Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η Βασιλεία είναι το αποτέλεσμα ενός προτύπου όπως επίσης και αυτός ο κόσμος. 2Μπορεί να υιοθετήσατε τις αιτιάσεις του εγώ, αλλά αυτές καταλήγουν σε πλήρη σύγχυση για τα πάντα. 3Εάν πραγματικά έχετε δει αυτό το αποτέλεσμα τότε δεν μπορείτε να το επιθυμείτε. 4Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα θέλατε οποιοδήποτε μέρος του, είναι επειδή δεν το έχετε δει ολόκληρο. 5Προθυμοποιείστε να λάβετε υπόψη τα πρότυπα του εγώ, αλλά όχι και το λογικό τους αποτέλεσμα. 6Δεν είναι πιθανό να έχετε κάνει το ίδιο με το θεϊκό πρότυπο; 7Τα δημιουργήματά σας είναι το συνεπές αποτέλεσμα που προήλθε από το δικό Του πρότυπο. 8Η σκέψη Του τα θεμελίωσε για λογαριασμό σας. 9Βρίσκονται ακριβώς εκεί όπου ανήκουν. 10Ανήκουν στον νου σας, αποτελώντας μέρος της συνάντησής σας με Εκείνον. 11Αλλά , η κατάσταση του νου σας και η αναγνώριση του περιεχομένου του εξαρτάται από τις πεποιθήσεις που έχετε σχηματίσει για τον νου σας. 12 Ό,τι κι αν είναι αυτές οι πεποιθήσεις, αποτελούν πρότυπα τα οποία προσδιορίζουν τι είναι αποδεκτό από τον νου σας.
2. Είναι σίγουρο ότι μπορείτε να αποδεχθείτε πως υπάρχει στο νου σας κάτι το ουσιαστικά ανύπαρκτο όπως επίσης μπορείτε και να αρνηθείτε ό,τι πράγματι υπάρχει σ΄αυτόν. 2Μπορείτε να αρνηθείτε τη λειτουργία του νου σας – την οποία σας έδωσε ο Θεός μέσω του δικού Του Νου – αλλά όμως δεν μπορείτε να την εμποδίσετε. 3Πρόκειται για το λογικό αποτέλεσμα αυτού το οποίο είστε. 4 Η ικανότητα να διακρίνετε ένα λογικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τη θέλησή σας να το διακρίνετε, αλλά η πραγματικότητά του και η αλήθεια του δεν έχει καθόλου να κάνει με τη θέλησή σας. 5Η αλήθεια είναι το Θέλημα του Θεού. 6Μοιραστείτε το Θέλημα Του και τότε θα μοιραστείτε ό,τι και Εκείνος γνωρίζει. 7Αρνούμενοι τη Θέλησή Του, που είναι επίσης και δική σας, τότε έχετε αρνηθεί τη Βασιλεία Του που είναι και δική σας.
3. Το Άγιο Πνεύμα σας καθοδηγεί έτσι ώστε να αποφύγετε τον πόνο. 2 Ασφαλώς κανείς δεν θα αντιδρούσε σε έναν τέτοιο στόχο εάν τον αναγνώριζε. 3Το πρόβλημα δεν συνίσταται στο κατά πόσον αυτό που σας λέει το Άγιο Πνεύμα είναι αληθινό, αλλά στο κατά πόσον εσείς θέλετε να ακούσετε αυτό που σας λέει. 4Δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε το επώδυνο από το χαρμόσυνο και έχετε την τάση να τα μπερδεύετε. 5Η κύρια λειτουργία του Άγιου Πνεύματος είναι να σας διδάξει πως να τα ξεχωρίζετε. 6 Ό,τι είναι χαρμόσυνο για σας, είναι επώδυνο για το εγώ και για όσο βρίσκεστε σε αμφιβολία για το τι είστε, θα βρίσκεστε και σε σύγχυση σχετικά με τον πόνο και την χαρά. 7Αυτή η σύγχυση είναι η αιτία όλης της ιδέας περί θυσίας. 8Υπακούστε στο Άγιο Πνεύμα και τότε θα έχετε εγκαταλείψει το εγώ. 9 Όμως, δεν θα έχετε θυσιάσει τίποτα. 10Αντίθετα, θα έχετε κερδίσει τα πάντα. 11Εάν το πιστέψετε αυτό δεν θα υπάρξει καμία σύγκρουση.
4. Να γιατί έχετε ανάγκη να αποδείξετε στον εαυτό σας κάτι που είναι προφανές. 2Επειδή δεν είναι προφανές σ΄εσάς. 3Πιστεύετε πως αν εναντιωθείτε στο Θέλημα του Θεού θα είναι καλύτερα για σας. 4Επίσης πιστεύετε πως είναι πιθανόν να πράξετε ενάντια στην Θέληση του Θεού. 5Συνεπώς, πιστεύετε πως σας προσφέρεται μια επιλογή η οποία είναι ουσιαστικά αδύνατη και για την οποία νιώθετε ταυτόχρονα φόβο και επιθυμία. 6 Όμως ο Θεός βούλεται. 7Δεν επιθυμεί. 8 Η βούλησή σας είναι τόσο ισχυρή όσο και η δική Του, επειδή είναι η δική Του. 9Οι επιθυμίες του εγώ δεν σημαίνουν τίποτα, επειδή το εγώ επιθυμεί το αδύνατο. Μπορείτε να επιθυμείτε το αδύνατο, αλλά μπορείτε να βούλεστε μόνο με τον Θεό. 11Αυτή είναι η αδυναμία του εγώ και η δική σας δύναμη.
