Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Το μόνο πρόβλημα που μένει είναι το ότι βλέπετε ένα διάλειμμα στο χρόνο μεταξύ τη στιγμής που συγχωρείτε ,και εκείνης που θα λάβετε τα οφέλη της εμπιστοσύνης σας προς τον αδελφό σας. 2Αυτό αντανακλά τα λίγα που πιθανόν να κρατάγατε ανάμεσα σε σας και στον αδελφό σας έτσι που εσείς κι εκείνος θα ήσασταν κατά ένα μικρό βαθμό χωριστά. 3Διότι ο χρόνος και ο χώρος είναι μια ψευδαίσθηση, που παίρνει πολλές μορφές. 4Αν έχει προβληθεί πέρα απ’ το νου σας την θεωρείτε χρόνο. 5Όσο πιο κοντά την φέρετε εκεί όπου είναι, τόσο περισσότερο την αντιλαμβάνεστε σαν χώρο.
2. Υπάρχει μία απόσταση που θα θέλατε ίσως να κρατήσετε από τον αδελφό σας κι αυτόν τον χώρο τον αντιλαμβάνεστε ως χρόνο επειδή εξακολουθείτε να πιστεύετε πως είστε έξω απ’ τον αδελφό σας. 2Αυτό καθιστά αδύνατη την εμπιστοσύνη. 3Και δεν μπορείτε να πιστέψετε πως η εμπιστοσύνη θα διευθετούσε κάθε πρόβλημα τώρα.4 Έτσι το θεωρείτε πιο ασφαλές να μείνετε λίγο προσεκτικοί κι επιφυλακτικοί για συμφέροντα που αντιλαμβάνεστε ως ξέχωρα απ’ τα δικά του. 5 Με αυτή την αντίληψη δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τι κέρδος σας προσφέρει η συγχώρεση τώρα . 6 Στο κενό που νομίζετε πως υπάρχει ανάμεσα στην προσφορά και στην λήψη του δώρου φαίνεται να κάνετε θυσία και υφίσταστε απώλεια. 7Βλέπετε την τελική σωτηρία, όχι άμεσα αποτελέσματα.
3. Η σωτηρία είναι άμεση. 2Αν δεν την αντιλαμβάνεστε κατ’ αυτό τον τρόπο θα την φοβάστε, πιστεύοντας πως ο κίνδυνος της απώλειας είναι μεγάλος ανάμεσα στο χρόνο που ο σκοπός της γίνεται δικός σας και στα αποτελέσματα που θα έρθουν σε σας. 3Σε αυτή την μορφή το λάθος εξακολουθεί να παραμένει ασαφές κι αυτόείναι η πηγή του φόβου. 4 Η σωτηρία θα εξαφανίσει το χώρο που εξακολουθείτε να βλέπετε ανάμεσά σας, επιτρέποντάς σας να ενωθείτε ακαριαία σαν ένα. 5Και σ’ αυτό το σημείο φοβάστε πως θα υπάρχει απώλεια. 6Μην προβάλλετε αυτό το φόβο στο χρόνο, διότι ο χρόνος δεν είναι ο εχθρός που αντιλαμβάνεστε. 7 Ο χρόνος είναι τόσο ουδέτερος όσο και το σώμα, εκτός από αυτό που βλέπετε ως σκοπό τους. 8Αν εξακολουθούσατε να διατηρείτε ένα μικρό χώρο ανάμεσα σ’ εσάς και στον αδελφό σας, τότε θα θέλατε λίγο χρόνο στον οποίο η συγχώρεση να αναστέλλεται για λίγο. 9Κι αυτό δημιουργεί το κενό στο χρόνο στο οποίο η συγχώρεση μένει μακριά σας αλλά και όταν δίδεται φαίνεται επικίνδυνη, με δικαιολογημένο τρόμο.
4. Όμως ο χώρος ανάμεσα σε σας και στον αδελφό σας είναι φανερός μόνο στο παρόν, στο τώρα , και δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός στο μέλλον. 2Κι ούτε μπορείτε να τον παραβλέψετε παρά μόνο μέσα στο παρόν. 3Η μελλοντική απώλεια δεν είναι αυτό που φοβάστε. 4Η τωρινή ένωση σας τρομάζει. 5Ποιος μπορεί να νιώσει απομόνωση πέρα από το παρόν; 6 Μία μελλοντική αιτία δεν παρουσιάζει ακόμη αποτελέσματα. 7Και επομένως αν φοβάστε, υπάρχει μία τωρινή αιτία. 8Και αυτή είναι που χρειάζεται διόρθωση, όχι μία μελλοντική κατάσταση.
5. Τα σχέδια που κάνατε για την ασφάλεια τοποθετούνται όλα στο μέλλον, όπου δεν μπορείτε να σχεδιάσετε. 2Κανένας σκοπός δεν έχει ακόμη δοθεί στο μέλλον, και αυτό που θα συμβεί δεν έχει ακόμη την αιτία του. 3Ποιός μπορεί να προβλέψει αποτελέσματα χωρίς μία αιτία; 4Και ποιος θα φοβόταν τ’ αποτελέσματα εκτός αν σκεφτόταν πως ήδη προκλήθηκαν και έχουν κριθεί ως καταστροφικά τώρα ; 5 Η πίστη στην αμαρτία προκαλεί φόβο, και όπως η αιτία της, κοιτάζει μπροστά, κοιτάζει πίσω αλλά παραβλέπει το εδώ και τώρα. 6 Όμως μονάχα εδώ και τώρα πρέπει να υπάρχει η αιτία της αν τα αποτελέσματα της έχουν ήδη κριθεί τρομακτικά. 7Και μέσω αυτής της παράβλεψης, προστατεύεται και μένει μακριά από την θεραπεία. 8Διότι το θαύμα είναι τώρα. 9Στέκει εδώ ήδη μέσα στην τωρινή του χάρη μέσα στο μόνο κενό χρόνου που η αμαρτία και ο φόβος έχουν παραβλέψει, αλλά που είναι το μόνο που υπάρχει στο χρόνο.
