Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Τα φαινόμενα απατούν, αλλά μπορούν να αλλαχθούν. 2Η πραγματικότητα είναι αμετάβλητη. 3Δεν εξαπατά καθόλου κι αν αποτύχετε να δείτε πέρα από τα φαινόμενα είστε εξαπατημένοι. 4Διότι τα πάντα όσα βλέπετε θ αλλάξουν κι εν τούτοις τα νομίζατε πραγματικά προηγουμένως, και τώρα πιστεύετε και πάλι πως είναι αληθινά. 5Με αυτόν τον τρόπο η πραγματικότητα υποβιβάζεται σε μορφή, και στην μεταβολή. 6Η πραγματικότητα είναι αμετάβλητη. 7Αυτό είναι που την κάνει πραγματική και την φυλάσσει χώρια απ όλα τα φαινόμενα. 8Πρέπει να υπερβεί κάθε μορφή για να είναι ο εαυτός της. 9Δεν μπορεί ν αλλάξει.
2. Το θαύμα είναι το μέσον για να δείξει ότι όλα τα φαινόμενα μπορούν ν αλλάξουν επειδή είναι φαινόμενα, και δεν μπορούν να έχουν την αμεταβλητότητα που συνεπάγεται η πραγματικότητα. 2Το θαύμα επιβεβαιώνει και μαρτυρεί την λύτρωση από τα φαινόμενα με το να δείχνει ότι μπορούν ν αλλάξουν. 3Ο αδελφός σας έχει μέσα του μια αμεταβλητότητα πέρα από τα φαινόμενα και την πλάνη. 4Συσκοτίζεται με το ν αλλάζετε απόψεις γι αυτόν, απόψεις που τις αντιλαμβάνεστε σαν την πραγματικότητα του. 5Το ευτυχές όνειρο σχετικά μ αυτόν παίρνει την μορφή του παρουσιαστικού της τέλειας υγείας του, της τέλειας ελευθερίας του από όλων των ειδών τις ελλείψεις, και της ασφάλειας από συμφορές όλων των ειδών. 6Το θαύμα είναι απόδειξη ότι αυτός δεν δεσμεύεται από την απώλεια ή τα βάσανα οποιασδήποτε μορφής, επειδή τόσο εύκολα μπορεί ν αλλάξει. 7Αυτό δείχνει ότι δεν ήταν ποτέ πραγματικό και δεν μπορούσε να προέρχεται από την πραγματικότητα του. 8Διότι αυτή είναι αμετάβλητη και δεν έχει αποτελέσματα που οτιδήποτε στη γη ή στον Ουρανό θα μπορούσε ποτέ να την αλλάξει. 9Αλλά τα φαινόμενα φαίνονται εξωπραγματικά επειδή αλλάζουν.
3. Τι άλλο είναι ο πειρασμός παρά η επιθυμία να κάνεις πραγματικές τις ψευδαισθήσεις; 2Δεν φαίνεται να είναι η επιθυμία να μην είναι έτσι η πραγματικότητα. 3Εν τούτοις είναι ένας ισχυρισμός ότι μερικές μορφές ειδώλων έχουν μια ισχυρή γοητεία που τα κάνει δυσκολότερα να τους αντισταθείτε από κείνα που δεν θα θέλατε να έχουν πραγματικότητα. 4Ο πειρασμός λοιπόν δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό: μια προσευχή ώστε το θαύμα να μην αγγίξει κάποια όνειρα, αλλά να διατηρήσει την μη πραγματικότητα τους θαμπή και να τους δώσει πραγματικότητα αντ αυτής. 5Και οι Ουρανοί δεν αποκρίνονται στην προσευχή, κι ούτε μπορεί ένα θαύμα να σας δοθεί για να θεραπεύσετε τα φαινόμενα που δεν σας αρέσουν. 6Έχετε εγκαθιδρύσει όρια. 7Αυτό που ζητάτε σας έχει δοθεί, αλλά όχι εκ Θεού ο Οποίος δεν γνωρίζει όρια. 8Εσείς οι ίδιοι περιορίσατε τον εαυτό σας.
