Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Το μόνο πρόβλημα που μένει είναι ότι βλέπετε ένα διάστημα ανάμεσα στον χρόνο  που συγχωρείτε και εκείνον που θα λάβετε τα οφέλη της εμπιστοσύνης σας προς τον αδελφό σας. 2Αυτό δεν αντανακλά παρά το λίγο που θα κρατούσατε ανάμεσά σας  ώστε να μπορείτε να είστε κατά ένα μικρό βαθμό χωριστά. 3Διότι ο χρόνος και ο χώρος είναι μια ψευδαίσθηση, που παίρνει πολλές μορφές. 4Αν έχει προβληθεί πέρα από το νου σας την θεωρείτε χρόνο. 5Όσο πιο κοντά φέρεται εκεί όπου είναι, τόσο περισσότερο την αντιλαμβάνεστε σαν χώρο.
2. Υπάρχει μία απόσταση που θα θέλατε να κρατήσετε χωριστά από τον αδελφό σας και αυτόν τον χώρο τον αντιλαμβάνεστε ως χρόνο επειδή εξακολουθείτε να πιστεύετε πως είστε ξένοι μεταξύ σας. 2Αυτό καθιστά αδύνατη την εμπιστοσύνη. 3Και δεν μπορείτε να πιστέψετε ότι η εμπιστοσύνη θα διευθετούσε τώρα, κάθε πρόβλημα. 4Έτσι θεωρείτε πιο ασφαλές να μείνετε λίγο προσεκτικοί κι επιφυλακτικοί για συμφέροντα που αντιλαμβάνεστε ως ξεχωριστά. 5Με αυτήν την αντίληψη δεν μπορείτε να διανοηθείτε να κερδίσετε τώρα, αυτό που προσφέρει η συγχώρεση. 6Στο κενό που νομίζετε πως υπάρχει ανάμεσα στην προσφορά και στην λήψη του δώρου φαίνεται να κάνετε θυσία και υφίσταστε απώλεια. 7Βλέπετε την σωτηρία που κάποτε θάρθει, όχι άμεσα αποτελέσματα.
3. Η σωτηρία είναι άμεση. 2Αν δεν την αντιλαμβάνεστε κατ’ αυτό τον τρόπο θα την φοβάστε, πιστεύοντας πως ο κίνδυνος της απώλειας είναι μεγάλος ανάμεσα στον χρόνο που ο σκοπός της γίνεται δικός σας και στα αποτελέσματα που θα έρθουν σε σας. 3Σε αυτή την μορφή, το λάθος, που είναι η πηγή του φόβου, ακόμα συσκοτίζεται. 4Η σωτηρία θα εξάλειφε τον χώρο που ακόμα βλέπετε ανάμεσά σας, επιτρέποντάς σας να ενωθείτε ακαριαία ως ένα. 5Και εδώ είναι που φοβάστε ότι βρίσκεται η απώλεια. 6Μην προβάλλετε αυτό τον φόβο στον χρόνο, διότι ο χρόνος δεν είναι ο εχθρός που αντιλαμβάνεστε. 7Ο χρόνος είναι τόσο ουδέτερος όσο και το σώμα, εκτός από αυτό που βλέπετε ως σκοπό του. 8Αν ακόμα διατηρείτε ένα μικρό χώρο ανάμεσα σ’ εσάς και στον αδελφό σας, τότε θα θέλατε λίγο χρόνο στον οποίο η συγχώρεση να αναστέλλεται για λίγο. 9Και αυτό όμως, κάνει το διάστημα ανάμεσα στον χρόνο όπου η συγχώρεση παρακρατήθηκε από εσάς και όταν δόθηκε να φαίνεται επικίνδυνο, με δικαιολογημένο τρόμο.
4. Όμως ο χώρος ανάμεσα σε σας και στον αδελφό σας είναι φανερός μόνο στο παρόν, στο τώρα και δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός στο μέλλον. 2Κι ούτε μπορείτε να τον παραβλέψετε παρά μόνο μέσα στο παρόν. 3Η μελλοντική απώλεια δεν είναι αυτό που φοβάστε. 4Αλλά η τωρινή σας ένωσή σάς τρομάζει. 5Ποιος μπορεί να νιώσει απομόνωση πέρα από το παρόν; 6Μία μελλοντική αιτία δεν παρουσιάζει ακόμη αποτελέσματα. 7Και επομένως αν φοβάστε, υπάρχει μία τωρινή αιτία. 8Και αυτή είναι που χρειάζεται διόρθωση, όχι μία μελλοντική κατάσταση.
5. Τα σχέδια που κάνατε για την ασφάλεια τοποθετούνται όλα στο μέλλον, όπου δεν μπορείτε να σχεδιάσετε. 2Κανένας σκοπός δεν έχει ακόμη δοθεί στο μέλλον και αυτό που θα συμβεί δεν έχει ακόμη την αιτία του. 3Ποιός μπορεί να προβλέψει αποτελέσματα χωρίς μία αιτία; 4Και ποιος θα φοβόταν τ’ αποτελέσματα εκτός αν σκεφτόταν πως ήδη προκλήθηκαν και έχουν κριθεί ως καταστροφικά τώρα; 5Η πίστη στην αμαρτία προκαλεί φόβο και όπως η αιτία της, κοιτάζει μπροστά, κοιτάζει πίσω αλλά παραβλέπει το εδώ και τώρα. 6Όμως μόνο εδώ και τώρα πρέπει να υπάρχει η αιτία της αν τα αποτελέσματα της έχουν ήδη κριθεί τρομακτικά. 7Και μέσω αυτής της παράβλεψης, προστατεύεται και μένει μακριά από την θεραπεία. 8Διότι το θαύμα είναι τώρα. 9Στέκει ήδη εδώ, μέσα στην τωρινή χάρη, μέσα στο μόνο διάστημα χρόνου που η αμαρτία και ο φόβος έχουν παραβλέψει αλλά που είναι το μόνο που υπάρχει στον χρόνο.