5. Το Άγιο Πνεύμα πάντα υποστηρίζει εσάς και την δύναμή σας. 2Για όσο διάστημα αποφεύγετε την καθοδήγησή Του με οποιοδήποτε τρόπο, επιθυμείτε να είστε αδύναμοι. 3 Όμως η αδυναμία είναι τρομακτική. 4Τότε τι άλλο μπορεί να σημαίνει αυτή σας η επιλογή παρά ότι θέλετε να είστε τρομοκρατημένοι; 5Το Άγιο Πνεύμα ποτέ δεν ζητά θυσίες, το εγώ όμως ζητά. 6 Όταν βρίσκεστε σε σύγχυση και δεν μπορείτε να κάνετε την απαιτούμενη διάκριση των κινήτρων, τότε είστε επιρρεπείς στην προβολή. 7Η προβολή αποτελεί σύγχυση κινήτρων, και μέσα σε αυτή την σύγχυση η εμπιστοσύνη είναι αδύνατη. 8Κανείς δεν υπακούει πρόθυμα σε έναν οδηγό που δεν εμπιστεύεται αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο οδηγός είναι ανάξιος εμπιστοσύνης. 9Σε αυτήν ειδικά την περίπτωση ο αναξιόπιστος είναι αυτός που οδηγείται. 10Ωστόσο αυτό είναι κατά κύριο λόγο ζήτημα της δικής του πεποίθησης. 11Πιστεύοντας ότι μπορεί να προδώσει ο ίδιος, πιστεύει και πως τα πάντα μπορούν να τον προδώσουν. 12 Όμως αυτό συμβαίνει επειδή επέλεξε να ακολουθήσει οποιαδήποτε καθοδήγηση. 13 Δεν είναι καθόλου παράξενο που το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι η σύγχυση.
6. Το Άγιο Πνεύμα είναι απολύτως άξιο εμπιστοσύνης, το ίδιο κι εσείς. 2Ο ίδιος ο Θεός σας εμπιστεύεται και συνεπώς η αξιοπιστία σας δεν σηκώνει αμφισβήτηση. 3Θα παραμένει πάντα πέραν πάσης αμφισβητήσεως έστω κι αν εσείς την αμφισβητείτε. 4Είπα πριν πως είστε η Βούληση του Θεού. 5 Η Βούλησή Του δεν είναι μια ανόητη επιθυμία και η συνταύτισή σας με την Θέλησή Του δεν είναι κάτι το προαιρετικό, διότι Είναι ό,τι είστε. 6Να μοιραστείτε την Θέλησή Του μαζί μου, δεν είναι κάτι που αποτελεί προαιρετική επιλογή, μολονότι μπορεί να φαίνεται έτσι. 7 Όλη η έννοια του διαχωρισμού στηρίζεται σε αυτό το λάθος. 8Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγετε από αυτό το λάθος είναι να αποφασίσετε πως δεν έχετε να αποφασίσετε τίποτα. 9Τα πάντα σας έχουν δοθεί εξαιτίας της απόφασης του Θεού. 10Αυτό είναι το Θέλημά Του και δεν μπορείτε να το απαλείψετε.
7. Ακόμη και η παραίτησή σας από το προνόμιό σας να παίρνετε λάθος αποφάσεις, το οποίο ζηλότυπα προσπαθεί να διαφυλάξει το εγώ, δεν επιτυγχάνεται από την δική σας επιθυμία. 2 Έχει επιτευχθεί για σας από την Βούληση του Θεού ο οποίος δεν σας εγκατέλειψε. 3Η Φωνή Του θα σας διδάξει πώς να διακρίνετε τον πόνο από την χαρά και θα σας οδηγήσει πέρα από την σύγχυση. 4Δεν υπάρχει σύγχυση στον νου ενός Υιού του Θεού, που η θέλησή του πρέπει να ταυτίζεται με την Θέληση του Θεού, επειδή η Θέλησή του Πατέρα είναι ο Υιός Του.
8. Τα θαύματα βρίσκονται σε συμφωνία με το Θέλημα του Θεού. 2Αυτό το Θέλημα δεν το γνωρίζετε επειδή βρίσκεστε σε σύγχυση ως προς το δικό σας θέλημα, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεστε σε σύγχυση ως προς το τι είστε. 3Εάν, ενώ είστε το θέλημα του Θεού δεν το δέχεστε, τότε αρνείστε την χαρά. 4Το θαύμα είναι λοιπόν ένα μάθημα για το τι είναι η χαρά. 5Επειδή αποτελεί μάθημα που το μοιράζεστε με άλλους, είναι ταυτόχρονα μάθημα αγάπης η οποία είναι χαρά. 6 Έτσι, κάθε θαύμα είναι ένα μάθημα αλήθειας και προσφέροντας την αλήθεια διδάσκετε την διαφορά μεταξύ πόνου και χαράς.

Share