Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Αυτή είναι μια πολύ απλή σειρά μαθημάτων. 2Ίσως, δεν νιώθεις ότι  χρειά­ζεσαι μαθήματα που, τελικά διδάσκουν ότι μόνο η πραγματικότητα είναι αληθινή. 3Αλλά πράγματι το πιστεύεις; 4Όταν αντιληφθείς τον πραγματικό κόσμο θα αναγνωρίσεις ότι δεν το πίστευες. 5Ωστόσο, η ταχύτητα με την οποία η νέα σου και μόνη αληθινή αντίληψη θα μεταφραστεί σε γνώση, δεν θα σου αφήσει παρά μόνο μια στιγμή για να αναγνωρίσεις ότι μόνο αυτή είναι αληθινή. 6Και ύστερα, όλα όσα κατασκεύασες θα ξεχαστούν το καλό και το κακό, το ψεύτικο και το αληθινό. 7Διότι καθώς ο Ουρανός και η γη θα γίνουν ένα, ακόμα και ο πραγματικός κόσμος θα χαθεί από την όραση σου. 8Το τέλος του κόσμου δεν είναι η καταστροφή του αλλά η μετάφραση του σε Ουρανό. 9Η επανερμηνεία του κόσμου είναι η μεταφορά όλης της αντίληψης στην γνώση.

2. Η Βίβλος σας λέει να γίνετε σαν τα μικρά παιδιά. 2Τα μικρά παιδιά αναγνωρίζουν ότι δεν καταλαβαίνουν όσα αντιλαμβάνονται και γι᾽αυτό ρωτούν τι σημαίνουν. 3Μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις ότι καταλαβαίνεις αυτό που αντιλαμβάνεσαι διότι θα χάσεις το νόημά του. 4Όμως, το Άγιο Πνεύμα έχει διασώσει για σένα το νόημα του και εάν Του επι­τρέψεις να το ερμηνεύσει, θα αποκαταστήσει μέσα σου αυτό που πέταξες. 5Όμως, για όσο νομίζεις ότι γνωρίζεις το νόημα όσων αντιλαμβάνεσαι δεν βλέπεις τον λόγο να στραφείς προς το Άγιο Πνεύμα.

3. Δεν γνωρίζεις το νόημα όσων αντιλαμβάνεσαι. 2Καμιά σκέψη σου δεν είναι καθολικά αληθής. 3Η αναγνώριση αυτού είναι το δικό σου στέρεο ξεκίνημα. 4Δεν είναι ότι έχεις παραπλανηθεί.είναι ότι δεν έχεις καν δεχθεί κάποιον οδηγό. 5Καθοδήγη­ση της αντίληψης σου είναι η μεγάλη σου ανάγκη διότι δεν καταλαβαίνεις τίποτα. 6Ανα­γνώρισέ το αλλά μην το δέχεσαι διότι η κατανόηση είναι η κληρονομιά σου. 7Οι αντιλήψεις μαθαίνονται κι εσύ δεν στερείσαι Δασκάλου. 8Ωστόσο η προθυ­μία σου να μάθεις από Αυτόν εξαρτάται από την προθυμία σου να αμφισβητήσεις όλα όσα έμαθες μόνος σου διότι εσύ που έμαθες λανθασμένα δεν πρέπει να είσαι ο δάσκαλος του εαυτού σου.

4. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει την αλήθεια παρά μόνο από τον εαυτό του. 2 Όμως ο Θεός δεν θα σου αρνηθεί την Απάντηση που έδωσε. 3Ζήτα, λοιπόν, ό,τι είναι δικό σου αλλά που δεν κατασκεύασες εσύ και μην αμύνεσαι εναντίον της αλήθειας. 4Εσύ κατασκεύασες το πρόβλημα, ο Θεός απάντησε. 5Ρώτα, λοιπόν, τον εαυτό σου μια απλή ερώτηση:

6Θέλω το πρόβλημα ή θέλω την απάντηση;

7Αποφάσισε την απάντηση και θα την έχεις διότι θα την δείς όπως είναι και ήδη είναι δική σου.

