρκεί, διότι ο Αγγελιοφόρος Του κατανοεί πώς θα αποκαταστήσει τη Βασιλεία των Ουρανών μέσα σας επενδύοντας μόνο στη διάσωση της σχέσης σας μαζί Του.
11. Αναζητείστε και βρείτε το μήνυμά Του στην άγια στιγμή όπου όλες οι ψευδαισθήσεις συγχωρούνται. ²Από αυτήν επεκτείνεται το θαύμα για να ευλογήσει τους πάντες και να λύσει όλα τα προβλήματα όπως κι αν γίνονται αυτά αντιληπτά, μικρά ή μεγάλα, πιθανά ή απίθανα. ³Δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα κάνει χώρο σ’ Αυτόν και το Μεγαλείο Του. ⁴Το να δημιουργήσετε στενή σχέση με τον Θεό σημαίνει να δεχθείτε όλες τις σχέσεις ως αληθινές και μέσω της αλήθειας τους, να εγκαταλείψετε όλες σας τις ψευδαισθήσεις προς χάριν της πραγματικής σχέσης σας μαζί Του. ⁵Εξυμνήστε και δοξάστε μόνο τη σχέση που έχετε με τον Θεό και καμιά άλλη. ⁶Η αλήθεια βρίσκεται σ’ αυτήν και πουθενά αλλού. ⁷Η μόνη επιλογή σας είναι αυτή.
12.Συγχώρεσε τις ψευδαισθήσεις μας, Πατέρα, και βοήθησέ μας να δεχθούμε την αληθινή σχέση μας μαζί Σου, στην οποία δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις κι ούτε μπορούν ποτέ να υπάρξουν. ²Η αγιότητά μας είναι δική Σου. ³Δεν υπάρχει τίποτα για να συγχωρεθεί στην αγιότητά μας διότι η δική Σου είναι τέλεια. ⁴Ο ύπνος της λησμονιάς είναι μόνο η απροθυμία ενθύμησης της συγχώρεσης και της Αγάπης Σου. ⁵ Μη μας αφήνεις να περιπλανιόμαστε μέσα στον πειρασμό διότι ο πειρασμός δεν είναι το Θέλημά Σου για τον Υιό σου. ⁶Ας λάβουμε μόνον ό,τι Εσύ μας έχεις προσφέρει και ας δεχθούμε μόνο αυτό στους νόες που Εσύ δημιούργησες και αγαπάς. ⁷Αμήν.

Share