Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Έχετε τη δύναμη, μέσα στον χρόνο, να καθυστερήσετε την ένωση του Πατέρα με τον Υιό. 2Σε αυτό τον κόσμο η έλξη της ενοχής στέκει ανάμεσά τους και τους χωρίζει. 3Όμως ούτε ο χρόνος ούτε η εποχή παίζουν κανένα ρόλο στην αιωνιότητα. 4Εδώ βρίσκεται όμως η λειτουργία του Αγίου Πνεύματος το οποίο χρησιμοποιεί και τα δύο αλλά όχι έτσι όπως τα χρησιμοποιεί το εγώ. 5Αυτή είναι η εποχή* στην οποία θα μπορούσατε να γιορτάσετε τη γέννησή μου σε αυτό τον κόσμο. 6Όμως δεν ξέρετε πώς. Αφήστε το Άγιο Πνεύμα να σας διδάξει και αφήστε εμένα να γιορτάσω τη δική σας γέννηση μέσα από Αυτό. 7Το μόνο δώρο που μπορώ να δεχθώ από εσάς είναι το δώρο που σας δίνω. 8Ελευθερώστε με όπως εγώ επιλέγω τη δική σας απελευθέρωση. 9Γιορτάζουμε μαζί την εποχή του Χριστού διότι αυτή δεν έχει νόημα αν είμαστε χωριστά.
2. Η άγια στιγμή είναι πραγματικά η στιγμή του Χριστού. 2Διότι μέσα σε αυτή τη στιγμή της απελευθέρωσης δεν υπάρχει ενοχή στον Υιό του Θεού και η απεριόριστη δύναμη του αποκαθίσταται στον νου του. 3Ποιό άλλο δώρο μπορείτε να μου προσφέρετε όταν επιλέγω να σας προσφέρω μονάχα αυτό; 4Το να με δείτε σημαίνει να με βλέπετε στον καθένα και να του προσφέρετε το δώρο που προσφέρετε σ΄εμένα. 5Δεν μπορώ να δεχθώ θυσία όπως ούτε και ο Θεός και κάθε θυσία που απαιτείτε από τον εαυτό σας τη ζητάτε κι από μένα. 6Μάθετε τώρα πως η οποιουδήποτε είδους θυσία δεν είναι τίποτα παρά ένας περιορισμός της προσφοράς σας. 7Και μέσα απ΄αυτό τον περιορισμό έχετε περιορίσει την αποδοχή του δώρου που σας προσφέρω.
3. Εμείς που είμαστε ένα δεν μπορούμε να δίνουμε χωριστά. 2Όταν είστε πρόθυμοι να δεχθείτε τη σχέση μας ως αληθινή, η ενοχή δεν θα σας ελκύει πλέον. 3Διότι μέσα από τη δική μας ένωση θα δεχθείτε όλους τους αδελφούς μας. 4Το δώρο της ένωσης είναι το μόνο δώρο το οποίο γεννήθηκα να δώσω. 5Δώστε το σε μένα έτσι ώστε να το δεχθείτε. 6Η εποχή του Χριστού είναι η ώρα που το δώρο της ελευθερίας αποδίδεται σε όλους. 7Μέσα από τη δική σας αποδοχή, το προσφέρετε σε όλους.
4. Έχετε τη δύναμη να κάνετε αυτή την εποχή άγια διότι μπορείτε να φέρετε τώρα την ώρα του Χριστού. 2Μπορείτε μα το κάνετε τώρα διότι χρειάζεται μονάχα μια μεταστροφή στην αντίληψη όπως μόνο ένα ήταν και το λάθος. 3Φαίνεται σαν πολλά, αλλά όλα είναι το ίδιο και το αυτό. 4Διότι παρ΄όλο που το εγώ παίρνει πολλές μορφές, είναι πάντοτε η ίδια ιδέα. 5Αυτό που δεν είναι αγάπη είναι πάντοτε φόβος και τίποτα άλλο.
5. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τον φόβο σ΄όλες του τις διαδρομές όπου κινείται υπόγεια και κρύβεται στο σκοτάδι για να αναδυθεί με μορφές πολύ διαφορετικές απ΄ό,τι πράγματι είναι. 2Όμως είναι απαραίτητο να εξετάσετε την κάθε μορφή του έχοντας υπόψη σας την αρχή που τις κυβερνά. 3Όταν θελήσετε να τις θεωρήσετε όχι ως χωριστές αλλά ως διαφορετικές εκδηλώσεις της ίδιας ιδέας την οποία δεν θέλετε, τότε θα δείτε ότι όλες τους είναι το ίδιο πράγμα. 4Η ιδέα απλά είναι αυτή: πιστεύετε πως είναι δυνατόν να είστε οικοδεσπότες του εγώ ή δούλοι του Θεού. 5Αυτή την επιλογή νομίζετε ότι έχετε, όπως επίσης πιστεύετε πως αυτή την απόφαση πρέπει να πάρετε. 6Δεν βλέπετε να υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις διότι δεν μπορείτε να δεχθείτε το γεγονός ότι η θυσία δεν πετυχαίνει τίποτα. 7Η θυσία είναι τόσο βασική μέσα στο σύστημα σκέψεις σας που η σωτηρία δεν σημαίνει τίποτα για σας αν δεν συνοδεύεται από θυσία. 8Η σύγχυση που έχετε σχετικά με τη θυσία και την αγάπη είναι τόσο βαθιά που δεν μπορείτε να διανοηθείτε την αγάπη χωρίς θυσία. 9Πρέπει όμως να εξετάσετε τούτο: η θυσία είναι επίθεση, όχι αγάπη. 10Αν δεχόσασταν αυτή μονάχα την ιδέα, ο φόβος που έχετε για την αγάπη θα εξαφανιζόταν. 11Όταν η ιδέα της θυσίας εκλείψει, η ενοχή δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. 12Διότι αν υπάρχει θυσία κάποιος πρέπει να πληρώσει και κάποιος άλλος να αποκτήσει. 13Η μόνη ερώτηση που λογικά έπεται τότε είναι ποιά είναι η τιμή για να αποκτηθεί τι.
6. Ως οικοδεσπότες του εγώ πιστεύετε πως μπορείτε να παραμερίσετε τις ενοχές σας όποτε το θελήσετε και έτσι να εξαγοράσετε την ειρήνη. 2Δεν φαίνεται να πληρώνετε εσείς. 3Ενώ είναι φανερό ότι το εγώ πράγματι ζητά πληρωμή ποτέ δεν παρουσιάζεται να τη ζητά από σας. 4Δεν είστε πρόθυμοι να αναγνωρίσετε ότι το εγώ, το οποίο προσκαλέσατε, είναι δόλιο μόνο προς εκείνους που νομίζουν ότι είναι οικοδεσπότες του. 5Το εγώ ποτέ δεν θα σας αφήσει να το αντιληφθείτε αυτό αφού αυτή η αναγνώριση θα το άφηνε άστεγο. 6Διότι όταν γίνει αυτή η αναγνώριση οποιαδήποτε μορφή κι αν πάρει το εγώ για να προστατευθεί, δεν μπορεί να σας εξαπατήσει. 7Κάθε μορφή του θα αναγνωριστεί ως η επικάλυψη της ιδέας που κρύβει πίσω απ΄όλες τις μορφές του, και η ιδέα αυτή είναι ότι η αγάπη απαιτεί θυσία και επομένως είναι αδιαχώριστη από την επίθεση και τον φόβο και ότι η ενοχή είναι το τίμημα της αγάπης που πρέπει να πληρώσετε μέσω του φόβου.
