Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Τι είναι ένα είδωλο; 2Νομίζετε πώς ξέρετε; 3Διότι τα είδωλα δεν είναι αναγνωρίσιμα ως τέτοια, και ποτέ δεν θεωρούνται σαν αυτό που είναι πραγματικά. 4Αυτή είναι η μόνη δύναμη που έχουν. 5Ο σκοπός τους είναι ασαφής, και ταυτόχρονα τα φοβάστε και τα λατρεύετε, επειδή δεν γνωρίζετε για πού προορίζονται, και για ποιό λόγο έχουν κατασκευασθεί. 6Ένα είδωλο είναι μια εικόνα του αδελφού σας που θα της δίνατε περισσότερη αξία απ ο,τι έχει. 7Τα είδωλα φτιάχνονται ώστε να μπορέσουν να τον αντικαταστήσουν, ασχέτως από την μορφή τους. 8Και αυτό δεν γίνεται ποτέ αντιληπτό, ούτε αναγνωρίζεται. 9Είτε είναι ένα σώμα ή ένα πράγμα, ένα μέρος, μια κατάσταση ή μια περίσταση, ένα αντικείμενο κατεχόμενο ή επιθυμούμενο, ή ένα δικαίωμα που απαιτείται ή επιτυγχάνεται, είναι το ίδιο.
2. Μην αφήνετε την μορφή τους να σας εξαπατήσει. 2Τα είδωλα δεν είναι παρά υποκατάστατα της πραγματικότητα σας. 3Κατά κάποιον τρόπο, πιστεύετε ότι θα ολοκληρώσουν τον μικρό σας εαυτό, για ασφάλεια σ έναν κόσμο που γίνεται αντιληπτός ως επικίνδυνος, με δυνάμεις να συσσωρεύονται ενάντια στην εμπιστοσύνη σας και την ειρήνη του νου. 4Έχουν την δύναμη να εφοδιάσουν τις ελλείψεις σας, και να προσθέσουν την αξία που δεν έχετε. 5Κανένας ο οποίος δεν έχει σκλαβωθεί στην μικρότητα και στην απώλεια δεν πιστεύει στα είδωλα. 6Κι έτσι πρέπει να ψάξει πέρα από τον μικρό εαυτό του για την δύναμη να σηκώσει το κεφάλι του, και να αποσυρθεί απ όλη την μιζέρια που αντανακλά ο κόσμος. 7Αυτή είναι η ποινή για την μη έρευνα εντός για βεβαιότητα και ήρεμη γαλήνη που σας ελευθερώνει από τον κόσμο, και σας αφήνει ν αποσυρθείτε, σε ηρεμία και γαλήνη.
3. Ένα είδωλο είναι μια ψευδής εντύπωση, ή μια ψευδής πεποίθηση-κάποιου είδους αντί-Χριστος, που αποτελεί ένα χάσμα ανάμεσα στον Χριστό και σ’ αυτό που βλέπετε. 2Ένα είδωλο είναι μια επιθυμία, που έγινε χειροπιαστή και της δόθηκε μορφή, κι έτσι γίνεται αντιληπτή ως πραγματική και φαίνεται έξω από το νου. 3Εν τούτοις εξακολουθεί ακόμη να είναι σκέψη, και δεν μπορεί ν αφήσει τον νου που είναι η πηγή της. 4Ούτε και η μορφή της είναι ξεχωριστή από την ιδέα που αντιπροσωπεύει. 5Όλες οι μορφές αντί-Χριστου αντιτίθενται στον Χριστό. 6Και πέφτουν μπρος στο πρόσωπο Του σαν ένα σκοτεινό πέπλο που φαίνεται να σας απομονώνει από Αυτόν, αφήνοντας σας μόνους στο σκοτάδι. 7Εν τούτοις το φως βρίσκεται εκεί. 8Ένα σύννεφο δεν σβήνει τον ήλιο. 9Ούτε κι ένα πέπλο μπορεί να εκτοπίσει αυτό που φαίνεται να διαχωρίζει, ούτε να σκοτεινιάσει το ίδιο το φως ούτε στιγμή.
