Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Ο πειρασμός έχει ένα μάθημα που θα ήθελε να διδάξει, σε όλες του τις μορφές όπου κι αν εμφανίζεται. 2Θα ήθελε να πείσει τον Άγιο Υιό του Θεού ότι είναι ένα σώμα, γεννημένος σε αυτό που πρέπει να πεθάνει, ανήμπορος να ξεφύγει από την αδυναμία του και περιορισμένος απ᾽ό,τι τον διατάζει να νοιώσει. 3Αυτό βάζει περιορισμούς σε ό,τι αυτός μπορεί να κάνει, η ισχύς του είναι η μόνη δύναμη που έχει, η αντίληψή του δεν μπορεί να ξεπεράσει την μικροσκοπική του έκταση. 4Θα ήθελες να είσαι αυτό, αν ο Χριστός εμφανιζόταν σ᾽εσένα σε όλη Του την δόξα, μη ζητώντας σου παρά μόνο αυτό:

5Διάλεξε ακόμα μια φορά εάν θα ήθελες να πάρεις την θέση σου ανάμεσα στους σωτήρες του κόσμου ή αν θα ήθελες να παραμείνεις στην κόλαση
και να κρατήσεις τους αδελφούς σου εκεί.

6Επειδή Αυτός έχει έρθει και αυτό σου ζητά.
2. Πώς κάνεις την επιλογή; 2Πόσο εύκολα αυτό εξηγείται! 3Πάντα επιλέγεις ανάμεσα στην αδυναμία σου και στην δύναμη του Χριστού μέσα σου. 4Κι αυτό που επιλέγεις είναι αυτό που νομίζεις ότι είναι αληθινό. 5Απλά με το να μην χρησιμοποιείς ποτέ την αδυναμία για να κατευθύνει τις πράξεις σου, δεν την ισχυροποίησες.. 6Και το φως του Χριστού εντός σου αναλαμβάνει την φροντίδα όλων όσων κάνεις. 7Διότι έχεις φέρει την αδυναμία σου σε Αυτόν και Αυτός σου έδωσε την δύναμη Του αντ᾽αυτής.
3. Οι δοκιμασίες δεν είναι παρά μαθήματα που απέτυχες να μάθεις και σου ξαναπαρουσιάζονται, ώστε εκεί που πριν έκανες μια λανθασμένη επιλογή, να κάνεις τώρα μια καλύτερη κι έτσι να ξεφύγεις απ᾽όλο τον πόνο που σου έφερε αυτό που πριν είχες επιλέξει. 2Σε κάθε δυσκολία, αγωνία και κάθε περιπλοκή ο Χριστός σε καλεί και λέει απαλά, “Αδελφέ μου, διάλεξε πάλι”. 3Αυτός δεν θ᾽άφηνε ούτε μια πηγή πόνου αθεράπευτη, ούτε καμιά εικόνα να καλύπτει την αλήθεια. 4Θα μετακινούσε όλη την αθλιότητα από εσένα που ο θεός δημιούργησε ως βωμό για την χαρά. 5Δεν θα σας άφηνε απαρηγόρητους, μόνους σε όνειρα κολάσεως αλλά θα λύτρωνε τον κόσμο σας από ο,τιδήποτε κρύβει το πρόσωπο Του από εσάς. 6Η Αγισύνη Του είναι δική σου διότι Αυτός είναι η μόνη δύναμη που είναι πραγματική εντός σου. 7Η δύναμη Του είναι δική σου διότι Αυτός είναι ο Εαυτός που ο θεός δημιούργησε ως τον μοναδικό Του Υιό.
4. Οι εικόνες που έφτιαξες δεν μπορούν να επικρατήσουν ενάντια σε αυτό που ο Ίδιος ο Θεός θα σε ήθελε να είσαι. 2Μην φοβάσαι λοιπόν, ποτέ τον πειρασμό αλλά δες τον όπως είναι: ακόμα μια ευκαιρία να επιλέξεις ξανά και ν᾽αφήσεις την δύναμη του Χριστού να επικρατήσει σε κάθε περίσταση και σε κάθε μέρος όπου πριν ύψωνες μια εικόνα του εαυτού σου. 3Διότι αυτό που φαίνεται να κρύβει το πρόσωπο του Χριστού είναι αδύναμο μπρος στην μεγαλειότητα Του και εξαφανίζεται μπρος στην ιερή Του όραση. 4Οι σωτήρες του κόσμου, οι οποίοι βλέπουν όπως κι Αυτός, είναι απλά εκείνοι οι οποίοι επιλέγουν την δύναμη Του αντί για την δική τους αδυναμία, ειδωμένη ξέχωρα από Αυτόν. 5Θα λυτρώσουν τον κόσμο, διότι είναι ενωμένοι με όλη την δύναμη της Θέλησης του Θεού. 6Κι αυτό που θέλουν είναι μόνο το Θέλημα Του.
5. Μάθε, λοιπόν, την χαρούμενη συνήθεια να ανταποκρίνεσαι σε όλους τους πειρασμούς που αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ως αδύναμο και αξιολύπητο,  με αυτά τα λόγια:

