Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Όλη η θεραπεία είναι αποδέσμευση από το παρελθόν. 2Να γιατί το Άγιο Πνεύμα είναι ο μοναδικός Θεραπευτής. 3Διδάσκει ότι το παρελθόν δεν υπάρχει, κι αυτό είναι ένα γεγο­νός το οποίο ανήκει στη σφαίρα της γνώσης, και άρα το οποίο κανένας στον κόσμο δεν μπορεί να γνωρίσει. 4Θα ήταν πράγματι αδύνατον να βρίσκεται στον κόσμο έχοντας αυτήν τη γνώση. 5Διότι ο νους που το γνωρίζει αυτό κατηγορηματικά, γνωρίζει επίσης ότι κατοι­κεί στην αιωνιότητα, και δεν χρησιμοποιεί καμιά αντίληψη καθόλου. 6Αρα δεν συλλογίζεται το πού βρίσκεται, διότι η έννοια «πού» δεν σημαίνει τίποτα γι αυτόν. 7Γνωρίζει ότι είναι παντού, ακριβώς όπως γνωρίζει ότι έχει τα πάντα και για πάντα.
2.Η απολύτως πραγματική διαφορά ανάμεσα στην αντίληψη και στη γνώση γίνεται εντε­λώς φανερή εάν συλλογιστείτε αυτό: δεν υπάρχει τίποτα ατελές στη γνώση. 2Κάθε πλευρά της είναι πλήρης και κατά συνέπεια καμιά πλευρά της δεν είναι χωριστή. 3Εσείς είστε μια πλευρά της γνώσης, όντας μέσα στον Νου του Θεού, ο Οποίος σας γνωρίζει. 4Όλη η γνώση πρέπει να είναι δική σας, διότι μέσα σας βρίσκεται όλη η γνώση. 5Η αντίληψη, στο πιο ψηλό της σημείο, δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένη. 6Ακόμη και η αντίληψη για το Άγιο Πνεύμα, όσο τέλεια κι αν είναι, είναι χωρίς σημασία στους Ουρανούς. 7Η αντίληψη μπορεί να φτάσει παντού υπό την καθοδήγηση Του, διότι η όραση του Χριστού βλέπει τα πάντα σε φως.8 Ωστόσο, καμιά αντίληψη, όσο ιερή κι αν είναι, δεν θα διαρκέσει παντοτινά.
3. Η τέλεια αντίληψη, λοιπόν, έχει πολλά στοιχεία κοινά με τη γνώση, κάνοντας δυνατή τη μετάβαση σ αυτήν. 2Όμως το τελευταίο βήμα πρέπει να γίνει από τον Θεό, διότι το τελευταίο βήμα στη λύτρωση σας, η οποία φαίνεται να είναι στο μέλλον, πραγματοποιή­θηκε από τον Θεό κατά τη δημιουργία σας. 3Ο διαχωρισμός δεν την έχει διακόψει. 4Η δημιουργία δεν μπορεί να διακοπεί. 5Ο διαχωρισμός είναι απλά μια ελαττωματική διατύπωση της πραγματικότητας, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. 6Το θαύμα, το οποίο δεν χρειάζεται στους Ουρανούς, είναι απαραίτητο εδώ. 7Όψεις της πραγματικότητας μπορούν ακόμα να ειδωθούν, και θα αντικαταστήσουν όψεις της μη πραγματικότητας. 8 Όψεις της πραγματικότητας μπορούν να γίνουν ορατές στα πάντα και παντού. 9Εντούτοις μόνο ο Θεός μπορεί να τις συναθροίσει μαζί, στεφανώνοντας ,τες ως μία με το τελικό δώρο της αιωνιότητας.
4.Χωρίς τον Πατέρα και τον Υιό, το Άγιό Πνεύμα δεν έχει λειτουργία (αποστολή). 2Δεν είναι ξεχωριστό από κανένα Τους, ευρισκόμενο στον Νου και των δύο, και γνωρίζοντας ότι ο Νους είναι ένας.3 Είναι μια Σκέψη του Θεού, κι ο Θεός Το πρόσφερε σε σας διότι δεν έχει Σκέψεις που να μην τις μοιράζεται. 4Το μήνυμα Του μιλά για το άχρονο μέσα στον χρόνο, κι αυτός είναι ο λόγος που η όραση του Χριστού κοιτάζει τα πάντα με αγάπη. 5Αλλά ακόμα και η όραση του Χριστού δεν είναι η πραγματικότητα Του. 6Οι χρυσές όψεις της πραγματι­κότητας που αναδύονται στο φως κάτω από το στοργικό Του βλέμμα είναι αποσπασματικές ματιές προς τον Παράδεισο που βρίσκεται πέραν αυτών.
5.Αυτό είναι το θαύμα της δημιουργίας: ότι είναι ένα για πάντα.2Κάθε θαύμα που προ­σφέρετε στον Υιό του Θεού δεν είναι παρά η αληθινή αντίληψη μιας όψης του όλου. 3Αν και κάθε όψη είναι το όλον, δεν μπορείτε να το γνωρίζετε αυτό μέχρι που να δείτε ότι κάθε όψη είναι η ίδια, έχοντας γίνει αντιληπτή κάτω από το ίδιο φως κι ως ένα. 4Συνεπώς ό,τι έχει ειδωθεί χωρίς το παρελθόν σας φέρνει πιο κοντά προς το τέλος του χρόνου κομίζο­ντας θεραπευμένη και θεραπευτική όραση μέσα στο σκοτάδι, και παρέχοντας στον κόσμο τη δυνατότητα να δει. 5Διότι το φως πρέπει να έρθει μέσα στον σκοτεινιασμένο κόσμο για να κάνει την όραση του Χριστού δυνατή ακόμη κι εδώ. 6Βοηθήστε Τον να προσφέρει το δώρο Του του φωτός σε όλους όσοι νομίζουν ότι περιπλανώνται στο σκοτάδι κι αφήστε Τον να τους συγκεντρώσει μέσα στην ήρεμη όραση Του που τους κάνει ένα.