4. Αυτός ο κόσμος των ειδώλων είναι ένα πέπλο στο πρόσωπο του Χριστού, επειδή ο σκοπός του είναι να σας διαχωρίσει από τον αδελφό σας. 2Ένας σκοτεινός και τρομακτικός σκοπός, εν τούτοις, μια σκέψη χωρίς την δύναμη ν αλλάξει ούτε ένα φύλλο γρασίδι από κάτι ζωντανό σ έναν οιωνό θανάτου. 3Η μορφή του δεν υπάρχει πουθενά, διότι η πηγή του κατοικεί μέσα στο νου σας όπου δεν κατοικεί ο Θεός. 4Πού είναι αυτό το μέρος όπου αυτό που είναι τα πάντα έχει αποκλεισθεί και κρατείται χωριστά; 5Ποιό χέρι θα μπορούσε να σηκωθεί για να εμποδίσει τον δρόμο στον Θεό; 6Ποιανού φωνή θα μπορούσε να απαιτήσει ώστε Αυτός να μην εισέλθει; 7Το “περισσότερο-από-τα πάντα” δεν είναι κάτι που να σας κάνει να τρέμετε και να λιποψυχάτε με φόβο. 8Ο εχθρός του Χριστού δεν υπάρχει πουθενά. 9Δεν μπορεί να πάρει μορφή στην οποία θα είναι ποτέ αληθινός.
5. Τι είναι ένα είδωλο; Τίποτα! 2Πρέπει να πιστέψετε σ αυτό πριν φανεί ότι έρχεται στη ζωή, και του δοθεί δύναμη ώστε να προκαλεί φόβο. 3Η ζωή και η δύναμη του ειδώλου είναι το δώρο αυτού που το πιστεύει, κι αυτό είναι που αποκαθιστά το θαύμα μετατρέποντας το σ εκείνο που έχει ζωή και δύναμη άξια του δώρου των Ουρανών κι αιώνια ειρήνη. 4Το θαύμα δεν αποκαθιστά την αλήθεια, το φως δεν έχει σβήσει από το πέπλο που παρεμβάλλεται. 5Το θαύμα απλά σηκώνει το πέπλο, κι αφήνει την αλήθεια να λάμψει ανεμπόδιστη, παραμένοντας ο εαυτός της . 6Δεν χρειάζεται πίστη για να είναι ο εαυτός της, διότι έχει δημιουργηθεί, και γι αυτό είναι (αληθινή).
6. Ένα είδωλο εγκαθιδρύεται από την πεποίθηση, κι όταν αποσύρεται η πεποίθηση το είδωλο “πεθαίνει”. 2Αυτός είναι ο Αντί-Χριστος. 3Η παράξενη ιδέα ότι υπάρχει μια δύναμη πάνω από την παντοδυναμία, ένα μέρος πέρα από το άπειρο, ένας χρόνος που υπερβαίνει την αιωνιότητα. 4Εδώ ο κόσμος των ειδώλων έχει σχηματισθεί από την ιδέα ότι αυτή η δύναμη κι ο χώρος κι ο χρόνος έχουν πάρει μορφή, και διαμορφώνουν τον κόσμο όπου έχει συμβεί το αδύνατον. 5Εδώ το αθάνατο καταλήγει στο θάνατο, αυτό που περιβάλλει τα πάντα υποφέρει την απώλεια, το άχρονο γίνεται υπόδουλο του χρόνου. 6Εδώ το αμετάβλητο μεταβάλλεται , η ειρήνη του Θεού, που δόθηκε για πάντα σ όλα τα ζωντανά πράγματα, δίνει τη θέση της στο χάος. 7Κι ο Υιός του Θεού, τόσο τέλειος, αναμάρτητος και τρυφερός όσο ο Πατέρας του, φθάνει να μισεί για λίγο, να υφίσταται τον πόνο και τελικά να πεθαίνει.