5.Ίσως παραπονιέσαι ότι αυτή η σειρά μαθημάτων δεν είναι πολύ συγκεκριμένη ώστε να την κατανοήσεις και να την χρησιμοποιήσεις. 2Ίσως, όμως, δεν έχεις κάνει αυτό που συγκεκριμένα υποστηρίζει. 3Δεν είναι μια σειρά μαθημάτων στο πεδίο των ιδεών αλλά στο πεδίο της πρακτικής εφαρμογής τους. 4Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο συγκεκριμένο από το να σου ειπωθεί ότι εάν ζητήσεις θα λάβεις. 5Το Άγιο Πνεύμα θα απαντήσει σε κάθε συγκεκριμένο πρόβλημα για όσο πιστεύεις ότι τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα. 6Η απάντησή Του είναι ταυτόχρονα πολλές και μια, για όσο πιστεύεις ότι το ένα είναι πολλά. 7Μπορεί να φοβάσαι την συγκεκριμενοποίησή Του  επειδή φοβάσαι αυτό που νομί­ζεις ότι θα σου ζητήσει. 8Όμως, μόνο ρωτώντας θα μάθεις πως ό,τι προέρχεται από τον Θεό δεν ζητά τίποτα από σένα. 9Ο Θεός δίνει.δεν παίρνει. 10Όταν αρνείσαι να ζητήσεις είναι επειδή πιστεύεις ότι να ζητάς συνεπάγεται να λαμ­βάνεις και όχι να μοιράζεσαι.

6. Το Άγιο Πνεύμα θα σου δώσει μόνο αυτό που είναι δικό σου και δεν θα σου πάρει τίπο­τα σε αντάλλαγμα. 2Διότι δικά σου είναι τα πάντα και τα μοιράζεσαι με τον Θεό. 3Αυτή είναι η πραγματικότητά του. 4Θα μπορούσε ποτέ το Άγιο Πνεύμα, που θέλει μόνο να αποκαθι­στά, να παρερμηνεύσει την ερώτηση που πρέπει να κάνεις προκειμένου να λάβεις την απάντηση Του; 5Έχεις ακούσει την απάντηση αλλά έχεις παρανοήσει την ερώτηση. 6Πιστεύεις ότι να ζητάς καθοδήγηση από το Άγιο Πνεύμα σημαίνει να ζητάς στέρηση.

7. Μικρό παιδί του Θεού, δεν καταλαβαίνεις τον Πατέρα σου. 2Πιστεύεις σ’ έναν κόσμο που παίρνει, διότι πιστεύεις ότι μπορείς να αποκτήσεις  παίρνοντας. 3Εξαιτίας αυτής της αντίληψης έχα­σες την θέα του αληθινού κόσμου. 4Φοβάσαι τον κόσμο που βλέπεις όμως ο αληθινός κόσμος είναι πάντα δικός σου αν τον ζητήσεις. 5Μην τον αρνείσαι στον εαυτό σου διότι δεν μπορεί παρά να σε απελευθερώσει. 6Τίποτα προερχόμενο από τον Θεό δεν μπορεί να σκλαβώσει τον Υιό Του τον οποίο δημιούργησε ελεύθερο και του οποίου η ελευθερία προστατεύεται από την Ύπαρξή Του. 7Ευλογημένος να είσαι εσύ που είσαι πρόθυμος να ζητήσεις την αλήθεια του Θεού χωρίς να φοβάσαι, διότι μόνο έτσι θα μάθεις ότι η απά­ντηση Του είναι η απελευθέρωση από τον φόβο.

8. Όμορφο παιδί του Θεού, δεν ζητάς παρά μόνο αυτό που σου έχω υποσχεθεί. 2Πιστεύ­εις ότι θα μπορούσα να σε εξαπατήσω; 3Η Βασιλεία των Ουρανών είναι μέσα σου. 4Πίστε­ψε πως η αλήθεια είναι μέσα μου διότι εγώ γνωρίζω πως είναι μέσα σου. 5Δεν υπάρχει τίπο­τα που οι Υιοί του Θεού δεν μοιράζονται. 6Ζήτα την αλήθεια από οποιονδήποτε Υιό του Θεού και θα την έχεις ζητήσει από μένα. 7Δεν υπάρχει ούτε ένας μας που δεν έχει την απά­ντηση μέσα του, έτοιμος να την δώσει σε όποιον την ζητήσει.