2Είμαι όπως με δημιούργησε ο θεός. 3Ο Υιός Του δεν μπορεί να υποφέρει από τίποτα.
4Και είμαι ο Υιός Του.

5Έτσι προσκαλείται η δύναμη του Χριστού να επικρατήσει, αντικαθιστώντας όλη την αδυναμία σου με την δύναμη που προέρχεται από τον Θεό και δεν μπορεί ποτέ ν᾽αποτύχει. 6Κι έτσι τα θαύματα είναι τόσο φυσικά όσο ο φόβος και η αγωνία φαίνονταν να είναι, πριν γίνει η επιλογή για την αγιοσύνη. 7Διότι σ᾽εκείνη την επιλογή έχουν αποχωρήσει οι ψευδείς διακρίσεις, έχουν μπει κατά μέρος οι απατηλές εναλλακτικές και τίποτα δεν απομένει να εμποδίσει την αλήθεια.
6. Είσαι όπως σε δημιούργησε ο Θεός κι έτσι είναι κάθε ζωντανό ον που κοιτάζεις, ανεξάρτητα από τις εικόνες που βλέπεις. 2Ό,τι βλέπεις σαν πόνο κι ασθένεια, σαν αδυναμία και βάσανα κι απώλεια, δεν είναι παρά ο πειρασμός ν᾽αντιληφθείτε τον εαυτό σας ανυπεράσπιστο στην κόλαση. 3Μην ενδίδεις σε αυτόν και θα δείς όλον τον πόνο, με κάθε μορφή του, όπου κι αν εμφανίζεται, να εξαφανίζεται όπως η ομίχλη στον ήλιο. 4Ένα θαύμα έχει έρθει για να θεραπεύσει τον Υιό του Θεού και να κλείσει την πόρτα στα όνειρα του της αδυναμίας, ανοίγοντας τον δρόμο στην σωτηρία του και στην λύτρωση. 5Επίλεξε ξανά ακόμα μια φορά τί θα τον ήθέλες να είναι, ενθυμούμενος ότι κάθε επιλογή που κάνεις εγκαθιδρύει την δική σου ταυτότητα όπως εσὐ θα την δείς και θα πιστέψεις ότι είναι.
7. Μην μου αρνηθείς το μικρό δώρο που ζητώ, όταν σε αντάλλαγμα βάζω μπρος στα πόδια σου την ειρήνη του Θεού και την δύναμη να φέρεις αυτήν την ειρήνη στον καθένα που περιπλανάται αβέβαιος στον κόσμο, μόνος και σε συνεχή φόβο. Διότι σου δίνεται να ενωθείς μαζί του και μέσω του Χριστού εντός σου να ξεσκεπάσεις τα μάτια του και να τον αφήσεις να κοιτάξει τον Χριστό μέσα Του.
8. Αδελφοί μου στην λύτρωση, μην αποτύχετε ν᾽ακούσετε την φωνή μου και ν᾽ ακούσετε τα λόγια μου. 2Δεν ζητώ τίποτα παρά μόνο την δική σας λύτρωση. 3Δεν υπάρχει χώρος για την κόλαση μέσα σ᾽ένα κόσμο του οποίου η ομορφιά μπορεί ακόμα να είναι τόσο έντονη και τόσο περιεκτική που δεν είναι παρά μόνο ένα βήμα από εκεί για τον Ουρανό. 4Στα κουρασμένα σας μάτια φέρνω ένα όραμα ενός διαφορετικού κόσμου, τόσο νέου και καθαρού και φρέσκου που θα ξεχάσετε τον πόνο και τη θλίψη που είδατε πριν. 5Εν τούτοις αυτό είναι ένα όραμα που πρέπει να το μοιρασθείτε με όλους όσους βλέπετε, ειδεμή δεν θα το δείτε. 6Το να δώσετε αυτό το δώρο είναι ο τρόπος να το κάνετε δικό σας. 7Κι ο Θεός πρόσταξε, με τρυφερή καλωσύνη, να είναι δικό σας.
