Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Το μεγαλείο ανήκει στον Θεό και μόνο σε Αυτόν. ²Επομένως υπάρχει μέσα σας. ³Κάθε φορά που αποκτάτε επίγνωση αυτού του γεγονότος, έστω και μικρή, αυτόματα εγκαταλείπετε το εγώ επειδή μπροστά στην παρουσία του μεγαλείου του Θεού η ανουσιότητα του εγώ γίνεται φανερή. ⁴Όταν συμβαίνει αυτό, παρ’ όλο που το εγώ δεν το καταλαβαίνει, πιστεύει πως «ο εχθρός του» εξαπέλυσε την επίθεσή του και επιχειρεί να σας προσφέρει δώρα για να σας δελεάσει με σκοπό να προστατευτεί. ⁵Το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι ένα μεγαλόσχημο εαυτό. ⁶Η μεγαλοσχημοσύνη του εγώ είναι η μόνη του εναλλακτική λύση απέναντι στο μεγαλείο του Θεού. ⁷Ποιό από τα δύο θα διαλέξετε;
2. Η μεγαλοσχημοσύνη είναι πάντοτε η επικάλυψη της απελπισίας. ²Δεν έχει ελπίδα επειδή δεν είναι αληθινή. ³Είναι μια απόπειρα να ενισχύσει την πεποίθηση της μικρότητάς σας βασισμένη στο πιστεύω πως αυτή είναι αληθινή. ⁴Χωρίς αυτό το πιστεύω η μεγαλοσχημοσύνη δεν έχει κανένα νόημα και ποτέ δεν θα μπορούσατε να την θέλετε. ⁵Η ουσία της είναι ανταγωνιστική επειδή πάντοτε εμπεριέχει επίθεση. ⁶Είναι μια παραληρηματική προσπάθεια υπέρβασης αλλά όχι εξάλειψης. ⁷Έχουμε ήδη πει ότι το εγώ ταλαντεύεται μεταξύ καχυποψίας και μοχθηρία. ⁸Παραμένει καχύποπτο για όσο διάστημα είστε απελπισμένοι με τον εαυτό σας. ⁹Γίνεται μοχθηρό όταν αποφασίζετε να πάψετε να ανέχεστε τον αυτοεξευτελισμό σας και ψάχνετε για ανακούφιση. ¹⁰Μετά σας προσφέρει την αυταπάτη της επίθεσης ως «λύση».
3. Το εγώ δεν καταλαβαίνει την διαφορά ανάμεσα στη μεγαλοσύνη και τη μεγαλοσχημοσύνη, επειδή δεν διακρίνει διαφορά ανάμεσα στην παρόρμηση για θαύματα και στις δικές του πεποιθήσεις. ²Σας είπα ότι το εγώ έχει επίγνωση της απειλής κατά της ύπαρξής του αλλά δεν μπορεί να κάνει την διάκριση ανάμεσα σε αυτά τα δύο πολύ διαφορετικά είδη απειλής. ³Η βαθιά αίσθηση που έχει ότι είναι ευάλωτο το καθιστά ανίκανο να κρίνει παρά μόνο με βάση την επίθεση. ⁴Όταν το εγώ βιώνει απειλή η μόνη του απόφαση είναι, αν θα επιτεθεί τώρα ή θα αποσυρθεί για να επιτεθεί αργότερα. ⁵Αν δεχθείτε την προσφορά του, θα επιτεθεί αμέσως. ⁶Αν όχι, θα περιμένει.