9. Ζήτα οτιδήποτε από τον Υιό του Θεού και θα σου απαντήσει ο Πατέρας του, διότι ο Χριστός δεν εξαπατάται για τον Πατέρα Του, ούτε ο Πατέρας Του εξαπατάται για τον Χριστό. 2Μην ξεγελιέσαι, λοιπόν, για τον αδελφό σου και δες μόνο τις σκέψεις αγάπης του ως πραγματικότητα του, διότι αρνούμενος ότι ο νους του είναι διαιρεμένος θα θεραπεύσεις τον δικό σου. 3Δέξου τον όπως τον δέχεται ο Πατέρας του και θεράπευσέ τον εν Χριστώ, διότι ο Χριστός είναι η θεραπεία του και η δική σου. 4Ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού ο Οποίος δεν είναι με κανένα τρόπο διαχωρισμένος από τον ΠατέραΤου, του Οποίου κάθε σκέψη περιέχει την ίδια αγάπη που περιέχει και η Σκέψη του Πατέρα Του μέσω της Οποίας δημιουργήθηκε. 6Μην εξαπατάσαι για τον Υιό του Θεού διότι έτσι εξαπατάσαι για τον εαυτό σου. 7Όντας σε πλάνη για τον εαυτό σου πλανάσαι για τον Πατέρα σου, στον Οποίο καμία πλάνη δεν είναι δυνατή.

10.Στον αληθινό κόσμο δεν υπάρχει ασθένεια διότι δεν υπάρχει διαίρεση και διαχωρι­σμός. 2Μόνο οι σκέψεις αγάπης αναγνωρίζονται και επειδή κανείς δεν στερείται την βοήθεια σου η Βοήθεια του Θεού σε ακολουθεί παντού όπου πας. 3Καθώς προθυμοποιείσαι να απο­δεχθείς αυτήν την Βοήθεια  ζητώντας Την, θα Την προσφέρεις επειδή, ακριβώς Την θέλεις. 4Τίποτα δεν θα είναι πέραν της θεραπευτικής δύναμης σου διότι τίποτα δεν θα αρνηθεί το απλό αίτημά σου. 5Ποιά προβλήματα δεν θα εξαφανιστούν ενώπιον της Απάντησης του Θεού; 6Ζήτα, λοιπόν, να γνωρί­σεις την πραγματικότητα του αδελφού σου, διότι αυτή είναι που θα αντιληφθείς σε αυτόν και θα δεις την ομορφιά σου να αντανακλάται στην δική του.

11.Μην δέχεσαι την μεταβαλλόμενη αντίληψη που έχει ο αδελφός σου για τον εαυτό του επει­δή ο διαιρεμένος νους του είναι δικός σου και έτσι δεν θα δεχθείς την θεραπεία σου χωρίς την δική του. 2Διότι μοιράζεσαι τον αληθινό κόσμο όπως μοιράζεσαι και τα Ουράνια και η θεραπεία του είναι και δική σου. 3Να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να τον θεραπεύεις και δεν μπορείς να πετύ­χεις τον στόχο σου ενώ αντιλαμβάνεσαι ένα μέρος σου ως ασθενές. 4Αδελφέ, θεραπεύουμε μαζί όπως ζούμε μαζί και μαζί αγαπάμε. 5Μην ξεγελιέσαι για τον Υιό του Θεού, διότι είναι ένα με τον εαυτό του και ένα με τον Πατέρα του. 6Αγάπα αυτόν που είναι ο αγαπητός του Πατέρα του και θα μάθεις για την Αγάπη του Πατέρα προς εσένα.