7. Πού βρίσκεται ένα είδωλο; Πουθενά! 2Μπορεί να υπάρξει χάσμα σ αυτό που είναι άπειρο, ένα μέρος όπου ο χρόνος να διακόπτει την αιωνιότητα; 3Ένα μέρος σκότους τοποθετημένο εκεί όπου όλα είναι φως, μια θλιβερή κόγχη αποκομμένη από κείνο που είναι ατελεύτητο, δεν έχει χώρο ύπαρξης. 4Ένα είδωλο είναι πέρα από κει όπου ο Θεός έθεσε όλα τα πράγματα για πάντα, και δεν έμεινε χώρος για να υπάρξει τίποτα εκτός από την Θέληση Του. 5Τίποτα και πουθενά δεν πρέπει να είναι ένα είδωλο, ενώ ο Θεός είναι τα πάντα και παντού.
8. Τι σκοπό έχει λοιπόν ένα είδωλο; 2Για πού προορίζεται; 3Αυτή είναι η μόνη ερώτηση που έχει πολλές απαντήσεις, που η κάθε μια εξαρτάται από το ποιος κάνει την ερώτηση. 4Ο κόσμος πιστεύει στα είδωλα. 5Κανένας δεν έρχεται αν δεν τα λατρεύει, κι ακόμα προσπαθεί ν αναζητήσει εκείνο που θα μπορούσε να του προσφέρει ένα δώρο που η πραγματικότητα δεν περιέχει. 6Ο κάθε λάτρης των ειδώλων στεγάζει την ελπίδα ότι οι ιδιαίτερες θεότητες του θα του δώσουν περισσότερα από κείνα που κατέχουν οι άλλοι άνθρωποι. 7Πρέπει να είναι περισσότερα. 8Δεν έχει στ αλήθεια σημασία περισσότερο από τι. 9Περισσότερη ομορφιά, περισσότερη εξυπνάδα, περισσότερο πλούτο, ή ακόμα περισσότερη οδύνη και περισσότερο πόνο. 10Αλλά το “περισσότερο από κάτι” είναι ο σκοπός ενός ειδώλου. Κι όταν ένα είδωλο αποτυγχάνει, κάποιο άλλο παίρνει την θέση του, με την ελπίδα εξεύρεσης περισσότερου από κάτι άλλο. 11Μην εξαπατάσθε από τις μορφές που παίρνει το “κάτι”. 12Ένα είδωλο είναι ένα μέσον επίτευξης του περισσότερου. 13Κι αυτό είναι που πάει ενάντια στην Θεϊκή Θέληση.
9. Ο Θεός δεν έχει πολλούς Υιούς, αλλά μόνον Έναν. 2Ποιος μπορεί να έχει περισσότερο, και σε ποιόν θα δοθεί λιγότερο; 3Στους Ουρανούς ο Υιός του Θεού θα γελούσε, αν τα είδωλα μπορούσαν να ενοχλήσουν με την παρουσία τους την ειρήνη του. 4Είναι γι αυτόν που μιλά το Άγιο Πνεύμα, και σας λέει ότι τα είδωλα δεν έχουν σκοπό εδώ. 5Διότι ποτέ δεν μπορείτε ν αποκτήσετε τίποτα περισσότερο από τους Ουρανούς. 6Εάν οι Ουρανοί βρίσκονται εντός, γιατί ν αναζητάτε είδωλα που θα έκαναν τους Ουρανούς κάτι λιγότερο, για να σας δώσουν δήθεν περισσότερα απ όσα ο Θεός παραχώρησε σε σας και στον αδελφό σας, ως ένα μ Αυτόν; 7Ο Θεός σας έδωσε όλα όσα υπάρχουν. 8Και για να είστε σίγουροι πως δεν μπορείτε να τα χάσετε, Αυτός έδωσε επίσης τα ίδια σε κάθε ζωντανό ον επίσης. 9Κι έτσι κάθε ζωντανό ον αποτελεί μέρος σας, όπως και Δικό Του. 10Κανένα είδωλο δεν μπορεί να σας κάνει περισσότερο από Θεό. 11Αλλά ποτέ δεν θα είστε ικανοποιημένοι με το να είστε κάτι λιγότερο.

Share