4. Το εγώ ακινητοποιείται στην παρουσία του μεγαλείου του Θεού, επειδή το μεγαλείο Του θεμελιώνει την ελευθερία σας. ²Ακόμα και ο αμυδρότερος υπαινιγμός της πραγματικότητάς σας εξοστρακίζει στην κυριολεξία το εγώ από τον νου σας επειδή θα παραιτηθείτε από κάθε επένδυση σε αυτό. ³Το μεγαλείο δεν έχει αυταπάτες και ακριβώς επειδή είναι αληθινό πείθει απολύτως. ⁴Όμως, η αφοσίωσή σας στην πραγματικότητα δεν θα διατηρηθεί παρά μόνο αν δεν επιτρέψετε στο εγώ να της επιτεθεί. ⁵Το εγώ θα κάνει κάθε προσπάθεια να αναρρώσει και να επαναδραστηριοποιηθεί ενάντια στην απελευθέρωσή σας. ⁶Θα σας πει ότι έχετε τρελαθεί και θα ισχυριστεί πως το μεγαλείο δεν μπορεί πραγματικά να είναι μέρος σας εξαιτίας της μικρότητας στην οποία πιστεύει. ⁷Όμως το μεγαλείο σας δεν είναι ψευδαίσθηση επειδή δεν το κατασκευάσατε εσείς. ⁸Εσείς κατασκευάσατε την μεγαλοσχημοσύνη και την φοβάστε επειδή είναι ένα είδος επίθεσης αλλά το μεγαλείο σας προέρχεται από τον Θεό ο Οποίος το δημιούργησε από την Αγάπη Του.
5. Μέσα από το μεγαλείο σας μπορείτε μόνο να ευλογείτε επειδή αυτή είναι η αφθονία σας. ²Μέσα από την ευλογία κρατάτε το μεγαλείο σας στον νου σας, προστατεύοντάς το από ψευδαισθήσεις και κρατάτε επίσης τον εαυτό σας μέσα στον Νου του Θεού. ³Να θυμάστε πάντα πως δεν μπορείτε να βρίσκεστε πουθενά αλλού παρά μόνο μέσα στον Νου του Θεού. ⁴Όταν το ξεχνάτε, θα απελπίζεστε και θα επιτίθεστε.
6. Το εγώ εξαρτάται αποκλειστικά από την προθυμία σας να το ανεχθείτε. ²Αν είστε πρόθυμοι να στραφείτε στο μεγαλείο σας δεν μπορείτε να απελπιστείτε και συνεπώς δεν μπορείτε να θέλετε το εγώ. ³Το μεγαλείο σας είναι η απάντηση του Θεού στο εγώ επειδή το μεγαλείο είναι αληθινό. ⁴Η μικρότητα και το μεγαλείο δεν είναι δυνατόν να συνυπάρχουν και ούτε να εναλλάσσονται. ⁵Η μικρότητα και η μεγαλοσχημοσύνη μπορούν και πρέπει να εναλλάσσονται αφού και τα δύο είναι ψεύτικα και επομένως βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. ⁶Επειδή αυτό είναι το επίπεδο των εναλλαγών, έχει ως αποτέλεσμα να βιώνεται η συνεχής μετάπτωση που βασικά χαρακτηριστικά της είναι οι ακρότητες.
7. Η αλήθεια και η μικρότητα αρνούνται η μία την ύπαρξη της άλλης, επειδή το μεγαλείο είναι αληθινό. ²Η αλήθεια δεν ταλαντεύεται, είναι πάντα αληθινή. ³Όταν το μεγαλείο ξεγλιστρά μακριά σας είναι επειδή το έχετε αντικαταστήσει με κάτι που κατασκευάσατε. ⁴Ίσως είναι το πιστεύω στην μικρότητα ή ίσως στην μεγαλοσχημοσύνη. ⁵Ούτως ή άλλως είναι παράλογα επειδή δεν είναι αληθινά. ⁶Το μεγαλείο σας ποτέ δεν θα σας εξαπατήσει αλλά οι ψευδαισθήσεις σας, πάντα θα σας εξαπατούν. ⁷Η ψευδαίσθηση είναι απάτη. ⁸Δεν μπορείτε να θριαμβεύσετε αλλά μπορείτε να θριαμβολογήσετε. ⁹Και ενώ βρίσκεστε σε αυτή την κατάσταση, ψάχνετε άλλους σαν εσάς να θριαμβολογείτε μαζί τους.
8. Είναι εύκολο να γίνει διάκριση ανάμεσα στο μεγαλείο και την μεγαλοσχημοσύνη επειδή στην αγάπη υπάρχει ανταπόδοση αλλά όχι στην υπερηφάνεια και την αλαζονεία. ²Η υπερηφάνεια δεν παράγει θαύματα και συνεπώς θα σας στερήσει τους αληθινούς μάρτυρες της πραγματικότητάς σας. ³Η αλήθεια δεν είναι ασαφής ούτε κρύβεται αλλά το πόσο φανερή είναι για σας εξαρτάται από την χαρά που προκαλείτε στους μάρτυρές της, οι οποίοι σας την παρουσιάζουν. ⁴Αυτοί επιβεβαιώνουν την αλήθεια του μεγαλείου σας αλλά όχι και της υπερηφάνειας επειδή η υπερηφάνεια δεν είναι κάτι που μπορεί να μοιράζεστε από κοινού. ⁵Ο Θεός θέλει να έχετε αυτά που δημιούργησε επειδή αυτή είναι η χαρά Του.