7. Πόσο τρομακτικός έχει τότε γίνει για σας ο Θεός και πόσο μεγάλη θυσία πιστεύετε πως απαιτεί η Αγάπη Του! 2Διότι η ολοκληρωτική αγάπη θα απαιτούσε ολοκληρωτική θυσία. 3Επομένως, το εγώ φαίνεται να σας ζητά λιγότερα από όσα σας ζητά ο Θεός και επομένως το μη χείρον βέλτιστον, το ένα προκαλεί λιγότερο φόβο και το άλλο πρέπει να καταστραφεί. 4Διότι βλέπετε την αγάπη ως κάτι καταστροφικό και η μόνη σας ερώτηση είναι ποιός πρέπει να καταστραφεί, εσείς ή κάποιος άλλος; 5Μέσα στις ιδιαίτερες σχέσεις σας ζητάτε να απαντήσετε σ΄αυτή την ερώτηση. 6Στις ιδιαίτερες σχέσεις σας φαίνεστε να είστε και αυτός που καταστρέφει και αυτός που ενμέρει καταστρέφεται αλλά που μπορεί να μην είναι ούτε εντελώς καταστροφέας, ούτε εντελώς καταστρεφόμενος. 7Και νομίζετε πως αυτή η τακτική σας σώζει από τον Θεό του Οποίου η Ολοκληρωτική Αγάπη θα σας κατέστρεφε εντελώς.
8. Νομίζετε πως όλοι οι άλλοι σας ζητούν να θυσιαστείτε αλλά δεν βλέπετε πως μόνον εσείς ζητάτε θυσία και μονάχα από τον εαυτό σας. 2Όμως η απαίτηση της θυσίας είναι τόσο βάρβαρη και τρομακτική που δεν μπορείτε να τη δεχθείτε εκεί όπου βρίσκεται. 3Το πραγματικό τίμημα είναι τόσο μεγάλο που εγκαταλείψατε τον Θεό αντί να δείτε αυτό το γεγονός. 4Διότι αν Θεός απαιτούσε από σας ολοκληρωτική θυσία, φαίνεται πιο ασφαλές να Τον προβάλλετε έξω από σας και μακριά σας παρά να είστε οικοδεσπότες Του. 5Αποδίδετε σ΄Αυτόν τη δολιότητα του εγώ, και το προσκαλείτε να πάρει τη θέση Του για να σας προστατεύσει απ΄Αυτόν. 6Και δεν αναγνωρίζετε πως αυτό που προσκαλέσατε μέσα σας έχει σκοπό να σας καταστρέψει και πως αυτό είναι που ζητά ολοκληρωτική θυσία από σας. 7Η ενμέρει θυσία δεν θα καθησυχάσει την αιμοβόρα του απαίτηση, διότι είναι ένας εισβολέας που φαίνεται να προσφέρει καλοσύνη μόνο και μόνο για να καταστήσει ολοκληρωτική τη θυσία.
9. Δεν θα καταφέρετε να είστε ενμέρει όμηροι του εγώ διότι το εγώ δεν διαπραγματεύεται και δεν έχει σκοπό να σας αφήσει τίποτα. 2Ούτε μπορείτε να είστε ενμέρει οικοδεσπότες του. 3Πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα στην πλήρη ελευθερία και στην πλήρη δέσμευση διότι δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές. 4Έχετε δοκιμάσει πολλούς συμβιβασμούς προσπαθώντας ν΄αποφύγετε να αναγνωρίσετε τη μοναδική απόφαση που πρέπει να πάρετε. 5Κι όμως είναι η αναγνώριση της απόφασης, όπως ακριβώς αυτή είναι, που την κάνει τόσο εύκολη. 6Η σωτηρία είναι απλή, επειδή προέρχεται από τον Θεό και επομένως είναι εύκολο να κατανοηθεί. 7Μην προσπαθείτε να την προβάλλετε από σας προς τα έξω. 8Μέσα σας βρίσκεται και η ερώτηση και η απάντηση, και η απαίτηση για θυσία και η ειρήνη του Θεού.
(*Υπενθυμίζεται ότι το κείμενο αυτό διοχετεύθηκε κατά τη περίοδο των Χριστουγέννων)

Share