Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η λησμονιά και ο ύπνος, ακόμα και ο θάνατος, γίνονται οι καλύτερες συμβουλές του εγώ για να χειριστεί τη σκληρή εισβολή της ενοχής στην ειρήνη. 2Κιόμως, κανείς δεν βλέπει τον εαυτό του σε διαμάχη και λεηλατημένο από ένα σκληρό πόλεμο εάν δεν πιστεύει ότι και οι δύο αντίπαλοι στον πόλεμο είναι πραγματικοί. 3Πιστεύοντας κάτι τέτοιο πρέπει τότε να δραπετεύσει, διότι αυτός ο πόλεμος σίγουρα θα σταματούσε την ειρήνη του νου του, κι έτσι θα τον κατέστρεφε. 4Όμως εάν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι ο πόλεμος γίνεται ανάμεσα σε πραγματικές και μη πραγματικές δυνάμεις, θα μπορούσε να κοιτάξει τον εαυτό του και να δει την ελευθερία του. 5Κανείς δεν μπορεί να λεηλατηθεί και να σπαραχθεί από ατέλειωτες μάχες εφόσον αυτός ο ίδιος θα τις αντιληφθεί χωρίς κανένα απολύτως νόημα.
2. Ο. Θεός δεν θα ήθελε τον Υιό Του παραταγμένο σε θέση μάχης, κι έτσι ο φανταστικός «εχθρός» του Υιού Του είναι εντελώς μη πραγματικός. 2Εσείς δεν προσπαθείτε παρά να δραπετεύσετε από έναν πικρό πόλεμο από τον οποίο έχετε δραπετεύσει. 3Ο πόλεμος έχει παρέλθει. 4Διότι έχετε ακούσει τον ύμνο της ελευθερίας να ανυψώνεται προς τους Ουρανούς. 5Η ευτυχία και η χαρά ανήκουν στον Θεό για την απελευθέρωση σας, διότι δεν τη φτιάξατε εσείς. 6Αλλά, όπως δεν φτιάξατε την ελευθερία, έτσι δεν φτιάξατε ένα πόλε­μο που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία. 7Τίποτα το καταστροφικό δεν υπήρξε ποτέ κι ούτε θα υπάρξει. 8Ο πόλεμος, η ενοχή, το παρελθόν έχουν φύγει μέσα στην απουσία πραγματικότητας από την οποία προήλθαν.
3.Όταν ενωθούμε όλοι στους Ουρανούς, δεν θα αποδίδετε αξία σε τίποτα απ ό,τι εκτι­μάτε εδώ. 2Διότι τίποτα απ ό,τι εκτιμάτε εδώ δεν το εκτιμάτε καθολικά, και συνεπώς δεν το εκτιμάτε καθόλου. 3Η αξία βρίσκεται εκεί όπου ο Θεός την έθεσε και η αξία εκείνου που εκτιμά ο Θεός δεν μπορεί να κριθεί, διότι έχει εδραιωθεί. 4Είναι πλήρης αξίας. 5Μπορεί απλά ν αναγνωριστεί ή όχι. 6Το να τον εκτιμήσετε μερικώς σημαίνει ότι δεν γνωρίζετε την αξία του. 7Στους Ουρανούς βρίσκονται όλα όσα εκτιμά ο Θεός, και τίποτ άλλο. 8Οι Ουρανοί είναι απολύτως ξεκάθαροι. 9Το καθετί είναι καθαρό και φωτεινό, και προκαλεί μια μόνο ανταπόκριση. 10Δεν υπάρχει σκοτάδι και δεν υπάρχει αντίθεση. 11Δεν υπάρχει παρέκκλιση. 12Δεν υπάρχει διακοπή. 13Υπάρχει μια αίσθηση ειρήνης τόσο βαθιά, που κανένα όνειρο σ αυτόν τον κόσμο δεν έχει καταφέρει ποτέ να προσφέρει ούτε μια αμυδρή ιδέα του τι είναι.
