Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Όλη η θεραπεία είναι αποδέσμευση από το παρελθόν. 2Να γιατί το Άγιο Πνεύμα είναι ο μοναδικός Θεραπευτής. 3Διδάσκει ότι το παρελθόν δεν υπάρχει κι αυτό είναι ένα γεγο­νός το οποίο ανήκει στην σφαίρα της γνώσης και το οποίο, συνεπώς, κανένας στον κόσμο δεν μπορεί να γνωρίζει. 4Θα ήταν πράγματι αδύνατον να βρίσκεται στον κόσμο έχοντας αυτήν την γνώση. 5Διότι ο νους που το γνωρίζει αυτό αναμφισβήτητα, γνωρίζει επίσης ότι κατοι­κεί στην αιωνιότητα και δεν χρησιμοποιεί καμιά αντίληψη καθόλου. 6Άρα δεν συλλογίζεται  πού βρίσκεται, διότι η έννοια «πού» δεν σημαίνει τίποτα γι᾽ αυτόν. 7Γνωρίζει ότι είναι παντού, ακριβώς όπως γνωρίζει ότι έχει τα πάντα και για πάντα.
2.Η απολύτως πραγματική διαφορά ανάμεσα στην αντίληψη και στην γνώση γίνεται εντε­λώς φανερή εάν συλλογιστείς αυτό: δεν υπάρχει τίποτα μερικό σχετικά με την γνώση. 2Κάθε πλευρά της είναι ολόκληρη και κατά συνέπεια καμιά πλευρά της δεν είναι χωριστή. 3Εσύ είσαι μια πλευρά της γνώσης, όντας μέσα στον Νου του Θεού, ο Οποίος σε γνωρίζει. 4Όλη η γνώση πρέπει να είναι δική σου, διότι μέσα σου βρίσκεται όλη η γνώση. 5Η αντίληψη, στο πιο ψηλό της σημείο, δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένη. 6Ακόμη και η αντίληψη για το Άγιο Πνεύμα, όσο τέλεια κι αν είναι, είναι χωρίς σημασία στους Ουρανούς. 7Η αντίληψη μπορεί να φτάσει παντού υπό την καθοδήγηση Του, διότι η όραση του Χριστού βλέπει τα πάντα σε φως. 8Ωστόσο, καμιά αντίληψη, όσο άγια κι αν είναι, δεν θα διαρκέσει παντοτινά.
3. Η τέλεια αντίληψη, λοιπόν, έχει πολλά στοιχεία κοινά με την γνώση, κάνοντας δυνατή την μετάβαση σε αυτήν. 2Όμως το τελευταίο βήμα πρέπει να γίνει από τον Θεό, διότι το τελευταίο βήμα στην λύτρωση σου, η οποία φαίνεται να είναι στο μέλλον, πραγματοποιή­θηκε από τον Θεό κατά την δημιουργία σου. 3Ο διαχωρισμός δεν την έχει διακόψει. 4Η δημιουργία δεν μπορεί να διακοπεί. 5Ο διαχωρισμός είναι απλά μια ελαττωματική διατύπωση της πραγματικότητας, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. 6Το θαύμα, το οποίο δεν χρειάζεται στους Ουρανούς, είναι απαραίτητο εδώ. 7Όψεις της πραγματικότητας μπορούν ακόμα να ειδωθούν και θα αντικαταστήσουν όψεις της μη πραγματικότητας. 8Όψεις της πραγματικότητας μπορούν να γίνουν ορατές στα πάντα και παντού. 9Εντούτοις μόνο ο Θεός μπορεί να τις συναθροίσει μαζί, στεφανώνοντάς τες ως μία με το τελικό δώρο της αιωνιότητας.
4.Χωρίς τον Πατέρα και τον Υιό, το Άγιο Πνεύμα δεν έχει λειτουργία. 2Δεν είναι ξεχωριστό από κανένα Τους, όντας στον Νου και των δύο και γνωρίζοντας ότι ο Νους είναι ένας. 3Είναι μια Σκέψη του Θεού κι ο Θεός Το πρόσφερε σε σένα διότι δεν έχει Σκέψεις που να μην τις μοιράζεται. 4Το μήνυμα Του μιλά για το άχρονο μέσα στον χρόνο κι αυτός είναι ο λόγος που η όραση του Χριστού κοιτάζει τα πάντα με αγάπη. 5Αλλά ακόμα και η όραση του Χριστού δεν είναι η πραγματικότητα Του. 6Οι χρυσές όψεις της πραγματι­κότητας που αναδύονται στο φως κάτω από το στοργικό Του βλέμμα είναι αποσπασματικές ματιές προς τον Ουρανό που βρίσκεται πέραν αυτών.
5.Αυτό είναι το θαύμα της δημιουργίας: ότι είναι ένα για πάντα.2Κάθε θαύμα που προ­σφέρεις στον Υιό του Θεού δεν είναι παρά η αληθινή αντίληψη μιας όψης του όλου. 3Αν και κάθε όψη είναι το όλον, δεν μπορείς να το γνωρίζεις μέχρι να δείς ότι κάθε όψη είναι  ίδια, έχοντας γίνει αντιληπτή κάτω από το ίδιο φως και άρα μία. 4Συνεπώς ό,τι έχει ειδωθεί χωρίς το παρελθόν σε φέρνει πιο κοντά προς το τέλος του χρόνου κομίζο­ντας θεραπευμένη και θεραπευτική όραση μέσα στο σκοτάδι και παρέχοντας στον κόσμο την δυνατότητα να δει. 5Διότι το φως πρέπει να έρθει μέσα στον σκοτεινιασμένο κόσμο για να κάνει την όραση του Χριστού δυνατή ακόμη κι εδώ. 6Βοήθησε Τον να προσφέρει το δώρο Του του φωτός σε όλους όσους νομίζουν ότι περιπλανώνται στο σκοτάδι κι αφησέ Τον να τους συγκεντρώσει μέσα στην ήρεμη όραση Του που τους κάνει ένα.
