Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να διορθώσεις την σύγχυση ανάμεσα στο θαύμα και στην μαγεία είναι να θυμάσαι ότι δεν δημιούργησες εσύ τον εαυτό σου. 2Είσαι επιρρεπής να το ξεχνάς αυτό όταν γίνεσαι εγωκεντρικός και αυτό σε βάζει σε μια  θέση όπου η πίστη στην μαγεία είναι ουσιαστικά αναπόφευκτη. 3Η θέληση σου για δημιουργία σου δόθηκε από τον Δημιουργό σου, ο Οποίος εκδήλωνε την ίδια  Θέληση στην δημιουργία Του. 4Εφόσον η δημιουργική ικανότητα βρίσκεται στον νου, ὀλα όσα δημιουργείς είναι αναγκαστικά ζήτημα θέλησης. 5Αυτό συνεπάγεται επίσης πώς οτιδήποτε δημιουργείς μόνος σου είναι αληθινό μόνο στην δική σου όραση μολονότι δεν είναι για τον Νου του Θεού. 6Αυτή η  βασική διάκριση οδηγεί κατευθείαν στο αληθινό νόημα της Έσχατης Κρίσης.

2.Η Έσχατη Κρίση είναι μια από τις πιο απειλητικές ιδέες στο σύστημα σκέψης σου. 2Αυτό συμβαίνει επειδή δεν την κατανοείς. 3Η Κρίση δεν είναι χαρακτηριστικό του Θεού. 4Ήρθε σε ύπαρξη μόνο μετά τον διαχωρισμό, όταν έγινε ένα από τα πολλά εκπαιδευτικά εργαλεία που ενσωματώθηκαν στο συνολικό σχέδιο. 5Ακριβώς όπως ο διαχωρισμός εμφανίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, η Έσχατη Κρίση θα διαρκέσει μια παρόμοια περίοδο και ίσως ακόμα μεγαλύτερη. 6Η διάρκειά της, ωστόσο, μπορεί να μειωθεί σημαντικά από τα θαύματα, τον μηχανισμό για την συντόμευση αλλά όχι για την κατάργηση του χρόνου. 7Εάν ένας επαρκής αριθμός ανθρώπων αποκτήσει νου προσανατολισμένο στα θαύματα, η διαδικασία της συντόμευσης του χρόνου θα είναι κυριολεκτικά ανυπολόγιστη. 8Εντούτοις, είναι ουσιαστικό να απελευθερώσεις τον εαυτό σου από τον φόβο γρήγορα, επειδή πρέπει να βγείς από την σύγκρουση εάν πρόκειται να φέρεις ειρήνη στους άλλους νόες.

3.Η Έσχατη Κρίση θεωρείται γενικά ως διαδικασία που την αναλαμβάνει ο Θεός. 2Στην πραγματικότητα, όμως, θα την αναλάβουν τ᾽αδέρφια μου με την βοήθειά μου. 3Είναι περισσότερο μια τελική θεραπεία παρά  μια επιβολή τιμωρίας, όσο κι αν πιστεύεις πως η τιμωρία είναι δίκαιη. 4Η τιμωρία είναι μια αντίληψη απολύτως αντίθετη προς την ορθή σκέψη και η Έσχατη Κρίση έχει ως σκοπό να αποκαταστήσει την ορθή σκέψη μέσα σου. 5Η Έσχατη Κρίση μπορεί να ονομαστεί μια διαδικασία ορθής αξιολόγησης. 6Αυτό απλώς σημαίνει πως τελικά, ο καθένας θα φτάσει να κατανοήσει τι αξίζει πραγματικά και τι όχι. 7Μετά απὀ αυτό, η ικανότητα να επιλέγεις μπορεί να κατευθύνεται με την λογική. 8Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτή η διάκριση, οι ταλαντεύσεις  ανάμεσα στην ελεύθερη και στην δεσμευμένη θέληση δεν μπορούν παρά να συνεχίζονται.

4.Το πρώτο βήμα προς την ελευθερία εμπεριέχει ένα ξεκαθάρισμα του ψεύτικου από το αληθινό. 2Αυτή είναι μια διαδικασία διαχωρισμού με την εποικοδομητική έννοια και αντανακλά το αληθινό νόημα της Αποκάλυψης. 3Τελικά, ο καθένας θα κοιτάξει  στις δικές του  δημιουργίες και θα επιλέξει να διατηρήσει μόνο ό,τι είναι καλό, ακριβώς όπως ο Ίδιος ο Θεός κοίταξε σε ό,τι είχε δημιουργήσει και ήξερε ότι ήταν καλό. 4Σε αυτό το σημείο ο νους μπορεί να αρχίσει να κοιτά με αγάπη τις δημιουργίες του επειδή  είναι αντάξιες. 5Ταυτόχρονα, ο νους αναπόφευκτα θα απαρνηθεί  τις εσφαλμένες δημιουργίες του, οι οποίες, χωρίς πίστη, δεν θα υπάρχον πλέον.

5.Ο όρος «Έσχατη Κρίση» είναι τρομακτικός όχι μόνο επειδή έχει προβληθεί προς τον Θεό αλλά επίσης, λόγω του συνειρμού του “έσχατος” με τον θάνατο. 2Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα πλήρους αντιστροφής της αντίληψης. 3Εάν εξεταστεί αντικειμενικά το νόημα της Έσχατης Κρίσης, είναι αρκετά προφανές πως, στην πραγματικότητα, είναι η πύλη προς την ζωή. 4Όποιος ζει μέσα στον φόβο δεν είναι πραγματικά ζωντανός. 5Η δική σου έσχατη κρίση δεν μπορεί να κατευθύνεται προς τον εαυτό σου επειδή δεν είσαι δικιά σου δημιουργία. 6Μπορείς, ωστόσο, να την εφαρμόσεις ουσιωδώς και οποτεδήποτε σε ό,τι έχεις κατασκευάσει και να κρατήσεις στην μνήμη σου μόνο ό,τι είναι δημιουργικό και καλό. 7Αυτό είναι που η ορθή νόηση δεν μπορεί παρά να στο υπαγορεύσει. 8Ο σκοπός του χρόνου είναι μόνο να “σου δώσει χρόνο” να επιτύχεις αυτή την κρίση. 9Είναι η δική σου τέλεια Κρίση για τα δικά σου τέλεια έργα. 10Ὀταν όσα κρατάς είναι αξιαγάπητα, δεν υπάρχει λόγος να παραμένει οποιοσδήποτε φόβος μέσα σου. 11Αυτή είναι η συνεισφορά σου στην Εξιλέωση.

Share