4.Τίποτα σ αυτόν τον κόσμο δεν μπορεί να προσφέρει αυτήν την ειρήνη, διότι τίποτα σ αυτό τον κόσμο δεν μοιράζεται ολοκληρωτικά. 2Η τέλεια αντίληψη μπορεί απλά να σας δεί­ξει τι είναι ικανό να μοιραστεί ολοκληρωτικά. 3Μπορεί επίσης να σας δείξει τα αποτελέ­σματα του να μοιράζεστε, ενώ ακόμα θυμάστε τα αποτελέσματα του να μη μοιράζεστε. 4Το Άγιο Πνεύμα υποδεικνύει σιωπηλά την αντίθεση, γνωρίζοντας ότι τελικά θα Το αφήσετε να κρίνει τη διαφορά για σας, επιτρέποντας Του να επιδείξει ποιό πρέπει να είναι αληθινό. 5Έχει τέλεια πίστη στην τελική σας κρίση, στην έσχατη κρίση σας, διότι γνωρίζει ότι Αυτό θα την κάνει για σας. 6Το ν αμφιβάλλετε θα σήμαινε ότι αμφιβάλλετε ότι η αποστολή Του θα εκπληρωθεί. 7Πώς είναι όμως δυνατόν κάτι τέτοιο, όταν η αποστολή Του προέρχεται από τον Ίδιο τον Θεό;
5.Εσείς των οποίων ο νους είναι σκοτεινιασμένος από την αμφιβολία και την ενοχή, θυμηθείτε αυτό: ο Θεός σας έδωσε το Άγιο Πνεύμα, και Του έδωσε την αποστολή να απο­μακρύνει κάθε αμφιβολία και κάθε ίχνος ενοχής που ο αγαπητός Του Υιός έθεσε στον εαυτό του.2 Είναι αδύνατον ν αποτύχει αυτή η αποστολή. 3Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει ό,τι ο Θεός θα ήθελε να επιτελέσει και να εκπληρωθεί. 4Όποιες κι αν είναι οι αντιδράσεις σας στη φωνή του Αγίου Πνεύματος, όποια φωνή κι αν επιλέξετε ν ακούσετε, ό,τι παρά­ξενες σκέψεις κι αν κάνουν την εμφάνιση τους στον νου σας, το Θέλημα του Θεού είναι τετελεσμένο. 5Θα βρείτε την ειρήνη στην οποία Αυτός σας εδραίωσε, διότι Αυτός δεν αλλά­ζει γνώμη. 6Αυτός είναι σταθερός σαν την ειρήνη στην οποία διαμένετε, και την οποία το Άγιο Πνεύμα σας υπενθυμίζει.
6. Δεν θα θυμάστε την αλλαγή και τη μεταβολή όταν θα είστε αφυπνισμένοι στους Ουρανούς. 2Μόνο εδώ έχετε ανάγκη από αντιθέσεις. 3Οι αντιθέσεις και οι διαφορές είναι απαραίτητα διδακτικά βοηθήματα, διότι μέσω αυτών μαθαίνετε τι ν αποφεύγετε και τι ν αναζητάτε. 4Όταν θα το έχετε μάθει αυτό, θα βρείτε την απάντηση που εξαφανίζει την ανά­γκη για οποιεσδήποτε διαφορές. 5Η αλήθεια έρχεται από μόνη της προς τους δικούς της. 6Όταν θα έχετε μάθει ότι ανήκετε στην αλήθεια, θα ρεύσει απαλά πάνω σας χωρίς να περιέ­χει κανενός είδους διαφορά. 7Διότι δεν θα χρειάζεστε καμιά αντίθεση για να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι την αλήθεια είναι που επιθυμείτε, και μόνον αυτή. 8Μη φοβάστε ότι το Άγιο Πνεύμα θα αποτύχει σ αυτό που ο Πατέρας του ανέθεσε. 9Η Θέληση του Θεού δεν μπορεί ν αποτύχει σε τίποτα.
7. Να έχετε πίστη μονάχα σ αυτό το ένα πράγμα, και αυτό θα είναι αρκετό: ότι, δηλαδή, ο Θεός βούλεται να είστε στους Ουρανούς, και τίποτα δεν μπορεί να σας εμποδίσει από αυτό, ή αυτό από σας. 2Οι πιο παράφρονες, εσφαλμένες αντιλήψεις σας, οι αλλόκοτες φαντασιώσεις σας, οι πιο σκοτεινοί σας εφιάλτες, όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα. 3Δεν θα επικρατήσουν ενάντια στην ειρήνη που ο Θεός βούλεται για σας. 4Το Άγιο Πνεύμα θα απο­καταστήσει τη σωφροσύνη σας διότι η παραφροσύνη δεν είναι το θέλημα του Θεού. 5Εάν λοιπόν αυτό βούλεται ο Θεός, τότε είναι αρκετό και για σας. 6Δεν θα κρατήσετε ό,τι ο Θεός θα ήθελε να εξαλείψει, διότι αυτό θα σταματούσε την επικοινωνία Του μαζί σας. 7Η Φωνή Του θα ακουστεί.
