Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η άγια στιγμή δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ιδιαίτερη περίσταση ή ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού το οποίο σημαίνει η κάθε κατάσταση. 2Το νόημα που της έδωσε ο σκοπός του Αγίου Πνεύματος έχει, επίσης, δοθεί και σε κάθε κατάσταση. 3Αναστέλλει την απιστία ώστε η πίστη να μπορεί να απαντήσει στην έκκληση για αλήθεια. 4Η άγια στιγμή αποτελεί το λαμπρό παράδειγμα, την ξεκάθαρη και αναμφίβολη απόδειξη του νοήματος κάθε σχέσης και κάθε κατάστασης, η οποία βλέπεται ως σύνολο. 5Η πίστη έχει κάνει αποδεκτή κάθε πτυχή της κατάστασης και η απιστία δεν κατάφερε να της επιβάλλει τον αποκλεισμό οποιουδήποτε τμήματος. 6Είναι μια κατάσταση τέλειας ειρήνης, απλώς και μόνο επειδή την αφήσατε να είναι αυτό που πράγματι είναι.
2.Μόνο αυτή την απλή ευγένεια σας ζητά το Άγιο Πνεύμα. 2Αφήστε την αλήθεια να είναι αυτό που είναι. 3Μην την παραβιάζετε, μην της επιτίθεστε και μη διακόπτετε τον ερχομό της. 4Αφήστε την να περικλείσει κάθε κατάσταση και να σας φέρει ειρήνη. 5Δεν σας ζητά ούτε καν πίστη, διότι η αλήθεια δεν ζητά τίποτε. 6Αφήστε τη να εισέλθει και θα διασφαλίσει την πίστη που έχετε ανάγκη προκειμένου να έχετε ειρήνη. 7Όμως, μην ξεσηκώνεστε εναντίον της, διότι δεν μπορεί να έλθει εάν της αντιτίθεστε.
3.Δεν θα θέλατε να μετατρέψετε κάθε κατάσταση σε άγια στιγμή; 2Διότι αυτό είναι το δώρο της πίστης που δίνεται ελεύθερα όποτε εγκαταλείπετε την απιστία. 3Και τότε αντί της απιστίας έχετε τη δύναμη του σκοπού του Αγίου Πνεύματος. 4Ακαριαία αυτή η δύναμη μεταμορφώνει όλες τις καταστάσεις σε σίγουρα και σταθερά μέσα εδραίωσης του σκοπού Του και απόδειξης της πραγματικότητας του. 5Ό,τι έχει αποδειχθεί, έχει ζητήσει και έχει λάβει πίστη. 6Τώρα είναι πια ένα γεγονός από το οποίο δεν μπορείτε να παρακρατήσετε την πίστη σας. 7Η ένταση της άρνησης της πίστης στην αλήθεια είναι έντονη και πολύ μεγαλύτερη απ όσο νομίζετε. 8Αλλά το να απαντήσεις στην αλήθεια με πίστη δεν απαιτεί καμιά πίεση.
4.Σ εσάς που αγνοήσατε την Εκκληση του Λυτρωτή σας, η ένταση εξαιτίας της άρνησης ανταπόκρισης στο Κάλεσμα Του φαίνεται να είναι ισχυρότερη από όσο πριν. 2Δεν είναι έτσι. 3Πριν, η ένταση υπήρχε, αλλά την αποδίδατε σε κάτι άλλο πιστεύοντας ότι αυτό το «κάτι άλλο» την προκαλούσε. 4Αυτή δεν ήταν ποτέ η αλήθεια. 5Διότι αυτό το «κάτι άλλο» παρήγαγε πόνο και κατάθλιψη, αρρώστια και οδύνη, σκοτάδι και θλιβερές φαντασιώσεις τρόμου, παγερές ψευδαισθήσεις φόβου και πύρινα όνειρα κόλασης. 6Και ήταν μόνο η μισαλλόδοξη ένταση της άρνησης να πιστέψετε στην αλήθεια και να δείτε την αυταπόδεικτη πραγματικότητα της.
5.Αυτή ήταν η σταύρωση του Υιού του θεού. 2Η απιστία Του την προκάλεσε. 3Σκεφτείτε προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε την απιστία σας εναντίον του. 4Διότι αναστήθηκε κι εσείς δεχθήκατε ως δική σας την Αιτία της αφύπνισης του και της διάλυσης της αυταπάτης του. 5Εχετε αναλάβει τον ρόλο σας στη λύτρωση του και είστε τώρα απολύτως υπεύθυνοι απέναντι του. 6Μην τον απογοητεύσετε τώρα διότι σας δόθηκε να καταλάβετε και να συνειδητοποιήσετε τι σημαίνει για σας η έλλειψη πίστης σας σ αυτόν. 7Η σωτηρία του είναι ο μοναδικός σκοπός σας. 8Δείτε μόνο αυτήν σε κάθε κατάσταση και μετατρέψτε την σε μέσο που θα φέρνει μόνο τη σωτηρία.
6.Οταν δεχθείτε τη σωτηρία ως σκοπό της σχέσης σας, γίνεστε δότης της ειρήνης τόσο σίγουρα όσο ο Πατέρας σας έδωσε ειρήνη σ εσάς. 2Διότι ο στόχος της ειρήνης δεν μπορεί να γίνει δεκτός ξέχωρα από τις προϋποθέσεις του και χωρίς να τον πιστεύετε, διόπ κανείς δεν δέχεται ό,τι δεν πιστεύει ως αληθινό. 3Ο σκοπός σας δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει διότι δεχθήκατε το αιώνια αμετάβλητο. 4Και δεν μπορείτε να παρακρατήσετε ό,τι είναι απολύτως αναλλοίωτο. 5Η απελευθέρωση σας είναι σίγουρη. 6Δώστε όπως λάβατε. 7Και δείξτε ότι έχετε υψωθεί πολύ πάνω από οποιαδήποτε κατάσταση που θα μπορούσε να σας καθυστερήσει και να σας κρατήσει χώρια από Εκείνον του Οποίου την Εκκληση ακούσατε.

Share