6.Είναι όλοι το ίδιο, όλοι όμορφοι και ίσοι μέσα στην ιερότητα τους. 2Κι Αυτός θα τους προσφέρει στον Πατέρα Του όπως εκείνοι προσφέρθηκαν σ Αυτόν. 3Υπάρχει ένα θαύμα, όπως υπάρχει και μία πραγματικότητα. 4Και κάθε θαύμα που κάνετε τα περιέχει όλα, όπως κάθε όψη της πραγματικότητας που βλέπετε μετέχει ήσυχα μέσα στη μία πραγματικότητα του Θεού. 5Το μόνο θαύμα που υπήρξε ποτέ είναι του Θεού ο πιο ιερός Υιός, δημιουργημέ­νος στη μία πραγματικότητα που είναι ο Πατέρας του. 6Η όραση του Χριστού είναι το δώρο Του σε σας. 7Η Ύπαρξη Του είναι το δώρο του Πατέρα Του προς Αυτόν.
7.Χαρείτε με τη θεραπεία διότι το δώρο του Χριστού μπορείτε να το προσφέρετε, και το δώρο του Πατέρα σας δεν μπορείτε να το χάσετε. 2Προσφέρετε το δώρο του Χριστού σε όλους και παντού, διότι τα θαύματα πρόσφεραν τον Υιό του Θεού μέσω του Αγίου Πνεύ­ματος και σας εναρμονίζουν με την πραγματικότητα. 3Το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει τον ρόλο σας στη λύτρωση, ποιοι σας αναζητούν και πού να τους βρείτε. 4Η Γνώση βρίσκεται πολύ πιο πέρα από την ατομική σας φροντίδα. 5Εσείς που είστε μέρος της και αυτή ολόκληρη, χρειάζεται μόνο να συνειδητοποιήσετε ότι αυτή προέρχεται από τον Πατέρα κι όχι από εσάς. 6Ο ρόλος σας στη λύτρωση σας οδηγεί σε αυτήν μέσω της επανεγκαθίδρυσης της ενότητας της μέσα στον νου σας.
8.Όταν θα δείτε τους αδελφούς σας σαν τον εαυτό σας τότε θα αφεθείτε ελεύθεροι στη γνώση, έχοντας μάθει να ελευθερώνετε τον εαυτό σας διαμέσου Αυτού που γνωρίζει την ελευθερία. 2Ενωθείτε μαζί μου κάτω από το ιερό λάβαρο της διδασκαλίας Του και καθώς δυναμώνουμε σε ισχύ, η δύναμη του Υιού του Θεού θα κινηθεί μέσα μας και δεν θα αφή­σουμε κανέναν ασυγκίνητο και κανέναν μονάχο. 3Και ξαφνικά ο χρόνος θα τελειώσει και όλοι θα ενωθούμε στην αιωνιότητα του Θεού Πατέρα. 4Το ιερό φως που είδατε έξω από τον εαυτό σας, σε κάθε θαύμα που προσφέρατε στους αδελφούς σας, θα σας επιστραφεί. 5Και γνωρίζοντας ότι το φως βρίσκεται μέσα σας, τα δημιουργήματα σας θα είναι εκεί μαζί σας, όπως κι εσείς είστε μέσα στον Πατέρα σας.
9.Όπως τα θαύματα σε αυτόν τον κόσμο σας συνδέουν με τους αδελφούς σας, έτσι και τα δημιουργήματα σας θεμελιώνουν την πατρότητα σας στους Ουρανούς. 2Εσείς είστε ο μάρτυρας της Πατρότητας του Θεού κι Αυτός σας έχει δώσει τη δύναμη να δημιουργήσετε τους μάρτυρες της δικής σας πατρότητας, η οποία είναι όπως η δική Του. 3Αρνηθείτε έναν αδελφό εδώ, κι αρνείστε τους μάρτυρες της πατρότητας σας στους Ουρανούς. 4Το θαύμα που ο Θεός δημιούργησε είναι τέλειο, όπως είναι και τα θαύματα που εσείς εγκαθιδρύσατε στα Όνομα Του. 5Δεν χρειάζονται θεραπεία, ούτε κι εσείς, όταν τους αποδεχθείτε (τους αδελφούς σας).
10.Όμως, σε αυτό τον κόσμο η τελειότητα σας είναι χωρίς μάρτυρες. 2 Ο Θεός τη γνωρίζει αλλά εσείς όχι κι έτσι δεν συμμερίζεστε τη μαρτυρία Του γι αυτήν. 3Ούτε κηρύσσετε την αλήθεια Του, διότι η πραγματικότητα μαρτυρείται ως μία. 4Ο Θεός περιμένει τη μαρτυρία σας για τον Υιό Του και τον Ίδιο. 5Τα θαύματα που κάνετε στη γη ανυψώνονται στους Ουρανούς και σ Αυτόν. 6 Βεβαιώνουν εκείνο που δεν γνωρίζετε και καθώς φτάνουν στις πύλες των Ουρανών, ο Θεός θα τις ανοίξει. 7Διότι Αυτός ποτέ δεν θα άφηνε απέξω τον Δικό Του αγαπημένο Υιό, μακριά απ Αυτόν.

Share