8.Ο Κρίκος Επικοινωνίας που ο Θεός ο Ίδιος τοποθέτησε μέσα σας, ενώνοντας τον νου σας με τον δικό Του, δεν μπορεί να θρυμματιστεί. 21σως πιστεύετε ότι θέλετε να σπάσει Αυτός ο σύνδεσμος, και αυτή η πίστη όντως παρεμποδίζει τη βαθιά ειρήνη μέσα στην οποία η γλυκιά και μόνιμη επικοινωνία που ο Θεός θα μοιραζόταν μαζί σας αναγνωρίζεται. 3Εντούτοις τα κανάλια Του δεν μπορούν να κλείσουν ολοκληρωτικά και να διαχωριστούν από Αυτόν. 4Η ειρήνη θα γίνει δική σας διότι η ειρήνη Του ακόμα ρέει προς εσάς από Αυτόν του Οποίου η Θέληση είναι ειρήνη. 5Την έχετε τώρα. 6Το Άγιο Πνεύμα θα σας διδάξει πώς να τη χρησιμοποιήσετε, κι εκτείνοντας την, να μάθετε ότι βρίσκεται μέσα σας. 7Ο Θεός θέλησε για σας τους Ουρανούς, και πάντα δεν θα θέλει τίποτε άλλο για σας. 8Το Άγιο Πνεύ­μα γνωρίζει μόνο τη Θέληση Του. 9Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση που οι Ουρανοί να μη γίνουν δικοί σας, διότι ο Θεός είναι βέβαιος, κι ό,τι βούλεται Αυτός είναι τόσο βέβαιο όσο είναι κι ο Ίδιος.
9.Θα μάθετε τη σωτηρία διότι θα μάθετε πώς να σώζετε. 2Δεν θα είναι δυνατόν να εξαι­ρέσετε τον εαυτό σας από αυτό που θέλει το Άγιο Πνεύμα να σας διδάξει. 3Η σωτηρία είναι τόσο βέβαιη όσο κι ο Θεός. 4Η βεβαιότητα του αρκεί. 5Μάθετε ότι ακόμη κι ο σκοτεινότερος εφιάλτης που ενοχλεί τον νου του κοιμώμενου Υιού του Θεού δεν έχει καμιά δύναμη πάνω του. 6Θα μάθει το μάθημα της αφύπνισης. 7Ο Θεός τον προστατεύει και το φως τον περι­βάλλει.
10.Μπορεί ο Υιός του Θεού να χαθεί μέσα στα όνειρα, όταν ο Θεός έχει τοποθετήσει μέσα του το χαρμόσυνο Κάλεσμα να αφυπνιστεί και να είναι χαρούμενος; 2Δεν μπορεί να διαχωρίσει τον εαυτό του από εκείνο που βρίσκεται μέσα του. 3Ο ύπνος του δεν θα αντέξει στο Κάλεσμα της αφύπνισης. 4Η αποστολή της λύτρωσης θα εκπληρωθεί με τέτοια βεβαιό­τητα όση και η πλάση θα παραμείνει απαράλλαχτη διαμέσου της αιωνιότητας. 5Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε ότι οι Ουρανοί είναι δικοί σας για να το κάνετε να συμβεί. 6Είναι έτσι. 7Όμως για να το μάθετε, η Θέληση του Θεού πρέπει να γίνει αποδεκτή ως δική σας.
11.Το Άγιο Πνεύμα θα ανατρέψει για σας όλα όσα σας δίδαξαν ότι το αναληθές πρέπει να συμφιλιωθεί με την αλήθεια. 2Αυτός είναι ο συμβιβασμός που επιχειρεί το εγώ προκει­μένου να υποκαταστήσει τη συμφιλίωση σας με τη σωφροσύνη και την ειρήνη. 3Το Άγιο Πνεύμα έχει για σας ένα πολύ διαφορετικό είδος συμφιλίωσης στον Νου Του, ένα είδος συμφιλίωσης που θα πραγματοποιήσει με τέτοια βεβαιότητα που το εγώ δεν θα επιτύχει σ ό,τι προσπαθεί. 4Η αποτυχία προέρχεται από το εγώ, κι όχι από τον Θεό. 5Από Αυτόν δεν μπορείτε να γίνετε πλανήτες και δεν υπάρχει περίπτωση να μην εκπληρωθεί το σχέδιο που το Άγιο Πνεύμα προσφέρει στον καθένα, για τη σωτηρία του καθενός. 6Θα απελευθερω­θείτε, και δεν θα θυμάστε τίποτα απ ό,τι κάνατε και το οποίο δεν δημιουργήθηκε για σας κι από σας ως ανταπόδοση. 7Διότι πώς μπορεί να θυμάστε εκείνο που δεν ήταν ποτέ αλή­θεια, ή να μη θυμάστε εκείνο που ήταν πάντα αλήθεια; 8Είναι αυτή η συμφιλίωση με τη μία και μόνη αλήθεια, στην οποία έγκειται η ειρήνη των Ουρανών.

Share