Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Έχουμε πει πως χωρίς προβολή δεν μπορεί να υπάρξει θυμός αλλά είναι επίσης αλήθεια πως χωρίς επέκταση δεν μπορεί να υπάρχει αγάπη. 2Αυτά αντανακλούν έναν θεμελιώδη νόμο του νου και γι’ αυτό έναν νόμο που βρίσκεται συνεχώς σε ισχύ. 3Είναι ο νόμος με τον οποίο δημιουργείτε αλλά και μέσω του οποίου δημιουργηθήκατε. 4Είναι ο νόμος που ενοποιεί τη Βασιλεία και την κρατά μέσα στο Νου του Θεού. 5 Το εγώ αντιλαμβάνεται αυτόν τον νόμο ως μέσον με το οποίο μπορεί να ξεφορτωθεί ό,τι δεν θέλει. 6Το Άγιο Πνεύμα τον αντιλαμβάνεται ως τον θεμελιώδη νόμο του μοιράσματος μέσω του οποίου προσφέρετε ότι θεωρείτε πολύτιμο, έτσι ώστε να το διατηρήσετε στο νου σας. 7Για το Άγιο Πνεύμα είναι ο νόμος της επέκτασης. 8Για το εγώ είναι ο νόμος της στέρησης. 9Έτσι παράγει αφθονία ή έλλειψη, ανάλογα με το πως θα ανταποκριθείτε. 10Αυτή η επιλογή εξαρτάται από εσάς. 11Αλλά δεν εξαρτάται από εσάς ν᾽αποφασίσετε εάν θα χρησιμοποιήσετε τον νόμο ή όχι. 12Κάθε νους πρέπει να προβάλλει ή να επεκτείνει, επειδή με αυτόν τον τρόπο ζει και κάθε νους είναι ζωή.
2. Η χρήση της προβολής από το εγώ πρέπει να κατανοηθεί πλήρως πριν μπορέσει να εξαλειφθεί η αναπόφευκτη σχέση μεταξύ προβολής και θυμού.2Το εγώ πάντα προσπαθεί να συντηρήσει την σύγκρουση. 3Είναι πολύ εφευρετικό στο να επινοεί τρόπους που φαίνονται να ελαττώνουν την σύγκρουση, επειδή δεν θέλει να βρείτε την σύγκρουση τόσο ανυπόφορη ώστε να επιμείνετε να την εγκαταλείψετε. 4Το εγώ επομένως, προσπαθεί να σας πείσει ότι είναι σε θέση να σας απελευθερώσει από την σύγκρουση μη τυχόν και το εγκαταλείψετε και απελευθερώσετε τον εαυτό σας. 5Χρησιμοποιώντας την δική του παραμορφωμένη εκδοχή για τους θείους νόμους, το εγώ χρησιμοποιεί την δύναμη του νου μόνο για να νικήσει τον πραγματικό σκοπό του νου.6Προβάλλει την σύγκρουση από τον νου σας προς τους άλλους νόες σε μια προσπάθεια να σας πείσει ότι έχετε ξεφορτωθεί το πρόβλημα.
3. Υπάρχουν δύο μεγάλα λάθη σε αυτό. 2Το πρώτο, για να είμαστε ακριβείς, είναι ότι η σύγκρουση δεν μπορεί να προβληθεί επειδή δεν είναι κάτι που μπορεί να μοιραστεί. 3Οποιαδήποτε απόπειρα να κρατήσεις ένα μέρος της και να απαλλαγείς από ένα άλλο δεν έχει κανένα απολύτως νόημα 4Θυμηθείτε πως ένας δάσκαλος που βρίσκετε σε διαμάχη είναι κακός δάσκαλος και κακός μαθητής. 5Τα μαθήματά του είναι μπερδεμένα και η αξία τους είναι περιορισμένη από την σύγχυση που εμπεριέχουν. 6Το δεύτερο λάθος είναι η ιδέα πως μπορείς να ξεφορτωθείς ό,τι δεν θέλεις δίνοντάς το αλλού. 7Δίνοντάς το, είναι ο τρόος να το κρατήσεις. 8Η πεποίθηση που υπαγορεύει πως επειδή το βλέπεις έξω δεν το έχεις εσύ μέσα, είναι μια τέλεια διαστρέβλωση της δύναμης της επέκτασης. 9Να γιατί εκείνοι που κάνουν προβολές, βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την ίδια τους την ασφάλεια. 10Φοβούνται πως οι προβολές τους θα επιστρέψουν και θα τους βλάψουν. 11Πιστεύοντας ότι έχουν διώξει τις προβολές τους από τον δικό τους νου, πιστεύουν επίσης, πως οι προβολές τους προσπαθούν ύπουλα να επιστρέψουν ξανά μέσα. 12Καθώς όμως οι προβολές δεν έφυγαν ποτέ από τον νου τους, αναγκάζονται να εμπλακούν σε συνεχή δραστηριότητα προκειμένου να μην αναγνωρίσουν αυτήν την κατάσταση.