12.Εάν αντιλαμβάνεσαι παράπτωμα σ᾽έναν αδελφό βγάλε το παράπτωμα από τον νου σου διότι έτσι προσβάλλεσαι από τον Χριστό και πλανάσαι γι᾽Αυτόν. 2Θεράπευε εν Χριστώ και μην προσβάλλεσαι από Αυτόν διότι δεν υπάρχει παράπτωμα σε Αυτόν. 3Εάν ό,τι αντιλαμβάνε­σαι σε προσβάλλει, προσβάλλεις τον εαυτό σου και καταδικάζεις τον Υιό του Θεού τον οποίο ο Θεός δεν καταδικάζει. 4Άφησε το Άγιο Πνεύμα να απο­σύρει όλες τις  προσβολές του Υιού του Θεού προς τον εαυτό του, έτσι που να μην αντιλαμβάνεται καμία παρά μόνο μέσα από την καθοδήγησή Του διότι αυτό θα σε σώσει από κάθε καταδίκη. 5Αποδέξου την θεραπευτι­κή δύναμη Του και χρησιμοποίησε την για όλους όσους σου στέλνει διότι το Άγιο Πνεύμα θέλει να θεραπεύσει τον Υιό του Θεού, για τον οποίο δεν έχει εξαπατηθεί.

13.Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τρομακτικά φαντάσματα και τέρατα και δράκους και τρο­μοκρατούνται. 2Όμως εάν ρωτήσουν κάποιον που εμπιστεύονται τι σημαίνουν αυτά που αντιλαμβάνονται και εγκαταλείψουν πρόθυμα όλες τις δικές τους ερμηνείες, χάριν της πραγματικότητας, οι φόβοι τους εξαφανίζονται μαζί με αυτές τις ερμηνείες. 3Οταν ένα παιδί βοηθηθεί να μεταφράσει το «φάντασμα» του σε μια κουρτίνα, το «τέρας» του σε μια σκιά και τον «δράκο» του σε ένα όνειρο, παύει πλέον να φοβάται και γελά χαρούμενα με τους ίδιους του τους φόβους.

14.Εσύ, παιδί μου, φοβάσαι τους αδελφούς σου και τον Πατέρα σου και τον εαυτό σου. 2Όμως, έχεις απλώς ξεγελαστεί γι´αυτούς. 3Ρώτα, τον Δάσκαλο σου της πραγματικότητας, τι είναι αυτοί και ακούγοντας την απάντηση Του θα γελάσεις κι εσύ με τους φόβους σου και θα τους αντι­καταστήσεις με ειρήνη. 4Διότι ο φόβος δεν βρίσκεται στην πραγματικότητα αλλά στον νου των παιδιών που δεν καταλαβαίνουν την πραγματικότητα.  5Είναι μόνο η έλλειψη κατανόη­σής τους που τα τρομάζει κι όταν μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται αληθινά δεν φοβούνται. 6Γι᾽αυτό ακριβώς θα ξαναζητήσουν την αλήθεια όποτε φοβηθούν. 7Δεν είναι η πραγματικότητα των αδελφών σου ή του Πατέρα σου ή του εαυτού σου που σε τρομάζει. 8Δεν γνωρίζεις τι είναι αυτοί κι έτσι τους αντιλαμβάνεσαι σαν φαντάσματα και τέρατα και δράκοντες. 9Ζήτα να μάθεις ποιά είναι η πραγματικότητα τους από τον Ένα ο Οποίος την γνωρίζει και Αυτός θα σου πεί τι είναι. 10Επειδή εσύ δεν τους καταλαβαίνεις κι εξαπατάσαι από ό,τι βλέπεις χρειάζεσαι την πραγματικότητα για να εξαλείψει τους φόβους σου.

15. Δεν θα αντάλλασες τους φόβους σου για την αλήθεια εάν η ανταλλαγή ήταν δική σου για το ζητούμενο; 2Διότι εφόσον ο θεός δεν εξαπατάται για εσένα, μόνο εσύ μπορείς να εξαπατάσαι για τον εαυτό σου. 3Όμως, μπορείς να μάθεις την αλήθεια για τον εαυτό σου από το Άγιο Πνεύμα, το Οποίο θα σε διδάξει ότι καθώς είσαι τμήμα του θεού είναι αδύνατον να υπάρχει απάτη μέσα σου. 4Όταν αντιληφθείς τον εαυτό σου χωρίς απάτη, θα αποδεχθείς τον αληθινό κόσμο στην θέση του ψεύτικου που κατασκεύασες. 5Και τότε ο Πατέρας σου θα γείρει προς εσένα και θα κάνει Εκείνος το τελευταίο βήμα για χάρη σου, υψώνοντας σε προς τον Εαυτό Του.


 

Share