6. Η διαδικασία της διόρθωσης δεν διαρκεί καθόλου. 2 Όμως η αποδοχή της διαδικασίας φαίνεται να διαρκεί αιώνια. 3Η αλλαγή του σκοπού που το Άγιο Πνεύμα έφερε στη σχέση σας έχει μέσα της όλα τα αποτελέσματα που θα δείτε. 4Μπορείτε να τα κοιτάξετε τώρα. 5Γιατί να περιμένετε έως ότου αυτά ξεδιπλωθούν μέσα στο χρόνο και να φοβηθείτε πως ίσως δεν έρθουν αν και ήδη βρίσκονται εδώ; 6Σας έχουν πει πως οτιδήποτε καλό προέρχεται από τον Θεό. 7 Και όμως φαίνεται σαν αυτό να μην ισχύει. 8Το καλό που έχει την μορφή καταστροφής είναι δύσκολο να το αποδεχθεί κανείς προκαταβολικά. 9Κι ούτε υπάρχει πράγματι καμία λογική σ’ αυτή την ιδέα.
7. Γιατί το καλό θα έπρεπε να εμφανιστεί με την μορφή κακού; 2 Και δεν είναι παραπλανητικό αν αυτό συμβεί; 3Η αιτία του, αν μπορούσε ποτέ να φανερωθεί, βρίσκεται εδώ. 4Γιατί λοιπόν τα αποτελέσματα του δεν φαίνονται; 5 Γιατί να βρίσκονται στο μέλλον; 6 Και εσείς επιδιώκετε να ικανοποιείστε με αναστεναγμούς και με τη δικαιολογία πώς δεν καταλαβαίνετε τώρα, αλλά κάποτε θα καταλάβετε. 7 Και τότε το νόημα του θα είναι καθαρό σε σας. 8Αυτή δεν είναι λογική, διότι είναι άδικη και ξεκάθαρα υπαινίσσεται την τιμωρία έως ότου έρθει η στιγμή της απελευθέρωσης. 9 Αλλάζοντας το σκοπό του προς το καλό, δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει κάποιο κενό στο οποίο να χτυπά η καταστροφή ,και το οποίο να θεωρηθεί ως καλό κάποια μέρα ενώ προς το παρόν έχει την μορφή του πόνου. 10 Αυτή είναι μία θυσία του τώρα, που δεν θα μπορούσε να είναι το τίμημα που ζητά το Άγιο Πνεύμα γι’ αυτό που εντελώς δωρεάν πρόσφερε.
9. Όμως αυτή η ψευδαίσθηση έχει μία αιτία η οποία, αν και ψευδής, πρέπει να βρίσκεται ήδη μέσα στο νου σας. 2 Κι αυτή η ψευδαίσθηση δεν γεννά παρά ένα αποτέλεσμα, και μια μορφή μέσω της οποίας γίνεται αντιληπτή η συνέπεια. 3Αυτό το κενό στο χρόνο, κατά το οποίο η τιμωρία θεωρείται ως η μορφή με την οποία το καλό εμφανίζεται είναι μονάχα η μία πλευρά του μικρού χώρου που σας χωρίζει, προτού συγχωρεθείτε.
10. Μην βρίσκετε ευχαρίστηση στη μελλοντική ευτυχία.2 Δεν έχει κανένα νόημα, και δεν είναι η δίκαιη ανταμοιβή σας.3 Διότι έχετε δικαίωμα στην ελευθερία τώρα. 4Τι ωφελεί η ελευθερία όταν έχει την μορφή της φυλακής; 5 Γιατί η εκπλήρωση της σωτηρίας να μεταμφιέζεται σε θάνατο; 6Η καθυστέρηση είναι παράλογη και η λογική που θα υποστήριζε ότι τ’αποτελέσματα της τωρινής αιτίας πρέπει να καθυστερήσουν και να έρθουν σε ένα μελλοντικό χρόνο, είναι απλά μία άρνηση του γεγονότος πως η αιτία και το αποτέλεσμα πρέπει να έρθουν ως ένα. 7 Μην κοιτάζετε το χρόνο, αλλά το μικρό χώρο που υπάρχει ακόμα ανάμεσά σας, και από τον οποίο πρέπει να λυτρωθείτε. 8 Και μην τον αφήνετε να μεταμφιέζεται σε χρόνο, και με αυτόν τον τρόπο να συντηρείται επειδή καθώς η μορφή του αλλάζει δεν αναγνωρίζεται τι είναι. 9 Ο σκοπός του Αγίου Πνεύματος είναι τώρα δικός σας. 10 Δεν θα έπρεπε λοιπόν να σας ανήκει επίσης και η ευτυχία του;

Share