9. Μπορεί να υπάρχει αλαζονεία στο μεγαλείο σας όταν ο ίδιος ο Θεός είναι μάρτυράς του; ²Και ποια αλήθεια δεν έχει μάρτυρες; ³Τι καλό μπορεί να προέλθει από την αλαζονεία; ⁴Και αν δεν μπορεί να υπάρξει κανένα όφελος το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει. ⁵Αυτό που δεν μπορεί το Άγιο Πνεύμα να μετασχηματίσει έτσι που να ταιριάζει στο θέλημα του Θεού, δεν υπάρχει καθόλου. ⁶Η μεγαλοσχημοσύνη είναι αυταπάτη επειδή χρησιμοποιείται για να αντικαταστήσει το μεγαλείο σας. ⁷Κανείς όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό που δημιούργησε ο Θεός. ⁸Ο Θεός είναι ατελής χωρίς εσάς επειδή το μεγαλείο Του είναι συνολικό και εσείς δεν είναι δυνατό να απουσιάζετε από αυτό.
10. Είστε εντελώς αναντικατάστατοι μέσα στον Νου του Θεού. ²Κανείς άλλος δεν μπορεί να συμπληρώσει την θέση σας και όσο την αφήνετε κενή η αιώνια θέση σας απλά περιμένει την επιστροφή σας. ³Ο Θεός σας υπενθυμίζει την θέση αυτή μέσω της Φωνής Του και διατηρεί ασφαλείς τις επεκτάσεις της, τις οποίες δεν γνωρίζετε, ώσπου να επιστρέψετε σε αυτές. ⁴Δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε την Βασιλεία ούτε και τον εαυτό σας. ⁵Ο Θεός, που ξέρει την αξία σας, δεν θα το ήθελε και έτσι αυτό δεν συμβαίνει. ⁶Η αξία σας βρίσκεται μέσα στον Νου του Θεού και επομένως δεν είναι μόνο δική σας. ⁷Δεν είναι αλαζονεία να αποδεχθείτε τον εαυτό σας όπως σας δημιούργησε ο Θεός, επειδή η αποδοχή αυτή είναι η άρνηση της αλαζονείας. ⁸Να αποδέχεστε την μικρότητά σας είναι αλαζονεία επειδή σημαίνει ότι πιστεύετε πως η δική σας αξιολόγηση για τον εαυτό σας είναι πιο αληθινή από του Θεού.
11. Όμως, αν η αλήθεια είναι αδιαίρετη, η εκτίμηση του εαυτού σας πρέπει να είναι η εκτίμηση που έχει ο Θεός. ²Δεν θεμελιώσατε εσείς την αξία σας και αυτή δεν έχει ανάγκη από άμυνα. ³Τίποτα δεν μπορεί να της επιτεθεί ούτε και να την υπερβεί. ⁴Δεν έχει διαβάθμιση. ⁵Απλώς είναι. ⁶Ρωτήστε το Άγιο Πνεύμα και θα σας πει αλλά μην φοβάστε την απάντησή Του, επειδή αυτή προέρχεται από τον Θεό. ⁷Είναι μια απάντηση γεμάτη μεγαλείο εξαιτίας της Πηγής από την οποία πηγάζει. ⁸Η Πηγή είναι αληθινή όπως και η απάντησή Της. ⁹Ακούστε και μην αμφιβάλλετε, επειδή ο Θεός δεν εξαπατά. ¹⁰Θα αντικαταστήσει την πεποίθηση του εγώ για την μικρότητά σας με την δική Του ένδοξη Απάντηση για αυτό που είστε, έτσι που να πάψετε να το αμφισβητείτε και να το γνωρίσετε πραγματικά.

Share