6. Η διαδικασία της διόρθωσης δεν διαρκεί καθόλου. 2Όμως η αποδοχή της διαδικασίας φαίνεται να διαρκεί αιώνια. 3Η αλλαγή του σκοπού που το Άγιο Πνεύμα έφερε στην σχέση σας έχει μέσα της όλα τα αποτελέσματα που θα δείτε. 4Μπορείτε να τα κοιτάξετε τώρα. 5Γιατί να περιμένετε έως ότου αυτά ξεδιπλωθούν μέσα στον χρόνο και να φοβηθείτε πως ίσως δεν έρθουν αν και ήδη βρίσκονται εδώ; 6Σας έχουν πει πως οτιδήποτε καλό προέρχεται από τον Θεό. 7Και όμως φαίνεται σαν αυτό να μην ισχύει. 8Το καλό που έχει την μορφή καταστροφής είναι δύσκολο να το αποδεχθεί κανείς προκαταβολικά. 9Κι ούτε υπάρχει πράγματι καμία λογική σε αυτή την ιδέα.
7. Γιατί το καλό θα έπρεπε να εμφανιστεί με την μορφή κακού; 2Και δεν είναι παραπλανητικό αν αυτό συμβεί; 3Η αιτία του, αν μπορούσε ποτέ να φανερωθεί, βρίσκεται εδώ. 4Γιατί λοιπόν τα αποτελέσματα του δεν φαίνονται; 5Γιατί να βρίσκονται στο μέλλον; 6Και εσείς επιδιώκετε να ικανοποιείστε με αναστεναγμούς και με την δικαιολογία πώς δεν καταλαβαίνετε τώρα, αλλά κάποτε θα καταλάβετε. 7Και τότε το νόημα του θα είναι καθαρό σε σας. 8Αυτή δεν είναι λογική, διότι είναι άδικη και ξεκάθαρα υπαινίσσεται την τιμωρία έως ότου έρθει η στιγμή της απελευθέρωσης. 9Αλλάζοντας τον σκοπό του προς το καλό, δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει κάποιο κενό στο οποίο να χτυπά η καταστροφή και το οποίο να θεωρηθεί ως καλό κάποια μέρα ενώ προς το παρόν έχει την μορφή του πόνου. 10Αυτή είναι μία θυσία τού τώρα, που δεν θα μπορούσε να είναι το τίμημα που ζητά το Άγιο Πνεύμα γι’ αυτό που εντελώς δωρεάν πρόσφερε.
8. Όμως αυτή η ψευδαίσθηση έχει μία αιτία η οποία, αν και ψευδής, πρέπει να βρίσκεται ήδη μέσα στο νου σας. 2Και αυτή η ψευδαίσθηση δεν γεννά παρά ένα αποτέλεσμα και μια μορφή μέσω της οποίας γίνεται αντιληπτή η συνέπεια. 3Αυτό το διάστημα στον χρόνο, κατά το οποίο τα αντίποινα θεωρούνται ως η μορφή με την οποία το “καλό” εμφανίζεται, είναι μόνο μία πλευρά του μικρού χώρου που σας χωρίζει, ακόμα ασυγχώρητου.
9. Μην βρίσκετε ευχαρίστηση στην μελλοντική ευτυχία.2 Δεν έχει κανένα νόημα, και δεν είναι η δίκαιη ανταμοιβή σας. 3 Διότι έχετε δικαίωμα στην ελευθερία τώρα. 4Τι ωφελεί η ελευθερία όταν έχει την μορφή της φυλακής; 5 Γιατί η εκπλήρωση της σωτηρίας να μεταμφιέζεται σε θάνατο; 6Η καθυστέρηση είναι παράλογη και η λογική που θα υποστήριζε ότι τ’αποτελέσματα της τωρινής αιτίας πρέπει να καθυστερήσουν και να έρθουν σε ένα μελλοντικό χρόνο, είναι απλά μία άρνηση του γεγονότος πως η αιτία και το αποτέλεσμα πρέπει να έρθουν ως ένα. 7 Μην κοιτάζετε τον χρόνο αλλά το μικρό χώρο που υπάρχει ακόμα ανάμεσά σας και από τον οποίο πρέπει να λυτρωθείτε. 8Και μην τον αφήνετε να μεταμφιέζεται σε χρόνο και με αυτόν τον τρόπο να συντηρείται επειδή καθώς η μορφή του αλλάζει δεν αναγνωρίζεται τι είναι. 9 Ο σκοπός του Αγίου Πνεύματος είναι τώρα δικός σας. 10 Δεν θα έπρεπε λοιπόν να σας ανήκει επίσης και η ευτυχία του;

Share