9. Ας είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να περπατήσουμε τον κόσμο και να βρούμε τόσες ευκαιρίες ν᾽ αντιληφθούμε ακόμα μια κατάσταση όπου το δώρο του Θεού μπορεί ακόμα μια φορά ν᾽αναγνωρισθεί ως δικό μας! 2Κι έτσι όλα τα υπολείμματα της κόλασης, οι μυστικές αμαρτίες και τα κρυμμένα μίση θα φύγουν. 3Κι όλη η ομορφιά που έκρυβαν εμφανίζεται σαν γρασίδια τ᾽Ουρανού στην όραση μας, για να μας ανυψώσει ψηλά πάνω από τους ακανθώδεις δρόμους στους οποίους ταξιδέψαμε πριν εμφανισθεί ο Χριστός.4 Ἀκούστε με αδέρφια μου, ακούστε κι ενωθείτε μαζί μου. 5Ο Θεός πρόσταξε να μην μπορώ να καλώ μάταια και στην δική του βεβαιότητα μένω ικανοποιημένος. 6Διότι θα ακούσετε και θα επιλέξετε ξανά. Και σε αυτή την επιλογή όλοι ελευθερώνονται.
10. Σ᾽ευχαριστώ, Πατέρα, για αυτούς τους άγιους που είναι αδελφοί μου όπως είναι και Υιοί Σου. 2Η πίστη μου σε αυτούς είναι Δική Σου. 3Είμαι τόσο βέβαιος πως θάρθουν σ᾽εμένα όσο κι Εσύ είσαι σίγουρος για αυτό που είναι και θα είναι για πάντα. 4Θ᾽αποδεχθούν το δώρο που τους προσφέρω, επειδή Εσύ μου το έδωσες για λογαριασμό τους. 5Κι όπως εγώ δεν κάνω παρά το Άγιο Σου Θέλημα, έτσι κι αυτοί θα επιλέξουν. 6Και σου προσφέρω ευχαριστίες γι᾽ αυτούς. 7Το τραγούδι της σωτηρίας θα αντηχήσει σε όλο τον κόσμο με κάθε επιλογή που κάνουν. 8Διότι είμαστε ένα στον σκοπό και το τέλος της κόλασης είναι κοντά.
11. Το χέρι μου είναι απλωμένο με χαρούμενο καλωσόρισμα προς κάθε αδελφό που θα ήθελε να ενωθεί μαζί μου για να φθάσει πέρα από τον πειρασμό και ο οποίος κοιτάζει με ακλόνητη αποφασιστικότητα προς το φως που ακτινοβολεί εκεί με τέλεια σταθερότητα. 2Δώσε μου τους δικούς μου, διότι ανήκουν σ᾽Ἐσένα. 3Και μπορείς ν᾽αποτύχεις σε αυτό που δεν είναι παρά το Θέλημα Σου; 4Σ᾽ ευχαριστώ γι᾽αυτό που είναι οι αδελφοί μου. 5Και καθώς ο καθένας τους επιλέγει να ενωθεί μαζί μου, το τραγούδι της ευχαριστίας από την γη στους Ουρανούς αυξάνει από μικροσκοπικές σκόρπιες ίνες μελωδίας σε μια χορωδία από έναν κόσμο λυτρωμένο από την κόλαση, έναν κόσμο που Σου προσφέρει ευχαριστίες.
12. Και τώρα λέμε “Αμήν”. 2Διότι ο Χριστός έχει έρθει να κατοικήσει στην κατοικία που Εσύ έθεσες γι᾽ Αυτόν πριν την γέννηση του χρόνου, στην ήρεμη αιωνιότητα. 3Το ταξίδι κλείνει, τελειώνοντας εκεί που άρχισε. 4Δεν παραμένει κανένα ίχνος του. 5Ούτε σε μια ψευδαίσθηση δεν αποδίδεται πίστη κι ούτε μια κηλίδα σκοτεινιάς δεν μένει για να κρύψει το πρόσωπο του Χριστού από κανέναν. 6Το Θέλημα Σου έγινε, τέλεια και πλήρως και όλη η δημιουργία Σε αναγνωρίζει και Σε γνωρίζει ως την μόνη Πηγή της. 7Καθαρό όμοιο με Σένα λάμπει το φως από κάθε τι που ζει και κινείται εντός Σου. 8Διότι φθάσαμε εκεί όπου όλοι μας είμαστε ένα και είμαστε στον οίκο μας, όπου Εσύ μας ήθελες να είμαστε.

Share