6.Είναι όλοι το ίδιο, όλοι όμορφοι και ίσοι μέσα στην αγιοσύνη τους. 2Κι Αυτός θα τους προσφέρει στον Πατέρα Του όπως εκείνοι προσφέρθηκαν σε Αυτόν. 3Υπάρχει ένα θαύμα, όπως υπάρχει και μία πραγματικότητα. 4Και κάθε θαύμα που κάνεις τα περιέχει όλα, όπως κάθε όψη της πραγματικότητας που βλέπεις μετέχει ήσυχα μέσα στην μία πραγματικότητα του Θεού. 5Το μόνο θαύμα που υπήρξε ποτέ είναι ο αγιότατος Υιός του Θεού, δημιουργημέ­νος στην μία πραγματικότητα που είναι του Πατέρα του. 6Η όραση του Χριστού είναι το δώρο Του σε σένα. 7Το Είναι Του είναι το δώρο του Πατέρα Του σε Αυτόν.
7.Να είσαι ικανοποιημένος με την θεραπεία διότι το δώρο του Χριστού μπορείς να το προσφέρεις και το δώρο του Πατέρα σου δεν μπορείς να το χάσεις. 2Πρόσφερε το δώρο του Χριστού σε όλους και παντού, διότι τα θαύματα πρόσφεραν τον Υιό του Θεού μέσω του Αγίου Πνεύ­ματος και σε εναρμονίζουν με την πραγματικότητα. 3Το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει τον ρόλο σου στην λύτρωση, ποιοί σε αναζητούν και πού να τους βρείς. 4Η Γνώση βρίσκεται πολύ πιο πέρα από την ατομική σου φροντίδα. 5Εσύ που είσαι μέρος της και αυτή ολόκληρη, χρειάζεται μόνο να συνειδητοποιήσεις ότι αυτή προέρχεται από τον Πατέρα κι όχι από εσένα. 6Ο ρόλος σου στην λύτρωση σε οδηγεί σε αυτήν μέσω της επανεγκαθίδρυσης της ενότητας της μέσα στον νου σου.
8.Όταν θα δείς τους αδελφούς σου ως τον εαυτό σου τότε θα αφεθείς ελεύθερος στη γνώση, έχοντας μάθει να ελευθερώνεις τον εαυτό σου διαμέσου Αυτού που γνωρίζει την ελευθερία. 2Ενώσου μαζί μου κάτω από το άγιο λάβαρο της διδασκαλίας Του και καθώς δυναμώνουμε σε ισχύ, η δύναμη του Υιού του Θεού θα κινηθεί μέσα μας και δεν θα αφή­σουμε κανέναν ασυγκίνητο και κανέναν μονάχο. 3Και ξαφνικά ο χρόνος θα τελειώσει και όλοι θα ενωθούμε στην αιωνιότητα του Θεού Πατέρα. 4Το άγιο φως που είδες έξω από τον εαυτό σου, σε κάθε θαύμα που προσέφερες στους αδελφούς σου, θα σου επιστραφεί. 5Και γνωρίζοντας ότι το φως βρίσκεται μέσα σου, τα δημιουργήματα σου θα είναι εκεί μαζί σου, όπως κι εσύ είσαι μέσα στον Πατέρα σου.
9.Όπως τα θαύματα σε αυτόν τον κόσμο σε συνδέουν με τους αδελφούς σου, έτσι και τα δημιουργήματα σου θεμελιώνουν την πατρότητα σου στους Ουρανούς. 2Εσύ είσαι ο μάρτυρας της Πατρότητας του Θεού κι Αυτός σου έχει δώσει την δύναμη να δημιουργήσεις τους μάρτυρες της δικής σου πατρότητας, η οποία είναι όπως η δική Του. 3Αρνήσου έναν αδελφό εδώ κι αρνείσαι τους μάρτυρες της πατρότητας σου στους Ουρανούς. 4Το θαύμα που ο Θεός δημιούργησε είναι τέλειο, όπως είναι και τα θαύματα που εσύ εγκαθίδρυσες στο Όνομα Του. 5Δεν χρειάζονται θεραπεία, ούτε κι εσύ όταν τα αποδέχεσαι .
10.Όμως, σε αυτόν τον κόσμο η τελειότητα σου είναι χωρίς μάρτυρες. 2Ο Θεός την γνωρίζει αλλά εσύ όχι κι έτσι δεν συμμερίζεσαι την μαρτυρία Του γι᾽ αυτήν. 3Ούτε κηρύσσεις την αλήθεια Του, διότι η πραγματικότητα μαρτυρείται ως μία. 4Ο Θεός περιμένει την μαρτυρία σου για τον Υιό Του και τον Ίδιο. 5Τα θαύματα που κάνεις στην γη ανυψώνονται στους Ουρανούς και σε Αυτόν. 6Βεβαιώνουν εκείνο που δεν γνωρίζεις και καθώς φτάνουν στις πύλες των Ουρανών, ο Θεός θα τις ανοίξει. 7Διότι Αυτός ποτέ δεν θα άφηνε απέξω τον Δικό Του αγαπημένο Υιό και μακριά από Αυτόν.

Share