4. Δεν μπορείτε να διαιωνίζετε μια ψευδαίσθηση που αφορά κάποιον άλλο χωρίς να την διαιωνίζετε και για τον εαυτό σας. 2Δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγετε από αυτό επειδή είναι αδύνατον να θρυμματίσετε τον νου. 3Θρυμματισμός σημαίνει σπάσιμο σε κομμάτια και ο νους δεν μπορεί να επιτεθεί ούτε να υποστεί επίθεση. 4Η πεποίθηση πως κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να συμβεί, ένα λάθος που πάντα κάνει το εγώ, είναι η βάση όλης της χρήσης της προβολής. 5Το εγώ δεν καταλαβαίνει τι είναι ο νους και γι’ αυτό δεν καταλαβαίνει τι είστε εσείς. 6Όμως, η ύπαρξη του εξαρτάται από τον νου σας, επειδή το εγώ είναι η πεποίθησή σας. 7Το εγώ αποτελεί μια σύγχυση ταυτότητας. 8Καθώς ποτέ δεν είχε ένα σταθερό πρότυπο, δεν ανέπτυξε ποτέ την σταθερότητα. 9Είναι ένα προϊόν λανθασμένης εφαρμογής των θεϊκών νόμων από διαστρεβλωμένους νόες που χρησιμοποιούν λανθασμένα την δύναμή τους.
5. Μην φοβάστε το εγώ: εξαρτάται απόλυτα από τον νου σας και όπως ακριβώς το κατασκευάσατε με το να πιστέψετε στην ύπαρξή του, έτσι μπορείτε και να το εξαλείψετε με το να αποσύρετε αυτή την πίστη σας. 2Μην προβάλλετε σε οποιονδήποτε άλλο την ευθύνη της πίστης που εσείς έχετε στο εγώ διότι έτσι θα διατηρήσετε αυτή την πίστη. 3 Όταν θελήσετε να αποδεχθείτε την πλήρη ευθύνη για την ύπαρξη του εγώ, τότε θα έχετε παραμερίσει όλο τον θυμό και όλη την επίθεση επειδή αυτά προέρχονται από την προβολή της ευθύνης των ίδιων σας των σφαλμάτων. 4Αλλά, έχοντας αποδεχθεί τα λάθη σας, μην τα κρατάτε πια. 5Δώστε τα γρήγορα στο Άγιο Πνεύμα για να τα εξαλείψει πλήρως, έτσι ώστε να εξαφανιστούν όλες οι συνέπειες τους από τον νου σας και από όλη την Υιότητα.
6. Το Άγιο Πνεύμα θα σας διδάξει την αντίληψη η οποία βρίσκεται πέρα από τις πεποιθήσεις, επειδή η αλήθεια βρίσκεται πέρα από την πίστη. 2Το εγώ μπορεί ανά πάσα στιγμή να λησμονηθεί διότι αποτελεί μια απίστευτη πίστη και κανείς δεν μπορεί να διατηρεί μια πίστη την οποία έχει κρίνει απίστευτη. 3Όσο περισσότερα μαθαίνετε για το εγώ, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείτε ότι πρόκειται για κάτι το οποίο δεν μπορείτε να πιστεύετε. 4Το απίστευτο δεν μπορεί να γίνει κατανοητό επειδή ακριβώς είναι απίστευτο. 5Έτσι είναι προφανές πόσο χωρίς νόημα είναι η αντίληψη που στηρίζεται σε κάτι απίστευτο, ωστόσο μπορεί να μην αναγνωριστεί πως πρόκειται για κάτι που είναι πέρα από την πίστη, επειδή ακριβώς φτιάχτηκε από την πίστη.
7. Ο στόχος αυτών των μαθημάτων είναι να σας διδάξουν ότι το εγώ είναι κάτι το απίστευτο και ότι για πάντα θα είναι απίστευτο. 2Εσείς που φτιάξατε το εγώ με το να πιστέψετε στο απίστευτο, δεν είστε σε θέση να κάνετε μόνοι σας αυτή τη διάκριση. 3Με το να δεχθείτε την Επανόρθωση για τον Εαυτό σας, παίρνετε μια απόφαση που εναντιώνεται στην πίστη που λέει πως μπορείτε να είστε μόνοι σας. 4Έτσι εξαλείφετε την ιδέα του διαχωρισμού και επιβεβαιώνετε πως αναγνωρίζετε τον εαυτό σας ως μέρος της Βασιλείας. 5Αυτή η αναγνώριση της πραγματικής σας ταυτότητας είναι πέρα από κάθε αμφιβολία, καθώς είναι πέρα από την πίστη. 6Η ολότητά σας δεν έχει σύνορα και περιορισμούς επειδή η ύπαρξη είναι ταυτόσημη με το άπειρο.

Share