4. Η πραγματικότητα είναι αμετάβλητη. 2Τα θαύματα δείχνουν πως ό,τι έχετε παρεμβάλλει ανάμεσα στην πραγματικότητα και την επίγνωση σας είναι πλασματικό και δεν παρεμβαίνει καθόλου. 3Το κόστος της πεποίθησης ότι πρέπει να υπάρχουν κάποια φαινόμενα πέρα από την ελπίδα της αλλαγής είναι ότι το θαύμα δεν μπορεί να προέλθει από σας σταθερά. 4Διότι του ζητήσατε να αρνηθεί την δύναμη να θεραπεύει όλα τα όνειρα. 5Δεν υπάρχει κανένα θαύμα που να μην μπορείτε να έχετε όταν επιθυμείτε την θεραπεία. 6Αλλά δεν υπάρχει θαύμα που να μπορεί να σας δοθεί παρά μόνον αν το θέλετε. 7Επιλέξτε ό,τι θα θέλατε να θεραπεύσει και Αυτός ο Οποίος δίνει όλα τα θαύματα δεν έχει την ελευθερία να παραχωρήσει τα δώρα του στον Υιό του Θεού. 8Όταν δελεάζεται, αρνείται την πραγματικότητα. 9Και γίνεται με την θέληση του πρόθυμος σκλάβος εκείνου που επέλεξε αντ αυτής.
5. Επειδή η πραγματικότητα είναι αμετάβλητη υπάρχει ένα θαύμα ήδη εκεί για να θεραπεύσει όλα τα πράγματα που αλλάζουν και να σας τα προσφέρει για να τα δείτε σε χαρούμενη μορφή, χωρίς φόβο. 2Θα σας δοθεί για να κοιτάξετε τον αδελφό σας έτσι. 3Αλλά όχι ενόσω θα το θέλατε διαφορετικά σε κάποιες απόψεις. Διότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα θέλατε να θεραπευθεί ως σύνολο. 4Ο Χριστός μέσα του είναι τέλειος. 5Είναι αυτό που θέλατε να κοιτάξετε; 6Τότε επιτρέψτε να μην υπάρχουν όνειρα σχετικά με αυτόν που θα τα προτιμούσατε αντί να βλέπετε τον Χριστό μέσα του. 7Και θα δείτε τον Χριστό μέσα του επειδή τον αφήσατε να έρθει σε εσάς. 8Κι όταν Αυτός σας έχει κάνει την εμφάνιση Του, θα είστε σίγουροι πως είστε σαν κι Αυτόν, διότι Αυτός είναι το αμετάβλητο στον αδελφό σας και σε σας.
6. Αυτό θα κοιτάξετε όταν αποφασίσετε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα φαινόμενο που θα θέλατε να κρατήσετε στην θέση τού ό,τι πραγματικά είναι ο αδελφός σας. 2Μην αφήσετε κανέναν πειρασμό του να προτιμήσετε ένα όνειρο, να επιτρέψει στην αβεβαιότητα να εισέλθει. 3Μην γίνεστε ένοχος και φοβισμένος όταν δελεάζεστε από το όνειρο του τι είναι αυτός. 4Αλλά μην του δίνετε δύναμη ν αντικαταστήσει το αμετάβλητο εντός του στην όραση σας γι αυτόν. 5Δεν υπάρχει ψευδές φαινόμενο αλλά θα ξεθωριάσει, αν ζητήσετε ένα θαύμα αντ αυτού. 6Δεν υπάρχει πόνος από τον οποίο να μην είναι ελεύθερος, αν εσείς θα επιθυμούσατε απ αυτόν (τον αδελφό σας) να είναι αυτό που είναι. 7Γιατί θα’πρεπε να φοβάστε να δείτε τον Χριστό μέσα του; 8Δεν κοιτάζετε παρά τον εαυτό σας σε ο,τι βλέπετε. 9Όπως θεραπεύεται αυτός κι εσείς ελευθερώνεστε από την ενοχή, διότι η όψη του είναι η δική σας.

Share